Žuvačka a la cigareta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
weronyka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Žuvačka a la cigareta

Príspevok od používateľa weronyka »

Zdravíčko ľudkovia! Čo myslíte, dajú sa ešte niekde kúpiť žuvačkové cigarety? Určite ste sa už s nimi stretli. Boli balené v "cigaretových škatuľkách" a z niektorých vychádzal aj dym, keď ste do nich poriadne fúkli. Ak ste ich ešte niekde vydeli, alebo viete, kde sa dajú zohnať, prosííím, dajte vedieť. Ďakujeeem :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

1000 a jedna blbost, obchody kde kupis dake zartovne predmety si skusal? mozno dake party shopy... :)
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:1000 a jedna blbost, obchody kde kupis dake zartovne predmety si skusal? mozno dake party shopy... :)
skúšala som googliť, reku tam sú múdre informácie, no našla som ich len na čudesnej americkej stránke... potrebovala by som ich zohnať, chcem ich darovať priateľovi - fajčiarovi... už popolník v tvare cigaretovej škatuľky mám zaobstaraný... :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

skus poslat link, aby som presne vedel co hladat :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na našom trhu to už nenájdeš, je to iba v spomienkach tých starších čo už v piatich rokoch fajčili a potom štýlovo svoju cigaretu požuli :)
Uvedenú problematiku v Slovenskej republike upravuje zákon č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov. Tento zákon zakazuje uvádzať na trh, vyrábať, dovážať a predávať nebezpečnú napodobeninu. Nebezpečnou napodobeninou je výrobok, ktorý má formu, vôňu, farbu, vzhľad, obal, označenie, objem alebo rozmery, ktoré môžu spôsobiť jeho zámenu spotrebiteľom, najmä dieťaťom s potravinou
Za predstaviteľa tejto kategórie môžeme považovať výrobky napodobňujúce vzhľad a tvar tabakových výrobkov – napr. tzv. cigaretové žuvačky. Zákon č. 377/2004 Z. z. o ochrane nefajčiarov ustanovuje v § 6 odsek (6) zákaz predaja výrobkov napodobňujúcich tvar a vzhľad tabakových výrobkov alebo tabakových potrieb vo forme potravinárskych výrobkov alebo hračiek.
zdroj: http://www.dolceta.eu/slovensko/Mod3/sp ... rubrique17
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:skus poslat link, aby som presne vedel co hladat :)
nebolo to presne toto, ale čosi takéto hľadám... ešte tak v roku 1996 určite boli dostupné v obyčajných obchodoch, aj na dedinách... =)

Kód: Vybrať všetko

http://www.oldtimecandy.com/bubble-gum-cigarettes.htm

//autoeditácia príspevku ( 28 Jan 2009, 19:58 )
audiotrack napísal:na našom trhu to už nenájdeš, je to iba v spomienkach tých starších čo už v piatich rokoch fajčili a potom štýlovo svoju cigaretu požuli :)

:lol: oou, tak mám asi smolu, že? newa, vyrobím si sama, papierové a tie mu natlačím do popolníčka... alebo mám lepší nápad... v obchodoch predávajú také gumené hovadiny, vyzerajú ako káble, tak mu zabalím tie :D
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Mne to kupil bracho niekde v meste. Fotky moc dobre nevysli ale na krabicke je napisane

"Just Like Dad!" "Strawberry Bubble Gum Cigarettes"

Je tam aj stranka www.accoutrements.com

Tak mozno kde maju predajnu v SK.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

počkaj :D Ty mysliš tie sladke žuvačky?:D Šak to predavaju hoci kde
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no tak daj jeden z tých "hocikde" obchodov, ja som to už pekný rôčik nikde nevidel
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Viem ze kedysi davno to mali v Martine v priore, tam bol dole taky maly stanok so vseliakymi vtakovinami. Ale neboli to zuvackove, boli to imitacie cigariet ktorym tie akoze zapalene konce vo svetle akoze horeli (bolo tam nejake oranzove pozlatko alebo co a to odrazalo svetlo) a ked si do nich fukal tak z nich isiel akoze dym :D

Ci to tam stale maju neviem, to bolo asi tak pred piatimi(?) rokmi.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

staré dobré časy .... ach :) ked som bol maly vkuse som stale chcel len to :D len teraz to uz nikde nieje ...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ako spomina Gangy, mali to aj v Tresku na kamennom v BA ale asi 10r dozadu :D sypal sa do nich puder aby to "dymilo" :D kamarat tak schytal na zakladke poznamku, ze fajcil na hodine :roll:
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

jaaaj viem co to taka zuvacka v tvare cigarety taky obal to ma jak cigareta xD to mi straka kupovala xD ale som to dlho nevidel :roll: :!: :cry:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Gangy napísal:Viem ze kedysi davno to mali v Martine v priore, tam bol dole taky maly stanok so vseliakymi vtakovinami. Ale neboli to zuvackove, boli to imitacie cigariet ktorym tie akoze zapalene konce vo svetle akoze horeli (bolo tam nejake oranzove pozlatko alebo co a to odrazalo svetlo) a ked si do nich fukal tak z nich isiel akoze dym :D

Ci to tam stale maju neviem, to bolo asi tak pred piatimi(?) rokmi.
ty koksooo som si pri tomto spomenul na zakladku, vtedy to letelo :lol: dik za ozivenie spomienok :D
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

SchYzo napísal:ty koksooo som si pri tomto spomenul na zakladku, vtedy to letelo :lol: dik za ozivenie spomienok :D
Si pis, som si tam kupil aj tie smradlave bomby (ty kks to bol fakt puch) a omocil v nej jednu dvadsat korunacku. Potom som siel za jednym chlapom co tam male take automaty na desiny ze ci mi ju rozmeni, tak rozmenil a ja som sa otocil a odisiel. Zpoza rohu sme ho pozorovali polovica triedy ale co ten zacal robit to bolo nenormalne. Najprv pred sebou len tak jemne maval rukou, potom to uz zacalo riadne zapachat tak celymi rukami okolo seba krutil jak keby tancoval a potom tam zacal pobehovat po celej chodbe. Ludia co nevedeli o co mu ide si museli mysliet ze je naruseny.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

čiže nevieš kde sa dajú tie žuvačky kúpiť, že? :roll:

(ja len aby som otočil OT späť na tému)
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Tak uz som prisiel na to kto moze za to ze fajcim ! Cigo-žuvačky :D

Inac si pamatam aka bola radost, ked som si kupil Pedro a k tomu este tieto 8)
bajlachVT
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bajlachVT »

kupoval som si to vo v mojom meste...ale tam niesom takze nevem ci to este maju
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nech je, ako chce, myslím si, že nevymizli z povrchu zemského... sláva takej rarity predsa len tak nevyhasne... :cry:
človek sa pri nich tak úprimne tešil, a potom príde nejaký maník so zákonom a je po radosti... :cry:
každopádne, ak ich niekto vie zohnať, nech dá vedieť... aby sme sa mohli ponoriť do žuvačkovej nostalgii... :D

našla som aj stránku, stadiaľ sa dajú dokonca aj objednať, poštovné je písané 4 libry, ale keďže nie som žiadny englishman, obchodným podmienkam nerozumiem... :)

Kód: Vybrať všetko

http://www.npw.co.uk/page/candy-and-mints?p=2

//autoeditácia príspevku ( 20 Apr 2009, 21:39 )
a predsa existujú...
po dlhom čase nehľadania, som na ne nechtiac natrafila v Maďarsku v 100-forintovom... :lol:
Napísať odpoveď