Zákon o ochrane nefajčiarov

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

hojko napísal:Indigo: Bud ohladuplny aj voci nam nefajciarom. Chces fajcit??? Ano, tak chod teda von do tej zimy, nech ti aj ruka od mrazu odpadne, predsa nebudem sediet v smrade a dychat ten tvoj smrad z cigarety.
Dost si ma nepochopil. Ja to berem, len som oponoval, voci nazoru, ze niekomu nevadi si vybehnut von zapalit.

Ja s fajcenim asi prestaem az to zavedu, lebo som to zazil v inych statoch a proste je to hroza. Cele fajcenie zacina byt otravne, neprakticke, ubijajuce, proste fakt to nema zmysel.

Ako fajciar si aj tak myslim, ze zakon co teraz schvalili je len silny vtip. Mali to rovno vsade zakazat a bolo by. No a to sme este v pohode oproti takemu Rakusku. Tak sa mohlo fajcit uplne vsade, v bankach, v univerzitnych budovach ...
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Indigo napísal:Dost si ma nepochopil. Ja to berem, len som oponoval, voci nazoru, ze niekomu nevadi si vybehnut von zapalit.

Ja s fajcenim asi prestaem az to zavedu, lebo som to zazil v inych statoch a proste je to hroza. Cele fajcenie zacina byt otravne, neprakticke, ubijajuce, proste fakt to nema zmysel.

Ako fajciar si aj tak myslim, ze zakon co teraz schvalili je len silny vtip. Mali to rovno vsade zakazat a bolo by. No a to sme este v pohode oproti takemu Rakusku. Tak sa mohlo fajcit uplne vsade, v bankach, v univerzitnych budovach ...
ten zakon je len taka priprava... lebo vela podnikov si radsej povie, ze zakaze fajcenie ako by mali robit nakladne stavebne upravy...
nordkapp_pb napísal:bla bla bla
ze ta huba neboli. ked sa niekto ozerie je to jeho vec. Ale ked si zapali, tak tym nici zdravie dalsim x ludom...
a ze ta vytaca ze kamaratom vadi, ze fajcis?? tak by si mal byt taky ohladuplny a nefajcit v ich pritomnosti...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

will.i.am napísal:ze ta huba neboli. ked sa niekto ozerie je to jeho vec. Ale ked si zapali, tak tym nici zdravie dalsim x ludom...
a ze ta vytaca ze kamaratom vadi, ze fajcis?? tak by si mal byt taky ohladuplny a nefajcit v ich pritomnosti...
Súhlasím will.i.am - om, aj podľa mňa je maximálne netolerantné, keď si zapáli niekto v prítomnosti niekoho, o kom vie, že mu to vadí, ale jednoducho ho nerešpektuje. Stal sa mi podobný prípad na dozvukoch, keď bola na fajčenie určená dosť veľká vstupná hala. 1. deň sa to dodržiavalo - fajčilo sa iba tam, ale ďalší deň sa tým debilom nechcelo už chodiť do tej haly, lebo tam bola zima, tak si úplne v pohodičke zapálili v spoločenskej miestnosti, kde sa zdržiavala väčšina ľudí. Nezaujímalo ich, že im tam všetci ostatní nadávajú do ...ehm. Za chvíľu to tam smrdelo ako v najhoršom pajzli. Toto považujem za totálnu arogantnosť, až chrapúnstvo. To isté platí aj pre reštaurácie a bary :x
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Pilifo napísal:Súhlasím will.i.am - om, aj podľa mňa je maximálne netolerantné, keď si zapáli niekto v prítomnosti niekoho, o kom vie, že mu to vadí, ale jednoducho ho nerešpektuje
a mne vadia exhalaty z automobilov, preco ma nikto nerespektuje :roll:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pilifo: s tou situaciou na dozvukoch mas pravdu. Ale myslim, ze vo fajciarskej casti restauracie/baru sa to da ocakavat... ak teda nie si v situacii, ze niekto tam je s tebou a poziadas ho dopredu o to, aby nefajcil.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

