Tipy a triky na studenú kuchyňu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

tak ja som tiez blazon do bagiet, sendvicov ci "zapekaciek"... tam nech natlacim cokolvek, tak je to dobre :D napriklad taka nemecka bageta... do bagety dam uvareny parok obaleny v sunke a platkovom syre, horcicu, kyslu uhorku... :licklips: bracho sa napriklad vzdy zalizne, ked spravim plnenu pletenku, pletenka rozrojena napoly, v nej vajicko, rajcina, uhorka, syr, sunka, salam... + co chladnicka da... :mnaminky:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Obcas si dam zapiect do mikrovlnky chlieb so syrom. Ked zacne syr bublat je hotovo :) Dobry je aj tuniak v oleji s cibulou a za lyzicku horcice s chlebom :mnaminky:
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ked uz sme pri tuniakoch, tak ja mam rad klasicky (aj vcelku), dat na tanier s trochou toho oleja, citronova stava a cibula. Dam si sem-tam aj kukuricu, no prave teraz som ju nenasiel :D.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

ja si zas robim takuto tuniakovu pomazanku : tuniak, maslo , horcica , cibula , sol , korenie
vsetko zmiesame a vo a la ....
tiez mast + cibula + sol + a posypat trocha cervenou paprikou ( paliva :P )
( a inac aj kacacia mast dalsia delikatesa )

a strasne rad si robim vajcia 3-4 a do toho nahadzem vsetko (volam to ze DA SA TO ZJEST )
vajcia / zvysok ryže z nedelnajsieho obeda / sunka / + mrazena zelenina ( cinska zmes / mexicka zmes / juzna zmes / gastromix / zmes zo sampionmi / korenova zmes / dunajska zmes / hrasok s karotkou/ fazulka struky / ... proste hoci co tam pacnem a prazim to :)

dalej "bundasove chleba ( bundas KENER ) "
postup: 2-3 vajcia rozslahame pridame rozne koreniny ( naozaj podla chute hoci co aj tak to bude dobre :P ) a namocime do toho chleba a oprazime ... potom potreme horicou mozme papat ...

Topinka s vajcom v strede je tiez uzasna vec. + postruhat na to syr

dalej : chlieb potreme maslom na to syr niva ( ten trojuholnik ) alebo hermelnin or encian a dame zapiect do Teplo vzdusnej truby pri teplote 200-220 stupnov 4-6 minut :) ( aby bol syr rozteceny a chlebik chrumkavy :P )

btw : kysle uhorky a rajcina posipana oreganom sa hodi ku vacsine jedal...nic to nepokazi len vylepsi :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

joo, kačacia masť na hriankovanom chlebe :smt048

občas si spravím banánový koktejl ( banán+mlieko+granko - rozmixovať) k tomu pár rožkov
alebo nivovú nátierku: niva+cesnak+šlahačka - rozmixovať do skorotuha a natreť na pečivo. na hriankovanom je lepšie :mnaminky:
alebo nakrájam syr na tanier a šlahnem do mikrovlnky, nech sa roztopí. dá sa kombinovať veľa druhov syra. potom jem s pečivom :licklips:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak sa pridam aj ja :)
Dnes som to teda skusil s tuniakom, ale bal som sa pouzit tatarku, tak som to skusil s rastlinnym tukom a...zadarilo sa :D
Virus nevedel presne mnozstva, tak to sem dam:
jedna konzerva tuniaka vo vlastnej stave, polovica konzervy kukurice (dalo by sa aj menej ale aj viac, len mne to pripadalo ako vhodne mnozstvo), asi 150 g rastlinneho tuku (Rama,...), polovica cibule nakrajanej na drobno, trocha soli. To je taky zaklad a do toho potom mozete nahadzat co len chcete - vajicko natvrdo, paradajku, pazitku a ktovie co este :)
Cele ma to stalo asi 40 kc a pocitam, ze to vyjde tak na 10 krajcov chleba ako pomazanka :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Pridam aj ja daco, take jednoduche rychle a celkom dobre.

Inovecka salama v octe a k tomu chleba :D , hotove za minutu a clovek sa aj fajnovo nazera.

Potom este dobre je maslove chleba so syrom najlepsie eidam to trochu posolit a zapijat s mliekom (samozrejme s plnotucnym).

