auto do 70 tis

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

a navyse porovnavat v "hrdzavosti" feliciu 2000 a hodnu 1995 :roll:
ano, suhlasim s tym, ze je to nenarocne auto na udrzbu, tak ako favorit. ak je to dobry kus, za rok nevypyta okrem vymeny oleja a mozno stieracov ani korunu. ale potom sa s opravami roztrhne vrece. lenze pri felicii sa to da spravit za 5000 Sk a je na rok pokoj ak to nebude daco vaznejsie ako nevedno kadial fuciaci brzdovy valec ci prasknuta hlava... capy, filtre, loziska su vacsinou stokorunove zalezitosti, len treba kupit znackove, nie polske, lebo vymenis loziska ci capy a po 500 km sa rozsypu :?
Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

nedalo mi to sem nedat.. myslim že ta reklama ta presvedčí o výbere..
Dudry
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dudry »

nie je nic lepsie ako vytunovana skoda 100!!!
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

TAK VELMI SI MA POTESIL TOUTO TEMOU
ja tiez zhanam auticko za par korun-prve a najlepsie auto!!!
dlllho predlho pozeram po nete na nejake ponuky a mam par horucich typov

1, mazda 626(alebo 323)

2,vw golf 3

3,Mitsubishi Galant

potom daj vediet ze co si si kupila a ci si spokojny
Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

originali napísal:TAK VELMI SI MA POTESIL TOUTO TEMOU
ja tiez zhanam auticko za par korun-prve a najlepsie auto!!!
dlllho predlho pozeram po nete na nejake ponuky a mam par horucich typov

1, mazda 626(alebo 323)

2,vw golf 3

3,Mitsubishi Galant

potom daj vediet ze co si si kupila a ci si spokojny
preventivne doporučujem vyzistiť čo ta bude stat udržba danych vozov, resp. veci ktoré určite nie su ok .. napr. tlmice, pripadne vymena rozvodov, brzdy.. gumy.. viem ze kamosa v tomto odradila mazda, lebo ked poratal čo by musel vrazit do 626tky, tak to zabalil..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

v kazdom pripade sa snaz nekupit to najlacnejsie, lebo o to viac do toho auta nasypes na servise, ako pise Palo22 :? mozno by som sa pri prvom aute ubral skorej tym golfom, je mensi a dielov je habadej, pasuju z toho diely krizom krazom z felicie ci fabie a novsich golfov. japonec moze byt spolahlivy, ale je to mozno zbytocne velke, vysoky obsah, poistka a spotreba ta moze zozrat, diely sa na to daju zohnat tiez, ale vacsinou su drahsie. zato vsak maju nenormalnu vydrz. ten golf mal urcite bohatsiu paletu motorov ako ti dvaja japonci :wink:
originali
Light Star
Light Star

Kibo napísal:v kazdom pripade sa snaz nekupit to najlacnejsie, lebo o to viac do toho auta nasypes na servise, ako pise Palo22 :? mozno by som sa pri prvom aute ubral skorej tym golfom, je mensi a dielov je habadej, pasuju z toho diely krizom krazom z felicie ci fabie a novsich golfov. japonec moze byt spolahlivy, ale je to mozno zbytocne velke, vysoky obsah, poistka a spotreba ta moze zozrat, diely sa na to daju zohnat tiez, ale vacsinou su drahsie. zato vsak maju nenormalnu vydrz. ten golf mal urcite bohatsiu paletu motorov ako ti dvaja japonci :wink:
tak tak pravda tie financie su dost problem. ja keby som mal kopu penazi tak by som sa tym nezaujimal . ale nemam:(
treba si poriadne poklabosit so servisakmi a oni uz cloveka nvedu na nejaku cestu. ja som tiez casom upustil od mazdy 626 no este stale sa mi paci-fajne velke dakedy podla mna "podnikatelske" auto. hoci nema na hviezdu od mercedesu ani na 4 kruzky od audi. budem tuto temu sledovat uvidim jak sa to vyvynie.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Nejde len oto ako auto vyzerá a v akom je v momentálnom stave... Ako píšu, treba myslieť dopredu a vyzistiť si ceny náhradných dielov... čím exotickejšie auto -> tým menšia šanca nájsť nejakú búračku -> drahé jak svina
originali
Light Star
Light Star

Dunlop napísal:Nejde len oto ako auto vyzerá a či je v momentálnom stave... Ako píšu, treba myslieť dopredu a vyzistiť si ceny náhradných dielov... čím exotickejšie auto -> tým menšia šanca nájsť nejakú búračku -> drahé jak svina
TAK TOTO MAS ABSOLUTNA PRAVDU!!!
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

No tak ok pani picnem to do tejto temy.... Auto okolo 2.300€ ( cca 70 000,-sk) Viac ako 80.000,- urcite nie

Robim prehlad cca 3-5 mesiacov po nete po autobazaroch, auto sa chystam kupovat v maji, takze je este vlastne cas obhliadat sa nejak po dacom ale zaujimaju ma aj info a skusenosti, nazory na auta ktore pozeram. A viem ze viacero ludi ma svoje prehlady tak mozu kludne daco najst a ukazat. Mozno sa daco postasti a 3-4 mesiace vydrzi nepredane.

