2 notebooky+ PC,,T-com Turbo 2 DSL

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dadak77
Amateur
Amateur

2 notebooky+ PC,,T-com Turbo 2 DSL

Príspevok od používateľa dadak77 »

Takze, v lete si chcem kupit notas brat ma jeden a mam este jeden stary PC ktory dam sestre,,,no a chcem si dat novy net lebo ten stary uz nestaci (136kb/s),,,ako som uz vravel chcel by som od T-Comu turbo 2 nuz ale neviem ani poriadne co je to Modem a Router,,,ale chcel by som to tak aby sestra mala ten router ci co to je a ja s bratom by sme boli pripojeni cez Wifi..no ale nevem aky modem ci router si mam zobrat ako koncove zariadenie,,,nevem ci by to slo na setky 3 PC,,,a este by som sa cel spytat ze kolko Kb/s ma Wifi,,,,ci by sa mi oplatilo tahat z Radpidu cez Wifi,,chapete :),,,,za vsetky rady vopred dakujem :D
sebci
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sebci »

u tcomu dostanes WIFI router s adsl samozrejme za poplatok

sestra bude mat zapojenu adsl pripojku do toho routra a ona bude zapojena sietovym kablom na router

rychlost internetu je 2 mbits čo je 256 kb/s

čo sa tyka wifi tak je to rozne zalezi od vzdialenosti od vysielača pri plnom signali to ide "54 mbits" co je cca 5 mb/s ale tento limit nikdy na wifine nedosiahnes v skutočnosti možno tak 3 mb/s

ano na rapid je to dostacujuce 1GB dat mas za hodinu

kedze na pat dni mas tam limit 50gb
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

len technicka sebci: odkedy je 2mbit/s 267kB/s ?
dadak77
Amateur
Amateur

hmm,,,mne sa tiez zda ze ked je 2Mbps tak je to fakt 2Mb/sec...co som pozeral na inych forach tak sa na ten net nestazovali,,,no a este ze tam pisu ze je to Dynamicka IP-cka takze na rapide nieco stiahnem,,restetnem router a mozem kludne stahovat dalej bez obmedzenia nie ??,,,tak nejak mi to kamos vravel...
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

to je moj strop doma ... zabol som dat cca.... nechytaj za slovicka

2048kbits = 256kb/s

to si chcel?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

sebci napísal:to je moj strop doma ... zabol som dat cca.... nechytaj za slovicka

2048kbits = 256kb/s

to si chcel?
To nie je chytanie za slovicka. Na hodine matematiky si tiez nepisal ze 2*2 je cca 5.
dadak77
Amateur
Amateur

sebci tu rychlost neres,,,ja som chcel hlavne vedet ci pojde z jedneho routra na dva notasy a jedne velky stolovy PC ves,,
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

dadak77 napísal:sebci tu rychlost neres,,,ja som chcel hlavne vedet ci pojde z jedneho routra na dva notasy a jedne velky stolovy PC ves,,
Samozrejme, ze pojde. Mozes si zakupit router priamo u T-comu, napr. aj ten najlacnejsi D-link http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ktzcat=192 , prip. nejaky iny z "normalneho" obchodu.
dadak77
Amateur
Amateur

aha no mrkol som,,ale niekde na fore som cital ze ked si dam od T-Comu ze ten router je vlastnictvom T-Comu a ked skonci zmluva alebo ten net uz nebudem chciet tak si zoberu Router naspat....to znamena ze zanho nemusim zaplatit alebo co ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

tusim ze si ho mozes prenajat za nejaku symbolicku cenu (1,-) alebo odkupit za plnu cenu.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

t0m4s3 napísal:tusim ze si ho mozes prenajat za nejaku symbolicku cenu (1,-) alebo odkupit za plnu cenu.
hm neda sa prenajat ani zapozicat.. :( pred troma dnami som bol v T-Come lebo som kupil NB a checm mat zapojeny aj NB aj PC na net a tak som sa bol spytat a chcel som to presne tak ze na zapozicanie a ona mi povedala ze u nich sa nic take neda teda ze uz to nieje mozne.. a ja som si teraz v januari menil net ale modem som si nechaval takze modem mam uz viacej ako dva roky a ona povedala ze ked chcem router a bral som si teraz ten novy net tak ze sa to da a daju mi router za 990SK je to presne ten D-Link.. takze ak si si menil alebo predlzoval program thak by ti ho dali za 990SK ale ak mas uz od nich modem thak potom za plnu cenu a ta je 2990SK (neni som si isty tou sumou)..

//autoeditácia príspevku ( 24 Jan 2009, 20:24 )
aha a este sa ospravldnujem za nepozorne citanie teraz hore v prispevku som sa dozvedel ze ty net este nemas a chces si ho zobrat z t-comu.. takze si zober tu Turbo2 a ony ti daju ten router D-Link za tych 990SK na ktory napojis vsetky pc... (len teraz neviem ci ta cena nieje len pre vernostnych zakaznikov ci je aj pre novych to si zisti)..
dadak77
Amateur
Amateur

No ja som od toho T-comu net este nemal...ale pevnu uz mame 20 rokov asik predtym(Slovenske Telekomunikacie,Slovak Telecom,,teraz T-Com) :D...a mame program Doma Pohoda...tak ja neviem,,,pojdem sa cez tyzden spytat co ako,,,,ale diky moc za odpoveda :)
Napísať odpoveď