Alebo olomouske syry s horcicou a nejakym rohlikmi alebo chlebom su fajnove, k tomu mozno nejaka sucha klobasa alebo salam.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Vzdy mi pride take cudne, ze ako chuti tuniak a kukurica + paradajka spolu, ale urcite skusim.Ked hovorite, ze je to dobre.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

chleba a soľ :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

plasmon napísal:Vzdy mi pride take cudne, ze ako chuti tuniak a kukurica + paradajka spolu, ale urcite skusim.Ked hovorite, ze je to dobre.
Kukurica tam ani nemusi byt, je to len take male potesenie, ked na nu narazis :)
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

Ja som minule zomieral od hladu tak som vymyslel taky recept:

Postruhame surove zemiaky (2-3ks) na struhadle na syr, zmiesame s vajcami (1-2ks), pridame na drobno nakrajanu cibulu, trosku cesnaku (nieje nutne), na drobno nakrajanu slaninu/klobasu/salamu/sunku/masove zvysky z nedelneho obeda... Mozme pridat aj trochu struhanky. Okorenime - mlete cierne korenie, sol, oregano atd. Cele to opecieme na panvici ako placku resp. vyprazime v oleji ako rezne, hranolky...

Jeme s chlebom alebo len tak + horcica, tatarka, kecup podla chuti.

:wink:
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

tak poradím jeden z mojich typov: zoberiem 2 dressingy ( podľa toho aké vam chutia, osobne používam francúzsky a 1000 ostrovov ) zmieššame dohromady spolu s niva sirom a údením syrom + pálivá paprika a paradajka + toast. Pochúťka ako sa patrí :)
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

Nič sa nevyrovná slaninke so zavaranými cibuľkami alebo klobáske s chlebom a k tomu kofolu :wooow: :wooow: :wooow:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pre najhoršie prípady to u mňa istí :

chlieb + kravské maslo - to sa dá jesť vždy, pretože kravské maslo mi naozaj chutí

biely jogurt + granko - lacnejšia varianta nejakého ochuteného jogurt a k tomu bez zbytočných farbív

chlieb + margarín + kečup - niečo podobné ako chlieb s lekvárom
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ja vzdy zerem spagety, alebo leco s ryzou :D no ale spagety fakt na akykolvek ssposob s akymikolvek surovinami.. napriklad s tuniakom v paradajkovej omacke, s kuracim masom, so salamou, s vajcom, s kukuricou a hraskom (do spagiet vzdy davam olivy vzdy mam aspon jednu litrovuflahu v zalohe :D :D, no a samozrejme kecup, syr, alebo dakedy tatarka.) je to rychle a vecsinou aj velmi chutne :D
no a co sa leca tyka tak ciste leco je dost humus, preto odporucam zrobit leco (vajco+zelenina+klobaska/slanina klasika) a ryzu a zmiesat 1:1 priblizne, ochutit. rychle a moc fajne :P
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

Ja som rozne veci skusal, ale v poslednej dobe ma ohromil rozok natrety syrokremom, na tom syrove korbaciky (asi 6 ks) s olivami :P
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Steven666 napísal:tak poradím jeden z mojich typov: zoberiem 2 dressingy ( podľa toho aké vam chutia, osobne používam francúzsky a 1000 ostrovov ) zmieššame dohromady spolu s niva sirom a údením syrom + pálivá paprika a paradajka + toast. Pochúťka ako sa patrí :)
Tak toto vyskúšam určite. Vyzerá to byť dobrota :) a ešte tam je aj jedna s mojích najoblúbenejších potravín, syr Niva :smt009
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

no mne moc chuti cetstvy chlieb s tvrdym syrom,sunkou a sladkou uhorkou (http://www.recepty.netcabinet.net/image ... 40x480.jpg) aby ste boli v obraze :) no ten problem u vas bude asi sladka uhorka :) ale je to pefis
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

neviem ci to tu uz niekto spomenul.. a viem, ze je to prave to o co zakladatel temy nema zaujem..ale je to podla mna zaujimava kombinacia a urcite odporucam vyskusat..

vianocka + salama

slane + sladke.. ked to niekomu spomeniem co som mal na ranajky ..vsetci len krutia hlavami.. az dokym neochutnaju.. vyskusajte
luculiiik
Light Star
Light Star

Re:

Príspevok od používateľa luculiiik »

2Pacaveli napísal:tak, ja si vzdy spravim toast - to je moje... milujem toasty... toastovy chlieb, maslo, kecup, sunka, syr a potom uz len dat do toastovacu a pockat... to milujem... ozaj, neviem teraz, ak by mal niekto zaujem, od sestry sme dostali taky recept na nejake "slonie zradlo"... je to nieco ako salat, alebo co, je tam sunky, majoneza a zbytok neviem... dava sa to na uhriankany chlieb, a je to VYBORNE!
Tu je "slonie žrádlo"... :D http://www.mimibazar.sk/recepty.php (daj do vyhľadávača)

Do popredia dávam zemiakovú nátierku, je božská s hriankami.
3 stredne veľké uvarené zemiaky rozpučíš, pridáš mletú červenú papriku (kto má rád pálivé, tak môže aj pálivú), mleté čierne korenie, 1 veľkú cibuľu pokrájanú na kocky, 4 strúčiky cesnaku, 100 ml oleja a 4 - 5 lyžíc kečupu. Netreba sa presne držať receptu, ja to robím podľa chuti. :)
Napísať odpoveď