ICE (In Case of Emergency)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
olololwtfomg
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

číslo 112 asi väčšine ľudí moc nehovorí (i keď nie je to pravé orechové)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

cislo 112 nesuvisi s ICE. alebo mi nieco uslo?
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

olololwtfomg napísal:číslo 112 asi väčšine ľudí moc nehovorí (i keď nie je to pravé orechové)
KEd ta niekto najde trebars lezat ozrateho tak ze nevnimas realitu, tak ti nebude v mobile hladat mam,otec,moj najlepsi kamarat jano ale cekne si ICE a zavola tam lebo ty by si to chcel nie? Aspon v tom vidim ja zmysel tohoto cisla..
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Myslím, že vtedy je prvoradá otázka či si v ohrození života a ak áno, potom 155 alebo 112 a prídu si po teba lekári. Ak nie si v ohrození života, tak ťa tam nechajú vyspať. Normálny človek sa ti v mobile asi hrabať nebude a ten čo bude, tak zmizne aj s mobilom a peniazmi :)
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

zvonenie33 napísal:KEd ta niekto najde trebars lezat ozrateho tak ze nevnimas realitu, tak ti nebude v mobile hladat mam,otec,moj najlepsi kamarat jano ale cekne si ICE a zavola tam lebo ty by si to chcel nie? Aspon v tom vidim ja zmysel tohoto cisla..
Njn, viacmenej si to vystihol.. A môj názor:
Pred cca 2 mesiacmi ma zrazilo auto na prechode - predo mnou išla pani, ktorá mi pomáhala, zavolala záchranku, mamu atď. ale nenapadlo jej že mobil môžem mať vo vrecku - musel som jej nadiktovať číslo - a neviem ako sa mi to imho podarilo, na nič z osudného večera si nepamätám - a mal som otras mozgu lebo som hlavou urobil 'pavučinu' na čelnom skle takže fakt pre mňa záhada ako som jej to nadiktoval.. Podľa mňa by rozumnejšie bolo dať si daný kontakt na rýchu voľbu dvojku - nemusí sa človek hrabať v kontaktoch (niekto má phone taký že nemá proste šípka dole a tam je tel. zoznam ale musí ísť cez menu - a ak je telefón komplikovanejší - starší človek, ako bol aj mojom prípade - okolo 40-45 by to ICE jednoducho nenašiel).. aj ja keby som mal niekomu pomáhať pri nehode dajme tomu - a uvidím že ma mobil tak automaticky dávam rýchlu voľbu.. keď nemá rýchlu voľbu až tak idem do konaktov a kontaktujem Mamu/otca.. toľko môj názor.
ades
Guru
Guru

ale ved ice je na to, aby mohli zachranari kontaktovat blizkych. to so 112 absolutne nesuvisi. 112 vola niekto, kto je blizko a ice volaju zachranari. rozumies ty co ja chapem?
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

ades napísal:ale ved ice je na to, aby mohli zachranari kontaktovat blizkych. to so 112 absolutne nesuvisi. 112 vola niekto, kto je blizko a ice volaju zachranari. rozumies ty co ja chapem?
no tak v takomto prípade to dáva zmysel
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

ades napísal:ale ved ice je na to, aby mohli zachranari kontaktovat blizkych. to so 112 absolutne nesuvisi. 112 vola niekto, kto je blizko a ice volaju zachranari. rozumies ty co ja chapem?
Ja som narážal na to, že keď ma zrazilo auto tak mamu kontaktovala najprv tá pani, čo mi pomáhala - tej som číslo nadiktoval a následne ho ona dala záchranarom.
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa segenica »

myslím si, že ICE je dobrý nápad, ja osobne som sa o tejto skratke dozvedela až po odvysielaní spotov v TV, kde ju ,,propagujú" známe osobnosti... mám to už aj nastavené... myslím si, že by si to mal dať každý, pretože niekedy jediná sekunda vážne rozhoduje o živote, niekedy aj obyčajná skratka dokáže zachrániť život...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

