Nespustí počítač do Winu - Pokazená Grafika ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Nespustí počítač do Winu - Pokazená Grafika ?

Príspevok od používateľa Nyssow »

Zdravím,

Mám nasledovný problém, asi po štyroch rokoch som otvoril skriňu PC, a bola úplne strašne zanesená, prach atď.

Tak som sa rozhodol že ju trochu vyčistím (robil som to 1 krát), keďže sa už nedalo vydržať ako PC hučalo, takže som čistil najviac ventilátory.

Povysával a tak.

A teraz keď zapnem PC, tak normálne okno či chcem ísť do Biosu, dá že windows ist loading (XP), tú čiernu obrazovku, kde je logo XP.

A keď má dať už windows, plochu, koniec čierna obrazovka, ale PC hučí, a ide ďalej žiadny reštart ani nič.

Do safe modu ide sa dostať normálne.

Kde je problém? Tipujem asi niekde v grafike (GF MX 4 - aktív chladenie), ten ventilátor som čistil najdlhšie.

Ďakujem za rady.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

CHYBA :!: Nikdy nevysavat PC, mozes uchytit male tranzistory alebo inu cast zakladne dosky popripade okoliteho HW, na taketo ucely sa skor pouziva fen, je mozne ze si teda nieco "vcucol"
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

no grafika by to nemala byt lebo ti ide obraz..
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

No našťastie som nič nevysal, čoho som sa tiež trocha obával.

Cez Safe Mode som zistil, že sa odinštalovali, zmizli ovládače na grafiku, wtf?!, tak som ich nainštaloval - reštartol, a už to ide. :D :cernoch:
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

-=wolf=- napísal:CHYBA :!: Nikdy nevysavat PC, mozes uchytit male tranzistory alebo inu cast zakladne dosky popripade okoliteho HW, na taketo ucely sa skor pouziva fen, je mozne ze si teda nieco "vcucol"
O tych tranzistoroch to je sväta pravda, ale ja moju bednu tiez vysavam a este som nic nevycucol :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

stlaceny vzduch ftw :)
alebo doniest bednu na benzinku a pozicat si kompresor :D
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

ked uz si vysaval ten komp tak ho mozes skusit aj vyprat
marcelxx
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marcelxx »

-=wolf=- napísal:CHYBA :!: Nikdy nevysavat PC, mozes uchytit male tranzistory alebo inu cast zakladne dosky popripade okoliteho HW, na taketo ucely sa skor pouziva fen, je mozne ze si teda nieco "vcucol"
heh uz davno som sa tak nezasmial :)
Robim s PC uz 15 rokov a taky vtip som este nepocul :)
S vysavacom pokial mechanicky "neodlomis suciastku" nemozes MB nijak uskodit. (Samozrejme ak tam nieje vyrobna chyba)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Charger napísal:ked uz si vysaval ten komp tak ho mozes skusit aj vyprat
ty sa tiež radšej zdrž komentárov..ja som tiež komp trochu povysával..samozrejme opatrne a s mierov..a nič sa mu nestalo..nerobil som to raz...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ci vysavas,alebo vyfukujes-nemas to jedno?S vysavacom suciastku vysajes a s kompresorom odfuknes...Korektne napajkovane suciastky nemas sancu povysavat,odfuknut-samozrejme ak nepouzivas turbinu :D .Skor by som si daval bacha na tociace sa ventilatory pri tychto cinnostiach-indukuje sa tam striedave napetie,co moze poskodit dosku..
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

to nebude sucistkami ked mu ideobraz a do safe modu sa dostane normlane tak ten komp je okejj tam bude inde problem..a ete tak doplnim pri vysavani kompov je vysoke nebezpecie prenosu statickej elktriny hlavne doska moze byt ennavrtane poskodena ta je na to najnachylnejsia..no a teraz k porblemu...skus v biose si pozriet nastavienia tej grafiky popripade cely system hod na default a skus tak mne to tiez robilo...
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

ja vysavam pc odkedy s nimi robim...a este som vzivote nic neodlomil ani nic...a sry ale ak sa ti chce vksue kupovat stlaceny vzduch(co je podla mna zbytocnost) tak si niekoho zaplat co ti to bude robit a nehuc tu...sak to je uplne normalne btw ked uz sme pri tom prani ako nevidim dovod preco by aj cely komp(samozrejme okrem mechanickych casti)nemohol byt vo vode ked nieje pod napetim...jedine zdroj by tam mohol robit hluposti lebo v niektorych zdrojoch su zle lakovane cesty ale nicomuinemu by to bohvieako vadit nemalo...ak sa riadne vysusi tak nieje problem:-D
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

marcelxx napísal:heh uz davno som sa tak nezasmial :)
Robim s PC uz 15 rokov a taky vtip som este nepocul :)
S vysavacom pokial mechanicky "neodlomis suciastku" nemozes MB nijak uskodit. (Samozrejme ak tam nieje vyrobna chyba)
a ja robim s pc cca 5 rokov a 2krat som uz videl ako vysavac nieco zobral z dosky :)
Napísať odpoveď