Zákon o cestnej premávke
-
drunkenR!DER
Light Expert
40tky su neopodstatnene a su na zbytocnych miestach. 40tky automaticky mali zrusit, naco nam 50tku a 40tku .. co tych 10km poriesi ? ten kto robil tento zakon, bud ho robil pod vplyvom alkoholu alebo je totalny chumaj, inac si to vysvetlit neviem. ciste hovadiny su v tom zakone. i ten sadzobnik je robeny len tak. ved skoro pri kazdej polozke svieti 60€ a to i za totalne prkotiny. ale to ze pana kalinaka jeho sofer vozi po meste 100vkou ho netrapi, ze sofer si plnil svoju pracu. tak on chce aby sa zivoty zachranovali a aby bolo co najmenej nehod, ale ze on (resp. jeho sofer) osobne ohrozuje ludi neopodstatnenou rychlejsou jazdou je uplne v poriadku. demencia sa tomu nadava. a take, ze vtedy telefonoval a nevedel ako rychlo idu neobstoji, bo neverim, ze ani raz pocas jazdy nepozrel vonku na cestu. vyhovarat sa vedia, to im ide najlepsie. a ti policajti dementi.. davat pokutu pri 55km 60€ ako sa stalo jednemu panovi, ktory pisal na inom fore, tak to je vrchol. este im povedal, ze pokuta ma byt do vysky 32€ tak ho policajti vysmiali, ze to je len orientacne, ze oni urcuju vysku pokut.
tak na jaku <> nam je ten sadzobnik ked ani policajti ho nedodrzuju a davaju pokuty ako pride. dokonca v sadzobniku pokuta pri prekroceni rychlosti do 10km/h ani nie je. nech si v tom urobia poriadok a nie kazdy fizel berie prachy ako chce.
tak na jaku <> nam je ten sadzobnik ked ani policajti ho nedodrzuju a davaju pokuty ako pride. dokonca v sadzobniku pokuta pri prekroceni rychlosti do 10km/h ani nie je. nech si v tom urobia poriadok a nie kazdy fizel berie prachy ako chce.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
tak jo, z tejto stranky sa daju zaujimave info vytiahnut ... http://www.autoklub.cz/show.php?page=ac ... tm&asoc=14
je to z ČR kde bol silnicny zakon novelizovany v juli 2006 ( znizenie rychlosti v obci na 50km/h + nestastny bodovy system ) ...
ako vidno tak pocet mrtvych sa pomaly znizoval z roka na rok uz od roku 99 (cize do roku 06 sa jazdilo 60km/h) v polke roku 2006 sa zaviedla novela, cize ludia chvilu neprasili a mali stiahnute ritky, ako to vsetko bude vyzerat (vysledkom je oproti predchadzajucemu roku znizenie poctu mrtvych) o rok nato (2007) sa vsak znizovanie poctu umrti riadilo priblizne podla predchadzajuceho vyvoja ( prvy rok, kedy platila novela cely rok a vodici boli zaziti - vysledkom je znizenie poctu umrti oproti roku 2005, co bol posledny cely rok kedy sa jazdilo 60 iba o 4 umrtia ) ... ja sa teda pytam co sa v priebehu tohtoto casu dialo ? ? ? preco umrtnost aj pocet nehod klesal od roku 99, napriek tomu ze rychlost bola "strasnych 60" ? ... mylsim ze je to zasluhou bezpecnejsich aut, z roka na rok sa modernizujucim vozovym parkom ... nevyzera to ako funkcia znizenia rychlosti a zavedenia represivnych a buzeracnych opatreni zo strany "pomahat a chranit"...
ked som to cital a hlavne vyhodnotenia, tak mi vyslo ze hlavna oblast tj. ochrana chodcov je znacne diskutabilna a statistika neukazuje presne kolko smrtelnych nehod s chodcami zavinenych vodicmi bolo z titulu vysokej rychlosti ... viac sa mi zda ze chodci skodia sami sebe a z nehod ktore zavinili sami je drtiva vacsina sposobena tym ze nahle skocili do vozovky, pricom pri tychto nehodach zrejme nieje uvazovana vysoka rychlost auta, lebo by boli kategorizoavne, ze ich zavinili vodici ...
