Polovnictvo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

qwerty-xyz? A ty máš nejakú vadu alebo čo? Slušne si ma znovu pobavil :lol:
Však som rád že si sa čo to naučil. Naučil si sa dokončiť svoje vety. Napr. "preskočili ma srnky. Nepreskočili priamo ponad mňa ale popri mne". Vidíš? a týmto si stratil fanúšikov tvojich rozprávok, pretože keby si nedopísal to čo som vyznačil, tak sú čitatelia v napätí že či ti neskočili na hlavu, alebo tak. Vieš.
Napísal si mi že tam máte viac getto štvrtí po ktorých ten váš nočný gang cykluje. k. Tak prečo nechodíš po inom keď ti z toho po ktorom si fičíš predpokladám už dlhší čas lepí? Alebo ak ti z neho nelepí tak kvôli čomu a na čo sa sťažuješ? Som rád že si mi ozrejmnil, že na bicykli nechodíš okolo polnoci, ale asi okolo 21:00 keď je ešte čo to vidno. Avšak zas si stratil čitateľov. Snáď nemusím znovu vysvetľovať.
A veru poriadne sa obrň keď pôjdeš nabudúce do toho lesa, len tak zabiť čas. Možno zabiješ aj niečo iné, keď už budeš mať ten zbrojný pas :lol: ...
qwerty-xyz napísal:Samozrejme beha sa aj po normalonej asfaltke ale takziez cez dediny ktore su trocha odlahlejsie a po 12 tej hodine v noci kazda dedina vypina osvetlenie.
A v lese máte pouličné lampy ktoré svietia aj po polnoci? :shock:

K téme: Nedávno som bol na poľovačke a ľúbivé to je. Sadli sme na posed. Páni vytiahli pušky, alkohol a počas čakania na terč, sme slopali. Zverinááá. Asi budem Poľovník :D
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Ak je to tak, tak potom spomínaní páni poľovníci sú kandidáti na odobratie zbrojných preukazov a trestný postih....... Alkohol a zbrane k sebe nepatria :evil:
A kvôli takýmto debilom sa stávajú prípady, že chlapík ide po lese a ožratý poľovník si ho pomýli s jeleňom...... Toto nemá s poľovníctvom ako takým nič, tu ide o to, že mnohí jednotlivci sú nezodpovední chrapúni a doplácajú na to obyčajní ľudia.....
lekoklatik
VIP
VIP

Pinhead napísal:Ak je to tak, tak potom spomínaní páni poľovníci sú kandidáti na odobratie zbrojných preukazov a trestný postih....... Alkohol a zbrane k sebe nepatria :evil:
A kvôli takýmto debilom sa stávajú prípady, že chlapík ide po lese a ožratý poľovník si ho pomýli s jeleňom...... Toto nemá s poľovníctvom ako takým nič, tu ide o to, že mnohí jednotlivci sú nezodpovední chrapúni a doplácajú na to obyčajní ľudia.....
Avšak zabúdaš na jednu dôležitosť. Ja som nepísal že páni poľovníci pili. Opomenul som sa len v tom, že ja som sedel na poľovačke s ďalšími páni a pomedzi sme si vydrúľali...

toto už nevykrijem :D
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Ako proti poľovníkom nemám nič..... Ale žiaľ, medzi poľovníkmi je veľa chrapúňov, ktorí sa ožerú a tak idú na poľovačku........ Nie všetci, ale to % je dosť vysoké...... Osobne som za to, aby mohol mať zbraň každý slušný človek, ale pitie alkoholu a zbrane sa vylučujú........ a mnohým takýmto "poľovníkom" by som nedal do ruky ani detskú pištoľku z Tesca.....

dit. gramatika
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Pinhead napísal:Ako proti poľovníkom nemám nič..... Ale žiaľ, medzi poľovníkmi je veľa chrapúňov, ktorí sa ožerú a tak idú na poľovačku........ Nie všetci, ale to % je dosť vysoké...... Osobne som za to, aby mohol mať zbraň každý slušný človek, ale pitie alkoholu a zbrane sa vylučujú........ a mnohým takýmto "poľovníkom" by som nedal do ruky ani detskú pištoľku z Tesca.....

dit. gramatika
:D to si nevsimaj. Kolega lekokokokokokotlatik je trosku svac-proste iste veci nepochopi tak dookola uraza. Je jasne ze nebudem pit ked mam v ruke pusku mohol by som titiz strielat na nieco co tam neni alebo na nieco co je nieco ine nez si myslim.
Ku dalsiemu kolegovi-ktory pisal ze ma uctu k polovacke a podobne - ja tiez a pravdepodobne budem aj skladat polovvnicke skusky pretoze dedove pusky sa musia na niekoho prepisat a nikto ich nechce okrem mna...

