Jozef Tiso a Slovensky stat
Jozef Tiso a Slovensky stat
Bola poprava Dr. Tisa spravna? Mal byt vobec popraveny?
Ano, rozmyslas dost dobre. Suhlasim s tebou, aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.Linkman napísal:i ked sice bol na cele fasistickeho statu - bolo zabitych vela ludi ale aj vela ludi zachranil. Dal by som mu iba doživotie
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
taktiez nema obdobu na planete ze v USA rocne zastrelia viac ako 11000ludi..Les napísal: Ano, rozmyslas dost dobre. Suhlasim s tebou, aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.
Tiso mi je u riti. Co bolo - to bolo, ide sa dalej. Neviem preco to znovu a znovu vytahovat.
-
Holubar
Darca
pozri Les,nepaci sa mi akym stylom na mna ides...ukludni sa oki?moja babka ma nevychovala,casto som ju ale pocuval,vedela velmi zaujimavo rozpravat...ja niesom fasista,rasista,antisemitista ani nic podobne,vobec neobhajujem fasisticke zaujmy a neschvalujem deportaciu...
velmi rad ti poviem, co som od nej pocul:pred druhou svetovou vojnou tu zidia "vladli"...vlastnili obchody,banky jednoducho vsetko...ludia cely den tvrdo pracovali na poliach iba za tanier polievky,ziadne peniaze,oli radi ze dostanu najest?vies si to predstavit?ulohu Madarov zastupili zidia.to si ja nevymyslam,ono to tak bolo...je mi luto,ze sa taka situacia riesila takym nasilnym sposobom,ale musis uznat,ze nejake riesenie prist muselo...
Tazko sa mi vyjadruje k Tisovi,nemam to dobre nastudovane,aby som sa mohol vyjadrovat-viem vsak,ze nemal velmi na vyber
velmi rad ti poviem, co som od nej pocul:pred druhou svetovou vojnou tu zidia "vladli"...vlastnili obchody,banky jednoducho vsetko...ludia cely den tvrdo pracovali na poliach iba za tanier polievky,ziadne peniaze,oli radi ze dostanu najest?vies si to predstavit?ulohu Madarov zastupili zidia.to si ja nevymyslam,ono to tak bolo...je mi luto,ze sa taka situacia riesila takym nasilnym sposobom,ale musis uznat,ze nejake riesenie prist muselo...
Tazko sa mi vyjadruje k Tisovi,nemam to dobre nastudovane,aby som sa mohol vyjadrovat-viem vsak,ze nemal velmi na vyber
-
Traktorista
Guru
POZOR !!! slovensky stat neinkasoval 500mariek, slovensky stat musel 500mariek Nemecku zaplatit. Neplete si dejiny pani ! Prave v tom to bolo zverske, ze sme za nich este aj nemcom platili. Ako jediny stat, ale to bolo sposobene zase inymi udalostami, o kt vam tu nebudem pisat.Les napísal: Ano, rozmyslas dost dobre. Suhlasim s tebou, aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.
Tiso robil to, co bolo v danej situaci najlepsie. Podla mna nebol fasista. Urobil chyby, ale v danej situaci to bolo extra hard. V dnesnej dobe neznasam, ked ho skini velebia.. z toho mi je na grc. Tiso mal dostat basu a nie trest smrti.
tak to ti stara mam dobre vravela. bolo to skoro presne tak. zidia boli v svk state pod dost velkym tlakom... ludia casto suhlasili s ich deportaciu... nasilim ich vyhanali z pribytkov.. je o tom nie jeden dokument.Holubar napísal:pozri Les,nepaci sa mi akym stylom na mna ides...ukludni sa oki?moja babka ma nevychovala,casto som ju ale pocuval,vedela velmi zaujimavo rozpravat...ja niesom fasista,rasista,antisemitista ani nic podobne,vobec neobhajujem fasisticke zaujmy a neschvalujem deportaciu...