... neivem neviem hlavne rok 2007 dal jasne na javo, ze nieje vsetko o tom ako je novelizoavny zakon, ale skor o tom aki su vodici vzdelani a ako vedia ovladat svoje auta - co je mimochodom aj pricinou najvacsieho poctu nehod (druheho najvacsieho poctu umrti) a faktorov ovplyvnujucich jazdu ...
je to pomerne rozsialhal statistika a ako kazda ina sa da vylozit presne tak ako clovek potrebuje ... chcelo by to uzkoprofilove vyhodnotenie kolko chodcov bolo zrazenych v obci z dovodu vysokej rychlosti a vinou vodica ...
je to z ČR kde bol silnicny zakon novelizovany v juli 2006 ( znizenie rychlosti v obci na 50km/h + nestastny bodovy system ) ...
ako vidno tak pocet mrtvych sa pomaly znizoval z roka na rok uz od roku 99 (cize do roku 06 sa jazdilo 60km/h) v polke roku 2006 sa zaviedla novela, cize ludia chvilu neprasili a mali stiahnute ritky, ako to vsetko bude vyzerat (vysledkom je oproti predchadzajucemu roku znizenie poctu mrtvych) o rok nato (2007) sa vsak znizovanie poctu umrti riadilo priblizne podla predchadzajuceho vyvoja ( prvy rok, kedy platila novela cely rok a vodici boli zaziti - vysledkom je znizenie poctu umrti oproti roku 2005, co bol posledny cely rok kedy sa jazdilo 60 iba o 4 umrtia ) ... ja sa teda pytam co sa v priebehu tohtoto casu dialo ? ? ? preco umrtnost aj pocet nehod klesal od roku 99, napriek tomu ze rychlost bola "strasnych 60" ? ... mylsim ze je to zasluhou bezpecnejsich aut, z roka na rok sa modernizujucim vozovym parkom ... nevyzera to ako funkcia znizenia rychlosti a zavedenia represivnych a buzeracnych opatreni zo strany "pomahat a chranit"...
ked som to cital a hlavne vyhodnotenia, tak mi vyslo ze hlavna oblast tj. ochrana chodcov je znacne diskutabilna a statistika neukazuje presne kolko smrtelnych nehod s chodcami zavinenych vodicmi bolo z titulu vysokej rychlosti ... viac sa mi zda ze chodci skodia sami sebe a z nehod ktore zavinili sami je drtiva vacsina sposobena tym ze nahle skocili do vozovky, pricom pri tychto nehodach zrejme nieje uvazovana vysoka rychlost auta, lebo by boli kategorizoavne, ze ich zavinili vodici ...
... neivem neviem hlavne rok 2007 dal jasne na javo, ze nieje vsetko o tom ako je novelizoavny zakon, ale skor o tom aki su vodici vzdelani a ako vedia ovladat svoje auta - co je mimochodom aj pricinou najvacsieho poctu nehod (druheho najvacsieho poctu umrti) a faktorov ovplyvnujucich jazdu ...
je to pomerne rozsialhal statistika a ako kazda ina sa da vylozit presne tak ako clovek potrebuje ... chcelo by to uzkoprofilove vyhodnotenie kolko chodcov bolo zrazenych v obci z dovodu vysokej rychlosti a vinou vodica ...
osobne si myslim ze 35 zivotov je vela.....co ak budes medzi tymi 35 ty,alebo brat,sestra,otec,mama etc. ? uz to nebude malo vsakhojko napísal:Co ma dostalo je, ze od noveho zakona ocakavaju az 35 zivotov, ktore by mal zachranit. Ked si precitam net a pozriem sa na tie cisla, ze za tyzden zahynulo na cestach 10 ludi, cez vikend 5 ludi atd..., tak mi to cislo pride dost smiesne. Kolko veci pribudlo, kolko buzeracie a teraz sa dozviem, ze ma zachranit len 35 zivotov???
uz sa tesim na k-
-
hojko
Site Admin
JaJeNiektoIny: A tie nehody su vacsinou sposobene pri 60-tke niekde v obci, ze??? To, ze ludia jazdia pod vplyvom alkoholu, snadnu na bicykel ci motocykel pod vplyvom alkoholu, chodci idu po krajnici pod vplyvom alkoholu, tak to su tie nehody pri ktorych vyhasnu ludske zivoty pre lahostajnost a nedbanlivost. Alebo ze niekto neda prednost v jazde ci nezastane na stopke, pripadne ma pustenu nahlas hudbu v aute a mysli si, ze je strasny macher, ked si vypeka nejake nove discohity a pri tom nepocuje sanitku, to je vsetko v poriadku??? Plne schvalujem celorocne svietenie ci zimne pneumatiky, ale obmedzit rychlost v mestach je imho zbytocne.
