Problem s 4GB RAM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

kingvirus napísal:Dobre uz v tom mam jasno. No mam otazku zas dalsiu snad vas neporazi :oops:
Ked mi ta grafika tak vela zere z ram, zere aspon tie GB co nemam realne vyuzite? priklad: mam 4 GB ram. realne mi pise ze mam 3 GB ram. grafika zere z ram navyse asi 1 GB.Otazka znie. TO jedno GB co ona zdiela z RAM, je ten 1GB co Win nevie vyuzit uz, alebo je to 1GB z tych 3GB co mam realne v systeme? BO ak je to druhy pripad tak to znamena, ze na koniec mam realne 2 GB pre system 1GB pre grafiku a 1 gb nevyuzite?AK je to takto tak to je pekna sprostost potom.
- skus porozmyslat, 32 system dokaze pracovat s 3,25GB ramky takze asi si nebude brat grafika priestor z ramky ktory system nedokaze adresovat ... a za dalsie grafika by si ho mala priradovat dynamicky a integrovanu grafiku o vykone ze by potrebovala k nemu aj giga pamete som este nevidel ....

- za dalsie a hlavne .... mas pocit ze ty ide pomaly pocitac z dosledku nedostatku kapacity ramky ??? - ak ano tak tento pocit bude na 99% chybny lebo s integrovanou grafikou nemoze byt brdza 4GB operacna pamet aj keby system vyuzival polovicu :D
kingvirus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kingvirus »

kukni tu som daval screen to nie je integrovana grafika. a kedze jej tych 256 staci tak by som cel zvysok mat pre ram ako to vypnem?

Kód: Vybrať všetko

http://www.hojko.com/download.php?id=47181
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- uff v tych radeonoch sa totalne nevyznam ale nenasiel som ju nikde - hladal som 10 sekund ako externu ale podla oznacenia to nebude ziaden zazrak karta ... hmm do certa neprideluju si tie karty dynamicky dalsiu pamet ??? cize takato karta by si asi v podstate skoro nikdy nemala viac zapytat ako 256MB ... budes musiet pockat trosku kym sa ti vyjadri niekto kto sa v tom vyzna lepsie ako ja :D
kingvirus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kingvirus »

sami zatial ani vygooglit nic nepodarilo a naj na tom je ze v GTA4 mi ukazuje len 256 mb ze ma a viac mi do toho neda z ram. Fakt to mam pri takej grafike skoda MB z RAM.este tak na tych 512 abo 7..mb by to slo, ale 1200 co mi tam pise to je moc a hlavne zbytocne moc. Snad sa mi niekto ozve. Dakujem
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Rad by som uviedol par informacii ktore vas privedu na spravnu kolaj.
Ako urcite viete 32Bit OS ma Hranicu 4096MB
V pripade ze si na takyto 32Bit system nainstalujete 4GB RAM zistite ze vyuzivate cca 3,2-3,5GB Preco??
Pre jednoduche vizualne vysvetlenie pridavam Obrazok.
Obrázok

Pocitac pre svoju funkciu potrebuje urcite mnozstvo Pamate o ktorom samotny uzivatel ani nevie ze existuje.

Zakladna pamat kazdeho PC je DOS Compatibility Memory ... Ma ju kazde PC bez ohladu na to z ktoreho roku je. Nachadzaju sa v nej casti pre DOS (640KB), a okolo 384KB pre BIOS, Buffery. Jej Celkova velkost je do 1024KB(1MB)

Dalej sa v Systeme nachadza takzvana PCI Memory.
V tejto pamati sa nachadzaju data pre Chipset, Direct Media Interface (DMI), IO Mapping Devices atd...
Tato pamat zabera cca 100-700MB Podla HW Konfiguracie a je Ukladana do Pamate RAM ... V pripade nedostatku sa nachadza v SWAP file (Preto ked ste mali napr 256MB RAM a vypli ste SWAP File tak sa vam Win Odmietol spustit.)

Ako hlavna je potom RAM a VRAM ktora je dostupna uzivatelovi.

A nakoniec Kernel Reserved Memory, APIC Memory atd...

Ked ste pod Hranicou 4GB nic sa nedeje ... uzivatel o tej pamati nema zdania a je mu jedno ako bezi na pozadi.

Ale v Pripade ze mate nainstalovane 4GB RAM tak cely system narazil na obmedzenie. Svojou RAMkou ste narazili na hranicu nemysliac na ine Pamate v PC.
A kedze pre funkciu PC su dolezitejsie pamate ako DOS CM, PCI M, Kernel, APIC atd... tak si pamat naalokuje pre seba a pre RAM necha zvysok.

Preto mate na PC s 4GB RAM dostupnych len 3,2-3,5GB RAM

Niektori ludia este tvrdia ze sa do systemovej Pamate zaratava aj VRAM na Grafickej karte. Je to mozne ale nemam tuto informaciu overenu cize to nemozem potvrdit.
Prílohy
intel-system-memory-map.png
Napísať odpoveď