xhtml + css zobrazenie u koncovych useorv problem?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sebci
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

xhtml + css zobrazenie u koncovych useorv problem?

Príspevok od používateľa sebci »

Zobral som si free template... prerobil ho v obraz svoj usadil na XAMPP apache odskusal na localhoste cez vsetky web browseri

OPERA, FIREFOX, IE 6.0, CHROME

všetko šlo

vypustil som to von na sebci.no-ip.org na skusku zobrazenia u inych uzivatelov

je mozné ze sa to u niekoho zle zobrazuje resp vobec? a u niekoho to ide normalne?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

máš tam zlú adresu k css:

Kód: Vybrať všetko

<link href="http://localhost/css/styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
treba ju zmeniť na relatívnu, takže to bude css/styles.css alebo absolútnu http://sebci.no-ip.org/css/styles.css
sebci
Star
Star

zmenil som to na relativne adresy

a miesto localhost som pouzil ../ na cerpanie z vyssie ulozenych suborov a prieconkov....

v com je vyhoda vyuzivania relativnych adries a v com statickych?

uz to ide good?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ehm? ty máš každú podstránku v osobitnom adresári? To je hlúpe riešenie, ale budiž.

O výhode relatívnych adries si sa práve presvedčil - doménová nezávislosť. Niekedy ale relatívne adresy nemôžeš pužiť ak sa odkazuješ na inú doménu
sebci
Star
Star

dobre takže jednej veci už chapem..

spomenul si podstranky samostatny adresar... naražaš tým asi na rýchlosť načitavania... v poho naklepem to všetko do hlavneho akurat ak bude nieco vaznejsie typu tá galeria tak to dam do samostatneho aby to bolo prehladnejsie...

akura som chcel spravit jednu vec a nevedel som na to nijak prist resp v minulosti som to riesil cez TABLE a FRAME a slapalo mi to ale bolo to pomale

tu je pouzivane DIV

prakticky sa jedna o to ze kliknem na vec v menu stranka ostane staticka(teda header, bg, footer) ale cast <div id=content> (co je obsahova cast) sa bude dynamicky menit a samozrejme menu sa zmeni podla kategorie v ktorej sa nachadzam.

dost by sa zjednodusilo nacitavanie a mne zivot

alebo sa na to vykaslat nechat to tak akurat zmenit to co si pisal?

vedel by si mi pomoct?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v takom prípade by si do toho musel zatiahnúť ajax, a predpokladám že tebe by to život neulahčilo keďže asi nemáš s programovaním velké skúsenosti (súdim podla toho že do toho neťaháš ani php - to je vec na čo som narážal že je to v podadresároch, nie na rýchlosť)
sebci
Star
Star

dobre.. necham to v stave v akom to je skusenosti nemam vela maš pravdu... vzdy som to bral len povrchne... do php nechcem ist kym nebudem mat istotu v obycajnom html ako som spominal je to obycajny template ktory som si rucne prepisal vsak je to jasne kedze som ponechal original odkazy na autora templatu

beztak dik za pomoc myslim ze tema vyriesena aj nad ramec...

//autoeditácia príspevku ( 29 Jan 2009, 0:44 )
to audiotrack// - dotaz len aky bol pocit pri prvom zhliadnuti tej farebnej kombinacie? a tej tematiky hor?

to sebci: pozrel som zdroják skôr ako mi natiahlo obrázky
Napísať odpoveď