Jozef Tiso a Slovensky stat

Diskusie na politické témy...

Bola poprava Dr. Tisa spravna?

Ano
159
30%
Nie
290
55%
Nezaujima ma to
75
14%

Celkom hlasov: 524

Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

Jozef Tiso a Slovensky stat

Príspevok od používateľa Les »

Bola poprava Dr. Tisa spravna? Mal byt vobec popraveny?
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

i ked sice bol na cele fasistickeho statu - bolo zabitych vela ludi ale aj vela ludi zachranil. Dal by som mu iba doživotie
Les
King
King

Linkman napísal:i ked sice bol na cele fasistickeho statu - bolo zabitych vela ludi ale aj vela ludi zachranil. Dal by som mu iba doživotie
Ano, rozmyslas dost dobre. Suhlasim s tebou, aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal: Ano, rozmyslas dost dobre. Suhlasim s tebou, aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.
taktiez nema obdobu na planete ze v USA rocne zastrelia viac ako 11000ludi..
Tiso mi je u riti. Co bolo - to bolo, ide sa dalej. Neviem preco to znovu a znovu vytahovat.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

moja babka by vam ale o zidoch vedela rozpravat...
Les
King
King

Holubar napísal:moja babka by vam ale o zidoch vedela rozpravat...
Vidim, ze ta babka dobre vychovavala, co sa tyka Zidov...
A co takeho kontretneho, nieco ti povedala? Lebo by som to rad pocul. Podel sa so zazitkami tvojej babky.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

t0m4s3 napísal: taktiez nema obdobu na planete ze v USA rocne zastrelia viac ako 11000ludi..
Tiso mi je u riti. Co bolo - to bolo, ide sa dalej. Neviem preco to znovu a znovu vytahovat.

Presne tak. S tymto suhlasim a s tym strielanim v amerike to akoze ma obdobu ked chalan vystriela spoluziakov?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pozri Les,nepaci sa mi akym stylom na mna ides...ukludni sa oki?moja babka ma nevychovala,casto som ju ale pocuval,vedela velmi zaujimavo rozpravat...ja niesom fasista,rasista,antisemitista ani nic podobne,vobec neobhajujem fasisticke zaujmy a neschvalujem deportaciu...
velmi rad ti poviem, co som od nej pocul:pred druhou svetovou vojnou tu zidia "vladli"...vlastnili obchody,banky jednoducho vsetko...ludia cely den tvrdo pracovali na poliach iba za tanier polievky,ziadne peniaze,oli radi ze dostanu najest?vies si to predstavit?ulohu Madarov zastupili zidia.to si ja nevymyslam,ono to tak bolo...je mi luto,ze sa taka situacia riesila takym nasilnym sposobom,ale musis uznat,ze nejake riesenie prist muselo...
Tazko sa mi vyjadruje k Tisovi,nemam to dobre nastudovane,aby som sa mohol vyjadrovat-viem vsak,ze nemal velmi na vyber
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Zial osudy zidov boli krute,....
Minulost je kruta,...
Ale preco les rozoberas politiku ked sa onej pi*u rozumies?
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

Les napísal: Ano, rozmyslas dost dobre. Suhlasim s tebou, aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.
POZOR !!! slovensky stat neinkasoval 500mariek, slovensky stat musel 500mariek Nemecku zaplatit. Neplete si dejiny pani ! Prave v tom to bolo zverske, ze sme za nich este aj nemcom platili. Ako jediny stat, ale to bolo sposobene zase inymi udalostami, o kt vam tu nebudem pisat.

Tiso robil to, co bolo v danej situaci najlepsie. Podla mna nebol fasista. Urobil chyby, ale v danej situaci to bolo extra hard. V dnesnej dobe neznasam, ked ho skini velebia.. z toho mi je na grc. Tiso mal dostat basu a nie trest smrti.
Holubar napísal:pozri Les,nepaci sa mi akym stylom na mna ides...ukludni sa oki?moja babka ma nevychovala,casto som ju ale pocuval,vedela velmi zaujimavo rozpravat...ja niesom fasista,rasista,antisemitista ani nic podobne,vobec neobhajujem fasisticke zaujmy a neschvalujem deportaciu...
velmi rad ti poviem, co som od nej pocul:pred druhou svetovou vojnou tu zidia "vladli"...vlastnili obchody,banky jednoducho vsetko...ludia cely den tvrdo pracovali na poliach iba za tanier polievky,ziadne peniaze,oli radi ze dostanu najest?vies si to predstavit?ulohu Madarov zastupili zidia.to si ja nevymyslam,ono to tak bolo...je mi luto,ze sa taka situacia riesila takym nasilnym sposobom,ale musis uznat,ze nejake riesenie prist muselo...
Tazko sa mi vyjadruje k Tisovi,nemam to dobre nastudovane,aby som sa mohol vyjadrovat-viem vsak,ze nemal velmi na vyber
tak to ti stara mam dobre vravela. bolo to skoro presne tak. zidia boli v svk state pod dost velkym tlakom... ludia casto suhlasili s ich deportaciu... nasilim ich vyhanali z pribytkov.. je o tom nie jeden dokument.
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