:lol: a lekokokokokokokokokoktlatik prestan ma buzerovat lebo ma NEPOZNAS tak neprovokuj.toto forum neni o tom....
lekoklatik
VIP
VIP

qwerty-xyz napísal::D to si nevsimaj. Kolega lekokokokokokotlatik je trosku svac-proste iste veci nepochopi tak dookola uraza. Je jasne ze nebudem pit ked mam v ruke pusku mohol by som titiz strielat na nieco co tam neni alebo na nieco co je nieco ine nez si myslim.
Ku dalsiemu kolegovi-ktory pisal ze ma uctu k polovacke a podobne - ja tiez a pravdepodobne budem aj skladat polovvnicke skusky pretoze dedove pusky sa musia na niekoho prepisat a nikto ich nechce okrem mna...

:lol: a lekokokokokokokokokoktlatik prestan ma buzerovat lebo ma NEPOZNAS tak neprovokuj.toto forum neni o tom....
Čo také by som mal pochopiť? Neviem. Stále tu píšeš o tom že som nič nepochopil. Potom o tom, že ťa nemám buzerovať, lebo ťa nepoznám. Takže aby som niekoho mohol buzerovať, musím ho poznať? :lol:
Ty si vážne tupý ako tágo a zas sa chytáš všetkých okolo. :)
za k- sa kľudne môžeš podpísať. Ja ti ju nevrátim, nemaj boja
qwerty-xyz

lekoklatik napísal:Čo také by som mal pochopiť? Neviem. Stále tu píšeš o tom že som nič nepochopil. Potom o tom, že ťa nemám buzerovať, lebo ťa nepoznám. Takže aby som niekoho mohol buzerovať, musím ho poznať? :lol:
Ty si vážne tupý ako tágo a zas sa chytáš všetkých okolo. :)
za k- sa kľudne môžeš podpísať. Ja ti ju nevrátim, nemaj boja
ja som ti ziadnu karmu nedal-si to pozri nikomu som este karmu nedal ked cches zrobim ti printscreen z mojho hodnotenia ak ti to spravi dobre,proste ma nebuzeruj. Som pre teba nepredstavitelne komlikovany clovek-to o sebe netrvdim sam to vravia ludia co ma poznaju. 8)
lekoklatik
VIP
VIP

qwerty-xyz napísal:ja som ti ziadnu karmu nedal-si to pozri nikomu som este karmu nedal ked cches zrobim ti printscreen z mojho hodnotenia ak ti to spravi dobre,proste ma nebuzeruj. Som pre teba nepredstavitelne komlikovany clovek-to o sebe netrvdim sam to vravia ludia co ma poznaju. 8)
No tak to je niečo úžasné. Takže určite máš pocit Že si výnimočný. Aj tak to budeš popierať :roll:
Takže ty si neuveriteľne komplikovaný človek. Už je mi všetko hneď jasnejšie. Aj tak sa zmenilo len to. že k môjmu pohľadu na teba, debil sa pridalo neuveriteľný :)

PS. aby si sa netrápil slovo nepredstaviteľný som nahradil slovom neuveriteľný zámerne. Lepšie mi to na teba sedí
qwerty-xyz

lekoklatik napísal:No tak to je niečo úžasné. Takže určite máš pocit Že si výnimočný. Aj tak to budeš popierať :roll:
Takže ty si neuveriteľne komplikovaný človek. Už je mi všetko hneď jasnejšie. Aj tak sa zmenilo len to. že k môjmu pohľadu na teba, debil sa pridalo neuveriteľný :)

PS. aby si sa netrápil slovo nepredstaviteľný som nahradil slovom neuveriteľný zámerne. Lepšie mi to na teba sedí
:roll: boze ako ja by osm ti rad dal tehlou po hlave,snad by to pomohlo aspon v tom,ze by si bol v bezvedomi a nepisal dookola poznamky k mojej osobe.

sorry ze od temy....
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Je cas zase dat tuto temu na spravne miesto asi a to je polovnictvo!

