komprimacia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
miki11
Light Expert
Light Expert

komprimacia

Príspevok od používateľa miki11 »

Ahojte neviem to tu nikde najst. Potrebujem navod ako sa napr. z 4 GB hry skomprimuje na 700MB . Aky program sa na to pouziva a ako sa to nadstavuje. Ked mam takto spakovanu hru tak mi ju rozbaluje ako rar , ale neviem keby ju chcem ja takto zabalit ako to nadstavit na tak malu velkost.
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

akoze chces to spakovat cez winrar? tak normalne kliknes na vec ktoru chces spakovat --> das pridat do archivu--> nastais kompresiu-->a ve lkost(mas tam na vyber ako dvd(4,7gb), cd(700mb), zip(100mb) atd.
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FAIL »

Podla mna z 4GB nikdy nespravis 700MB... Jedine mozes 4GB na menej. Ja na kompresiu pouzivam 7-zip (http://www.7-zip.org/). Je to freeware. Obsluha programu je velmi jednoducha. Na to urcite prides aj sam :)
miki11
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miki11 »

ale to co mi ty navrhujes je rozdelenie toho suboru na casti o vekosti 700MB, ale ja chcem iba jeden vysledny subor o velkosti napr 700MB. Teda napr mam "hra.iso" o velkosti 3,6 GB a chcem z toho spravit jeden archiv o velkosti 700MB. NEmusi to byt zrovna rar, proste hladam nejaky nastroj ktory to dokaze. Mam doma zopar takych suborov ktore maju 669MB a ked ho rozbalim(niekedy to trva dost dlho) tak mam napr image nejakej hry o velkosti 4GB.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Že máš tak zabalenú jednu hru, ešte neznamená, že to platí na všetky hry.. treba vyskúšať, na ktorých hrách to pôjde a na ktorých nie.

Najlepšie komprimovacie programy sú RAR a UHARC (možno aj ten 7z).. ak to s nimi nedáš, tak pochybujem, že sa nájde niečo iné.

Ešte sa môžeš pokúsiť hru ripnúť.. zmenšíš ju, ale prídeš o nejaké veci (video, animácie, hudbu).. a opäť.. neexistuje jeden univerzálny ripovací nástroj na komplet všetky hry..
http://www.hojko.com/ako-ripovat-hry-t59575.html

Pozri ešte..
http://www.hojko.com/zkomprimovat-1gb-d ... 89781.html
http://www.hojko.com/rippovanie-hier-ak ... 61793.html
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

bezstratova komprimacia ma svoje limity a zo 4GB instalacky neurobis 700MB... Mozes to skusit skomprimovat do 7z, alebo rar na najvyssiu moznu kompresiu, ale na 700MB ti to urcite nevyjde
//edit: ako pise brm vyssie..., skus ripnut
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FAIL »

miki11 napísal:ale to co mi ty navrhujes je rozdelenie toho suboru na casti o vekosti 700MB, ale ja chcem iba jeden vysledny subor o velkosti napr 700MB. Teda napr mam "hra.iso" o velkosti 3,6 GB a chcem z toho spravit jeden archiv o velkosti 700MB. NEmusi to byt zrovna rar, proste hladam nejaky nastroj ktory to dokaze. Mam doma zopar takych suborov ktore maju 669MB a ked ho rozbalim(niekedy to trva dost dlho) tak mam napr image nejakej hry o velkosti 4GB.
Ja som sa to snazil povedat tak, ze zo 4GB nespravis 700MB. Je to nerealne. Cez mnou uz spominany 7-Zip si to skus skomprimovat do formatu *.7z - ten ma velku kompresiu.

Potom uz snad len to rozdelenie, alebo vyssie spominane RIP-y.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

brm napísal:...Najlepšie komprimovacie programy sú RAR a UHARC (možno aj ten 7z).. ak to s nimi nedáš, tak pochybujem, že sa nájde niečo iné...
Najlepšiu kompresiu zvyčajne dosahujú programy, ktoré sú založené na PAQ8 kompresii (také programy majú o pár percent lepšiu kompresiu ako UHARC a RAR, ale na skompirimovanie 4GB dát by si potreboval asi aj niekoľko týždňov :)).

Inak informácie o programoch na komprimovanie dát sa dajú nájsť napr. na tejto stránke http://www.maximumcompression.com.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Ahojte, napisem to sem.

Neviem ci som uz uplne kotva, ale vie mi niekto poradit, ako vytvorit 7zipom niekolko rovnakovelkych suborov?

Mam 6GB HD film a chcem ho proste rozdelit na 200mb zipnute /rarnute/7znute subory pre rapidshare. Viete mi poradit ako na to ? Pri vytvarani noveho archivu to proste neviem najst.

Dik.

(ak je treba mat pro verziu alebo co, tak prosim spomenut)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Indigo napísal:Ahojte, napisem to sem.

Neviem ci som uz uplne kotva, ale vie mi niekto poradit, ako vytvorit 7zipom niekolko rovnakovelkych suborov?

Mam 6GB HD film a chcem ho proste rozdelit na 200mb zipnute /rarnute/7znute subory pre rapidshare. Viete mi poradit ako na to ? Pri vytvarani noveho archivu to proste neviem najst.

Dik.

(ak je treba mat pro verziu alebo co, tak prosim spomenut)
Ked das vytvorit archiv vo winrar, tak ti vyskoci okno s mnozstvom nastaveni, hned v tom okne, co ti vyskocilo je ta moznost. Nachadza sa v lavom dolnom rohu pod nastavenim stupna kompresie, len to tam poriadne prezri. Presnejsie nepoviem, uz dlho som to nevidel spustene.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Mam 7zip ...

Mozem si nahodit winrar, ale chcem to urobit este na jednom pocitaci a tam winrar dat nechcem / nemozem (dovody nerieste, berte ako fakt).
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Indigo napísal:Mam 7zip ...

Mozem si nahodit winrar, ale chcem to urobit este na jednom pocitaci a tam winrar dat nechcem / nemozem (dovody nerieste, berte ako fakt).
http://snesorama.us/board/showthread.php?t=317
Napísať odpoveď