Ukrajina - nakupy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
pepo001
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pepo001 »

Ako vyprazdniť nadrž na benzin s automobilu Seat ibiza 07, kedže sa chcem vybrať na benzin na Ukrajinu.DIK
redliner
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Asi tak ze sa budes vozit :lol:
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

hh, dost podivna otazka... no skus zobrat hadicku a vycucnut... nemam predstavu ci to pojde na tvojom afte, ale ked sme vysosavali kamaratovu buranu korzu islo to... gl :D
Aladin
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Aladin »

no teraz bol u nas jeden znamy a vravel ze bol minuly tyzden len tak na skok na Ukrajine po benzin a samozrejme cigaretos, cukrikos... bol vsak podvecer cca o 18:00 a vravel ze absolutne ziadne auta necakali... proste prisiel na ukrainu nakupil a hned isiel spat... vobec absolutne ziadne rady... minule tam cakal 12hodin ale to bol doobedu... vravel ze take este nevidel zeby nic necakal.... najlepsie je na tom ze benzin teraz vychadza na 14Sk za liter... no nekup ho :D

//autoeditácia príspevku ( 29 Dec 2008, 22:29 )
pepo001 napísal:Ako vyprazdniť nadrž na benzin s automobilu Seat ibiza 07, kedže sa chcem vybrať na benzin na Ukrajinu.DIK
mno... nase auto tiez cez hrdlo nadrze hadickou vycucat neide... jedina moznost odpojit trubku ktora je v motorovom priestore a zapnut manualne cerpadielko benzinu... :)
marek 23
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marek 23 »

Zdravim vas neviete niekto koľko hrivien dostanem za 1 Euro v sučasnosti na Ukrajine
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

1 Euro = 6.60890651 Ukrainian grivnas
jojoba71
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jojoba71 »

marek 23 napísal:Zdravim vas neviete niekto koľko hrivien dostanem za 1 Euro v sučasnosti na Ukrajine
Pred 3 hodinami som sa vratil z Ukrajiny- UBĽA, bol som natankovat do Fabie, liter 95 okt.benzinu hned za hranicami - 3 pumpy- cena 5,38-5,48 hrivny. V prvej predajni na pravej strane cesty za ukraj.hranicou so menil 1 euro za 10.40 hrivny.
Tot vse.
qwerty-xyz

Re: Ukrajina - nakupy

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

2neo napísal:Chodite niekto na nakupy na UA?Napr užhorod.mukečevo a pod.Ake su vase skusenosti?Oplati sa?Nejake rady mi viete dat?.diky
:) Pravdu? Z ukrajiny su super veci!!! Mal som odtamad mikiny,botasky a ked vies co a ako (ja osm nevedel -- kamarati hej) tak si vyberies veci za velmi lacny pniaz rovnako kvalitne ako sa predavaju tuna za drahe love. Z ukajiny je super NAFTA,BENZIN,POTRAVINY,CUKRIKY,CELKOVO OBLECENIE,MIKINY,TEPLAKY,TEPLAKOVE SUPRAVY,BOTASKY,TOPANKY,A HLAVNE VOJENSKE VECI,NOZE ATD. . .
no a aby som nezabudol samozrejme ich jedinecny (kto nepil nevie) ALKOHOOOOOL to je fakt bohove. Nie tie sracky co sa piju tu. Prave palene palenky na ukrajine maju jednu super vlastnost ze: Nahmatame sa na ocnom. :lol: Ja som pil par a boli to riadne pecky, to hori lepsie jak benzin. To teraz nemyslim ironicky fakt maju super veci,problemy su s bezpecnostou,cestami,velkymi rozdielmi medzi ludmi a hlavne na hraniciach - - - 10 hrivny do pasu treba dat minimalne zeby ste sa velmi nezdrzovali pri prechode teda ked ste vlastnym autom. Ja uz sa chystam dost dlho aby som si nakupil veci lebo tam si za 10 000 sk nakupite vsetko co potrebujete na cely rok (oblecenie a hovadiny) ale nikdy mi to nevyjde sa kvoli skole minam s partiou kamaratov co tam idu,lebo ja osobne este chcem par flias palaenky neviem ako sa to vola ale bolo to bohove, fakt.....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hrivny do pasu??? To normálne vložíš do pasu keše a colník je len rád? Nevyvolá to práve opačný efekt? - prezeranie auta, pašovanie...?
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

Stoporko napísal:hrivny do pasu??? To normálne vložíš do pasu keše a colník je len rád? Nevyvolá to práve opačný efekt? - prezeranie auta, pašovanie...?
nie nevyvola...tak sa to tam bezne robi..
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

Stoporko napísal:hrivny do pasu??? To normálne vložíš do pasu keše a colník je len rád? Nevyvolá to práve opačný efekt? - prezeranie auta, pašovanie...?
práve naopak. keď tam tie hrivny nedáš, až vtedy sa začne prehľadávanie auta, osôbka a pod. a už je na tebe koľko im tam dáš. dáš 5 - 10 hrivien, prezrie ti kufor a ide na ďalšie auto. dáš 20 - 30 hrivien, radíš sa do druhého jazdného pruhu a ideš na začiatok kolóny. ukrajinsky colníci sú neskutočné kur*y. bez drzosti ti ešte zaklope na okno a povie "daj ši piaťku". nedáš a rozoberú ti auto. minule som skúšal, že čo budú robiť, keď im tam tu "piaťku" nedám. chytil mi pas prelistoval ho asi 3x pozrel sa na mňa že čo si to dovoľujem :evil: a chvalabohu pustil ma ďalej. no každopádne po tejto skúsenosti, sa už neodvážim, tých 5 hrivien, tam NEdať.

