Skrinka na zemi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rEnEeK
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Skrinka na zemi

Príspevok od používateľa rEnEeK »

Hojte, trosku blba otazka, ale neda mi to pokoj :D
Kedze je moja skrinka moja druha laska, tak sa chcem spytat, ci bude vadit, ak ju dam na zem pod PC stolik. Ci sa nebude zbytocne viac prehrievat alebo ci sa nebude viac prasit... Prikladam fotky, vdaka za rady...

skrinka: Thermaltake VF4000BWS Bach VX
Prílohy
2.JPG
1.JPG
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

ja si myslim ze na tom stole ju predsa len uchranis prachu,viac ti tam vynikne ale zasa na druhej strane ako vidim, tam budes mat dost malo priestoru na pisanie,co sa tyka prehrievania,tak to si nemyslim ze ma to umiestnenie nejaky zvlast velky vplyv,azda len taky ze pri zemi mas trosku chladnejsie,ale to moc nehra rolu si myslim,aj ked trosku mozno ano :) :wink:
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ak budes mat aj na zemi rovnaky pristup k vzduchu z boku, spredu a zozadu,tak na teploty to mat vplyv nebude... Prasit sa ale zrejme bude o nieco malinko viac.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

skor si myslim, ze ten chladnejsi vzduch je viac dole... osobne mam bednu komplet na zemi.. a napr. ked otvorim okno zatial co vonku mrzne a v izbe teplo... hned je citit, ako studeny vzduch padne dole.. vsak teply vzduch stupa hore :P
daj ju dole.. budes to mat lepsie :P

// lol ked to po sebe citam, je to strasne.. hore dole :D
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

zatial to vidim tak, ze ju dam dole.. este nejake rady?

inak, dole ju chcem len kvoli tomu, ze napravo od bedne mam postel a ked chcem pozerat film, musim monitor davat ku skrinke a je to dost obtiazne.. este ma napadlo, monitor dat napravo a skrinku tam, kde je monitor teraz, hm?
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

daj ju dole,ja by som ju teda odobne dal dole...tam jej bude lepsie a ty budes mat priestor a bezbarierovy pohlad z postele :D
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

fajn, vdaka vsetkym... skrinka je dole, len teraz nemam kam dat stolicku sakra :D
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Prehrievat sa urcite nebude, ako bolo spomenute, bude sa vsak viac prasit.

Tam, kde mas nejake nasavacie otvory k ventilatorom na dekloch, pokial skrinka nema uz od vyrobcu nejake filtracne tkaniny/molitan, tak daj napr gazu na 2 vrstvy prelozenu, nech ti to nenasava prach. Ked to dobre spravis, budes tam mat dlho cisto.
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

:smt082 Šu-do tak to je riadny opis k+ :D

K teme: podla mna sa nebude prehrievat viac sak ventilator nemas odspodu. nootebook je rozdiel ked je polozeny na stole (tvrdy podklad) a ked je na posteli a dekou (makky podklad) tam sa jasne prehrieva viac ze?
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Makovnik napísal:Prehrievat sa urcite nebude, ako bolo spomenute, bude sa vsak viac prasit.

Tam, kde mas nejake nasavacie otvory k ventilatorom na dekloch, pokial skrinka nema uz od vyrobcu nejake filtracne tkaniny/molitan, tak daj napr gazu na 2 vrstvy prelozenu, nech ti to nenasava prach. Ked to dobre spravis, budes tam mat dlho cisto.
- original prachove filtre niesu drahe , kupil by som origo ked uz ...
- ja mam podobny vztah k mojej skrinke tiez od TT ale na zem ju nedal ani za nic ... prachovy filter mam a asi by so ho mal mat aj ty podla mna od vyroby (niesom isty) a dovod preco by som ju nedal na zem je ten ze mam presne rovnaku bocnicu a na zemy by to nevyznelo tak ako na stole ... no ked ti zavadzia tak asi ani ine riesenie nemas ....
- Šu-Do to dobre povedal s tym prudenim vzduchu len ja som skor toho nazoru ze ked je dobre chladenie tak je to je jedno kde mas polozenu skrinku (samozrejme ze nie zas k riadiatoru si ju polozit - videl som aj takych expertov) a pocitace dostavaju najviac zabrat v lete a to mozes vetrat cely den vyhodit pocitac na balkon a aj tak dostane svoje ... preto radsej dobre vyladit cely system chladenia v skrinke ...

//autoeditácia príspevku ( 22 Jan 2009, 11:06 )
Vlado6230 napísal::smt082 Šu-do tak to je riadny opis k+ :D

K teme: podla mna sa nebude prehrievat viac sak ventilator nemas odspodu. nootebook je rozdiel ked je polozeny na stole (tvrdy podklad) a ked je na posteli a dekou (makky podklad) tam sa jasne prehrieva viac ze?
- ano jasne ze ano , prehriava sa viac lebo deka velmi dobre neodvadza teplo skor naopak + pripocitas fakt ze pod tou dekou je pouzivatel zariadenia + ked si niekto co sa v tom menej vyzna este upcha dekou vetriace otvory tak ani okno otvorene nepomoze , mozno tak ked by bol na deke v chladnicke ... :D
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

mno tak som ho dal naspat na stol, ale trosku inak... :)
Prílohy
P1030204.JPG
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

to sa ti dobre pracuje na takych kaskadach? nerozmyslal si ked mas taky celkom fajn pc investovat par korun do noveho stolika? za 70 - 80 eur by si mohol mat celkom fajn stol aj s priestorom na pc a vysuvackou na klavesku... plus monitor nad urovnou pracovnej dosky.... neuvazoval si nad tym upevnit montas na stenu? dost to setri miesto....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

rEnEeK napísal:mno tak som ho dal naspat na stol, ale trosku inak... :)
Čiže to chceš stále pozerať na monitor smerom doprava? Budeš mať bolesti krku, nehovoriac o trvalých následkoch na krčnej chrbtici, ktoré sa prejavia o pár rokov.....
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

mno... napravo je postel, nalavo skrina.. takze to mam dost stiesnene... poradte nejaky stol no :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

rEnEeK napísal:mno... napravo je postel, nalavo skrina.. takze to mam dost stiesnene... poradte nejaky stol no :)
- heh zajdi do ochodu a pozri si tam to mas najlepsie ... najprv si zmeraj kolko mas miesta doma alebo najlepsie co moze byt si daj vyrobit na mieru ... bude to samozrejme drahsie ale ked mas take stiesne podmienky tak sa to podla mna oplati :)

- inak ma napadla taka hriesna myslienka dat pocitac nad monitor ... normalne nejaku policku spravit a fuknut ho nad neho ... trebalo by asi nejake predlzovacky na usb zopar + poriesit zapinanie - niekde na stol ho fuknut + sice aj mechanika by sa hodila najlepsie rovno pod monitor ... to by bola haluz ... :lol:
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

rEnEeK napísal:mno... napravo je postel, nalavo skrina.. takze to mam dost stiesnene... poradte nejaky stol no :)
daj romzery v tom priestore medziskrinou a postelou + co vsetko by mal ten stol obsahovat

narysujem ti to v CADe tak jednoduchsie aby si tomu chapal...
Napísať odpoveď