ICE (In Case of Emergency)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Skvela diskusia toto.
Hada sa tu realne uvazujuca cast ... s castou ktora ma nasadene ruzove okuliare.
Takto ziaden doktor ani policajt sa ti nebude hrabat v telefone a je to uplne zbytocne.
Ked uz tak je lepsie si do Penazenky vlozit Reflexnu karticku s Krvnou skupinou strucnym lekarskym zaznamom a Cislami na rodicov.
To je jednoznacne lepsie riesenie.

A to ze to prednasala "smotanka" v TV to znamena hovno. Jeden znamy ( :smt047 ) si tiez spravil prdel z noveho casu (Fotoradary na zadnych dverach auta) a oni to uverejnili ako keby sa jednalo o svetovu novinku. Este pridali vyjadrenia Riaditela PZSR pritom s nim nerozpravali atd...
Na stranke HOAX mas opisane vyjadrenia clena ZS ktora povedala ze to je zbytocne. A ked ti to povie samotny zachranar pre ktoreho to je urcene tak to uz nieco znamena.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Shark ma podla mna uplnu pravdu.
segenica: ako fakt nic v zlom, ale treba trocha vediet rozlisovat, co ano a co nie. ICE je kapitalna blbost, to ti povie kazdy, kto sa nad tym trocha zamysli. a k tym alergiam, ktore si spominala: nemam za sebou sice skoro nic z farmakologie, no nebudem daleko od pravdy ak poviem, ze najcastejsie je alergia na antibiotika. v case, ked ti ich doktor nasadi uz asi budes dajme tomu po operacii atd, to uz o tom davno budu vasi vediet...
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa segenica »

STE TU BANDA TUPCOV!!!!!!!!!

.... nemám na vás čas, detičky. Neviete pochopiť jednému zásadnému rozdielu, vy vlastne nechápete ani sami seba!...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 21:40 )
ades napísal:Shark ma podla mna uplnu pravdu.
segenica: ako fakt nic v zlom, ale treba trocha vediet rozlisovat, co ano a co nie. ICE je kapitalna blbost, to ti povie kazdy, kto sa nad tym trocha zamysli. a k tym alergiam, ktore si spominala: nemam za sebou sice skoro nic z farmakologie, no nebudem daleko od pravdy ak poviem, ze najcastejsie je alergia na antibiotika. v case, ked ti ich doktor nasadi uz asi budes dajme tomu po operacii atd, to uz o tom davno budu vasi vediet...
heh, si an veľkom omyle... alergiu môžeš mať na hocijaké lieky, hoci je pravda, ze na antibiotika je najcastejsia...s takymi sprostostami tu na mna nechod,

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 21:41 )
Haslerka napísal:segenica: "ejde tu vobec o to,že lekár si ide telefonovat, ani o reklamu, ale o to, že niekedy je potrebné podať pacientovi lieky, na ktoré môže byť alergický, a preto je potrebné vedieť, komu zavolať, skratka ICE má slúžiť na tento účel "

Myslim, ze ked pojde o lieky na alergiu, ze to nebude v stave takej pohotovosti, ze by mi lekar nemohol tuknut do mobilu ze teraz "M" a naskocila by tam mama ;) ...ak teda by mal nieco take spravit
nechytaj za slovicka,alergia na lieky je len minimum---

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 21:43 )
segenica napísal:nezaplatila...
akurát ty si hoax...
ades
Guru
Guru