Auto by malo byyt urcite do objemu 2.0L(ale najlepsie este menej), najlepsie sedan(ak kombi tak za vyhodnu cenu), 4/5 dverove, najlepsie by bol benzin, diesel=mensi vykon. Najradsej by som sa zveril do ruk japoncom no viem sa uspokojit aj s inymi vyrobcami.

Tu su moje zatial najdene. najlepsie by bol r.v. '95<? ale neviem napr BMW by asi nebol problem kupit aj '91-'93... nie?..

Audi A4 1.8, '97
:plus: objem, rok vyroby, vykon
:minus: audi-drahsi servis+nahradne diely

BMW rada 3 318i E36, '91
:plus: objem, vykon, cena
:minus: rok vyroby

BMW rada 3 316i '93
:plus: objem :!: vykon(sa este da)
:minus: neuvedene km

BMW rada 3 318i '92
:plus: objem, vykon
:minus: ropk vyroby :roll: , neuvedene km

BMW rada 3 320i E36 24V '94
:plus: rok vyroby, vykon
:minus: neuvedene km

BMW rada 3 318 i E30 '96
:plus: rok vyroby, objem, nema az tak najazdene, biely interier

Mitsubishi Carisma 1.9 TD '97
:plus: rok vyroby, na japonca velmi malo najazdene
:minus: diesel, vykon, bez diskov, bez radia

Mitsubishi Carisma 1.6 16V GLXi '98
:plus: rok vyroby, objem, malo najazdene
:minus: neodfoteny interier

Mitsubishi Galant 2000 GLSi '97
:plus: najazdene km, vykon

nemam moc casu tak som sem hodil takyto vyber... ttrochu sa obavam u BMW zadneho nahonu ale su to najvyvazenejsie auta takze ma to upokojuje... a myslim ze by som to teda zvladol... dakujem aspon za nejake nazory.... opakujem kupujem az za 4-5 mesiacov..

plus nechcem moc dovazat najlepsie zo SR
Yxo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yxo »

Neviem ci je najlepsie v tejto kategorii silou-mocou hladat staru A4ku alebo BMW E36 len koli tomu ze je to zvucna znacka... Tie auta budu zrejme dost vylietane po mladych fajeroch co tiez strasne chceli ako svoje prve auto BMW... Okrem toho sa moze nakup takeho auta nasledne predrazit na servise... V tejto kategorii by som radsej odporucil nejakeho japonca, ako napr. spominane Galant/Carisma ale radsej Hondu Civic (popripade Accord) a uplne idealny by bol podla mna Nissan Primera. Spolahlive, celkom priestorne auto so zivym motorom 2.0 (popripade slabsou ale tiez nie zlou 1.6 - oba motory maju dokonca rozvody robene retazou cize ju nie je potreba menit ako remen) a vybornym podvozkom... O 3-4 mesiace budem zrejme kupovat nieco podobne a volba asi padne prave na Primeru. Este taky tip, u japoncov z tychto rokov by som sa vyhybal dieselom ktore su dost zaostale...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

wolodo: koľko ročne/mesačne najazdíš? na čo budeš auto využívať? Budeš jazdiť len na rkatšie trasy alebo dlhšie? male auto, alebo hned aj priestorne do buducna?
dosť dôležite otazky
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hondu moc nechcem.. i ked Accord je zaujimave auticko....
skor to mitshubishi, som na ne troska zatazeny... a ohladom tych BMW to na tom aute vidis ci je zachovale, je o neho postarane, atd. Audi, to je len alternativa mozno z nejakych 15%. a nissan primera celkom v poho, ibaze sa mi az tak nepaci.
Na aute s achystam najazdit dost vela km, zatial toho nemam bohvie kolko odjazdene takze to neviem ani poriadne odhadnut. Budu to trasy aj daleke ale aj medzimesto, preto by som skor zvolil ten objem do 2L.
A Sedan chcem pre komfort. Vyuzivat na nic takke vynimocne. A myslim to s nim aj do buducnosti aby vydrzalo co najdlsie, takze cim zachovalejsie kupim tym budem viac happy.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nic v zlom, beriem ohlad na tvoje financne moznosti, ale nech kupis na pohlad aj to najzachovalejsie auto, budes musiet investovat a casto nemale peniaze. ja som teraz kupoval, bolo to o dve cenove kategorie vyssie a teraz ma caka udrzba za par stoviek €... a to je auto vo vybornej kondicii, ale treba dake prevadzkove veci pomenit :? tomu sa proste vyhnut neda.
inac na komfort by som skor bral daky 5 dverak, naco ti je velky kufor, ked donho nic nedas? sedan sice ma tuhsiu kasnu, ale nie su to dake tragicke rozdiely volne badatelne
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