//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 13:15 )
Hmm trocha obnovit temu by som chcel. Pretoze dnes mi prisiel papier s Polovneho zvazu. Ze od 28.2.2009 sa mi zacina kurz. Ale si davam aj prihlasku na lesnicku teraz (neviem ci ma zoberu, ale snazim sa) a tam v 3 rocniku dostavam formou skusky polovny preukaz. Tak neviem ci mam zrusit teraz kurz (neviem ci sa da), alebo si ho spravit a potom ist na skolu
:plus: tam aspon vyhoda ze budem vediet niektore veci
:minus: Ale stoji 245 Eur. V skole iba poplatky za kolky.
:minus: musim sa ucit aj na primacky na skolu, aj na polovny listok

Tak poradte. Ze ako?
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Vlado6230 napísal:Je cas zase dat tuto temu na spravne miesto asi a to je polovnictvo!

//autoeditácia príspevku ( 02 Feb 2009, 13:15 )
Hmm trocha obnovit temu by som chcel. Pretoze dnes mi prisiel papier s Polovneho zvazu. Ze od 28.2.2009 sa mi zacina kurz. Ale si davam aj prihlasku na lesnicku teraz (neviem ci ma zoberu, ale snazim sa) a tam v 3 rocniku dostavam formou skusky polovny preukaz. Tak neviem ci mam zrusit teraz kurz (neviem ci sa da), alebo si ho spravit a potom ist na skolu
:plus: tam aspon vyhoda ze budem vediet niektore veci
:minus: Ale stoji 245 Eur. V skole iba poplatky za kolky.
:minus: musim sa ucit aj na primacky na skolu, aj na polovny listok

Tak poradte. Ze ako?
No neviem, skrátka, musíš si rozmyslieť, že či riskneš, že ťa nemusia zobrať na VŠ :D , ale
- v piatom semestri (zimný semester v treťom ročníku) je naozaj predmet Poľovníctvo, ktorý trvá jeden semester, povinný pre odbor lesníctvo aj poľovníctvo. Je to celkom fajn, pokiaľ ťa to zaujme, nie je problém aby ti boli poskytnuté informácie aj navyše.
- v rámci hlavných cvičení sú pre všetkých povinné strelby, pokiaľ nemáš zdravotné, morálne alebo náboženské zábrany (z guľovej na pekný terč srnky, diviačika alebo líšky a brokovej na pohyblivý terč - holuby) na strelnici na Sielnici. Jediné, čo sa bude od teba požadovať, bude príspevok na náboje
- pokiaľ nastrieľaš limity, je na tebe, či si budeš ďalej vybavovať potrebné veci
- ako študent máš nárok poľovať v školskom revíre :D
Vlado6230
Star
Star

Ty kokso konecne niekto na fore co mysli a zaujima sa o to o co ja :smt043
-no ako ja nemam problem pockat (cize cas nehra rolu) A na tuto skolu chcem ist prakticky uz dlhoooo, a teraz sa seriozne pripravujem :). A ako neviem co mam spravit ci zavolat na polovnicky zvaz alebo co ze idem na lesnicku a nemam zaujem. Lebo tiez mi to je skoda davat teraz 246 Eur ked na skole je to skoro zadarmo.A to iste este aj v skuske.
-Inak nevies hlasi sa vela na odbor-aplikovana zoologia a polovnictvo? O tento mam zaujem. K polovnictvu a ochrane zvery ma to taha dlho aj chodim do reviru s ujom a susedom. cize zaujem je velky.
Pantinela
Star
Star

Vlado6230 napísal:-Inak nevies hlasi sa vela na odbor-aplikovana zoologia a polovnictvo? O tento mam zaujem. K polovnictvu a ochrane zvery ma to taha dlho aj chodim do reviru s ujom a susedom. cize zaujem je velky.
No neviem, mohla by som sa ti spýtať na dekanáte, ale teraz ma vlastne napadlo, že veď do konca februára sa podávajú prihlášky, tak sa to stále mení. Inak prihlášku už máš podanú?
Vlado6230
Star
Star

Pantinela napísal:No neviem, mohla by som sa ti spýtať na dekanáte, ale teraz ma vlastne napadlo, že veď do konca februára sa podávajú prihlášky, tak sa to stále mení. Inak prihlášku už máš podanú?
No spytat, tak aspon ako bolo minuly rok a ako vyzera teraz zhruba. Ci viacej lesnik alebo no neviem. Ak zistis daco daj vediet. A prihlasky jesa maju podat do konca marca. Ako uz mam vypisanu len zaplatit, potvrdit od doktora a poslat. Hmm tak neviem dufam ze nebude naval. Ty si robila primacky? A na akom odbore si?
Pantinela
Star
Star