segenica: ty ma uz teda riadne series! banda tupcov si tu akurat ty, za vsetkych, ktori ti napisali najprv normalne a potom uz nasrato, ti odkazujem: POSER SA! co si ty kurvafix sibyla ze vies vsetko?
1- NAUC SA CITAT: napisal som, ze alergia na lieky je PREVAZNE na antibiotika, nie IBA na atb.
2- bola si ty niekedy pri vaznej traumatologickej operacii? lebo si predstav, ze ja som bol. motorkara rozflakal kamion, vies co dostal? dostal krv, fyziologicky roztok, nahradu plazmy, samozrejme anestetika a analgetika (ktore sa do komercneho uzivania nepustia, ak sa v klinickych testoch objavi precitlivelost). v tej dobe uz o pacientovi vedeli lekari vsetko (doklady, nasledne jeho lekarse zaznamy).
3- ja nie som retard, velmi dobre viem, ze alergiu mozes mat aj na sku*veny leukoplast
4- precitaj si tento clanok http://sk.wikipedia.org/wiki/Hoax
5- precitaj si este raz pozorne prve prispevky tejto temy, aby si zistila o com je pointa ICE (nie to, aby lekar zistil na co mas alergiu apod, ale aby informovali blizkych o nestasti)
6- aj ked sa obcas tu na fore tvarim ako majster sveta, nieco uz kurvafix viem a do tupcov mne ani nikomu laskavo nenadavaj. nemas na to pravo, najma nie vtedy, ked svoje argumenty nemas nicim podlozene a hlavne nepravdive

edit: jedina tvoja citacia, ktora je pravdiva je ta posledna, hlavne to, koho a ako citujes

shark: ale v tom je prave to: brzda. ja totiz neznesiem jednu vec: ak ma niekto potencial pochopit a nepochopi. to ma doraza.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

segenica napísal:STE TU BANDA TUPCOV!!!!!!!!!

.... nemám na vás čas, detičky. Neviete pochopiť jednému zásadnému rozdielu, vy vlastne nechápete ani sami seba!...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jan 2009, 21:40 )
akurát ty si hoax...
Chod si vylepovat srdiecka na monitor, Postav si kavicku na stojan (Tam kam sa davaju CDcka) lebo uroven tvojej inteligencie jak tak pozeram na tie prispevky je dost nizka.
Vsetci sme ti tu dali predmetne odpovede na tvoj prispevok ... len ty to nevies nejak zniest.
Kludne si daj do zoznamu ICE kontakty, Posielaj retazove Maily aby si tak pomohla detom v kongu a aby si mala v noci dobry orgazmus(To od 30mailov hore vies??) A urcite pomoz aj Muhadinovi Zangubovi ktory ti na konto da 7 500 000€ pre svojho bratranca. Hlavne mu nezabudni poslat PIN karty a CSC a CVV Kod aby sa mu tie peniaze lahsie prenasali.
Len tu prosim ta nesir blbosti. Skodis tym len sebe.

//ades kluud :) Nesmies sa nechat takouto brzdou vytocit.

//Edit: Este info pre slecnu dospelu
JUDr. Renata Píbilová právník Zdravotnická Záchranná Služba kraje Vysočina napísal:Dobrý den,

z našeho pohledu je to spíš zbytečnost.

Záchranná služba na výjezdu nevolá příbuzným, nemá k tomu žádný důvod.
Úkolem záchranné služby je co nejrychleji poskytnout zdravotní péči, a v tom nám telefonáty s příbuznými nijak nepomohou. Zraněného v bezvědomí co nejlépe a nejrychleji ošetříme a odvezeme do nemocnice - to je naše priorita; kontakt s rodinou obstarává až personál v nemocnici, případně policie. Pokud je třeba např. zajistit nějaký majetek pacienta, který nejde vzít s sebou a o nějž se nemůže postarat jiný člen rodiny, soused apod., je to opět starostí policie. Pokud je třeba sdělit rodině špatnou zprávu, bylo by volání na mobilní telefon z výjezdu s ohledem na časovou a informační nouzi i neetické a necitlivé ("tady záchranná služba, asi vám umřel nějaký příbuzný, co vás má v mobilu jako kontakt pro případ nouze, nevíme, jak se jmenuje, ani na co umřel"). Proto tuto situaci zpravidla také řeší policie, a to osobním kontaktem, nikoli po telefonu.

(Je možné, že by jasně označený kontakt v telefonu mohl být přínosný pro personál nemocnic nebo právě pro policii. Ani v tom případě by to asi nezachránilo životy, jen by se v mobilu lépe hledalo, komu dát zprávu, a patrně by se také předešlo situaci, kdy by personál nemocnice kontaktoval příbuzného, kterého by pacient, kdyby býval byl při vědomí, rozhodně informovat nechtěl - manžel v rozvodovém řízení, nezletilé dítě apod. Čili nápad možná z principu dobrý, jen není použitelný pro nás.)

