Ochrana externý disk

Informácie o software, ankety...
vietor007
Amateur
Amateur

Ochrana externý disk

Príspevok od používateľa vietor007 »

Zdravím,
možno to tu niekde je, no neviem to nájsť. Potrebujem si nejako zabezpečiť externý disk proti vírusom. Som na intráku a denne má môj disk aj 10 rôznych ľudí, ktorých kompy sú zamorené samou háveďou. Je nejaká možnosť ako by som mohol ochrániť disk pred zápisom? Alebo proste iná možnosť ochrany? Skenovať externáč antivírom cez USB je ako čakať na schnutie farby :? Ďakujem za nápady :wink:
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

No toto zajímalo jeden čas aj mňa... Ale nakoniec s toho nebolo nič. Takže pochybujem, že niečo existuje. Ak sa mýlim tak sorry.
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď chceš aby sa tam nedalo vôbec zapisovať tak to sformátuj na súborový systém na ktorý sa tak ľahko nedá zapisovať z Win, napr. Linux Ext2.

Keď chceš taký harddisk, kde sa údaje dajú zapisovať ale vírusy nie aj bez antivírusu tak to je sci-fi. Keď máš kvalitný antivírus alebo používaš Linux tak sa vírusov nemusíš báť.
vietor007
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa vietor007 »

No ja nechcem aby sa dali zapisovať len dáta bez vírusov. To mi je jesné, že to nepôjde. Ide mi o to, že stále keď sa mi vráti disk, tak je na ňom tá sprostosť autorun a už sa to nedá normálne otvárať, kopčí sa to aj na moje disky atď. Linux na notebooku nepoužívam, pretože potrebujem Win :?
Ešte ma tak napadlo, čo je podľa teba "Kvalitný antivír"?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

avast + comodo (oboje free)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

možo nastaviť že ten disk je len na čítanie? Pokiaľ spolužiaci chcú len dáke filmy a súbory ťahať, nemal by byť problém.
Napísať odpoveď