openTTD

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

El diablo: Stačí nastaviť password alebo maximálny počet hráčov na toľko koľko vás je a nikto sa nepripojí ani keď sa poskladá.
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

no hraval som tuto pecku minule som si ju nainstaloval len mam taki problem ze ked dam sklad k bani tak je tam nic sa nevyklada nic sa nenaklada proste tak mam to na vsetkich typoch prepravy a pri vsetkich typoch vyroby surovin
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

A používaš správne dopravné prostriedky? Pri železnej bani Ti rudu naloží iba na auto určené pre železnú rudu.. resp. na vagón určený pre železnú rudu. A rovnako je to aj s ostatnými zariadeniami.. uhoľná baňa, oceliareň, farma, továreň, ropná veža.. atď.
Gajdy
Medium Star
Medium Star

to viem ale mne sa do skladu nic nedostane ked dam stavat skladat tak tam vypisuje nic
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Musim sa pochvalit :) Pozrite si hlavne Kosice :D
Prílohy
Pro Airlines, 1. led 2051.rar
(2.18 MiB) 121 stiahnutí
brm
Darca
Darca

Gothar.. no mňa najviac šoklo to veľké letisko v Prievidzi.. ;)

Gajdy.. pastni save, pozrieme sa na to..

btw.. tu je môj save JFK Transport 2.. trošku prerobené, čo som pastol na predchádzajúcej strane. Železničná sieť by už mala byť kompletná, teraz sa postupne buduje autobusová sieť.. ;)
Prílohy
JFK Transport, 2.rar
(469.99 KiB) 63 stiahnutí
Gothar
Moderátor
Moderátor

Mne sa tam strasne hromadili ludia :) Lietadla som nakupoval hromadne a len nahodne som im klikal linky na dalsie velke letiska :)

//autoeditácia príspevku ( 08 Feb 2009, 14:12 )
A ten tvoj vytvor vyzera velmi zaujimavo :D Len ja mam radsej realistickejsie siete :)
Gajdy
Medium Star
Medium Star

no tak tu je screen
Prílohy
cats.jpg
brm
Darca
Darca

Gajdy.. do jedného pošli vlak s vagónmi na drevo a do druhého pošli vlak s vagónmi na železnú rudu..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak ma pamat neklame, tak sa zacne tazit az ked ta pride prvy vlak ci auto. Potom musis cakat, zacne sa tazit a ty mozes nakladat. Doporucujem si zistit kolko v priemere tak zaplnis vagonov dreva a podla toho si kup pocet voznov. Ja som na tieto stanice na ktorych sa nakladalo zvykol davat full load (nalozit naklad doplna).
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Dam na vas, idem si to zahrat a potom sem napisem svoje pocity...
/Edit : Vyzera to zaujimavo :shock: ale rad by som vedel, ako ziskavam peniaze ( nejak rychlo mi dosli ) a este... v tej hre je cielom postavat komunkacie medzi mestami ? vlakove , cestne atd... a posledna vec.. mam tam robit cesty k firmam ? a staci ked spravim proste cestu ktora sa ''dotyka'' firmy.. bude to brať akoze je to cesta dnu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pok3R: Peniaze ziskavas za tvoje transporty, ktore postavis, ci uz je to prenos pasazierov, nakladu..., jednoducho ked spojis napriklad dve mesta, ci uz vlakom, autobusom, lietadlom..., tak za to mas peniaze. To iste aj v pripade priemyslu, les spojis s drevarnou, ropne vrty s rafineriou atd... Niekde na nete bude urcite napisane co s cim spajat, dokonca priamo v hre mas aj graf financovania transportu, cize co kolko penazi dava v zavislosti na dlzke prepravy. Doporucujem hrat od zaciatku od najnizsieho roku, asi lepsie dat si nejaku taku optimalne velku mapku a skusat.

Dolu ti behaju informacie o dotaciach atd..., ale da sa to vypnut. No tie dotovane davaju viacej. Po par rokoch sa oplati investovat do lietadiel, je to zo zaciatku tazky biznis, ale neskor sa oplati. Ja som najradsej robil prepravu ludi+posty pomocou vlakov a lietadiel, z priemyslu som mal najradsej drevo a uhlie (uhlie ide do elektrarne). Male mesta a najma tie, ku ktorym boli dotacie som prepravoval autobusmi, no casto sa stava nehoda ked mas aj pocitacovych superov v hre a cez tvoju cestu si stava kolajnice. Samozrejme sa da spravit nadjazd, ale komu sa to chce sledovat...

Postupne prides co ide k comu, co sa oplati a co nie. Ako dobru radu ti poradim, ze pri stavani stanice/depa mas moznost zobrazit si siet, ktoru pokryva. Vyuzivaj to, snaz sa zabrat co najviac, je to velmi dobre v pripade autobusovej zastavky priamo v centre mesta. Bezna prax je, ze zburas dom a postavis tam zastavku, priamo v centre..., to zvykne prilakat vela ludi, ze nestihas az vozit. A nestavaj zastavky zbytocne blizko vedla seba, najlepsie tak, aby sa ich rozsah neprekryval.
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Ok skusim. A co by si poradil na zaciatok ? co stavat ? pretoze ja som zacal stavat cesty a ani som to poriadne neprepojil a uz som nemal peniaze...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Podla mna je najjednoduchsie zacat s vlakmi a vozit pasazierov medzi 2ma mestami. Mesta sa rozrastu a potom uz pasazierov nebudes stihat vozit :)
Tie male letiska vobec nestavam, zacinam az ked pride to vacsie s vlastnym terminalom pre viac lietadiel.
PS: peniaze si mozes pozicat od banky, hore v menu je taka kopka penazi a tam si mozes naklikat urcitu sumu, ale na konci rokov ti z toho budu strhavat nejake uroky.
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Takze hned jak zacnem hru mam spojit 2 mesta kolajnicamy a tak si zarabat ? a pomali to rozsirovat?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Presne tak. Ale v zaciatku je niekedy este dobre vyuzit aj autobusy na velmi kratke vzdialenosti a hlavne tam, kde je rovina, tie ti tiez mozu pomoct. Ale ja hram tak, ze ked sa mi to rozvinie, tak staviam prakticky iba zeleznice a letiska, pretoze tak dokazem prepravit najviac pasazierov.
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

a cesty pre automobily mam stavat?
Gothar
Moderátor
Moderátor

To zalezi len na tebe :) Mne na nich nevyhovuje to, ze ked zostarnu, tak ich treba pracne menit, vo vlaku staic menit iba lokomotivu.
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale zasa ako to potom bude vyzerat ked tam medzi mestami nebudu cesty ?:)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Bude tam trava :D Pozri si moj save, same zeleznice a letiska, cesty nikde, na niektore mesta som zabudol alebo sa mi tam nechcelo nic stavat tak proste ostali nerozvinute, ale mna to netrapi, hlavne je, ze mam svoj zisk :)
Pokial medzi mestami nechces nic vozit tak nemas dovot stavat im cesty.
Napísať odpoveď