Zdraví

JUDr. Renata Píbilová
právník
ZZS kraje Vysočina, p. o.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ja len dodam ze tema je v zlej sekcii...vtipy su vedla :roll:
segenica
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa segenica »

ades napísal:segenica: ty ma uz teda riadne series! banda tupcov si tu akurat ty, za vsetkych, ktori ti napisali najprv normalne a potom uz nasrato, ti odkazujem: POSER SA! co si ty kurvafix sibyla ze vies vsetko?
1- NAUC SA CITAT: napisal som, ze alergia na lieky je PREVAZNE na antibiotika, nie IBA na atb.
2- bola si ty niekedy pri vaznej traumatologickej operacii? lebo si predstav, ze ja som bol. motorkara rozflakal kamion, vies co dostal? dostal krv, fyziologicky roztok, nahradu plazmy, samozrejme anestetika a analgetika (ktore sa do komercneho uzivania nepustia, ak sa v klinickych testoch objavi precitlivelost). v tej dobe uz o pacientovi vedeli lekari vsetko (doklady, nasledne jeho lekarse zaznamy).
3- ja nie som retard, velmi dobre viem, ze alergiu mozes mat aj na sku*veny leukoplast
4- precitaj si tento clanok http://sk.wikipedia.org/wiki/Hoax
5- precitaj si este raz pozorne prve prispevky tejto temy, aby si zistila o com je pointa ICE (nie to, aby lekar zistil na co mas alergiu apod, ale aby informovali blizkych o nestasti)
6- aj ked sa obcas tu na fore tvarim ako majster sveta, nieco uz kurvafix viem a do tupcov mne ani nikomu laskavo nenadavaj. nemas na to pravo, najma nie vtedy, ked svoje argumenty nemas nicim podlozene a hlavne nepravdive

edit: jedina tvoja citacia, ktora je pravdiva je ta posledna, hlavne to, koho a ako citujes

shark: ale v tom je prave to: brzda. ja totiz neznesiem jednu vec: ak ma niekto potencial pochopit a nepochopi. to ma doraza.
2 - Veď určite každému dôjde, že pri takejto situácii nebudú volať, ide tu o situácie, ale veď pozri článok:

,,Program ICE pochádza z Anglicka. Už dnes je však rozšírený vo viacerých krajinách. Obľube sa teší aj v USA."

,,Celosvetová kampaň začala v roku 2005 v Anglicku. Neskôr sa rozšírila do USA známa pod skratkou ICE (In Case of Emergency).

V týchto krajinách sa o kontakte ICE záchranári dozvedia prostredníctvom výstižných samolepiek ICE. Samolepka je aj kampaňou pre ostatných, ktorí ešte ICE v telefóne nemajú. Dnes je v Spojených štátoch viac ako 215 miliónov aktívnych mobilných telefónov. Podľa očakávaní by toto číslo malo prekročiť 300 miliónov do roku 2010.

Americké centrum pre prevenciu a kontrolu zdravia uvádza, že v roku 2006 bol počet pacientov, ktorý pre zranenia alebo bezvedomiu neboli schopní poskytnúť dôležité zdravotné informácie, prekračujúci hodnotu 1,6 milióna.

Toto číslo reprezentuje všetkých ľudí, vrátane mladých teenagerov, ktorí opúšťajú denne svoje domovy bez dokladov resp. kontaktných údajov, ale sú držiteľmi mobilných telefónov."

Nechápem, prečo sa tu všetci oháňate českými stránkami, je jasné, že pokiaľ kampaň nie je spustená v Českej republike, budete dostávať takéto odpovede!

...

//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 9:34 )
môj orgazmus je úplne v poriadku, ty neboj sa o mňa...
a inak brzda je súčasťou dopravných alebo pracovných a iných prostriedkov, ktorých úlohou je spomaliť, resp. zastaviť prostriedok... ja som žena...a si predstav, že aj žena dokáže byť inteligentná...

... BTW: typické slovenské zmýšľanie...

