soft na zistenie rozmerov + f. odmena
soft na zistenie rozmerov + f. odmena
zdravim,
potreboval by som spravit program do ktoreho by som vlozil foto a a nejakym nastrojom by som si oznacil nejaky predmet v tej foto a zadal by som jeden rozmer dlzky strany toho predmetu a podla toho by mi mal ten program vypocitat ostatne oznacene strany ...
bolo by to mozne spravit take nieco? ak ano tak po dohode financna odmena ...
potreboval by som spravit program do ktoreho by som vlozil foto a a nejakym nastrojom by som si oznacil nejaky predmet v tej foto a zadal by som jeden rozmer dlzky strany toho predmetu a podla toho by mi mal ten program vypocitat ostatne oznacene strany ...
bolo by to mozne spravit take nieco? ak ano tak po dohode financna odmena ...
Niečo také je veľmi zložité a zvládne to profesionál so špeciálnymi programami (a ak ide o úplne neznámy objekt, tak určite nebude stačiť jedna fotografia, keďže plochy môžu mať rôznu orientáciu vzhľadom na pozorovateľa a teda sa na tej fotografii nebude dať určiť ich veľkosť; síce môžu pomôcť tiene..., ale aj tak je to extrémne komplikované).
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Len ma zaujma to chces aby to vypocitavalo z jednej surandice 3D objekt? Teda vypocitat treba 2 suradnice alebo to je v 2D priestore, teda zadas napr vysku a ono ti to vypocita sirku? Ten druhy pripad by sa aj dal ale to prve (3D) ako povedal predomnou to je velmi zlozite prepocitavanie uhlov a co ja viem este coho.
nie mne ide o toto
teda 2D
Kód: Vybrať všetko
http://www.hojko.com/vypocitanie-velkosti-t110831.htmlteda 2D
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Ak by si vedel realnu vekost jednej strany tak by sa to dalo, by sa urobilo to ze by na fotku kreslil dynamicky obdlznik(dala by sa menit jeho vyska a sirka), teda by si dany objekt akokeby ohranicil obdlznikom a potom jedoduchy pomer stran a znamej velkosti jednej hrany (realna velkost jednej strany predmetu)
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Myslis taketo nieco? Tu kvacku ber ako nalepku, ma to nepravidelny tvar ale na zistenie velkosti staci vyska a sirka, teda staci mat jeden rozmer a vies vypocitat druhy.
V pripade zeby si chcel kreslit danu napepku od zakladu, zeby si nemal zaklad, ktory by si len prisposobil velkostou tak to by bolo zlozite, dalo by sa to pomocou useciek ale bolo by velmi zlozite urobit nejaky taky program, jednosuchsie by bolo pouzit pravitko a vypocitavat si to ak to neplanujes robit vo velkom (tstovky mozno tisice obrazkov) potom by nejaky taky program bolo dobre zohnat alebo urobit.
V pripade zeby si chcel kreslit danu napepku od zakladu, zeby si nemal zaklad, ktory by si len prisposobil velkostou tak to by bolo zlozite, dalo by sa to pomocou useciek ale bolo by velmi zlozite urobit nejaky taky program, jednosuchsie by bolo pouzit pravitko a vypocitavat si to ak to neplanujes robit vo velkom (tstovky mozno tisice obrazkov) potom by nejaky taky program bolo dobre zohnat alebo urobit.
To nie je úplne pravda. Do hry tam totiž vstupuje aj to, v akom uhle je tá plocha tej nálepky (ak sa na ňu pozeráš kolmo, tak sa to vypočítať dá, inak sa to bez toho uhla vypočítať nedá a z fotky ten uhol určíš veľmi ťažko).--==[ RA ]==-- napísal:Myslis taketo nieco? Tu kvacku ber ako nalepku, ma to nepravidelny tvar ale na zistenie velkosti staci vyska a sirka, teda staci mat jeden rozmer a vies vypocitat druhy.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Samozrejme chrono vravi dobre, ak by sa bralo do uvahy aj ze by to nebolo kolmo tak este dajake prepocty uhlov a co ja viem coho by museli byt... Ale kedze sa bere do uvahy ze je to kolme tak to je OK.
No a k tym hranam, ako som hovoril, dalo by sa to pomocou useciek, kazda usecka by mala zaciatocny bod v predchadzjucej usecke a jej koncovom bode. Potom z rozmerov useciek a z informacie o vekosti jednej z nich by sa dali pomerom vypocitat aj ostatne (snad). Ale myslim si ze by to bolo dost zlozite, ale je to zatial jedine co ma napada.
No a k tym hranam, ako som hovoril, dalo by sa to pomocou useciek, kazda usecka by mala zaciatocny bod v predchadzjucej usecke a jej koncovom bode. Potom z rozmerov useciek a z informacie o vekosti jednej z nich by sa dali pomerom vypocitat aj ostatne (snad). Ale myslim si ze by to bolo dost zlozite, ale je to zatial jedine co ma napada.
Pri 2D predmete to nie je problém. Stačí v podstate akýkoľvek vektorový grafický program, v ktorom sa ten obrázok umiestni ako pozadie objektu s nejakými rozmermi (tie rozmery nebude problém vypočítať; stačí použiť nejaké viac-menej náhodné rozmery a potom sa odmeria dĺžka známej hrany a použije sa nástroj na zmenu veľkosti...).etel napísal:nie .. berde do uvahy ze sa nato pozeram kolmo ... a rozmer som myslel ze viem jednu stranu stej kvacky ...
-
--==[ RA ]==--
Light Professional