možno to tu niekde je, no neviem to nájsť. Potrebujem si nejako zabezpečiť externý disk proti vírusom. Som na intráku a denne má môj disk aj 10 rôznych ľudí, ktorých kompy sú zamorené samou háveďou. Je nejaká možnosť ako by som mohol ochrániť disk pred zápisom? Alebo proste iná možnosť ochrany? Skenovať externáč antivírom cez USB je ako čakať na schnutie farby
Ochrana externý disk
Ochrana externý disk
Zdravím,
možno to tu niekde je, no neviem to nájsť. Potrebujem si nejako zabezpečiť externý disk proti vírusom. Som na intráku a denne má môj disk aj 10 rôznych ľudí, ktorých kompy sú zamorené samou háveďou. Je nejaká možnosť ako by som mohol ochrániť disk pred zápisom? Alebo proste iná možnosť ochrany? Skenovať externáč antivírom cez USB je ako čakať na schnutie farby
Ďakujem za nápady 
Keď chceš aby sa tam nedalo vôbec zapisovať tak to sformátuj na súborový systém na ktorý sa tak ľahko nedá zapisovať z Win, napr. Linux Ext2.
Keď chceš taký harddisk, kde sa údaje dajú zapisovať ale vírusy nie aj bez antivírusu tak to je sci-fi. Keď máš kvalitný antivírus alebo používaš Linux tak sa vírusov nemusíš báť.
Keď chceš taký harddisk, kde sa údaje dajú zapisovať ale vírusy nie aj bez antivírusu tak to je sci-fi. Keď máš kvalitný antivírus alebo používaš Linux tak sa vírusov nemusíš báť.
No ja nechcem aby sa dali zapisovať len dáta bez vírusov. To mi je jesné, že to nepôjde. Ide mi o to, že stále keď sa mi vráti disk, tak je na ňom tá sprostosť autorun a už sa to nedá normálne otvárať, kopčí sa to aj na moje disky atď. Linux na notebooku nepoužívam, pretože potrebujem Win 
Ešte ma tak napadlo, čo je podľa teba "Kvalitný antivír"?
Ešte ma tak napadlo, čo je podľa teba "Kvalitný antivír"?