//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 9:37 )
a teraz sa mi tu začnite oháňať s tým, za to americania vymysleli...poďme do toho...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nehovor zeny su aj inteligentne?? Nepovies neviem.
Ale jak tak na to pozeram tak su aj vynimky.
Btw vo mne typycke slovenske zmyslanie nehladaj.

A ICE (mozno) Funguje v USA a UK len z toho dovodu ze mladez v tych krajnach nenosi na diskoteky penazenky, IDs, ICCs atd...

V civilizovanej europe chodia ludia von s Peniazmi a Obcanakom vo vrecku vies?? Cize ziadne ICE potrebne nieje.
A aj tak mam asi 20znamych z UK nikto ani nepocul o ICE a to iste o amerike. V Minnesote, Illinois, Georgia tiez vobec nevedia ze ICE existuje.
To ze ti Zmalovana hlasatelka povie ze to funguje este neznamena ze to vobec existuje.
Ani ujo Google pomali nevie ze take nieco vo svete existuje ... Jedine HOAXove Maily, Wikipedia a par kratkych informacii.

Ja neviem ale tym jak ti vsetko musime polopatisticky vysvetlovat a objasnovat zrovna svoju inteligenciu neukazujes.

btw: Nasa inteligentna slecna/pani este mi povedzte preco ICE CELOSVETOVA (pozor na to) Kampan nema ziadnu internetovu stranku. Ked ma stranku aj Ceska Kampan za rozumne riadenie motoroveho vozidla - Nemyslíš Zaplatíš.

A ked uz budes odpovedat poprosim zmysluplne vety, a normalne argumenty dobre?? Dakujem.

//Este som nasiel par informacii na icecontactusa
ICE - Sluzba je v USA platena a je to o tom ze si namiesto ICE cisla svojej mamy napises specialne kupene cislo na ktorom maju nahrane na zaznamniku tvoje lekarske zaznamy.
Cize je to uplne ine a sluzi to na uplne iny ucel ako to co ta tvoja kampan hovori.

A pre objasnenie. Brzda je osoba ktora svojou blbostou brzdi mraky.
ades
Guru
Guru

segenica, ty sa asi pripajas z nejakeho ustavu alebo z kerej riti, takyto clovek po vonku behat nemoze...
ked uz davas clanok, daj aj zdroj, to sa medzi inteligentnymi ludmi robi. a to, ze okrem teba a durianovej nikto ICE nepouziva neznamena, ze sme banda tupcov atd. musis do uvahy brat aj to, ze durianova za to dostala peniaze a ze americania su blbi, ti musia mat aj na mikrovlnke napisane, aby v nej nesusili macky. ak by si tam v telke povedala, ze obama je cinan, tak tomu drviva vacsina uveri.
tak ma napada: nie si nahodou krstnym menom mariana? to by pasovalo.

my vieme, ze zeny su inteligentne, aj tu na fore je ich takych dost, bohuzial si sa ale k nim do zoznamu nedostala, try later.

pryja: no ale vysvetli jej to :D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Alergicka reakcia na ATB, sa moze vyskytnut vo viacerych formach: lahka, stredne tazka az po najtazsie reakcie spojene s anafilaktickym sokom. K tej tretej, najzavaznejsiej reakcii nedochadza az tak casto a pokial sa to stane v nemocnici, ked je pacient pod odbornym dohladom, tak sa da okamzite zasiahnut. Pri podavani ATB intravenozne by mal prvu davku podat lekar, s tym, ze pacient sa sleduje a ked za vyskytnu akekolvek priznaky alergickej reakcie, je vzdy po ruke hydrokortizon, alebo ine antihystaminikum, ktore sa pacientovi okamzite poda a reakcia zacne pomaly ustupovat./Ale dovtedy maju policajti alebo zachranari naozaj dost casu vypatrat niekoho z rodiny, ako uz spominal ades/ Nato sa ATB zamenia za nejake ine z druhej skupiny, pretoze pravdepodobnost, ze aj na tie vznikne alergia, je minimalna. Ovela nebezpecnejsie su komplikacie a reakcie spojene s podavanim transfuzie alebo anestezou, ale tam je nejake ICE nepodstatne. Tolko z praxe :)
A co sa tyka tych tazkych a zivot ohrozujucich reakcii na liekyk, tak horsie je uz, ked k nim dojde doma, pretoze trva nejaku tu dobu, kym dojde privolany lekar, alebo kym sa dostane clovek na pohotovost.
Nic proti nikomu v tejto teme, to je len moj pohlad na vec.
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