segenica napísal:myslím si, že ICE je dobrý nápad, ja osobne som sa o tejto skratke dozvedela až po odvysielaní spotov v TV, kde ju ,,propagujú" známe osobnosti... mám to už aj nastavené... myslím si, že by si to mal dať každý, pretože niekedy jediná sekunda vážne rozhoduje o živote, niekedy aj obyčajná skratka dokáže zachrániť život...
aj tebe zaplatila markíza? tento text ako by z čítačky vypadol. ICE je hoax, už to tu bolo spomínané
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No hej, ale co to pomoze v takom pripade? Leda by si tam mala nieco typu "ICE moj gastroendokrinolog". Zachranari su od toho aby ta stabilizovali a pripravili na odvoz, nie aby kecali s tvojimi rodicmi.
ades
Guru
Guru

Fabo napísal:No hej, ale co to pomoze v takom pripade? Leda by si tam mala nieco typu "ICE moj gastroendokrinolog". Zachranari su od toho aby ta stabilizovali a pripravili na odvoz, nie aby kecali s tvojimi rodicmi.
zdravim pani novakova. ako sa mame? to je ale na hovno pocasie ze? :D ale inak mas pravdu, uz som to tu spomenul: zachranar nejde na miesto nehody telefonovat. v prvom rade ide o zivot, nie o informovanost
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

segenica napísal:myslím si, že ICE je dobrý nápad, ja osobne som sa o tejto skratke dozvedela až po odvysielaní spotov v TV, kde ju ,,propagujú" známe osobnosti... mám to už aj nastavené... myslím si, že by si to mal dať každý, pretože niekedy jediná sekunda vážne rozhoduje o živote, niekedy aj obyčajná skratka dokáže zachrániť život...
Ty by si v prvom rade mala ist co najskor na seriozny IQ test, lebo sa mi zda ze tebe moze aj z tohto hladiska ist o zivot.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Aha, cize ked v TV uvedu spot, kde znama osobnost bude ludom hovorit, aby vymazali cely zoznam v mobile z nejakeho stupidneho dovodu, tak to urobis a budes to sirit dalej? Wake Up..
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

Ja ked som o tom 1.krat pocula, hned som si spomenula na priatelov kompo-mobil pocket loox,ci ja sa to vola, kde mi robi problem pomaly odblokovat klavesnicu, ze ako by sa mu tam zachranar hrabal, lebo chce vytocit trebars ice-mama...takze som si to nedala ani ja,proste sa mi to od zaciatku nezdalo
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ked uz, tak si ten kontakt dat k dokladom alebo do penazenky, napr. k OP alebo preukazu poistenca. Vsak to je prve, kde sa hrabu policajti, alebo kto, ked zistuju totoznost. Mozno by im to o trochu ulahcilo robotu.
A mozno im to je srdecne jedno.

//vuk, toto si zabil teraz :hehe:
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Gangy napísal:Ty by si v prvom rade mala ist co najskor na seriozny IQ test, lebo sa mi zda ze tebe moze aj z tohto hladiska ist o zivot.
Ak nevieš pochopiť to, že ICE nie je žiaden hoax a si taký tvrdohlavý, tak si myslím, že na poriadny IQ test by si mal skočiť ty. Mnoho ľudí si myslí, že ICE je len rekalmou, no nie je to tak, je to skratka, ktorá má lekárom pomoct kontaktovať príbuzných... nejde tu vobec o to,že lekár si ide telefonovat, ani o reklamu, ale o to, že niekedy je potrebné podať pacientovi lieky, na ktoré môže byť alergický, a preto je potrebné vedieť, komu zavolať, skratka ICE má slúžiť na tento účel