cubix napísal:a mne vadia exhalaty z automobilov, preco ma nikto nerespektuje :roll:
no jasne, uz ta vidim, ako ty chodis vsade na bicykli...
Ked nabuduce budes sadat do auta ci autobusu, spomen si aku kravinu si napisal. Nemiesaj hrusky so slivkami...
Emisie automobilov su nevyhnutne ak sa chces niekam dostat... A pracuje sa na tom a o par 10roci sa aj tak bude jazdit na elektrinu neskor pripadne vodik alebo nieco ine...
No Fajcenie je uplne nieco ine. Nema to ziadny vyznam, ziadny prospech pre ludstvo a ani pre nikoho. Ten co to robi nici zdravie sebe a este aj dalsim okolo seba....
cubix
Star
Star

will.i.am napísal:no jasne, uz ta vidim, ako ty chodis vsade na bicykli...
Ked nabuduce budes sadat do auta ci autobusu, spomen si aku kravinu si napisal. Nemiesaj hrusky so slivkami...
Emisie automobilov su nevyhnutne ak sa chces niekam dostat... A pracuje sa na tom a o par 10roci sa aj tak bude jazdit na elektrinu neskor pripadne vodik alebo nieco ine...
No Fajcenie je uplne nieco ine. Nema to ziadny vyznam, ziadny prospech pre ludstvo a ani pre nikoho. Ten co to robi nici zdravie sebe a este aj dalsim okolo seba....
chcel som tym len poukazat nato ako niektore veci ludom nesmierne vadia a ine trpia... a nebud smiesny - keby ludia chceli a nenechali si s*at na hlavu od petromafie tak dnes tak by sme dnes uz vsetci jazdili na alter. zdroje energie - tie su tu uz desiatky rokov a nie ako to media ukazuju ako novinku .....

Ziadny vyznam ani prospech pre ludstvo nema ani alkohol, chat a podobne kraviny. To ze niekto oblubuje tabak je len jeho vec a zdravie si ludia hlavne nicia nezdravym jedlom.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano alkohol nema, ale ked si vedla teba niekto da poldeci tak ti to je jendo.. ale ked ty si das vedla niekoho cigu tak to tomu druhemu jedno nie je.. preco asi..
a netahaju tu pertomafie a neviem co.. teraz hovorime o niecom inom...

A pre toho bezmenneho hrdinu: ak si niekto chce fajcit tak nech si fajci, ale preco by mali ten dym dychat ti ktori fajcit nechcu?
cele to je predsa o tom a o nicom inom...
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

k tomu alkoholu..., ak sa pije s mierou, tak sluzi ako dezinfekcia, protizapalovo, je to proste liek...
A navyse: http://www.cas.sk/clanok/104001/alkohol ... muzov.html

Cigarety by mi nevadili, keby nimi fajciari nenici zdravie aj nefajciarom v blizkosti a keby od nich vsetko nesmrdelo... Kto si chce nicit zdravie, nech si nici, pokial sa ma to netyka.
Som rad, ze su konecne nefajciarske podniky..., kaviarnicka, kde som rad vzdy chodieval uz bola poslednym rokom brutalne zafajcena, ze som ju radsej prestal navstevovat a od noveho roku uz je nefajciarska :) Konecne tam mozem zajst aj so znamymi si slusne posediet... Naviac aj biliardovy klub, kde rad zajdem konecne predelili na fajciarsku a nefajciarsku cast. Ma to sice este musku krasy, ze cestou na toaletu treba prejst cez fajciarsku cast, takze v konecnom dosledku oblecenie aj tak napachne, ale aj tak je to vyrazny krok vpred.
cubix
Star
Star

will.i.am napísal:ano alkohol nema, ale ked si vedla teba niekto da poldeci tak ti to je jendo..
jasne da si ich 10 a potom tam rozkope pol baru. Pokial to neni zakazane tak si zapalim ked chcem .....
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

will.i.am napísal:no jasne, uz ta vidim, ako ty chodis vsade na bicykli...
pre mna to ma prospech :P :P :P co mi teraz povies?

cele je to o kvalitnej ventilacii nicom inom, ked je kvalitna ventilacia, odsavanie tak necitis ani ked niekto fajci 1 meter od teba... :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

zebrak napísal:pre mna to ma prospech :P :P :P co mi teraz povies?

