Žuvačka a la cigareta
-
weronyka
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Žuvačka a la cigareta
Zdravíčko ľudkovia! Čo myslíte, dajú sa ešte niekde kúpiť žuvačkové cigarety? Určite ste sa už s nimi stretli. Boli balené v "cigaretových škatuľkách" a z niektorých vychádzal aj dym, keď ste do nich poriadne fúkli. Ak ste ich ešte niekde vydeli, alebo viete, kde sa dajú zohnať, prosííím, dajte vedieť. Ďakujeeem 
-
weronyka
Light Star
skúšala som googliť, reku tam sú múdre informácie, no našla som ich len na čudesnej americkej stránke... potrebovala by som ich zohnať, chcem ich darovať priateľovi - fajčiarovi... už popolník v tvare cigaretovej škatuľky mám zaobstaraný...Kibo napísal:1000 a jedna blbost, obchody kde kupis dake zartovne predmety si skusal? mozno dake party shopy...
-
audiotrack
VIP
na našom trhu to už nenájdeš, je to iba v spomienkach tých starších čo už v piatich rokoch fajčili a potom štýlovo svoju cigaretu požuli 
Uvedenú problematiku v Slovenskej republike upravuje zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Tento zákon zakazuje uvádzať na trh, vyrábať, dovážať a predávať nebezpečnú napodobeninu. Nebezpečnou napodobeninou je výrobok, ktorý má formu, vôňu, farbu, vzhľad, obal, označenie, objem alebo rozmery, ktoré môžu spôsobiť jeho zámenu spotrebiteľom, najmä dieťaťom s potravinou
zdroj: http://www.dolceta.eu/slovensko/Mod3/sp ... rubrique17Za predstaviteľa tejto kategórie môžeme považovať výrobky napodobňujúce vzhľad a tvar tabakových výrobkov – napr. tzv. cigaretové žuvačky. Zákon č. 377/2004 Z. z. o ochrane nefajčiarov ustanovuje v § 6 odsek (6) zákaz predaja výrobkov napodobňujúcich tvar a vzhľad tabakových výrobkov alebo tabakových potrieb vo forme potravinárskych výrobkov alebo hračiek.
-
weronyka
Light Star
nebolo to presne toto, ale čosi takéto hľadám... ešte tak v roku 1996 určite boli dostupné v obyčajných obchodoch, aj na dedinách... =)Kibo napísal:skus poslat link, aby som presne vedel co hladat
Kód: Vybrať všetko
http://www.oldtimecandy.com/bubble-gum-cigarettes.htm//autoeditácia príspevku ( 28 Jan 2009, 19:58 )
audiotrack napísal:na našom trhu to už nenájdeš, je to iba v spomienkach tých starších čo už v piatich rokoch fajčili a potom štýlovo svoju cigaretu požuli
oou, tak mám asi smolu, že? newa, vyrobím si sama, papierové a tie mu natlačím do popolníčka... alebo mám lepší nápad... v obchodoch predávajú také gumené hovadiny, vyzerajú ako káble, tak mu zabalím tie
Mne to kupil bracho niekde v meste. Fotky moc dobre nevysli ale na krabicke je napisane
"Just Like Dad!" "Strawberry Bubble Gum Cigarettes"
Je tam aj stranka www.accoutrements.com
Tak mozno kde maju predajnu v SK.
"Just Like Dad!" "Strawberry Bubble Gum Cigarettes"
Je tam aj stranka www.accoutrements.com
Tak mozno kde maju predajnu v SK.
-
audiotrack
VIP
Viem ze kedysi davno to mali v Martine v priore, tam bol dole taky maly stanok so vseliakymi vtakovinami. Ale neboli to zuvackove, boli to imitacie cigariet ktorym tie akoze zapalene konce vo svetle akoze horeli (bolo tam nejake oranzove pozlatko alebo co a to odrazalo svetlo) a ked si do nich fukal tak z nich isiel akoze dym 
Ci to tam stale maju neviem, to bolo asi tak pred piatimi(?) rokmi.
-
Hotwire
Addict
ty koksooo som si pri tomto spomenul na zakladku, vtedy to leteloGangy napísal:Viem ze kedysi davno to mali v Martine v priore, tam bol dole taky maly stanok so vseliakymi vtakovinami. Ale neboli to zuvackove, boli to imitacie cigariet ktorym tie akoze zapalene konce vo svetle akoze horeli (bolo tam nejake oranzove pozlatko alebo co a to odrazalo svetlo) a ked si do nich fukal tak z nich isiel akoze dym
Si pis, som si tam kupil aj tie smradlave bomby (ty kks to bol fakt puch) a omocil v nej jednu dvadsat korunacku. Potom som siel za jednym chlapom co tam male take automaty na desiny ze ci mi ju rozmeni, tak rozmenil a ja som sa otocil a odisiel. Zpoza rohu sme ho pozorovali polovica triedy ale co ten zacal robit to bolo nenormalne. Najprv pred sebou len tak jemne maval rukou, potom to uz zacalo riadne zapachat tak celymi rukami okolo seba krutil jak keby tancoval a potom tam zacal pobehovat po celej chodbe. Ludia co nevedeli o co mu ide si museli mysliet ze je naruseny.SchYzo napísal:ty koksooo som si pri tomto spomenul na zakladku, vtedy to letelodik za ozivenie spomienok
-
audiotrack
VIP
-
weronyka
Light Star
nech je, ako chce, myslím si, že nevymizli z povrchu zemského... sláva takej rarity predsa len tak nevyhasne...
človek sa pri nich tak úprimne tešil, a potom príde nejaký maník so zákonom a je po radosti...
každopádne, ak ich niekto vie zohnať, nech dá vedieť... aby sme sa mohli ponoriť do žuvačkovej nostalgii...
našla som aj stránku, stadiaľ sa dajú dokonca aj objednať, poštovné je písané 4 libry, ale keďže nie som žiadny englishman, obchodným podmienkam nerozumiem...
//autoeditácia príspevku ( 20 Apr 2009, 21:39 )
a predsa existujú...
po dlhom čase nehľadania, som na ne nechtiac natrafila v Maďarsku v 100-forintovom...
človek sa pri nich tak úprimne tešil, a potom príde nejaký maník so zákonom a je po radosti...
každopádne, ak ich niekto vie zohnať, nech dá vedieť... aby sme sa mohli ponoriť do žuvačkovej nostalgii...
našla som aj stránku, stadiaľ sa dajú dokonca aj objednať, poštovné je písané 4 libry, ale keďže nie som žiadny englishman, obchodným podmienkam nerozumiem...
Kód: Vybrať všetko
http://www.npw.co.uk/page/candy-and-mints?p=2//autoeditácia príspevku ( 20 Apr 2009, 21:39 )
a predsa existujú...
po dlhom čase nehľadania, som na ne nechtiac natrafila v Maďarsku v 100-forintovom...