vážne nechápem zmýšľanie niektorých ľudí, ktorí nevedia prijať niečo nové...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:04 )
ades napísal:sranda je, ze to niekto pustil ako hoax, markiza sa toho chytila a uz su z toho vsetci poblazneni. myslim, ze na mieste zachranara sa budem ako o posledne starat o to, koho oboznamim, ak mi tam niekto umiera. a ked uz budem niekomu volat, budem skor hladat kontakty ako: domov, home, otec/ocko/mama/brat/sestra, chrobacik, zlatko,... pripadne ceknem sms. mozno uz len kvoli tomu, ze niekto (napriklad ja) mam v zozname cloveka s nickom ICE a volat mu, ak nepozna nikoho z mojej rodiny a blizkych by nemalo velmi zmysel. okrem toho pri havariach maju ludia na 99,99% pripadov doklady, male deti chodia s rodicmi, ak to je v nejakom zapadakove, kde sa vrany otacaju, tak tam sa vacsinou zbehnu vsetky babky no a taka priemerna dedinska babka vam povie aj rodne cislo...
takze moj nazor: ja si to nedam, lebo vsade so sebou nosim doklady, v zozname mam mena ako mama/otec.
myslím si, že ak máš na výber, komu majú záchranári zavolať, vyberieš si rodičov, ktorí o tebe vedia všetko namiesto nejakých kamarátov, ktorí sa len tvária ako kamaráti a vedia o tebe veľké ...makové samozrejme

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:08 )
Soviet napísal:Aha, cize ked v TV uvedu spot, kde znama osobnost bude ludom hovorit, aby vymazali cely zoznam v mobile z nejakeho stupidneho dovodu, tak to urobis a budes to sirit dalej? Wake Up..
narozdiel od teba mám mieru, že viem rozlíšiť gebuzinu od normalnej novej spravy...

...nové myšlienky stále nejakí tupci odmietajú,veď uvidíme po rokoch, keď sa skratka ustáli...

BTW: Spomínaná TV si nemôže, už len z hľadiska svojho postavnia na trhu, dovoliť šírenie neoverenej správy bez dohody oboch strán...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:09 )
Gangy napísal:Rychlo segenica, ved kazda sekunda ti mozno zachrani zivot.
nemáš gule...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:11 )
Mnohí sa mýlite, ICE je kampaň, nie reklama...

CIeľom kampane je propagovať, reklamy zas predať!
Haslerka
Light Star
Light Star

segenica: "ejde tu vobec o to,že lekár si ide telefonovat, ani o reklamu, ale o to, že niekedy je potrebné podať pacientovi lieky, na ktoré môže byť alergický, a preto je potrebné vedieť, komu zavolať, skratka ICE má slúžiť na tento účel "

Myslim, ze ked pojde o lieky na alergiu, ze to nebude v stave takej pohotovosti, ze by mi lekar nemohol tuknut do mobilu ze teraz "M" a naskocila by tam mama ;) ...ak teda by mal nieco take spravit
segenica
Medium Expert
Medium Expert

[quote="Haslerka"]segenica: "ejde tu vobec o to,že lekár si ide telefonovat, ani o reklamu, ale o to, že niekedy je potrebné podať pacientovi lieky, na ktoré môže byť alergický, a preto je potrebné vedieť, komu zavolať, skratka ICE má slúžiť na tento účel "

Myslim, ze ked pojde o lieky na alergiu, ze to nebude v stave takej pohotovosti, ze by mi lekar nemohol tuknut do mobilu ze teraz "M" a naskocila by tam mama ;) ...ak teda by mal nieco take spravit[/quo

Milá Haslerka, tu nejde o lieky na alergiu, ale o lieky,na ktore mozes byt alergicka,a vedia o tom len tvoji rodicia napríklad...ak ti totiz podaju lieky na ktore si alergicka nemusi to dopadnut dobre...
Haslerka
Light Star
Light Star

prepac segenica,spravila som preklep, dopln si namiesto "lieky na alergiu" - "alergia na lieky" teraz je to uz spravne mozes reagovat ;)
Zamknuté