Traktorista napísal:Zial osudy zidov boli krute,....
Minulost je kruta,...
Ale preco les rozoberas politiku ked sa onej pi*u rozumies?
Presne tak,
A, CO BOLO TO BOLO
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:tak to ti stara mam dobre vravela. bolo to skoro presne tak. zidia boli v svk state pod dost velkym tlakom... ludia casto suhlasili s ich deportaciu... nasilim ich vyhanali z pribytkov.. je o tom nie jeden dokument.
taze som stoho vevericka uz,...
zidia boli utlacani alebo slovaci boli zidmi utlacani?
bo fakt som vevericka
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

do druhej sv.vojny boli pod tazkym utlakom Slovaci...druha sv.vojna bola moznostou na zmenu,smutne, ale je to tak
Spoty
Light Professional
Light Professional

Traktorista napísal: taze som stoho vevericka uz,...
zidia boli utlacani alebo slovaci boli zidmi utlacani?
bo fakt som vevericka
nie takto. zidia pred vojnou mali ekonomicku nadvladu. boli v bankach a vo vacsine uradoch. ovladali polnohospodarsky trh (trhy v mestach, nemontovali sa velmi do obrabania pody)... casto vyuzivali jednoduchych farmarov.(taktiez ropravanie stareho otca).... toto vsetko vyustilo v ludoch do nenavisti. preto cez vojnu boli zidia dost osocovany, doslova biti na uliciach. vyhadzovali ich s pribytkov.. ked ich odvazali nemci , pluli na nich. tak to bolo su to fakty. kto ma zaujem si to prestudovat dam vam zdroje.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Spoty napísal:nie takto. zidia pred vojnou mali ekonomicku nadvladu. boli v bankach a vo vacsine uradoch. ovladali polnohospodarsky trh (trhy v mestach, nemontovali sa velmi do obrabania pody)... casto vyuzivali jednoduchych farmarov.(taktiez ropravanie stareho otca).... toto vsetko vyustilo v ludoch do nenavisti. preto cez vojnu boli zidia dost osocovany, doslova biti na uliciach. vyhadzovali ich s pribytkov.. ked ich odvazali nemci , pluli na nich. tak to bolo su to fakty. kto ma zaujem si to prestudovat dam vam zdroje.
dakujem, je mi to jasne, uz viem preco ludia namju radi zidov...
len mi je luto ze niektory(mladi) si svoju nenavist nevedia vyargumentovat
Spoty
Light Professional
Light Professional

Traktorista napísal: dakujem, je mi to jasne, uz viem preco ludia namju radi zidov...
len mi je luto ze niektory(mladi) si svoju nenavist nevedia vyargumentovat
v tom mas pravdu.
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

K tym deportaciam Zidov: platili sme Nemcom za Zidov preto, lebo sme ich nechceli likvidovat na uzemi nasho statu.

Podla mna Tiso nemal velmi na vyber a vzdy musel asi volit mensie zlo. Keby nesuhlasil s nemeckym diktatom, bol by isto odstraneny a miesto neho by sa dostal iny clovek na tu funkciu, co by nemal asi ine moznosti.
Spoty
Light Professional
Light Professional

rsc napísal:K tym deportaciam Zidov: platili sme Nemcom za Zidov preto, lebo sme ich nechceli likvidovat na uzemi nasho statu.

Podla mna Tiso nemal velmi na vyber a vzdy musel asi volit mensie zlo. Keby nesuhlasil s nemeckym diktatom, bol by isto odstraneny a miesto neho by sa dostal iny clovek na tu funkciu, co by nemal asi ine moznosti.
asi tak
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

inak Židia sa stali obetami rovnako aj Komunizmu ako aj za Fasizmu.
Za fasizmu koli myslienke jedinej árijskej rasy
za komunizmu ich popravili vela koli nahromadzovaniu majetku. Kedze mali zlatnictva a ako je zname su obchodnici. A take nieco ako sukromny obchod v komunizme nehrozilo a koho nacapali tak odsudili a popravili.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Les napísal:aj ked je zial pravda, ze Slovensky stat inkasoval za kazdeho vydeportovaneho Zida 500 risskych mariek a toto nema obdobu na tejto planete.
Na hodinach dejepisu si asi nedaval pozor kedze to my sme platili a nic sme neinkasovali!!
rsc napísal: Podla mna Tiso nemal velmi na vyber a vzdy musel asi volit mensie zlo. Keby nesuhlasil s nemeckym diktatom, bol by isto odstraneny a miesto neho by sa dostal iny clovek na tu funkciu, co by nemal asi ine moznosti.
No nikoho ineho by nedosadili, vznikla by tu situacia ako v CR a z juhu by sa k Nemecku pridalo v okupacii aj Hortyho Madarsko co by bolo 10000000000x horsie ako niaky Fasticky rezim.
Napísať odpoveď