nordkapp_pb: Statistiky su statistiky, darmo, to je jediny argument. Ale nikto sa uz nepozera na pocasie, ze vtedy a vtedy bola taka zima, bola poladovica, mrzlo, snezilo, ze vela ludi zahynulo prave vtedy. Proste sa spravi statistika za cely rok a hotovo. A spravne si poznamenal, ze veda ide vpred, technika a moznosti aut tiez, uz bezne sa montuju airbagy aj do cenovo pristupnejsich aut, rozne bezpecnostne prvy ako ABS ci ESP byvaju tiez v cenovo prijatelnejsich autach...
joejoe: To nie je ziadny argument, ze co ak tam budem ja, rodicia, surodenci, deti, kamarati a podobne...
//autoeditácia príspevku ( 05 Feb 2009, 0:50 )
Este teraz som si schvalne pozrel nejaky auto.server.sk a nehody, konkretne toto: http://auto.server.sk/spravy.asp?category=69
Vybral som si posledny clanok co tam je z vikendu: http://auto.server.sk/---spravy-dopravn ... d-je-28219 Ked si precitam ten clanok, tak je tam nehoda ako narazenie do stromu, padnutie na chodnik, prejdenie vodica, ktory vypadol na cestu ci prerazenie zvodidiel a pad do rieky. Uznavam, ze mozno pri tom pade na chodnik by pomohla cyklistovi prilba, ale aj to je otazne ako spadol a ci by mu pomohla, navyse zakon neprikazuje dospelej osobe mat priblu v obci, nakolko tato nehoda sa stala v obci.
nordkapp_pb: Statistiky su statistiky, darmo, to je jediny argument. Ale nikto sa uz nepozera na pocasie, ze vtedy a vtedy bola taka zima, bola poladovica, mrzlo, snezilo, ze vela ludi zahynulo prave vtedy. Proste sa spravi statistika za cely rok a hotovo. A spravne si poznamenal, ze veda ide vpred, technika a moznosti aut tiez, uz bezne sa montuju airbagy aj do cenovo pristupnejsich aut, rozne bezpecnostne prvy ako ABS ci ESP byvaju tiez v cenovo prijatelnejsich autach...
joejoe: To nie je ziadny argument, ze co ak tam budem ja, rodicia, surodenci, deti, kamarati a podobne...
//autoeditácia príspevku ( 05 Feb 2009, 0:50 )
Este teraz som si schvalne pozrel nejaky auto.server.sk a nehody, konkretne toto: http://auto.server.sk/spravy.asp?category=69
Vybral som si posledny clanok co tam je z vikendu: http://auto.server.sk/---spravy-dopravn ... d-je-28219 Ked si precitam ten clanok, tak je tam nehoda ako narazenie do stromu, padnutie na chodnik, prejdenie vodica, ktory vypadol na cestu ci prerazenie zvodidiel a pad do rieky. Uznavam, ze mozno pri tom pade na chodnik by pomohla cyklistovi prilba, ale aj to je otazne ako spadol a ci by mu pomohla, navyse zakon neprikazuje dospelej osobe mat priblu v obci, nakolko tato nehoda sa stala v obci.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
spominany cyklista ... to by malo byt ponechane cisto na nich, oni maju v prvom rade chranit vlastne zdravie ... cyklisti ked sposobia nehodu blizia z pravidla sami sebe ... ked nahodou niekoho zramuju tak je to chodec ... z toho mi vyplyva ze chodci by mali tiez nosit helmy :-/ ... je to vsetko take posahane ... kratkozrake riesenia za kazdu cenu, nepremyslene a co najrychlejsie :-/
hojko: a vidis dalsich 5 obeti, kvoli ktorym treba obmedzit rychlost a bezdovodne drancovat slusnych soferov o posledne ojro patáky co im zostali ... buzeracia a represia urcite rulezzz, ale nic neriesi ...
hojko: a vidis dalsich 5 obeti, kvoli ktorym treba obmedzit rychlost a bezdovodne drancovat slusnych soferov o posledne ojro patáky co im zostali ... buzeracia a represia urcite rulezzz, ale nic neriesi ...
nordkapp_pb.. zrazíš cyklistu bez prilby.. a zabiješ ho, pričom by expertíza dokázala, že keby cyklista mal prilbu, tak by ešte žil. Budeš vedieť žiť zvyšok života s vedomím, že si zabil človeka, aj keď to vlastne bola jeho chyba, bo nemal prilbu?
