Ako opravit disk..pls
Ako opravit disk..pls
Zdravim...vcera... neviem akym zazrakom, z nicoho nic, mi odisiel disk... nacitavalo win, a ked mal nabehnut, tak iba restartlo PC.. chcel som win dat opravit.. ale nesiel..proste nahodilo chybu dakeho suboru... neskor, ked som nemal nervy, tak som disk naformatoval, a win dal nanovo, ale hold, neslo uz ani nakopirovat subory.. po vela formatovaniach a rozdeleni disku... disk nejde... Asi je tam par chybnych sektorov, ktore tomu spatia... dost.. neviete o nejakom programe, co by sa s tym vedel pohrat, spravit to nejak? diki moc.. 
Zisti si vyrobcu disku a na jeho stranke najdes nastroje na otestovanie disku, pripadne stiahni UBCD, je to free sada nastrojov od vymyslu sveta, su tam nastroje aj z inych zdrojov ako vyrobca tvojho disku a je to bootovatelne CD, takze nebude problem nabootovat a otestovat tvoj disk.
p.s.: google + UBCD
p.s.: google + UBCD
myslim že mi daju viacery za pravdu že by nechceli bežať na starom už poškodenom disku.... tam je vysoké riziko straty udajov.... skus z neho vytiahnuť na druhom kompe čo sa dá.. a kup si nový však to už tak vela nestojí
takéto veci som vždy riešil reklamaciou a kupov noveho disku...
320gb maš už pomaly za tisicku....
takéto veci som vždy riešil reklamaciou a kupov noveho disku...
320gb maš už pomaly za tisicku....
Re: Ako opravit disk..pls
HD tune mi v error scane ukazalo vsetky stvorceky zelene cize super... a dal som speed map a aha vid screen
preco to mam take farebne ako stromy v jeseni?:D
a este ake mate skusenosti s tou znackou disku?prip. ak ste citali nejake testy,recenzie dik
preco to mam take farebne ako stromy v jeseni?:D
a este ake mate skusenosti s tou znackou disku?prip. ak ste citali nejake testy,recenzie dik
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Disk ti číta z kraja do stredu. Na kraji máš najväčšiu rýchlosť (zelené) a v strede pomalšiu (žlté). Tie červené sú už poškodené, buď mierne alebo len slabo.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Skus pouzit program HDD regenerator, mne to opravilo dva chybne sektory, podotykam, podla vsetkeho opravilo, vzhladom na to, ze ziadne sektory nemam realokovane.
-
Thommas
Addict
On tam nemá chybné sektory... TO je už opoužívanosť HDD.. s tým nič nenarobí...
zda sa mi ze ako keby sa mi postupne obrazky niektore nedali otvorit ... proste ako keby ich disk nejako poskodzoval... moze sa to stat ked mam vsetky sektory v zelenom?.... lebo sa mozu poskodit pri kopirovani/presuvani?
-
drdi21
Star
k hardisku: Maxtor - niekedy vyrábali kvalitné HDD.
momentálne je to s nimi nie najlepsie. su dosť hlučné a ani kvalita výroby nie je bohvie aka tzn. častá kazivosť. ale možem povedať že doma mam este 6 ročný 120 gb ale ten šlape jak delo, dva roky dozadu som kupil 80 gb od nich a pošiel už.
a ak budeš kupovať nový tak odporučam značky: WD, Samsung
momentálne je to s nimi nie najlepsie. su dosť hlučné a ani kvalita výroby nie je bohvie aka tzn. častá kazivosť. ale možem povedať že doma mam este 6 ročný 120 gb ale ten šlape jak delo, dva roky dozadu som kupil 80 gb od nich a pošiel už.
a ak budeš kupovať nový tak odporučam značky: WD, Samsung