ICE (In Case of Emergency)
-
olololwtfomg
Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
zvonenie33
Light Professional
KEd ta niekto najde trebars lezat ozrateho tak ze nevnimas realitu, tak ti nebude v mobile hladat mam,otec,moj najlepsi kamarat jano ale cekne si ICE a zavola tam lebo ty by si to chcel nie? Aspon v tom vidim ja zmysel tohoto cisla..olololwtfomg napísal:číslo 112 asi väčšine ľudí moc nehovorí (i keď nie je to pravé orechové)
Njn, viacmenej si to vystihol.. A môj názor:zvonenie33 napísal:KEd ta niekto najde trebars lezat ozrateho tak ze nevnimas realitu, tak ti nebude v mobile hladat mam,otec,moj najlepsi kamarat jano ale cekne si ICE a zavola tam lebo ty by si to chcel nie? Aspon v tom vidim ja zmysel tohoto cisla..
Pred cca 2 mesiacmi ma zrazilo auto na prechode - predo mnou išla pani, ktorá mi pomáhala, zavolala záchranku, mamu atď. ale nenapadlo jej že mobil môžem mať vo vrecku - musel som jej nadiktovať číslo - a neviem ako sa mi to imho podarilo, na nič z osudného večera si nepamätám - a mal som otras mozgu lebo som hlavou urobil 'pavučinu' na čelnom skle takže fakt pre mňa záhada ako som jej to nadiktoval.. Podľa mňa by rozumnejšie bolo dať si daný kontakt na rýchu voľbu dvojku - nemusí sa človek hrabať v kontaktoch (niekto má phone taký že nemá proste šípka dole a tam je tel. zoznam ale musí ísť cez menu - a ak je telefón komplikovanejší - starší človek, ako bol aj mojom prípade - okolo 40-45 by to ICE jednoducho nenašiel).. aj ja keby som mal niekomu pomáhať pri nehode dajme tomu - a uvidím že ma mobil tak automaticky dávam rýchlu voľbu.. keď nemá rýchlu voľbu až tak idem do konaktov a kontaktujem Mamu/otca.. toľko môj názor.
-
olololwtfomg
Expert
Ja som narážal na to, že keď ma zrazilo auto tak mamu kontaktovala najprv tá pani, čo mi pomáhala - tej som číslo nadiktoval a následne ho ona dala záchranarom.ades napísal:ale ved ice je na to, aby mohli zachranari kontaktovat blizkych. to so 112 absolutne nesuvisi. 112 vola niekto, kto je blizko a ice volaju zachranari. rozumies ty co ja chapem?
myslím si, že ICE je dobrý nápad, ja osobne som sa o tejto skratke dozvedela až po odvysielaní spotov v TV, kde ju ,,propagujú" známe osobnosti... mám to už aj nastavené... myslím si, že by si to mal dať každý, pretože niekedy jediná sekunda vážne rozhoduje o živote, niekedy aj obyčajná skratka dokáže zachrániť život...
-
audiotrack
VIP
aj tebe zaplatila markíza? tento text ako by z čítačky vypadol. ICE je hoax, už to tu bolo spomínanésegenica napísal:myslím si, že ICE je dobrý nápad, ja osobne som sa o tejto skratke dozvedela až po odvysielaní spotov v TV, kde ju ,,propagujú" známe osobnosti... mám to už aj nastavené... myslím si, že by si to mal dať každý, pretože niekedy jediná sekunda vážne rozhoduje o živote, niekedy aj obyčajná skratka dokáže zachrániť život...
zdravim pani novakova. ako sa mame? to je ale na hovno pocasie ze?Fabo napísal:No hej, ale co to pomoze v takom pripade? Leda by si tam mala nieco typu "ICE moj gastroendokrinolog". Zachranari su od toho aby ta stabilizovali a pripravili na odvoz, nie aby kecali s tvojimi rodicmi.
Ty by si v prvom rade mala ist co najskor na seriozny IQ test, lebo sa mi zda ze tebe moze aj z tohto hladiska ist o zivot.segenica napísal:myslím si, že ICE je dobrý nápad, ja osobne som sa o tejto skratke dozvedela až po odvysielaní spotov v TV, kde ju ,,propagujú" známe osobnosti... mám to už aj nastavené... myslím si, že by si to mal dať každý, pretože niekedy jediná sekunda vážne rozhoduje o živote, niekedy aj obyčajná skratka dokáže zachrániť život...
-
Soviet
Darca
Aha, cize ked v TV uvedu spot, kde znama osobnost bude ludom hovorit, aby vymazali cely zoznam v mobile z nejakeho stupidneho dovodu, tak to urobis a budes to sirit dalej? Wake Up..segenica napísal:myslím si, že ICE je dobrý nápad, ja osobne som sa o tejto skratke dozvedela až po odvysielaní spotov v TV, kde ju ,,propagujú" známe osobnosti... mám to už aj nastavené... myslím si, že by si to mal dať každý, pretože niekedy jediná sekunda vážne rozhoduje o živote, niekedy aj obyčajná skratka dokáže zachrániť život...