Dá sa povedať, že cyklistické prilby nechránia len samotného cyklistu, ale aj druhého účastníka nehody..
//no narážal som na niečo iné, hojko.. pochopil si to asi trochu inak..
Dá sa povedať, že cyklistické prilby nechránia len samotného cyklistu, ale aj druhého účastníka nehody..
//no narážal som na niečo iné, hojko.. pochopil si to asi trochu inak..
svietenie a rychlost
svietenie - imo najlepsie riesenie daylight svetla.
50 v obci - teoria urcite ano, prax na slovensku urcite nie - fyzika nepusti a brzdna draha je naozaj podstatne kratsia, aj preto to navrhli , ale aplikacia na slovenske cesty a pomery je cista buzeracia a inak sa to neda vnimat. vcera som napr platil za 63 na 50,ok moja chyba, prvykrat som videl rucny radar v akcii
a zabku za tou lampou som si vsimol az ked vyskocila a stlacila spust
)
o co mi ide - keby sa slovenska sprava ciest naozaj zamerala na nehodove useky a tam dala kludne aj zony 40(pri skolach,neprehladne zakruty,nemocnice,najvacsie tahy pesiakov) a na hlavnych tahoch nechala v obci 70 ako napr. v prahe nepoviem pol slova, ale ked bude bu*erant s malou cikulou a zelenou ciapkou pytat od cloveka 40ojro za prekrocenie rychlosti o 4km/h!! (ano,to platil ten co ho chytil hned po mne) tak nech sa na mna nikto nehneva ked ho oznacim za ko*ot a hlavne nech mi nejde rozpravat o bezpecnosti..
spomalenie v uz aj tak poddimenzovanych podmienkach napr. v bratislave bude mat dost krute nasledky podla mna,jazdim kazdy den, tolko blbcov co je na cestach(pripojit sa na pristavny most z bajkalskej plynulo??
:D:D:D,postihat zelenu z racka na sancovu?:D:D:D,prejst viac ako priemer 6 aut z patronky na kramare dolava?:D:D:D)
v skratke - je nas tu vela,vacsina je napriek vydanemu OP nesvojpravna a treba preto drzat uzdu pevne
a opratka sa uz len stahuje a stahuje... 
50 v obci - teoria urcite ano, prax na slovensku urcite nie - fyzika nepusti a brzdna draha je naozaj podstatne kratsia, aj preto to navrhli , ale aplikacia na slovenske cesty a pomery je cista buzeracia a inak sa to neda vnimat. vcera som napr platil za 63 na 50,ok moja chyba, prvykrat som videl rucny radar v akcii
o co mi ide - keby sa slovenska sprava ciest naozaj zamerala na nehodove useky a tam dala kludne aj zony 40(pri skolach,neprehladne zakruty,nemocnice,najvacsie tahy pesiakov) a na hlavnych tahoch nechala v obci 70 ako napr. v prahe nepoviem pol slova, ale ked bude bu*erant s malou cikulou a zelenou ciapkou pytat od cloveka 40ojro za prekrocenie rychlosti o 4km/h!! (ano,to platil ten co ho chytil hned po mne) tak nech sa na mna nikto nehneva ked ho oznacim za ko*ot a hlavne nech mi nejde rozpravat o bezpecnosti..
spomalenie v uz aj tak poddimenzovanych podmienkach napr. v bratislave bude mat dost krute nasledky podla mna,jazdim kazdy den, tolko blbcov co je na cestach(pripojit sa na pristavny most z bajkalskej plynulo??
