Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Ešte môžu kontrolovať, či vieš poskytnúť prvú pomoc a pneumatiky... Mňa takto zastavili na dušičky, v ZM. Pýtali sa, kontrolovali povinnú výbavu, podľa techničáku kontrolovali či sedí rozmer pneumatík (mám elektróny a to ich asi vyprovokovalo) ale nakoniec skonštatovali že sa o auto starám a poslali ma kade ľahšie. Za trebars slabo svietiace svetlá na staršom aute Ti môžu napadnúť platnosť estekačky a navymýšľať chu**** až až. Treba sklopiť uši a modliť sa... Alebo nosiť pod sedačkou lopatu ako argument.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tu nadavate na zobratie vodicaku... to vas nenapadlo nikoho zistit jak to funguje? Nemas love, vezmu vodicak, daju docasne povolenie na vedenie vozidla, a ked zaplatis ta vodicak vrati.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V KE už je jasné, kde 40ku zrušia a kde ju nechajú..
Odkiaľ značky odstránia

Abovská cesta (MČ Barca), viadukty Hlinkova-most Dargovských hrdinov, Priemyselná-Ľavobrežná, Važecká-Rovníková, Čingovská-Dneperská, Bukovecká, Severné nábrežie-Rampová (MČ Džungľa), Rampová (pri bývalej leteckej akadémii), Furčianska (k vodojemu), Vojvodská (od č. 23 po križovatku s ulicou Milosrdenstva), Šoltésovej, Palárikova, Protifašistických bojovníkov-dolná Štefánikova (koryto), Ťahanovská-Americká trieda, Magnezitárska-Ťahanovská, Puškinova-Mlynská, Trieda KVP, Drábova-Lehkého (Tr. KVP), Moskovská trieda (pred odbočkou na Jasuschovu), Dénešova-Jasuschova (Moskovská trieda), Klimkovičova, Kremnická, Hronská (Popradská-ul.Slobody), Laborecká, Považská, Idanská (od Ružovej po Bernolákovu), Štúrova (Stará sladovňa), Alejová (od čerp. stanice ESSO po Szilcar), Ostravská, Užhorodská, Odborárska č. 11-Študentská, Podhradová (pri kostole), MČ Kavečany, sídlisko Ťahanovce, MČ Vyšné Opátske, MČ Košická N. Ves, MČ Krásna, MČ pereš.

Kde štyridsiatky ostanú

Watsonova (pri VS tlačiarňach), Aténska 8 (pred ZŠ), Jantárová (pred odbočkou na Jarmočnú), Ondavská (pred novou nemocnicou), Bernolákova (pred ZŠ), úsek Gemerská-Rastislavova (pri ZŠ), Paulíniho, v úseku Masarykova-Alvinczyho-Svätoplukova (pri ZŠ), Polianska (pri škole) a na Štúrovej, kde ale značka 40 km/hod. platí len počas konaní športových a kultúrnych podujatí v Steel Aréne. Miesta odkiaľ neodstránia značky sú najmä pri školách kvôli bezpečnosti detí a v úsekoch kde často dochádza k dopravným nehodám.
Inak pri tých školách by mohli kľudne dať dodatočnú tabuľu, že platia iba v pracovných dňoch.. resp. by ich počas školských prázdnin mohli dať dolu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

brm odkial mas to info? Mna hlavne zaujima, ci 40ky vyhodia na hlavnej v Geci a vo Valalikoch :)
//dik :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

nordkapp_pb napísal:spominany cyklista ... to by malo byt ponechane cisto na nich, oni maju v prvom rade chranit vlastne zdravie ... cyklisti ked sposobia nehodu blizia z pravidla sami sebe ... ked nahodou niekoho zramuju tak je to chodec ... z toho mi vyplyva ze chodci by mali tiez nosit helmy :-/ ... je to vsetko take posahane ... kratkozrake riesenia za kazdu cenu, nepremyslene a co najrychlejsie :-/

hojko: a vidis dalsich 5 obeti, kvoli ktorym treba obmedzit rychlost a bezdovodne drancovat slusnych soferov o posledne ojro patáky co im zostali ... buzeracia a represia urcite rulezzz, ale nic neriesi ...
Bohužial naše zákony sú stavané tak, že keď ja ako vodič nespravím žiadny priestupok a zrazím cyklistu, ktorý ide napr. opitý, nie je osvetlený alebo ide po zlej strane vozovky, tak zavrú mňa, pretože.. hmm.. ako že sa to volá ten alibizmus? ..
Aha! Mal som predvídať :wink:
brm
Darca
Darca

Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobrik »

Podľa mňa je celoročné svietenie zbytočne a hlavne v slneční deň, ale ta 50km/h je aj dobra kratšia brzdná drahá ale zase na niektorých úsekoch nemusí byt päťdesiatka!!!!
brm
Darca
Darca

Bobrik.. až dostaneš vodičák a budeš jazdiť dlhé štreky mimo obec, tak pochopíš, o čom je celoročné svietenie aj počas slnečného dňa..