Vlado6230 napísal:No spytat, tak aspon ako bolo minuly rok a ako vyzera teraz zhruba. Ci viacej lesnik alebo no neviem. Ak zistis daco daj vediet. A prihlasky jesa maju podat do konca marca. Ako uz mam vypisanu len zaplatit, potvrdit od doktora a poslat. Hmm tak neviem dufam ze nebude naval. Ty si robila primacky? A na akom odbore si?
napísala som ti SS :)
DENNY
Medium Star
Medium Star

Re: Polovnictvo

Príspevok od používateľa DENNY »

Trosku som brazdil po fore a chcel by som opat po rokoch otvorit tuto temu, nakolko uz od mala mam k polovnictvu a prirode vztah a nieco cez 2 mesiace som uz oficialne polovnikom :)

Zajtra sa chystam na zapis zbrane kupenej v piatok, momentalne ma tesi zostava Savage Arms Model 10 (v dreve) v kalibri .308Win s optikou Meopta MeoStar 3-12x56RD v kombinacii s Leupold kruzkami (klapkova montaz, lahko odnimatelna bez porusenia nastrelenia puskohladu). Tiez si na nu planujem kupit automaticky stahovaci remen, ma ho znamy a je to fakt prakticka vec do polovnictva, remen sa sam automaticky natiahne-stiahne, podla vysky tela, lebo u fixnych remenov je problem s tym, ze to zbytocne zavadza ked to visi meter dole, resp. ked mate pusku zavesenu na pleci a ona spadne az pod pas.. Je sice o dost drahsi ako obycajne fixne remene, no oplati sa to urcite :).

Zazitkov ako pozorovatel resp. kandidat v zdruzeni mam celkom dost, no tie vlastne z vlastnych polovaciek ma este len cakaju. Krstny je polovnik a od nejakych mojich 12 rokov s nim chodim aktivne na polovacky a zucastnujem sa roznych cinnosti a aktivit miestneho zdruzenia, kde som aj podal ziadost o clenstvo.

Budem rad ak sa sem zapoji este niekto aby sme mohli ozivit tuto temu, nech aj my s takoutou zalubou mozeme medzi sebou diskutovat :)
DENNY
Medium Star
Medium Star

Pred vyse 5 rokmi som tuto temu ozivil po 6 rokoch, bohuzial bezvysledne :D Skusim to aj napriek tomu teraz po piatich rokoch, pribudli nam tu na fore nejaki polovnici, ktori by sa chceli podelit so svojimi zazitkami ci prihodami? Ja osobne by som to velmi rad cital :) Prajem este pekny den
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nejake napis, snad sa ti nieco zaujimave udialo za poslednych 5 rokov
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Otec je poľovník, takže si viem tie príbehy predstaviť. Nič pre mňa ako pacifistu a milovníka zvierat. Mám aj také fotky z detstva, kde úplne zhnusene držím v ruke odstreléneho zajaca alebo kačicu. :D :D Aj si ma polovníci pochvalovali ako "duriča", lebo som vedel dobre plašiť a hlavne som sa vždy dobre vedel starať o psov...teda až do momentu, keď na skupinku môjho otca smerovali husy vo formácii a ja som vybehol z lesa na pole a začal mávať...a oni hneď zabočili iným smerom. :D takže vtedy nikto nezabil žiadnu húsku.

Na druhej strane chápem, že polovníkov v našom ekosystéme potrebujeme, lebo keď raz človek narušil rovnováhu, tak už musí stále zasahovať a regulovať počty zvierat. A tiež som za to, aby sa strielali mačky a psi v prírode (aj napriek značnému odporu slovenskej verejnosti na fejsbúkoch). Proste v lese nemá byť lovecké plemeno psa, ktoré žije v byte (čiže absolútne nevycvičené) pustené na voľno...najmä v období, keď niektoré vtáky hniezdia alebo majú zvieratá mladé. Na druhej strane by som doživotne bral zbrojáky polovníkom, ktorí sú schopní odstreliť aj čivavu pár metrov pri majitelovi (+ aspoň 500 hodín verejno-prospešných prác, ideálne v útulku).

