firma polar - ako ma neskutocne nas*ala

O športe...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

firma polar - ako ma neskutocne nas*ala

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Mate podobnu skusenost? Co si o tom myslite?

Mam doma sportester polar s610i uz nejaky ten cas a kym som mal win XP, vsetko bolo ok. Ale po prechode na vistu ten program co je k tomu nechcel ist...stale ked som ho spojil s hodinkami, program padol. Raz sa mi to nejakym zazrakom podarilo rozbehnut tak sa to tvarilo ze ide, tak som si povedal ze ok.
Dnes som potreboval preniest nejake udaje a program padal a padal ako najaty. Dostal som neskutocne nervy, zacal som pozerat po nete hocico, az ma dorazilo, za pre vistu spojazdnili len nejaku mozno "pozretia sa posledny krat ako to vyzera" a upgrade na nejaky POLAR PROTRAINER 5. Tak som na to klikol, ze download trial a potom buy. tak ze si to stiahnem popozeram a ked pojde kupim. Stiahol som, islo vsetko ako malo. Tak ze idem to kupit. kliknem na BUY a tam na mna vysoci suma $77.69 (prepacet za expresivitu) .
Myslel som ze padnem zo stolicky. Dost na tom, ze ten tester stal pred cca 2 rokmy okolo 17 000SK a teraz chcu kvoli nejakemu upgradu tolko penazi? Je to podla vas normalne? Ja by som na ich mieste podla nejakeho serioveho cisla alebo nieco pod posielal tieto programy zadarmo ak su potrebne k prevadzke pristroja.

ako fakt ma to nas*alo :evil:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

podla mna je to obycajna podpora k vyrobku, ktora je u vsetkych serioznych spolocnosti samozrejme zadarmo. napisal by som im mail
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ako u koho...aktualizacie k velmi rozsirenemu softveru su zadarmo (Windows, firewally, hry a ine jednoduchsie softy...), ale prakticky u vsetkych drahsich kuskov je to tak, ze sa za aktualizacie plati.
Tyka sa to softveru na ovladanie meracich zariadeni v elektronike, audiotechnike, radiotechnike ale aj u narocnych simulatorov(napriklad lietadiel).
U nas v skole to casto spominaju hlavne v suvislosti s tou meracou technikou...kupite si zariadenie za statisice korun a ked chcete aktualizacie, tak musite platit dalsie desattisice ako rocny poplatok :)
Napriklad firma Brüel & Kjær
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

GothaR: Je rozdiel aktualizacia a aktualizacia. To, ze si sa rozhodol pouzivat novsi operacny system, tak preto mas platit vysoku sumu za program, ked nejaky ten fix ci update by mal byt zadarmo??? Teda to je aspon moj nazor. Pokial by sa jednalo o program s novymi funkciami atd..., tak je to uz ina vec, ale to, ze program nebezi na novom operacnom systeme, tak to sa mi zda dost divne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mne sa taky pristup tiez nepaci, len som chcel poukazat na to, ze vo svete techniky to nie je nic vynimocne.
Vyrobca vlastne len opravuje svoje chyby a aj tak za to pyta peniaze, no ked ma malo predanych kusov, tak to zrejme musi riesit tymto sposobom, pretoze by inak nemal z coho uzivit vyvoj.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

vcera som pisal mail na cesku podporu produktu, ale odpovede som sa zatial nedockal. a potom ze clovek siaha po wareze :? dufam ze sa to nejak poriesi.. fakt sa mi nechce platit tolko za soft, ktory by mal byt k vyrobku zadarmo...to ako keby ste mali auto ale nemozete ho nastartovat, lebo vam nedaju klucik. mate ho ide, ale je vam na nic, lebo sa neda pouzit

//autoeditácia príspevku ( 26 Jan 2009, 17:49 )
nic ine som ani necakal

odpoved mi nedosla :(
Napísať odpoveď