Teplota tela okolo 36C

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Teplota tela okolo 36C

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim, je mi luto, ze to sem celkom nepasuje, ale lepsie umiestnit ma nenapdlo tuto temu. V poslednych dnoch som mal dost vysoke horucky, takze som uzival lieky obsahujuce paracetamol / mnozstvo rovnajuce sa paralenu 500/ a dalsie prisady. Horucky prestali uz vcera vecer konecne, kasel este nie, ale uz aj to je omnoho lepsie. No a teraz k problemu. Rano som mal teplotu len 35,4 az 35,6, takze pokazeny teplomer /digitalny/ Skusil som poobede druhy digitalny a teplota 35,7. Teraz mam 36,1. V zivote sa mi nic podobne nestalo, len sa pyttam, ci je toto normalne? Mal niekto uz taketo teploty po chorobe? Citim sa ok, aj ked trocha malatny, ale to je snad tym vycerpanim z horucok, prebdenych noci a pod.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

asi dva mesiace dozadu som mal ráno teplotu 35,9. Nebral som predtým a ani potom žiadne lieky. Vo všeobecnosti sa vyhýbam akýmkoľvek liekom. Tiež by ma zaujímalo, či je to normálne, pretože mne sa to normálne nezdá, keďže nikdy sa mi nić podobné nestalo a nikdy som nemal teplotu nižšiu ako 36,5.
NZXT
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa NZXT »

Je to uplne normalne......ja zijem s teplotou asi 36-36,3 stale. Moj lekar (prakticky) mi raz povedal, ze je to uplny normal.....
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

pinco:to je este v norme...
pato83:ty uz ani tak nie :) ale zase hypotermia to nie je... ono to bude z toho ze mas oslabenu imunitu a niekedy ma ludske telo problemy s regulovanim teploty s vonkajsim prostredim... dobre osladeny caj a bude to opat v normalne...
pato83
Addict
Addict

Ok, tak dakujem za reakcie. Caj si robim hodne tieto dni, rozne, snad to aj pomaha. Tak ho najblizsie riadne presladim :D / cukor > spalovanie > energia > teplo :P / Znie to logicky. Som pozeral aj na googli daco, tam radili horuci caj, horuci kupel atd, to som uz skusil, no iba mierna zmena.
Retne
Darca
Darca

A naj by bolo, co najviac takeho hroznoveho curkru, alebo si daj do caju lyzicu medu... no ved uz vies...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

a hlavne dostatočne spať :)
pato83
Addict
Addict

Retne napísal:A naj by bolo, co najviac takeho hroznoveho curkru, alebo si daj do caju lyzicu medu... no ved uz vies...
Zajtra vybehnem kupit aj ten med, bo ho momentalne nemam a sa mi nijak nechcelo a ani som nevladal nikam ist ho kupit a pozriem aj ten hroznovy cukor. Ten ma ani nenapadol a viem, ze je to aj "zivotabudic". Ok, dakujem za kazdu radu.

to Stoporko: No jo, to je jeden z mojich problemov a ze sa od toho odzrkadluje celkovy zdravotny stav je tiez jasne, len by som si to mohol konecne aj uvedomit. Dik. :)
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

Ked ste zacali o tych teplotach... aka ma byt normalna teplota tela? 36,5? ja tvrdim, ze ano, no priatel tvrdi ze on ma vzdy 36,8 a tak to aj ma byt... tak co? priznam ze som negooglila, len sa tak pytam.
pato83
Addict
Addict

tereza napísal:Ked ste zacali o tych teplotach... aka ma byt normalna teplota tela? 36,5? ja tvrdim, ze ano, no priatel tvrdi ze on ma vzdy 36,8 a tak to aj ma byt... tak co? priznam ze som negooglila, len sa tak pytam.
Co ma ucili v skole dakedy a asi je to aj vseobecny nazor, tak teplota by mala byt v rozmdzi 36,5 az 36,7 . Ale tiez sa v priebehu dna meni o desatiny stupna a zavisi to od viacerych faktorov. / pohyb, strava, ... /
Retne
Darca
Darca

No treba urcit aj kde, lebo idealne teploty sa lisia od miesta kde boli merane. Zvycajne na slovensku meriame pod pazuchov, ale u deti sa zvykne merat v zadku a chcel som tym povedat ze ak by sme naraz merali v zadku, pod pazuchov a napr aj v ustach (co sa tiez zvykne) tak urcite dostaneme tri odlisne teploty.... a rozdiel by bol aj pol stupna...