urcite velmi napomocne In case of emergency, mam to ulozene mamku a ocka pre pripad...ale aj tak bozechran aby sa nam nieco stalo !
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Shark. Moja priateľka bola doma sama. Bol som v robote. Šla do obchodu, zatočila sa jej hlava, odpadla. Spadla na zem, udrela si hlavu. Upadla do bezvedomia. Okrem mobilu, kľúčov od bytu a hotovosti zhruba 300 korún si zo sebou nezobrala nič. Žiadne doklady, obchod je od nášho bytu vzdialený asi 150 metrov. Doletela záchranka, vzali ju. V obchode ju ešte nikto z predavačiek nepoznal, nevedeli udať totožnosť, nič. V prijímacej správe mala v priečinku meno uvedené XY. Ja som prišiel ráno z práce, nebola doma. No reku, išla asi do roboty. Zobudil som sa o druhej, idem jej volať, mobil mi zdvihol službukonajúci doktor z neurochirurgickej kliniky. Skoro som vyskočil z kože keď som sa dozvedel, čo sa stalo. Ak to číta taxikár, ktorý ma viezol vtedy do tej nemocnice, ospravedlňujem sa mu. A prečo mi nedali vedieť čo sa stalo? Nevedeli komu volať. Má ma v telefóne uloženého jednoducho Erik.

Či je to Hoax, alebo nie, je to jedno. Doktor by ma mohol informovať už večer, že čo sa stalo. Ak sa mi v robote niečo stane, ktokoľvek koho sa to môže týkať bude vždy mať možnosť, ako dá tomu správnemu vedieť, že sa mi niečo stalo.

Toľko z mojej strany.

//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 13:57 )
pryja napísal:Pri podavani ATB intravenozne by mal prvu davku podat lekar, s tym, ze pacient sa sleduje a ked za vyskytnu akekolvek priznaky alergickej reakcie, je vzdy po ruke hydrokortizon, alebo ine antihystaminikum, ktore sa pacientovi okamzite poda a reakcia zacne pomaly ustupovat./Ale dovtedy maju policajti alebo zachranari naozaj dost casu vypatrat niekoho z rodiny, ako uz spominal ades/
Naozaj? Načo tu pletieš anafilaktický šok z informovaním rodičov, manžela manželky. Ak dostaneš anafilaktický šok, nebudeš dávať zisťovať u manželky toho človeka či mu môžeš podať hydrocortison. Ale ho tomu človeku jednoducho a hlavne veľmi rýchlo podáš. Pryja nepleť hrušky s jablkami.

//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 14:03 )
segenica napísal:STE TU BANDA TUPCOV!!!!!!!!!
Basa jeden deň. Toto milá segenica do diskusie nepatrí.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

erytro, v pripade, ktory popisujes, by ICE pravdepodobne pomohlo, ale hladala by ho predavacka, zachranka, ci az sluzbukonajuci lekar? to, ze hladat v mobile polozky ako mama ci otec a ich ekvivalenty neriesim, teraz narazam konkretne na ICE. neviem ako stara je tato udalost, nejdem teraz polemizovat o tom, ci je to hoax alebo nie, ale myslis, ze by lekara napadlo listovat v mobile a hladat ICE ak by tam aj bolo?