-
Traktorista
Guru
taze som stoho vevericka uz,...Spoty napísal:tak to ti stara mam dobre vravela. bolo to skoro presne tak. zidia boli v svk state pod dost velkym tlakom... ludia casto suhlasili s ich deportaciu... nasilim ich vyhanali z pribytkov.. je o tom nie jeden dokument.
zidia boli utlacani alebo slovaci boli zidmi utlacani?
bo fakt som vevericka
nie takto. zidia pred vojnou mali ekonomicku nadvladu. boli v bankach a vo vacsine uradoch. ovladali polnohospodarsky trh (trhy v mestach, nemontovali sa velmi do obrabania pody)... casto vyuzivali jednoduchych farmarov.(taktiez ropravanie stareho otca).... toto vsetko vyustilo v ludoch do nenavisti. preto cez vojnu boli zidia dost osocovany, doslova biti na uliciach. vyhadzovali ich s pribytkov.. ked ich odvazali nemci , pluli na nich. tak to bolo su to fakty. kto ma zaujem si to prestudovat dam vam zdroje.Traktorista napísal: taze som stoho vevericka uz,...
zidia boli utlacani alebo slovaci boli zidmi utlacani?
bo fakt som vevericka
-
Traktorista
Guru
dakujem, je mi to jasne, uz viem preco ludia namju radi zidov...Spoty napísal:nie takto. zidia pred vojnou mali ekonomicku nadvladu. boli v bankach a vo vacsine uradoch. ovladali polnohospodarsky trh (trhy v mestach, nemontovali sa velmi do obrabania pody)... casto vyuzivali jednoduchych farmarov.(taktiez ropravanie stareho otca).... toto vsetko vyustilo v ludoch do nenavisti. preto cez vojnu boli zidia dost osocovany, doslova biti na uliciach. vyhadzovali ich s pribytkov.. ked ich odvazali nemci , pluli na nich. tak to bolo su to fakty. kto ma zaujem si to prestudovat dam vam zdroje.
len mi je luto ze niektory(mladi) si svoju nenavist nevedia vyargumentovat
-
rsc
Medium Star
K tym deportaciam Zidov: platili sme Nemcom za Zidov preto, lebo sme ich nechceli likvidovat na uzemi nasho statu.
Podla mna Tiso nemal velmi na vyber a vzdy musel asi volit mensie zlo. Keby nesuhlasil s nemeckym diktatom, bol by isto odstraneny a miesto neho by sa dostal iny clovek na tu funkciu, co by nemal asi ine moznosti.
Podla mna Tiso nemal velmi na vyber a vzdy musel asi volit mensie zlo. Keby nesuhlasil s nemeckym diktatom, bol by isto odstraneny a miesto neho by sa dostal iny clovek na tu funkciu, co by nemal asi ine moznosti.
asi takrsc napísal:K tym deportaciam Zidov: platili sme Nemcom za Zidov preto, lebo sme ich nechceli likvidovat na uzemi nasho statu.
-
Linkman
Darca
inak Židia sa stali obetami rovnako aj Komunizmu ako aj za Fasizmu.
Za fasizmu koli myslienke jedinej árijskej rasy
za komunizmu ich popravili vela koli nahromadzovaniu majetku. Kedze mali zlatnictva a ako je zname su obchodnici. A take nieco ako sukromny obchod v komunizme nehrozilo a koho nacapali tak odsudili a popravili.
Za fasizmu koli myslienke jedinej árijskej rasy
za komunizmu ich popravili vela koli nahromadzovaniu majetku. Kedze mali zlatnictva a ako je zname su obchodnici. A take nieco ako sukromny obchod v komunizme nehrozilo a koho nacapali tak odsudili a popravili.
Na hodinach dejepisu si asi nedaval pozor kedze to my sme platili a nic sme neinkasovali!!Les napísal:aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.
No nikoho ineho by nedosadili, vznikla by tu situacia ako v CR a z juhu by sa k Nemecku pridalo v okupacii aj Hortyho Madarsko co by bolo 10000000000x horsie ako niaky Fasticky rezim.rsc napísal: Podla mna Tiso nemal velmi na vyber a vzdy musel asi volit mensie zlo. Keby nesuhlasil s nemeckym diktatom, bol by isto odstraneny a miesto neho by sa dostal iny clovek na tu funkciu, co by nemal asi ine moznosti.