Starká býva v dedinke na strednom Slovensku a má záhradu tak, že za plotom je už hora. A už som odtiať niekoľkokrát utekal, keď niečo šuchotalo v kríkoch. Keď človek ide oberať černice alebo na huby sám (lebo moji starí 80+ roční rodičia už nevládzu), tak si treba dávať bacha. Raz sa mi stalo, že ja som nič nevidel ani nepočul, ale pes ma ťahal strašne, proste zacítil stopu, tak som ho radšej dal na vôdzku...a potom z kríkov vyšli 2 malé medvede ako keby sa nechumelilo...ani neviete ako rýchlo som odtial zdrhal a ešte pri záhrade starkej sa obzeral, či ma niečo nenaháňa. Otec dal fotopascu na koniec pozemku a okrem medveďov, líšok a danielov sme tam odfotili aj rysa, čo je dnes pomerne vzácnosť.
DENNY
Medium Star
Medium Star

beardie: za tych uz vyse 5 rokov co aktivne polujem, sa mi toho naozaj udialo mnoho. Niektore z mojich ulovkov a pribehy k nim som publikoval aj na, asi najznamejsej, polovnickej stranke (nechcem menovat?). A tak potichucky si aj pisem taku svoju knihu o polovnickych zazitkoch. Zatial to nema ziadny super format, pisem si to iba na hrubo do Wordu, je toho este malo :) S cim sa ale mozem vo vseobecnosti "pochvalit", je to, ze na svojich 23 rokov mam az na velke selmy (vlk, medved, rys) ulovene z raticovej zveri vsetko, co na Slovensku vo volnej prirode zije. Aj ked vam to teraz mozno vyznie ako paradox, nie som ten typicky polovnik, ktory potrebuje strielat iba trofejovu zver. Prave naopak. Moje trofeje netvoria ani dvojciferne cislo a pritom tu moznost mam. Snazim sa plnit (samozrejme aj za aktivnej a perfektnej pomoci kolegov-polovnikov) prosby polnohospodarov, ktorym kazdorocne robi zver skody na urodach v desiatkach tisicoch eur. Konkretne v nasom reviri mame okrem velkych seliem vsetko. Diviaciu, mufloniu, srnciu, danieliu a v mensich poctoch aj vysoku. Problemom je hlavne muflonia, nakolko tie robia najvacsie skody co sa tyka lesnych porastov - obhryzaju a zeru mlade stromceky, obnova je teda velmi narocna, ale nastastie mame skveleho lesnika. Aj mufloniu sa snazime redukovat ako to len ide a v ramci vsetkych pravidiel a moznosti, no je to velmi ostrazita zver, ktora si dava extremne velky pozor a jej lov je skutocne velmi narocny. S muflonmi to dospelo az do stadia, kedy musi lesnik robit okolo mladych porastov oborove oplotky - ale ved nech robi, nech sa stara :) Jedine takto sa tej zveri da ubranit.

Polovnictvo je stale len hobby, neda sa byt v lese 24 hodin denne 7 dni v tyzdni. Osobne sa snazim aj robit osvetu medzi nepolovnickou verejnostou, v ramci mojich moznosti a schopnosti. Je to vsak velmi narocne, stretavam sa s mnozstvom nepochopenia a mam pocit, ze niektori ludia nazor nezmenia ani vtedy, ked vidia faktami podlozene veci. Proste maju na danu vec svoj nazor a basta.

Velmi ma potesil prispevok od ephramka. Z Teba mam presne ten pocit, aky som chcel a aky by som chcel dosiahnut pri sireni svojej osvety o tom skutocnom polovnictve. Z Tvojho prispevku vidno, ze tu prirodu chapes a beries tak, ako sa ma. Co sa tyka tych psov na volno v prirode, nedavno kolovala na FB taka kolaz obrazkov, kde niekto na kameru zachytil typka s nejakym bojovym plemenom (uz si nepamatam rasu), ktory dotrhal mlade srnca. Boli tam fotky ako to srnca drzal pes v papuli a majitel sa mu ho snazil vytrhnut, no bolo to uz zbytocne. A pointa? No zaujimave, ze vtedy som pod tym prispevkom nevidel ani len JEDEN komentar od nejakeho psickara ci ochranara. Sranda. Ale ked media vypustia clanok, ze niekto nasiel v lese nejakeho zastreleneho psa, tak vtedy si aj psickari aj ochranari vedia zgustnut ako nikto a podla mojich poznatkov asi neexistuje takyto clanok, kde by tito ludia nepriali nejaku chorobu ci dokonca smrt polovnikom. Toto je uz na hranici psychopatizmu a neviem, preco to organy neriesia.

Trosku som asi odbocil od smeru, ktorym chcem, aby sa tato tema uberala, no chcel som pochvalit ephramka za jeho pristup k tejto veci a zaroven vyjadrit svoje poznatky.
Napísať odpoveď