Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

Pilifo napísal:Vedel by mi niekto zo svojich skúseností povedať, že ak má škola vypísané prijatie uchádzača bez prijímačiek, ak má priemer známok do napr. 2,00, či berie na 100% všetkých, ktorí ho spĺňajú? Lebo väčšinou je tam ešte dopísané, že to robí iba pre 30% všetkých prijímaných študentov. Mohlo by sa mi stať, že by som s priemerom 1,00 (za celé 4 roky) z gymnázia nemusel byť prijatý bez prijímačiek na takéto školy, ktoré to majú v podmienkach? Presnejšie sú to FEI STU a VSE - fakulta informatiky.

Potrebujem tieto školy ako istotu, preto sa pýtam.
S primerom 1,00 je takato otazka zbytocna... Kto by ta asi tak mohol predbehnut :D
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

chcem ist na politologiu na trnavsku univerzitu alebo UCM v trnave,co si myslite o tomto sutdijnom odbore?...teda plusy a minusi 8)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

LJ napísal:S primerom 1,00 je takato otazka zbytocna... Kto by ta asi tak mohol predbehnut :D
A myslíš, že sa nemôže stať taký prípad, keby počet uchádzačov s požadovaným priemerom bol vyšší ako je počet študentov, ktorých chcú prijať, a tak by škola vyhlásila prijímačky a nikoho by podľa priemeru nezobrala?
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Pilifo napísal:A myslíš, že sa nemôže stať taký prípad, keby počet uchádzačov s požadovaným priemerom bol vyšší ako je počet študentov, ktorých chcú prijať, a tak by škola vyhlásila prijímačky a nikoho by podľa priemeru nezobrala?
Stat sa moze, ale v tom pripade zoberu len ten pocet s co najlepsim priemerom, ktory sa rovna planovanemu poctu prijatych na zaklade priemeru.. Dufam ze si rozumieme, a na sto percent to plati na VSE Praha, na Slovensku by som povedal ze je vsetko mozne :P
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

LJ napísal:na sto percent to plati na VSE Praha, na Slovensku by som povedal ze je vsetko mozne :P
Heh, tak ja som si myslel, že by boli skôr problémy s VŠE, keďže tam majú tie podmienky formulované tak, ako som písal v 1. príspevku, pričom na FEI o tom nemajú žiadnu zmienku, takže som za istejšiu považoval FEI STU. Ale tak teraz neviem, či si mám ako druhú 100% - nú poistku dať VŠE alebo iba tú a FEI - ku nie :P
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Ahojte, rad by som sa spytal nieco ohladom prihlasky na VS. Viem, ze je to tak trochu od temy, ale nechcem kvoli tomu zakladat novu temu.
Vacsina skol s ziada k prihlaske aj zivotopis a nie je mi to tak uplne jasne. Pise sa klasicke CV? a ak hej, tak ake informacie tak treba poskytnut? ak by niekto mohol, tak nezaskodi aj nejaky priklad. Vopred dakujem :)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

cawte... Tento rok aj mne treba vybrať nejakú vš. Rozýšľal som nad ekonomickou v BA. Chodíte tam niekto? Je to tam ťažké? Aké máte predmety a ktoré sú najťažšie?

a to isté by som sa chcel spýtať o Univezite Komenslého. Tam by som chcel ísť na Fakulta matematiky, fyziky a informatiky konkrétne na aplik. informu, alebo informu

a posledná vec: tež by ma zaujímalo to, čo matus121

//edit: toto som objavil na FIIT: http://www.fiit.stuba.sk/docs/dokumenty ... iculum.doc
LJ
Medium Expert
Medium Expert

strukturovany zivotopis by mal bohato stacit, aj tak to tam nikdo nebude citat :)
Lenka-El
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Ahojte

Príspevok od používateľa Lenka-El »

Vedel by mi niekto poradiť ?či študent ktorý sa učí na vysokej za učiteľa napr. chémia-biológia či je to štúdium chémie rovnako ťažké(na rovnakej úrovni znalosti) ako keď niekto študuje čisto len odbor chémia
Ďakujem :)
LJ
Medium Expert
Medium Expert

kdo drzi rekord v mnozstve podanych prihlasok? :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No tak ja už mám podané 4, možno bude aj 5. :D Ale rozmýšľal som dokonca až nad 8 školami :shock:

Ale tak dúfam, že sa mi podarí dostať na najvysnívanejšiu z týchto škôl...
leso789
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa leso789 »

no ja len 2, lebo na jednu som prijaty bez skusok cize mi stacila ako pojistka
Shwollo
Darca
Darca

vy ste nejakí sikovní :lol: Ja som ešte ani jednu nedal :D , ale už sa chystám. Dám si asi 4
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

swollo napísal:vy ste nejakí sikovní :lol: Ja som ešte ani jednu nedal :D , ale už sa chystám. Dám si asi 4
Neoplatí sa to odkladať, lebo nakoniec sa Ti môže stať, že možno im prihláška príde až po termíne a máš po chlebe. Ja mám ešte celkom čas, termíny odovydania som mal až v marci, ale radšej som si to vybavil už teraz...No ale niektorí spolužiaci si myslia, že na posledný deň všetko stíhajú - vypísanie prihlášky, potvrdenie známok školou a poslanie :roll:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

A potom nahanaju po celom meste otvorenu postu... u nas tiez tak bolo...

pripadne sa mi zda ze jeden sa prveho snazil presvedcit tetu na poste aby mu tam capla vcerajsi datum :)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Pilifo napísal:Neoplatí sa to odkladať, lebo nakoniec sa Ti môže stať, že možno im prihláška príde až po termíne a máš po chlebe. Ja mám ešte celkom čas, termíny odovydania som mal až v marci, ale radšej som si to vybavil už teraz...No ale niektorí spolužiaci si myslia, že na posledný deň všetko stíhajú - vypísanie prihlášky, potvrdenie známok školou a poslanie :roll:
Je jedno kedy im to pride, zalezi na datume odoslania ;-) Takze staci v posledny den
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Vypĺňal už niekto prihlášku na MTF TT? Ktoré vysvedčenia ste tam písali?
Shwollo
Darca
Darca

mám jednu otázku a dúfam, že mi na ňu niekto aj odpíše. Chcem ísť na UK na Fakultu matematiky, fyziky a informatiky. Konkrétne na informatiku alebo aplikovanú informatiku. Aký je mezdi tým rozdiel? Je to pravda, že aplik. je ľahšia a je tam viac praxe? Je tam moc ťažká matika?
sigma
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sigma »

Technická....
bart1234
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bart1234 »

Cavte, Najde sa tu niekto kto by vedel poradit aky odbor si vybrat na tuto fakultu vaham medzi Poz a Tms, skratka by som chcel poprosit aby my niekto blizsie priblízil tieto 2 odbory...a este by som sa chcel spitat aka je sanca ze dostanem intrak ked som vzdialeny od BA 110km..??
Napísať odpoveď