Teplota tela okolo 36C
Teplota tela okolo 36C
Zdravim, je mi luto, ze to sem celkom nepasuje, ale lepsie umiestnit ma nenapdlo tuto temu. V poslednych dnoch som mal dost vysoke horucky, takze som uzival lieky obsahujuce paracetamol / mnozstvo rovnajuce sa paralenu 500/ a dalsie prisady. Horucky prestali uz vcera vecer konecne, kasel este nie, ale uz aj to je omnoho lepsie. No a teraz k problemu. Rano som mal teplotu len 35,4 az 35,6, takze pokazeny teplomer /digitalny/ Skusil som poobede druhy digitalny a teplota 35,7. Teraz mam 36,1. V zivote sa mi nic podobne nestalo, len sa pyttam, ci je toto normalne? Mal niekto uz taketo teploty po chorobe? Citim sa ok, aj ked trocha malatny, ale to je snad tym vycerpanim z horucok, prebdenych noci a pod.
Zajtra vybehnem kupit aj ten med, bo ho momentalne nemam a sa mi nijak nechcelo a ani som nevladal nikam ist ho kupit a pozriem aj ten hroznovy cukor. Ten ma ani nenapadol a viem, ze je to aj "zivotabudic". Ok, dakujem za kazdu radu.Retne napísal:A naj by bolo, co najviac takeho hroznoveho curkru, alebo si daj do caju lyzicu medu... no ved uz vies...
to Stoporko: No jo, to je jeden z mojich problemov a ze sa od toho odzrkadluje celkovy zdravotny stav je tiez jasne, len by som si to mohol konecne aj uvedomit. Dik.
Co ma ucili v skole dakedy a asi je to aj vseobecny nazor, tak teplota by mala byt v rozmdzi 36,5 az 36,7 . Ale tiez sa v priebehu dna meni o desatiny stupna a zavisi to od viacerych faktorov. / pohyb, strava, ... /tereza napísal:Ked ste zacali o tych teplotach... aka ma byt normalna teplota tela? 36,5? ja tvrdim, ze ano, no priatel tvrdi ze on ma vzdy 36,8 a tak to aj ma byt... tak co? priznam ze som negooglila, len sa tak pytam.
No treba urcit aj kde, lebo idealne teploty sa lisia od miesta kde boli merane. Zvycajne na slovensku meriame pod pazuchov, ale u deti sa zvykne merat v zadku a chcel som tym povedat ze ak by sme naraz merali v zadku, pod pazuchov a napr aj v ustach (co sa tiez zvykne) tak urcite dostaneme tri odlisne teploty.... a rozdiel by bol aj pol stupna...
Ale tak po pazuchov je idealna 36.5 +-1 stupen C
Ale tak po pazuchov je idealna 36.5 +-1 stupen C
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Teplota tela okolo 36C
Priemerné hodnoty teplôt zdravého človekapato83 napísal:Zdravim, je mi luto, ze to sem celkom nepasuje, ale lepsie umiestnit ma nenapdlo tuto temu. V poslednych dnoch som mal dost vysoke horucky, takze som uzival lieky obsahujuce paracetamol / mnozstvo rovnajuce sa paralenu 500/ a dalsie prisady. Horucky prestali uz vcera vecer konecne, kasel este nie, ale uz aj to je omnoho lepsie. No a teraz k problemu. Rano som mal teplotu len 35,4 az 35,6, takze pokazeny teplomer /digitalny/ Skusil som poobede druhy digitalny a teplota 35,7. Teraz mam 36,1. V zivote sa mi nic podobne nestalo, len sa pyttam, ci je toto normalne? Mal niekto uz taketo teploty po chorobe? Citim sa ok, aj ked trocha malatny, ale to je snad tym vycerpanim z horucok, prebdenych noci a pod.
Teploty merané v pokoji v raňajších hodinách:
37,5°C konečník
37,0°C ústna dutina
36,5°C podpazušie
33,0°C koža
39,0°C jadro (orgány brušnej dutiny)
//Edit: To vieš...niekto papá vločky, niekto meria teplotu jadra...
re
ideal 36,7/8, vo vecernych hodinach je to 37 (niekto si moze mysliet ze ma horucku...nie), ked je teplota rano 37 vtedy je to zvysena teplota.
vsetko zalezi od veku... pri priemere veku userov by som hladal vyraz detska normalna teplota...cest vynimkam
vsetko zalezi od veku... pri priemere veku userov by som hladal vyraz detska normalna teplota...cest vynimkam
-
cORP.
Addict
ja sa zas vobec nechapem ,ja s kamosom vcera cez den obaja teploty 39 ,nevladnost vstat ani len s postele ,on aj vracal mne prezmenu nechutilo ani jest ,no hladny som bol ,ale dnes on v pohode a ja len taky ako keby som dva dni nespal no ziadna teplota , bud sme obaja fest mimo alebo ja fakt neviem ,ved kebyze mam chripku trva to aj dnes nie ?
Mna v pondelok okolo 3tej poobednajsej hodiny chytila zimnica ale inac som sa citil byt celkom v pohode.Rano v utorok uz tuhy kasel bolesti hlavy chrbtice atd.Vcera vecer teplota 39,5°C !! Momentalne k 18:00 dnes som nameral teplotu 36,6°C.Je pravda ze o 14:00 som mal tabletku ale myslim ze ta taku dlhu ucinnost na zrazenie teploty nema
-
katusa.6.6.6
Novice
ahojte stoho si nic nerobte ja mam akurat teplotu 34.4 
-
uplink
VIP
34.4 je zlé, to je podchladenie, dosť akútne. 35,5-9 ani nestojí za reč, normálna teplota, úplne. "Oficiálna" telesná teplota je od 35.5-36.5, nad 36,5 už niečo nie je v poriadku, 37,0 a okolo je skrytý zápal v tele.
do 36°C jemné chvenie
do 35°C podchladenie
do 34°C katastrofálne chvenie
do 33°C delírium
do 32°C treba nutne volať pohotovosť
do 31°C plytké dýchanie, bezvedomie
do 24-26°C pľúca prestávajú pracovať, nástup kómy
Rekordná teplota prežitia ľudského tela je 14.2°C
[zdroj: yahoo answers].
do 36°C jemné chvenie
do 35°C podchladenie
do 34°C katastrofálne chvenie
do 33°C delírium
do 32°C treba nutne volať pohotovosť
do 31°C plytké dýchanie, bezvedomie
do 24-26°C pľúca prestávajú pracovať, nástup kómy
Rekordná teplota prežitia ľudského tela je 14.2°C
[zdroj: yahoo answers].
-
cORP.
Addict
neboj po dvoch rokoch to tu uz asi nikoho z nas netrapikatusa.6.6.6 napísal:ahojte stoho si nic nerobte ja mam akurat teplotu 34.4