Ak nevieš pochopiť to, že ICE nie je žiaden hoax a si taký tvrdohlavý, tak si myslím, že na poriadny IQ test by si mal skočiť ty. Mnoho ľudí si myslí, že ICE je len rekalmou, no nie je to tak, je to skratka, ktorá má lekárom pomoct kontaktovať príbuzných... nejde tu vobec o to,že lekár si ide telefonovat, ani o reklamu, ale o to, že niekedy je potrebné podať pacientovi lieky, na ktoré môže byť alergický, a preto je potrebné vedieť, komu zavolať, skratka ICE má slúžiť na tento účelGangy napísal:Ty by si v prvom rade mala ist co najskor na seriozny IQ test, lebo sa mi zda ze tebe moze aj z tohto hladiska ist o zivot.
vážne nechápem zmýšľanie niektorých ľudí, ktorí nevedia prijať niečo nové...
//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:04 )
myslím si, že ak máš na výber, komu majú záchranári zavolať, vyberieš si rodičov, ktorí o tebe vedia všetko namiesto nejakých kamarátov, ktorí sa len tvária ako kamaráti a vedia o tebe veľké ...makové samozrejmeades napísal:sranda je, ze to niekto pustil ako hoax, markiza sa toho chytila a uz su z toho vsetci poblazneni. myslim, ze na mieste zachranara sa budem ako o posledne starat o to, koho oboznamim, ak mi tam niekto umiera. a ked uz budem niekomu volat, budem skor hladat kontakty ako: domov, home, otec/ocko/mama/brat/sestra, chrobacik, zlatko,... pripadne ceknem sms. mozno uz len kvoli tomu, ze niekto (napriklad ja) mam v zozname cloveka s nickom ICE a volat mu, ak nepozna nikoho z mojej rodiny a blizkych by nemalo velmi zmysel. okrem toho pri havariach maju ludia na 99,99% pripadov doklady, male deti chodia s rodicmi, ak to je v nejakom zapadakove, kde sa vrany otacaju, tak tam sa vacsinou zbehnu vsetky babky no a taka priemerna dedinska babka vam povie aj rodne cislo...
takze moj nazor: ja si to nedam, lebo vsade so sebou nosim doklady, v zozname mam mena ako mama/otec.
//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:08 )
narozdiel od teba mám mieru, že viem rozlíšiť gebuzinu od normalnej novej spravy...Soviet napísal:Aha, cize ked v TV uvedu spot, kde znama osobnost bude ludom hovorit, aby vymazali cely zoznam v mobile z nejakeho stupidneho dovodu, tak to urobis a budes to sirit dalej? Wake Up..
...nové myšlienky stále nejakí tupci odmietajú,veď uvidíme po rokoch, keď sa skratka ustáli...
BTW: Spomínaná TV si nemôže, už len z hľadiska svojho postavnia na trhu, dovoliť šírenie neoverenej správy bez dohody oboch strán...
//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:09 )
nemáš gule...Gangy napísal:Rychlo segenica, ved kazda sekunda ti mozno zachrani zivot.
//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 18:11 )
Mnohí sa mýlite, ICE je kampaň, nie reklama...
CIeľom kampane je propagovať, reklamy zas predať!
segenica: "ejde tu vobec o to,že lekár si ide telefonovat, ani o reklamu, ale o to, že niekedy je potrebné podať pacientovi lieky, na ktoré môže byť alergický, a preto je potrebné vedieť, komu zavolať, skratka ICE má slúžiť na tento účel "
Myslim, ze ked pojde o lieky na alergiu, ze to nebude v stave takej pohotovosti, ze by mi lekar nemohol tuknut do mobilu ze teraz "M" a naskocila by tam mama
...ak teda by mal nieco take spravit
Myslim, ze ked pojde o lieky na alergiu, ze to nebude v stave takej pohotovosti, ze by mi lekar nemohol tuknut do mobilu ze teraz "M" a naskocila by tam mama
[quote="Haslerka"]segenica: "ejde tu vobec o to,že lekár si ide telefonovat, ani o reklamu, ale o to, že niekedy je potrebné podať pacientovi lieky, na ktoré môže byť alergický, a preto je potrebné vedieť, komu zavolať, skratka ICE má slúžiť na tento účel "
...ak teda by mal nieco take spravit[/quo
Milá Haslerka, tu nejde o lieky na alergiu, ale o lieky,na ktore mozes byt alergicka,a vedia o tom len tvoji rodicia napríklad...ak ti totiz podaju lieky na ktore si alergicka nemusi to dopadnut dobre...
Milá Haslerka, tu nejde o lieky na alergiu, ale o lieky,na ktore mozes byt alergicka,a vedia o tom len tvoji rodicia napríklad...ak ti totiz podaju lieky na ktore si alergicka nemusi to dopadnut dobre...