ešte jedna taká historka: ako som minule šiel na Ukrajinu, tak som dával na kontrolu pasy (pri vstupe na ukr). colník prišiel skontroloval ich, prelistoval, vrátil mi ďalšie doklady a pýta sa ma "koľkokrát si už bol na ukrajine?" "no ja že 10-15x" a vtedy na mňa "a to nevieš čo sa patrí?" ... nejak som nechápal čo povedal a som sa ho spýtal že "prosím?". hneď nato mi spoza okienka ukázal 20 sk, no a hneď som vedel o čo ide. z peňaženky som vytiahol už spomínaných 20 sk dal som mu ich a až vtedy ma pustil. tak až teraz si o tom mysli čo chceš :)

/uf tak to ti neviem povedať, či niečo také platí aj vo vlaku ale skôr nie ako hej :).
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

lol, dobre vedieť :D Keď pôjdem na ukrajinu nech viem čo robiť... to platí aj pre cestujúcich vo vlaku a podobne?
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

Ked davas 20Sk do pasu tak ti natlaci viac peciatok. Minule som nedal a buchla peciatku skoro do stredu strany. Znackove oblecenie nieje take kvalitne ako sa predava na SR. Nemaju taku vydrz a uz len podla vysaciek vidno ze to nieje original. Ich benzin zabija palivovy filter ovela skor ako nas. Sladkosti, alkohol, cigarety su fajn.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Kamarátov otec je kamionista. Robil Rusko, Ukrajinu, Kazachstan a tak. Čo sme sa s ním rozprávali, najlepšia je ukrajinsko ruská hranica. Prišiel na hranicu, dal pas, colník prelistoval, pas hodil na zem a začal po ňom nepredstaviteľne vrieskať, či chce aby mu rozobrali kamión do šrubky.
Pokorne vyšiel z kamiónu von, zobral pas, a vložil do neho desať mariek. Colník znova zobral pas, zakýval ním, vypadlo 10 mariek, zdvihol ich zo zeme, zrazu sa srdečne usmial a poznamenal, že pán je síce skromný, ale môže pokračovať. A takto prechádzal túto hranicu pokaždom. Náklad mu za tie roky čo tam chodil skontrolovali 4 krát. Zvyšné jazdy sa zaobišli len zakývaním pasom.

Ešte je jedna historka, ale neviem či pravdivá. Šiel kamionista z nemecka do sírie, naloženú mal vodnú turbínu. Na tureckej hranici sa ho colník spýtal, čo vezie, povedal mu že turbínu, colník ho otočil späť, že v sýrii voda nie je, takže turbínu tam netreba a že mu neverí. Musel sa vrátiť späť.
bajlachVT
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bajlachVT »

akoze moj nazor.benzin ok.cig. ok ... ale oblecenie na pitchu...akoze mam jednu mikinu nike stamad a uz je ponej ked kus...akoze na pichu oblecenie maju..bol som na ukrajine vela raz ale nie na nakupy...to ma nebavy...ale cakat 10 h. na hranici?dakujem....mam to preskusane...teraz mam znackove veci v UK a nedda sa porovnat kvlita...inac aj tu v UK v meste kde som sda kuria ukjinske classic a boss :lol: loaci dobry kamarati ked maju : :lol:
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Filipito byva dost blizko a ma skusenosti s predavanim veci z UA, skuste mi napisat ss, poradi, vybavi, zozenie ;)
simonboost
Novice
Novice

Príspevok od používateľa simonboost »

Prosím vás mam záujem o karton cigariet za dobruc enu moze ybt z ukrajiny pls kontaktujte ma na e mail [email protected]
QuickShare
Novice
Novice

Príspevok od používateľa QuickShare »

ale predsa ukrajinske veci su ukrajinske i ked tam maju lacne oblecenie ci uz adidas nike alebo puma no neni to original ale fake..
ako je to s cigaretamy neviem
Svizer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Svizer »

Ist na Ukrajinu na nakupy je na zamyslenie pretoze uz cestou tam a aj cestou spat vas colnici okradnu o eura ci dolare, vypytaju si ich za hocico co sa im nepaci a kedze je to za hranicami EU a je tam jazykova bariera,tak je problemom sa dohovorit a tak ludia radsej zaplatia.Zaplatit 20 eur za to ze soferujem auto svojho syna alebo ze som si odskocil na wc, tiez ze nesiem napoje v aute, cigarety, ze som tam nieco kupil a da sa povedat ze tam cloveka okradnu o kolko sa len da.Dokonca aj obyvatelia pri hranici sa vydavaju za policajtov a striehnu na tych co tam zastanu a potom dobehnu so slovami ze ide o policiu, ze tam nemozu stat, nemozu fajcit vedla auta a ze maju zaplatit tolko a tolko eur.Takto podobne dopadol jeden znamy cez leto.
terezanovakova
Novice
Novice

Príspevok od používateľa terezanovakova »

Neviete ako je to s nakupovaním v zahranici, ale ked chcete nakupovat cez internet? Dá sa vyuzit aj debetná karta alebo nejaka iná? Diky za info.
Napísať odpoveď