cele je to o kvalitnej ventilacii nicom inom, ked je kvalitna ventilacia, odsavanie tak necitis ani ked niekto fajci 1 meter od teba... :)
Tak ale v ktorej reštaurácii máš prievan, ktorý by spôsobil, že ak si niekto vedľa Teba sadne, tak nebudeš cítiť dym? :) Keď som napr. u kamoša, tak cítim to, keď si jeho otec zapáli cigaretu a to som o poschodie vyššie ako on a myslím, že nefajčí ani pri zatvorenom okne, a predsa je to dosť cítiť. To vôbec nie je o ventilácii, ale o tom, že fajčiar si nechce uvedomiť to, že fajčenie nie je príjemné väčšine ľudí, ak sa nachádza v nefajčiarskej spoločnosti.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

cubix napísal:jasne da si ich 10 a potom tam rozkope pol baru. Pokial to neni zakazane tak si zapalim ked chcem .....
tak to uz zalezi na povahe cloveka. normalny clovek to nespravi. jedine jnejake ozrate hovedo...
Pilifo napísal:To vôbec nie je o ventilácii, ale o tom, že fajčiar si nechce uvedomiť to, že fajčenie nie je príjemné väčšine ľudí, ak sa nachádza v nefajčiarskej spoločnosti.
presne tak. ak niekto chce fajcit nech si fajci, ja proti tomu nic nemam... ale preco by som mal ten dym dychat aj ja??
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

will.i.am napísal:presne tak. ak niekto chce fajcit nech si fajci, ja proti tomu nic nemam... ale preco by som mal ten dym dychat aj ja??
lebo musis! :lol: :lol: :lol: ved ja som za aby boli podniky rozdelene na 2 casti a s kvalitnym vetranim ale neviem si predstavit jak to asi zrealizuju mensie bary, restauracie...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Aj cigareta prospieva.Pokial byvas casto v zafajcenej spolocnosti tak ked nefajcis ta doje*** viac pasivne fajcenie ako ked si zapalis 1-2 cigy denne lebo telo si na to ciastocne zvykne
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Dieg0 napísal:Aj cigareta prospieva.Pokial byvas casto v zafajcenej spolocnosti tak ked nefajcis ta doje*** viac pasivne fajcenie ako ked si zapalis 1-2 cigy denne lebo telo si na to ciastocne zvykne
Sorry, ale toto je taká blbosť. Podľa teba je lepšie fajčiť 1-2 cigarety denne ak chodím do podnikov kde sa fajčí? Myslíš, že človek čo fajčí 1-2 cigarety denne ich bude fajčiť v takomto množstve aj v budúcnosti? Vieš čo je to závislosť? Vieš ako vzniká? Tak, že najskôr fajčíš málo, myslíš si, že ti to nevadí, a potom to postupne zvyšuješ, až nakoniec vyfajčíš krabičku denne a nevieš prestať.

"Aj cigareta prospieva." - možno prospieva firme, ktorá ju vyrába, ale nikomu inému.

A k téme - som nefajčiar a som za to, aby na pracovisku bolo zakázané fajčiť - to znamená aj vo všetkých krčmách a reštauráciách. V Írsku a inde to funguje, tak prečo to nemôže fungovať aj na Slovensku? Väčšina fajčiarov sú podľa mňa egoisti, ktorí si neuvedomujú, čo spôsobujú nefajčiarom.
stevers
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa stevers »

Väčšina fajčiarov sú podľa mňa egoisti, ktorí si neuvedomujú, čo spôsobujú nefajčiarom
väčšinou s tým nič nespravíš, vždy to tak bolo vždy to tak bude, veľké názory su k nicomu. myslis si ze fajciar, ktorý ma chut prípadne abstak zapalit si pozera na nefajciaria? je mu to jedno, mysli si ze nefajciar by mal ist dalej od neho...ak mu to vadi...som sám fajčiar a diskutabilne temy o fajciaroch a nefajciaroch su k nicomu a citat to je na pekne vecerne pobavenie..len sa omiela jedno a to iste a opakuju sa nazory...myslim si ze k diskutovaniu patria nazory odlisne a tie by sa mali dalej diskutovat...a nie nazory ktore su rovnake a dalej sa neriesia...(priklad ano som za to aby sa .....nie som zato aby to tak ostalo )super nazory vela ste pomohli k tomu aby som si nieco z tohoto aj zobral kedze som fajciar...