asi rozprávame lent ak do vetra... načo teda chceš radu ked furt točíš to svoje?
Vyprávame ti že čím exotickejšie auto, tým si viac v prdeli...
Príklad... budeš mat mitsubishi galant lebo sa ti pačí (huh)... Odsere sa ti homokynetický kĺb... čo spravíš? pôjdeš na autovrakovisko, povedia ti že ho nemajú, pôjdeš na dalšie, nemajú... obeháš celé okolie a nič... popzeráš net, no nič... čiže čisto nový treba... a bác, fajnová pálka... O dva mesiace ti odíde tlmič a všetko sa znovu opakuje...
Radím ti, zamysli sa...
PaliMpi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaliMpi »

ta A4 ma nabehanych minimalne takych 300 tis km ,na tvoje moznosti by som uvazoval jedine nad feliciou alebo golfom 3 lebo tam budu naklady a naklady,sam to poznam,dovazame auta..
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

uuuuf felicia urcite ee... golf hmm no mozno. Ale nic vacsie by sa nenaslo do tej ceny?(alebo teda do nizzsej aby mi ostalo daco na naklady)...a co som cital recenzie na galanty v nete tak neni az tak tazke zohnat nahradne diely. viem je to exotickejsie auto ale japonci vela vydrzia a ze okolo 200 000km je akurat auto zabehnute. takze to ma trochu presviedca ze by to mohla byt dobra volba. ale ked vravite ze ani nie :?

a dunlop ked tu pisem tak si chcem nechat poradit, a neviem preco pisete ako do vetra, odpovedal som ti na tvoje otazky? odpovedal ziadnu radu si nedal... najrozumnejsiu pripominku mal Kibo.
ehm co menis na tej Primere Kibo?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

najprv ti odpoviem na prvu cast tvojho prispevku. :) NIE je problem zohnat diely aj na starsieho japonca, to je pravda, ale otazka je za kolko? :!: na moju Primeru stoji komplet poloos aj s homokinetickym klbom a manzetami okolo 670€. ale NIE je problem ten diel zohnat, importer ti ho s radostou objedna a privezie... jedina nevyhoda je, ze pri vykonoch daneho auta je tato suciastka namahana a skor ci neskor odide :? chalani teraz experimentuju a vozia to z ameriky a vraj to pasuje, tam je cena uz "prijatelnych" 230€... samozrejme vzdy sa to da dako obist, treba sikovnost a niektore diely (aj ked prekvapivo, ale predsa( pasuju aj z inych zanciek, ale nie vzdy a vsetko. na to vsak uz treba znamost, co sa v tom vyzna :wink:

no k druhej casti:
- musim vymenit olej a filtre, co je bezna prevadzkova vec, filter mam dokonca moznost kupit za dakych 8€, pricom na facko stoji mozno 4-5€... a oleja tam ide iba cca 3,5 litra, co je naramne vyhodne z financneho hladiska :) plus dam samozrejme novy vzduchac, palivak a kabinovy :wink:
- musim dat pozriet ABS, preco nejde a ked je to ta najhorsia varianta, tak ostanem bez ABS, lebo 600€ nemam nazvys momentalne :roll:
- musim poriesit brzdy, zacinam miestami vydavat zvuk ako elektricka v zakrute, zachvilu pojdem zelezo na zelezo a to je horsie nez zle, nemusim najblizsie dobrzdit. cize som sa rozhodol zainvestovat do aftermarketu, na auto pojdu komplet 4 sportove kotuce s vykonnejsimi, ale zaroven ekologickejsimi ( :P ) brzdovymi platnickami a nova brzdovka s vyssim bodom varu, aby som mal prdel v suchu, ked ho pojdem prevetrat trebars aj na okruh a nerozbil si zobak, ked s dakto predo mnou rozhodne prudko brzdit. cakum prask ma tato srandicka vyjde asi na 500€ :cry: ale do vlastneho bezpecia nie je zbytocny ziadny gros :wink:
- plus musim dat skontrolovat podvozok, lebo sa mi zda, ze zacinam pocut rameno alebo cap a jedno lozisko... v horsom pripade dalsich par desiatok € a geometria k tomu...

hned ako som auto kupil, musel som nanho obut nove zimne gumy a to bol spas za 290€, musim kupit stierace, lebo moj exeriment s vymenou gumiciek nevysiel a dobre stierace stoja tak 16€, musim dokupit povinnu vybavu co mi chyba alebo je po expiracii... ono ani nevies ako a to sa ti na takychto sprostostiach nazbiera vcelku uctihodna suma :wink:
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

dpcky,tak nejaky 4/5 dverovy sedan, v co najlepsom stave, co najlacnejsi nebude???... uf do golfa sa mi moc nece.. :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no zas to netreba brat uplne tragicky. mne by stacilo vymenit platnicky, ale tak rad investujem do bezpecia, nakolko viem, ze tie brzdy aj ked su dobre nemaju velke vykonove rezervy. urcite pri kupe auto musis dokonale pozriet, kludne auto na zdvihak alebo nad jamu a pozriet spodok, zhodit koleso(a) a pozriet kotuce a platnicky... dve veci su dolezite pri kupe auta okrem mudrej hlavy - CAS a KLUD. ja som svoje prve auto kupoval stylom HRRRR nech uz je moje a aj som tak dopadol :aasmile10: :roll: sice jazdi doteraz, ale hlinene prasiatka umierali jedno za druhym :D
Napísať odpoveď