MAC adress

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

MAC adress

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ahojte. Potrebujem zistiť MAC adresu mojej sieťovej karty.
Urobím to tak, že to príkazového riadku napíšem cmd a do konzoly napíšem ipconfig/all
A teraz neviem ktoré z údajov je MAC adresa
Podľa mňa je mac adresa fyzická adresa ale neviem to na 100%.
Takže čo je MAC adresa prosím?
Prílohy
Magical Snap - 2008.09.27 09.50 - 001.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

áno, fyzická adresa
v tvojom prípade: 00-30-18-BF-3F-4C
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

a ak by si ju chcel zmenit, tak doporucujem program TMAC :D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

OK ďakujem. A načo by som ju menil?
johny_sk
Professional
Professional

no pri niektorych typoch pripojenia, ktore nemas viazane na tvoju jednu MAC adresu, sa to hodi napriklad kvoli rapidshareu (pri novej MAC adrese by si mal dostat aj novu IP - pokial nie si pripojeny cez nejaky router, ktory ma pevnu IP a nevie si ju nastavit podla tvojej)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Mam taky problem. Priatelka je u nej doman apojena na zdielanu wifi v ramci bytovky. Mne sa v NB ukaze tato siet ako nezabezpecena, no pripojit mi na nu nejde, takze je to asi riesenie cez MAC adresy. Co mozem urobit ak sa chcem na tu siet pripojit a nechcem kvoli tomu ist za adminom? Viem, ze priatelka a jej rodicia aj brat odniesli pocitace k adminovi kvoli nastaveniam, ja si na NB vsak nechcem menit nastavenia, ktorym sam nerozumiem, lebo doma a na dalsich dvoch miestach sa pripajam na router s WPA2 s klasickymi nastaveniami sietovky (automaticke pridelenie IP a tie ostatne veci...)
Moc tymto veciam nerozumiem, tak by som privital nejake zrozumitelne vysvetlenie. Nechcem to nijak "hackovat" ani nic podobne.

Da sa to nejak jednoducho spravit bez nejakeho lamania kodov a neviem coho este?
johny_sk
Professional
Professional

no pokial to je naozaj riesene na MAC adresu, tak ti staci nastavit tu istu, co ma priatelka a aj ostatne nastavenia rovnako..., len potom asi nepojde net obom naraz, cim si ale isty nie som, mozno by isiel aj obom naraz, ale to by sa mohlo dat zistit...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a tie nstavenia sietovky musim menit vzdy ked sa pripajam na iny router?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Holubar napísal:Mam taky problem. Priatelka je u nej doman apojena na zdielanu wifi v ramci bytovky. Mne sa v NB ukaze tato siet ako nezabezpecena, no pripojit mi na nu nejde, takze je to asi riesenie cez MAC adresy. Co mozem urobit ak sa chcem na tu siet pripojit a nechcem kvoli tomu ist za adminom? Viem, ze priatelka a jej rodicia aj brat odniesli pocitace k adminovi kvoli nastaveniam, ja si na NB vsak nechcem menit nastavenia, ktorym sam nerozumiem, lebo doma a na dalsich dvoch miestach sa pripajam na router s WPA2 s klasickymi nastaveniami sietovky (automaticke pridelenie IP a tie ostatne veci...)
Moc tymto veciam nerozumiem, tak by som privital nejake zrozumitelne vysvetlenie. Nechcem to nijak "hackovat" ani nic podobne.

Da sa to nejak jednoducho spravit bez nejakeho lamania kodov a neviem coho este?
Menit mac adresu kvoli tomuto by som nemenil. S priatelkou budete spolu snad este dlhy cas, takze ako najlepsie a najpohodlnejsie riesenie JE ist za tym adminom, nech tam nastavi sifrovanie a nie mac filter. A mozes prist s akymkolvek zariadenim k nej a vzdy sa pripojis. Alebo ak len pre notas, tak nech tam prida aj tvoju mac adresu. A mate po problemoch.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aha, no aj som si myslel, ze pre to neexistuje ziadne prakticke riesenie. Nejak snad poriesim. Dik
Napísať odpoveď