!/// k hojkovi...este v prispevku kde sa vyjadroval " chces fajcit? chod vonku na tu zimu nech ti aj ruka odpadne" v sucastnosti fajci viac ludi ako nefajci preto by si mal ist práve ty na tu kosu nadychat sa cerstveho vzduchu, prisposobit sa vacsine (ano na fore je viac tych co nefajcia no v reale je to inac (2,5 mil. ludi na SR fajci...a aj viac )

tí ludia, ktorí nefajcia oznacujú ludi, ktorí fajcia nalepkou deviant...je to ubohe..a tí, co fajcia sa len obhajuju som len jednym z nich
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

stevers: V tejto téme už boli nejaké argumenty prečo by sa nemalo fajčiť v prítomnosti nefajčiarov. Ale ja som chcel hlavne reagovať na to, čo povedal Dieg0 a svoj názor som vyjadril preto, aby som nebol off-topic.
stevers napísal:(ano na fore je viac tych co nefajcia no v reale je to inac (2,5 mil. ludi na SR fajci...a aj viac )
Môžeš uviesť tvoje zdroje? Pretože keď som trochu pogooglil, našiel som napríklad toto - "Na Slovensku nefajčí 61 % osôb vo veku nad 15 rokov"
stevers napísal:diskutabilne temy o fajciaroch a nefajciaroch su k nicomu a citat to je na pekne vecerne pobavenie..
Čo keby si sa skúsil vcítiť do kože nefajčiara?

//
stevers napísal:v sucastnosti fajci viac ludi ako nefajci preto by si mal ist práve ty na tu kosu nadychat sa cerstveho vzduchu, prisposobit sa vacsine
Ak sa potvrdí fakt, že je viacej nefajčiarov ako fajčiarov, tak ti nebude problém prispôsobiť sa im, ak som to pochopil?
stevers
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa stevers »

„Podľa údajov z roku 2006 fajčí 38 percent populácie nad 18 rokov"
V roku 2007 vo veku do 16 rokov fajčilo až 51 percent chlapcov a 43 percent dievčat. Vo veku 13 až 15 rokov to bolo 28 percent detí.“

alarmujúce udaje, co z nich vyrastie? fajciari!

čím mi dochadza ze cisla su takmer vyrovnane v porovnani fajciarov a nefajciarov...cim som prehnal predchadzajuci prispevok, prioritou bolo poukazat na respektovani fajciarov nefajciarmi co sa tyka zavislosti a nutnosti pripalenie...ved bary/krcmy nabrali taku tendenciu, ze mnohi nabrali vedomie ze pri cigarete sa lepsie keca....lepsie sa uvolni a pod. k baru/krcme mi jednoducho sedi cigareta....k vychodisku by doslo len vtedy keby zriadili podniky pre nefajciarov celkovo prip. len pre fajciarov :D alebo pre tych ktorym nevadi ked si niekto zapali,

inac myslite si ze mne neprekaza ako sa musi citit ten co pri mne stoji/sedi ked fajcim...ale jednoducho ak mam abstak nedokazem tomu zabranit, a taktiez si uvedomujem ze mi na to nemoze povedat ani slovo pokial je to dovolene....
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vsetci [nefajciari] tu kecaju o tolerancii fajciarov k nefajciarom.

A tolerancia nefajciarov k fajciarom je kde? Asi tam kde je tolerancia slovenskych hispancov k zvysku obyvatelstva.

Ze vam vadi ze je v baroch nafajcene? A co vam brani ist inde? Co vam brani ist sa nadychat von? Sam som fajciar a nerobi mi najmensi problem vybehnut kazdu hodinku pocas akcie z klubu von sa nadychat, tak preco by to malo robit problem vam.

Ja nechcem aby bolo povinne fajcenie, ja len chcem svoje pravo zapalit si. A nechcem obmedzovat niekoho tam, kde to nie je vhodne, napr. v pristresku na zastavke MHD.

Mne tiez vadi ked sa niekto nastrieka otrasnou vonavkou tak, ze ho citit na 20 metrov. Ale zakazat mu to nemozem. Alebo ked niekto pre zmenu nepouzije nic a este k tomu prisiel do kontaktu s vodou naposledy minuly mesiac. Ale co narobim? Odidem predsa. Tak isto ako by mali nefajciari odist ked nie su spokojni s tym, ze sa niekde fajci.
Napísať odpoveď