soft na zistenie rozmerov + f. odmena

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
etel
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

soft na zistenie rozmerov + f. odmena

Príspevok od používateľa etel »

zdravim,
potreboval by som spravit program do ktoreho by som vlozil foto a a nejakym nastrojom by som si oznacil nejaky predmet v tej foto a zadal by som jeden rozmer dlzky strany toho predmetu a podla toho by mi mal ten program vypocitat ostatne oznacene strany ...
bolo by to mozne spravit take nieco? ak ano tak po dohode financna odmena ...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Niečo také je veľmi zložité a zvládne to profesionál so špeciálnymi programami (a ak ide o úplne neznámy objekt, tak určite nebude stačiť jedna fotografia, keďže plochy môžu mať rôznu orientáciu vzhľadom na pozorovateľa a teda sa na tej fotografii nebude dať určiť ich veľkosť; síce môžu pomôcť tiene..., ale aj tak je to extrémne komplikované).
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Len ma zaujma to chces aby to vypocitavalo z jednej surandice 3D objekt? Teda vypocitat treba 2 suradnice alebo to je v 2D priestore, teda zadas napr vysku a ono ti to vypocita sirku? Ten druhy pripad by sa aj dal ale to prve (3D) ako povedal predomnou to je velmi zlozite prepocitavanie uhlov a co ja viem este coho.
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nie mne ide o toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.hojko.com/vypocitanie-velkosti-t110831.html

teda 2D
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak by si vedel realnu vekost jednej strany tak by sa to dalo, by sa urobilo to ze by na fotku kreslil dynamicky obdlznik(dala by sa menit jeho vyska a sirka), teda by si dany objekt akokeby ohranicil obdlznikom a potom jedoduchy pomer stran a znamej velkosti jednej hrany (realna velkost jednej strany predmetu)
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jasne ... len to moze mat viac stran .. ide len oto aby som mohol vytlacit tu foto v realnej velkosti ..... teda myslim tie nalepky co su tam .... vies co myslim?
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ee teraz netusim, jedine som asi pochopil to ze to nebude mat len tvar stvorca alebo obdlznika ale aj nepravidelne tvary (kolme)?
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chcem si odfotit auto s nalepkou a a zmerat jedne rozmer tej nalepky .... a aby som nemusel okolo auta behat pol hod tak chcem zistit rozmery ostatnych stran vypocitanim ....
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Myslis taketo nieco? Tu kvacku ber ako nalepku, ma to nepravidelny tvar ale na zistenie velkosti staci vyska a sirka, teda staci mat jeden rozmer a vies vypocitat druhy.
V pripade zeby si chcel kreslit danu napepku od zakladu, zeby si nemal zaklad, ktory by si len prisposobil velkostou tak to by bolo zlozite, dalo by sa to pomocou useciek ale bolo by velmi zlozite urobit nejaky taky program, jednosuchsie by bolo pouzit pravitko a vypocitavat si to ak to neplanujes robit vo velkom (tstovky mozno tisice obrazkov) potom by nejaky taky program bolo dobre zohnat alebo urobit.
Prílohy
img.jpg
chrono
VIP
VIP

--==[ RA ]==-- napísal:Myslis taketo nieco? Tu kvacku ber ako nalepku, ma to nepravidelny tvar ale na zistenie velkosti staci vyska a sirka, teda staci mat jeden rozmer a vies vypocitat druhy.
To nie je úplne pravda. Do hry tam totiž vstupuje aj to, v akom uhle je tá plocha tej nálepky (ak sa na ňu pozeráš kolmo, tak sa to vypočítať dá, inak sa to bez toho uhla vypočítať nedá a z fotky ten uhol určíš veľmi ťažko).
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nie .. berde do uvahy ze sa nato pozeram kolmo ... a rozmer som myslel ze viem jednu stranu stej kvacky ...
Prílohy
t_img_110.jpg
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme chrono vravi dobre, ak by sa bralo do uvahy aj ze by to nebolo kolmo tak este dajake prepocty uhlov a co ja viem coho by museli byt... Ale kedze sa bere do uvahy ze je to kolme tak to je OK.
No a k tym hranam, ako som hovoril, dalo by sa to pomocou useciek, kazda usecka by mala zaciatocny bod v predchadzjucej usecke a jej koncovom bode. Potom z rozmerov useciek a z informacie o vekosti jednej z nich by sa dali pomerom vypocitat aj ostatne (snad). Ale myslim si ze by to bolo dost zlozite, ale je to zatial jedine co ma napada.
chrono
VIP
VIP

etel napísal:nie .. berde do uvahy ze sa nato pozeram kolmo ... a rozmer som myslel ze viem jednu stranu stej kvacky ...
Pri 2D predmete to nie je problém. Stačí v podstate akýkoľvek vektorový grafický program, v ktorom sa ten obrázok umiestni ako pozadie objektu s nejakými rozmermi (tie rozmery nebude problém vypočítať; stačí použiť nejaké viac-menej náhodné rozmery a potom sa odmeria dĺžka známej hrany a použije sa nástroj na zmenu veľkosti...).
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No hej ale cele to musi byt z hran poskladane, teda to budu usecky o roznej dlzky, ak by sa pocitalo aj z oblukmi tak to by bolo uz narocnejsie.
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

tu je priklad ... dali by sa zistit ostatne rozmery vsetkych nalepiek keby poznam ten jedne rozmer ?? keby je ten rozmer napr. nejakych 5cm
Prílohy
neni to nejako presne lebo som to robil v skicari na rychlo
neni to nejako presne lebo som to robil v skicari na rychlo
chrono
VIP
VIP

Nedali. Niektoré tie plochy majú rôzny sklon vzhľadom na pozorovateľa, takže niektoré rozmery by boli skreslené (napr. ten spodný nápis Honda by bol v skutočnosti vyšší ako ten, ktorý by si dostal tým prepočtom práve preto, že je tá plocha naklonená dozadu).
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

a keby kazda ta nalepka bola odfotena samostatne a kolmo a s kazdej by som mal jeden rozmer ... ??
chrono
VIP
VIP

Ak by boli na rovnom povrchu, tak by sa to urobiť dalo.
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

takze podla vas by sa to dalo zistit z motorky keby kazdu nalepklu odfotim zamostatne a kolmo?
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

a co keby si to odmerias pravitkom? ked to uz mozes odfotit, cize byt pri hmotnom objekte?
Napísať odpoveď