v skratke - je nas tu vela,vacsina je napriek vydanemu OP nesvojpravna a treba preto drzat uzdu pevne
nech idu do riti, povolili zelenu a oranzovu, a teraz zrusili zelenu ? im nacisto j.be ?? im dam ju preplatit k.ktom. neplati to nahodou len, ze nemozes mat zelenu s napisom policia ? ak celkovo zrusili zelenu tak su to i.dioti, co si myslia, ze nemam kam vyhadzovat prachy a kazdy rok kupovat novu vestu bo ta a henta farba sa im nepaci ? nech kupia policajnemu zboru ine vesty. ruzove najlepsie!!! tych blbcov potom uz nikto neprehliadne. (samozrejme cest vynimkam)LJ napísal:uz ste niekto dostali pokutu za zelenu reflexnu vestu?Nejak sa mi nechcu minat eura za novu, oranzovu
-
Kibo
Hardcore addict
neviem uplne presne, ale tusim zakazali uplne, ale je mi to sest, nakolko vsetky mam oranzove. ale haluz vacsieho zrna. dnes som bol v tescu nieco pozerat a zabludil som aj medzi vesty, lekarnicky atd. ked vam poviem, ze ani jednu oranzovu tam nemali?
dokonca aj k lekarnickam co davali akoze v akcii vesty, tak boli zelenozlte...
tak toto uz je cista demencia, este jedna vec sa mi na tom zakone "paci" a to, ze ked nezaplatis pokutu na mieste tak ti beru vodicak. na studentov pritom nemysleli?Kibo napísal:neviem uplne presne, ale tusim zakazali uplne, ale je mi to sest, nakolko vsetky mam oranzove. ale haluz vacsieho zrna. dnes som bol v tescu nieco pozerat a zabludil som aj medzi vesty, lekarnicky atd. ked vam poviem, ze ani jednu oranzovu tam nemali?dokonca aj k lekarnickam co davali akoze v akcii vesty, tak boli zelenozlte...
napr. stopnu studenta, chalan nema zaplatit 60€ a nema ani kreditku pri sebe, tak beru mu vodicak. toto je tiez blbost. nie kazdy nosi pri sebe vysoku hotovost. to je ciste zdieranie.com nedavaju poukazky napr. s platnostou na 15 dni ? bud zaplatis na poste, policii alebo cez IBanking. to co sa robi tu na to uz je sialene.ceny,pokuty vsetko sme sa dorovnali EU dokonca este u nas i drahsie ale platy ani za nic nejdu hore a nie a nie dorovnat. nech kus zacnu prihliadat i na obycajnych ludi.
ved toto je jasneGothaR napísal:Pokuty nemusis platit, ked dodrzujes predpisy, ak nemas peniaze, tak nerob priestupky
No pozor, to tebou spomenute je iny pripad, ale uznavam, ze je to blbost. V Cesku na to existuje "institut osoby blizke", co je vlastne o tom, ze ked ti poslu fotku tvojho auta, ako spachalo priestupok, tak ty mozes povedat, ze auto soferovala nejaka tebe blizka osoba a teda ty ju nemozes udat, ale zarovena teba nemoze policia pokutovat. Samozrejme sa to aj zneuziva.
No ja vravim o tom, ze ked sa drzis povolenej rychlosti, tak ta v podstate nemaju preco zastavit. Potom si staci zabezpecit este povinnu vybavu, nesoferovat po prepitej noci a upozornit pasazierov, nech si daju pasy a mas pokoj. Uz neviem na com by ta potom na mieste mohli nachytat.
No ja vravim o tom, ze ked sa drzis povolenej rychlosti, tak ta v podstate nemaju preco zastavit. Potom si staci zabezpecit este povinnu vybavu, nesoferovat po prepitej noci a upozornit pasazierov, nech si daju pasy a mas pokoj. Uz neviem na com by ta potom na mieste mohli nachytat.
mas pravdu bola to ina situacia, ja som len chcel poukazat na to, ze mozes dostat pokutu ani nevies zaco, ale suhlasim, ze ked jazdis normalne, mas vsetko v aute co mas mat, tak nemusis mat obavy
ja sa snazim drzat plyn na uzde a ist predpisovo
uz i na tu hlupu 50tku si pomaly zvykam 
ja si vzdy vravim, radsej prist o 5 minut neskor ako neprist vobec
ja si vzdy vravim, radsej prist o 5 minut neskor ako neprist vobec