Ale tak po pazuchov je idealna 36.5 +-1 stupen C
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Teplota tela okolo 36C

Príspevok od používateľa jin »

pato83 napísal:Zdravim, je mi luto, ze to sem celkom nepasuje, ale lepsie umiestnit ma nenapdlo tuto temu. V poslednych dnoch som mal dost vysoke horucky, takze som uzival lieky obsahujuce paracetamol / mnozstvo rovnajuce sa paralenu 500/ a dalsie prisady. Horucky prestali uz vcera vecer konecne, kasel este nie, ale uz aj to je omnoho lepsie. No a teraz k problemu. Rano som mal teplotu len 35,4 az 35,6, takze pokazeny teplomer /digitalny/ Skusil som poobede druhy digitalny a teplota 35,7. Teraz mam 36,1. V zivote sa mi nic podobne nestalo, len sa pyttam, ci je toto normalne? Mal niekto uz taketo teploty po chorobe? Citim sa ok, aj ked trocha malatny, ale to je snad tym vycerpanim z horucok, prebdenych noci a pod.
Priemerné hodnoty teplôt zdravého človeka
Teploty merané v pokoji v raňajších hodinách:

37,5°C konečník
37,0°C ústna dutina
36,5°C podpazušie
33,0°C koža
39,0°C jadro (orgány brušnej dutiny)

//Edit: To vieš...niekto papá vločky, niekto meria teplotu jadra... :D
Retne
Darca
Darca

Co vy uz nerobite v ranajsich hodinach :new19:
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

ideal 36,7/8, vo vecernych hodinach je to 37 (niekto si moze mysliet ze ma horucku...nie), ked je teplota rano 37 vtedy je to zvysena teplota.
vsetko zalezi od veku... pri priemere veku userov by som hladal vyraz detska normalna teplota...cest vynimkam
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Moja teplota je zas vysoká.. dnes som už nameral cez 38°C po škole.. 37°C teraz a večer čakám cez 39°C.. ťažký svet no.. a k téme: ako chlapci vravia, teplota je ok, nič sa neboj..

:?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ja sa zas vobec nechapem ,ja s kamosom vcera cez den obaja teploty 39 ,nevladnost vstat ani len s postele ,on aj vracal mne prezmenu nechutilo ani jest ,no hladny som bol ,ale dnes on v pohode a ja len taky ako keby som dva dni nespal no ziadna teplota , bud sme obaja fest mimo alebo ja fakt neviem ,ved kebyze mam chripku trva to aj dnes nie ?
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Mna v pondelok okolo 3tej poobednajsej hodiny chytila zimnica ale inac som sa citil byt celkom v pohode.Rano v utorok uz tuhy kasel bolesti hlavy chrbtice atd.Vcera vecer teplota 39,5°C !! Momentalne k 18:00 dnes som nameral teplotu 36,6°C.Je pravda ze o 14:00 som mal tabletku ale myslim ze ta taku dlhu ucinnost na zrazenie teploty nema
katusa.6.6.6
Novice
Novice

Príspevok od používateľa katusa.6.6.6 »

ahojte stoho si nic nerobte ja mam akurat teplotu 34.4 :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

34.4 je zlé, to je podchladenie, dosť akútne. 35,5-9 ani nestojí za reč, normálna teplota, úplne. "Oficiálna" telesná teplota je od 35.5-36.5, nad 36,5 už niečo nie je v poriadku, 37,0 a okolo je skrytý zápal v tele.

do 36°C jemné chvenie
do 35°C podchladenie
do 34°C katastrofálne chvenie
do 33°C delírium
do 32°C treba nutne volať pohotovosť
do 31°C plytké dýchanie, bezvedomie
do 24-26°C pľúca prestávajú pracovať, nástup kómy
Rekordná teplota prežitia ľudského tela je 14.2°C

[zdroj: yahoo answers].
cORP.
Addict
Addict