jasne, teraz je to masirovane markizou, tak uz hej , ale sameho od seba tak mesiac dozadu...?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

nepouzivam ...
1. pochybujem ze kebyze sa mi nieco stane mobil zostane pri mne dlhsie ako 5 minut ....
2. pochybujem ze nejaky doktor mi bude vyberat telefon a hladat v zozname niekoho koho mam oznaceneho ako ICE ... pochybujem zeby na to mal niekto vobec cas a kebyze tak jedine mozno sestricky ale tie by s najvacsou pravdepodobnostou ani nevedeli najst zoznam nie to este tam vyhladat ICE ...
3. nehovorim ze to nemoze pomoct ale pre mna je to nepodstatne a mam pocit ze ani doktori o tom pomaly nevedia ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ožraté dievča na ulici. Takmer v bezvedomí. Príde sanitka, zoberú ju, daju jej do hrdla šlauf, dievča zažije svoj prvý pôrod v živote, no tentokrát cez hrdlo. Nie je potrebná hospitalizácia. Nemá doklady, doktor berie telefón do ruky, a hľadá komu to dievča patrí. Veľmi by sta sa divili, koľko takýchto parchantov má svoju matku či otca z hrdinstva alebo len z frajeriny v mobile pomenovaných nie matka otec, ale krstným menom. Matka nevie kde je jej dieťa, strachuje sa. Doktor nevie komu to decko odniesť. Dievča mimo svoj svet, nevie artikulovať. A takáto pi*ovina pri mene dokáže pomôcť a predísť kopu problémom. Toto som nevymyslel, toto sa bežne stáva.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

dnes som mal zhodou okolnosti o tom debatu s brachom, predstavil som si, ze by sa mi nedajboze nieco stalo a mal by som dakou nahodou ulozene ICE. mal som pri sebe pda HTC TyTn a Nokiu 5800. HTC je zakodovane a Nokia nema klavesnicu, dlhu chvilu by trvalo, kym by ho odblokovali, cakumprask asi 3-5 min kym by nasli v zozname ICE, co nie je malo... to by som si ho musel dat vytetovat na celo :?

jasne, to beriem, ja mam mamu ako mama, ved predsa len keby daco, nebudem si tam davat krstne meno aby som bol strasne IN :roll:
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

Erytrocyt chápem čo tým myslíš, ale si si istý, že dievča čo má z frajeriny mamu pod krsným menom si tam dá aj ICE?

Taktiež neviem či má doktor čas riešiť komu zavolať keď na neho čaká niekoľko ďaľších pacientov, navyše keď je dieťa v takom stave tak ho dajú na výplach a myslím, že aj na noc v nemocnici, potom už to je na starosti rodičov, prípadne polície.

Každopádne ty nepresvedčíš mňa aby som si to tam dal a ja teba už vôbec nie aby si to dal preč. Veď načo. Ja kvôli svojim zdravotným ťažkostiam mám kartičku v obale s kartou poistenca. O vážnych komplikáciách by človek mal nosiť nejaký záznam zo sebou, ale nemyslím, že by to mala byť nejaká poznámka v telefóne, ktoré v dnešnej dobe sú také, že aj ja mám čo robiť kým sa s nejakým novým naučím pracovať. A čo ešte nejaká sestrička a nedajbože doktor (ktorý v tej cvhíli bude riešiť iné veci dúfam) v kritickej situácií.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja nosim so sebou srajtoflu aj ked idem do obchodu a to mam pri dome asi 600m, jediny pripad, ked ju nechavam doma, ked idem so smetami alebo dole pred branu pokecat, ak idem kamosovi na druhy koniec sidliska (zavratnycha si 500m) tak si ju beriem. tam najdu o mne vsetko, aj co nemusia :D cize ja zatial necitim potrebu mat to v telefone

do auta si teraz idem nalepit krvnu skupinu, ako mavaju pretekari na okne, len mensim :wink: znie to ako kravina a frajerina, ale poznam chalanov, co sa im to vyplatilo :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Erik v poriadku ale napr. Predpokladam ze ma priatelka ulozenych rodicov ako Otec, Mama alebo nejak podobne. Urcite by mohol sluzbu konajuci doktor zavolat aj na take cislo.
Ale kedze nezavolal na to tak by nezavolal ani na ICE. Kedze sa v jej telefone ani nehrabal.

A tiez kam sa nepohnem mam zo sebou prirucnu tasku s Penazenkou, Mobilom, Pasom a Klucmi ... Bez nej sa skoro nepohnem.
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

ale ades, nevidis, ze segenica je len preto za, lebo to pouzivaju v Usa a zacalo to v Anglicku a markiza na to robi reklamu? takze to musi byt DOBRE! :lol: :lol:
Zamknuté