;)
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Bobrik.. až dostaneš vodičák a budeš jazdiť dlhé štreky mimo obec, tak pochopíš, o čom je celoročné svietenie aj počas slnečného dňa..

;)
Neviem čo znamenajú štreky ale možno máš pravdu ale no neviem mne sa osobne zákon o svietení nepáči každý ma pravo na vlastní názor ale ok!!! :D :lol: :!:
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

svietenie je spravne, 2:1 pre nas :D
Bobrik
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

LJ napísal:svietenie je spravne, 2:1 pre nas :D
lol už 2:1 more to aby som zmenil svoj názor lebo ma tu udupete lol :lol: :lol: :lol: :D :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

svietenie je napr. najpozitivnejsia vec, ktoru mali spravit uz davno ... bola tu o tom aj tema ... svietenie sa v prevadzkovych nakladoch neprejavi a zvysuje bezpecnost (( pokial svietia vsetci a sucasne si nezacnu vodici zvykat, ze ked sa nieco hybe a nesvieti, tak to nemoze byt nebezpecne )) ... inak bobrik, neviem ci mas alebo nemas nieco odjazdene, ale aj pekny slnecny den dokaze na ceste zamaskovat nesvietiace strieborne auto ... a to nehovorim, ked je fakt slnko a ides po nejakej ceste cez les, chvilu ti sviti do oci a hned nato vbehnes pod stromy ... kym si oci zvyknu tak sa mozes aj trikrat vysekat, ked sa oproti tebe vyruti nejake krasne tmavosede auto co nesvieti ...

... mna by hlavne zaujimali realne argumenty proti svieteniu ... ja vidim iba jeden a to je ten ze si mozu vodici navyknut ze vacsina svieti a budu sa na to moc spoliehat :?

... btw. svietim stale, zvykol som si na to a bez svetiel nejdem ani preparkovat auto (do 20m) ... proste sadnem do auta a zvyk -> nastartovat, pas, svetla, radio az potom 1 ...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

nordkapp_pb napísal:... mna by hlavne zaujimali realne argumenty proti svieteniu ... ja vidim iba jeden a to je ten ze si mozu vodici navyknut ze vacsina svieti a budu sa na to moc spoliehat :?
Robert Mistrík: Svietenie cez deň: Začiatok konca jedného nezmyslu - tam sú argumenty aj odkazy na štúdiu proti celoročnému svieteniu.

btw, ja som za celoročné svietenie.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

kedze po nemecky viem iba šajse a vypytat si pivo za ajn koma sex und drajcig ojro ... tak som sa dozvedel iba to co som vedel a to ze svietenim je defacto chraneny iba ten co svieti ... a okrem toho som si precital zaujimave myslienkove pochody autora ...

... ale idem skusit pohladat tu studiu v anglictine, pripadne inom stravitelnom jazyku :-)
Frikso
Darca
Darca

Čo som ja počul či čítal argumenty proti svieteniu, tak to bolo zvyšenie spotreby (zato 250W tuba, čo ma polovica šoferov na tomto fore v kufri nežere nič) a vypalovanie žiaroviek (za 6 rokov a >120 000km sa nam na felde vypalila akurat žiarovka na osvetlenie ŠPZ a to je svietenie u nás samozrejmosťou ako nedelna omša pre moju babku). A aby som nezabudol.. zrušenie svietenia v AUT :wink: to je na západ, to je berná minca (keď vidím tie ich aktivity proti JE, pritom oni spaluju uhlie vo velkom, tak mam dosť).. :lol:
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Myslím, že argumentom proti svieteniu je aj to, že znížime našu pozornosť na cestách a tak budú o niečo viac ohrození chodci.

//Sry. Argumenty sú v článku, ktorý som postol na predošlú stranu. Robert Mistrík: Svietenie cez deň: Začiatok konca jedného nezmyslu

A ďakujem brm, pochopil si to :D
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

ale zato na oktafke sa ziarovky palia ako na beziacom pase :? Mozno vyrobna vada :P
Frikso
Darca
Darca

JaJeNiektoIny:Prečítal som si tvoj post 3x, ale nepochopil som, že ako znižuje svietenie pozornosť.

//To je docela úbohý argument. Povedal by som a.k.a Fico :wink:
brm
Darca
Darca

Frikso.. asi myslí to, že keď bude každý svietiť, vodiči si zvyknú, že budú stále v diaľke hľadať iba svietiace autá.. nuž a nedajbože sa zrazu objaví nejaká prekážka bez svetiel (chodec, cyklista), tak sa to môže skončiť zle..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

LJ napísal:ale zato na oktafke sa ziarovky palia ako na beziacom pase :? Mozno vyrobna vada :P
nemusi, moze byt zle ukostrenie, zle nasadena...
Napísať odpoveď