Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

je to otazka zvyku, displej ma nprd rozlisenie, ale da sa s tym zit, asus som v ruke nedrzal, ale urcite to ma vacsie klavesy ako toshiba NB100
ked som si ja so svoju pazurou zvykol na aspire...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Tak som zbehol nejake recenzie, popozeral rozne znacky a ten 901 od asusu je asi pre mna fakt najlepsi. S 6600 mAh baterkou to bude radost. Vsimol som si, ze verzie s linuxom su lacnejsie. Bude problem na hodit tam potom XP? Na linux asi MS office nenahodim :) kazdopadne este pockam, kym trochu zlezie cena, alebo pozriem nejake aukcie na ebay
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

XP na tom SSD disku je utrpenie, je to strasne pomale.. Aspire one ma lepsiu a vasiu klavesnicu, lepsi disk (120 gb) cena 8500, ale je potreba dokupit bateriu. Najlepsie z ebayu kde ta 9 clankova vyjde okolo 60 dolarov. No a pokial by si si doplatil, tusim je aj verzia s 3g modemom, ale fakt nemam ponatia kolko stoji.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pozeral som na ten 901, co predava Orange. Oni to ponukaju so vstavanym modemom cez 400 €. Ale nebude to mat problemy so signalom, ked je to vstavane? Nebude lepsie nejaky klasicky do USB?
A naozaj je to take pomale? Nemam s tym skusenost, ale co som cital recenzie, nevidel som nikoho pisat o pomalosti pri 901. To sko pri HP mininote co ma Vistu. Mozno by bolo dobre najprv ho vyskusat, ako to fachci
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Neviem, mozno ma 901 ten ssd disk iny, vychadzal som z recenzii aspire one, kde to win xp na ssd opisovali, tak ako som napisal.
zhulo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa zhulo »

http://www.alza.sk/toshiba-satellite-l3 ... 106899.htm

Myslite, ze je hodny svojej ceny??
pripadne, ake ine by ste mi odporucili v takej pribliznej cenovej hladine?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Holubar: Alternativa MS Office pre Linux je OpenOffice. Ja ho vyuzivam aj na Windowse a nemusim platit licenciu za MS.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

viem, ale openofice pre mna nie je riesenie. Potrebujem excel kvoli praci, preto som zavisly od MS. Navyse pouzivam aj Outlook. na verziu 2007 som si zvykol, len velmi nerad by som ju menil za nieco ine.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

V tom pripade sa posnaz nejak zistit ci tam pojde XP. Kamarat sa tak trosku oje*al pri kupovani NB bez OS. Myslel, ze tam pojde XP nainstalovat v pohode a nakoniec si musel pozicat Vistu od nejakeho znameho.
pacho666
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pacho666 »

Po dlho preberani, citani na forach som dosiel k takemu to vysledku. Mam dvoch kandidatov no neviem sa rozhodnut.

Prvy: ASUS M50VC (AS001C) Cena: 818.80 EUR 24 667.17 SKK, AJ ked je asus, ale ma vyssie rozslisenie, vacsi disk, nvidia kartu, co mozem casom vyuzit na CUDA, krajsi dizajn. Dodavana brašna a mys. No brasna ziadna slava, radsej chcem neoprenovu BELKINu

Druhy: Toshiba A300-1NT Cena: 806.00 EUR 24 281.56 SKK
"vraj" lepsia konštrukcia, tichsi, ma S-video, jednoduchsi prechod na XP, silnejsiu grafiku, lacnejsia ako Asus.

Hlavne mi ide o dobru konštrukciu, kedze ho budem prenasat casto. A aby bol tichy, cize s toho by vyplývala ta toshiba, ale aj ten asus ma urcite vyhody. Vykonovo su skoro rovnake. Ak ich ma niekto, pls napiste vyhody, nevyhody aby som sa mal podla coho rozhodovat. Zatial som nakloneny viac na tu Toshibu.. Este by ma zaujimal servis u oboch znackach.
only
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa only »

Zdravim. Planujem si kupit novy notebook. A podlhom prehrabavani sa na internete medzi kompromismy jeden ma pomaly disk druhy slaby procesor iny na prd graficku kartu. Som sa rozhodol ze vyskusam VBI. Chcem sa len spytat ci niekto ma skusenosti s VBI notebookmi ci mi to ako tak bude stacit aj na hry moj rozpocet je do 1300Eur. A slusny VBI notebook sa da zohnat tak za 1100-1200. Ide mi o notebook do skoly ale kedze idem na internat tak aby som si tam mohol zahrat nejake lahsie hry za odpovede vopred dakujem.

Ja som rozmyslal nad touto konfiguraciou:
šasi ASmobile Z97V-15.4''1680x1050 pixelů (WSXGA+) nVIDIA GeForce 9650GT 1024MB Intel® Core™2 Duo P9500 2.53GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2 cache Kingston 4GB 800MHz PC2-6400 DDR2 CL5.0 (5-5-5) Seagate 320GB, 7200ot., S-ATA-II, 16MB, G-Force Robson Modul 4GB, PCI-E Half Mini Card Intel® WiFi Link 5300 Series, 802.11a/b/g/Draft-n
Len neviem aky rozidel je presne medzi Intel C2D P9500 2.53ghz alebo T9400 2.53ghz rovnaka l2 cache vsetko cenovo asi 800czk rozdiel. v prospech T9400.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

only
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

inak povedane 800sk za par minut navyse na baterke. Dakujem velmi pekne stale by som vsak rad poznal vas nazor na zvolenu zostavu. ak popripade viete o nejakom inom "hernom notebooku" do spominanej ceny 1300 eur ktory si myslite ze by vyhovoval viac tak prosim napiste.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Za tu cenu to je dost dobre. Nasiel som nejake varianty na alze, ale mali slabsi procesor a grafika bola len 512MB.
only
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nakoniec som sa rozhodol pre nieco ine sice o par sto eur drahsie ale myslim si ze budem spokojny. http://www.notebookshop.sk/notebooky/to ... 0-14y.html

Rozmyslal som aj ze sa vyzmykam uplne a kupim ten X300-130 kde je rozdiel v grafike namiesto 9800GTS je tam GTX procesor tam je namiesto T9550 2.66ghz T9600 2.8ghz a dvoj nasobne miesto na disku s rozdielom cenovo asi 230 Eur. Ja si myslim ze toto by malo vyhovovat mojim poziadavkam a za ten narast ceny sa to az tak neoplati.
jozotom
Light Star
Light Star

Aky notebok do 16 000sk.

Príspevok od používateľa jozotom »

Aky notebok do 16 000sk.Ide mi o spoľahlivosť.Dakujem.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Bolo by dobre vediet na co to potrebujes. Uz by sa to mohlo specifikovat castejsie v tejto teme.
jozotom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozotom »

Hlavne na internet,ide mi o to aku značku mam preferovať,cena tak do 17 000sk.Dakujem
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako casto to budes prenasat? Resp. bude to len doma? Co sa znacky tyka tak HP, Asus, Lenovo podla mna.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

yazoo napísal:Co sa znacky tyka tak HP, Asus, Lenovo podla mna.
:nono1: samozrejme zalezi od modelu, ale prave tieto stalice v triede lowend a mainstream isli kvalitou dolu :? najviac ma sklamalo IBM Lenovo, kde pri cene skoro 1200e dostanete pistalku :roll:
jozotom, skus nastrelit aspon uhlopriecku na zaciatok
Napísať odpoveď