davkovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

davkovanie

Príspevok od používateľa dekarbon »

aky je prosim vas rozdiel ked dajme tomu mam tabletky ktore sa maju uzivat 3x za den po 4 kusy a ja si ich dam jednoratovo 12 to je ta ista davka len naraz co podla mna nieje nic zle an tom ze som si ich dal 12 naraz moze to sposobit taky efekt ze tie tabletky ktore uzivam nebudu ucinkovat tak ako maju? a preco?lebo pdla mna to je absolutne jedno ze ci si ich dam 4 rano 4 naobed a 4 vecer alebo 12 naraz to je jedno efekt by to malo mat rrovnaky nie?alebo to si telo potom nevie zaradit nevei to tak psracovat alebo co ja fakt neviem toto mi beha po have a uz mi z toho hrabe
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

no neni to jedno keby hej tak ti doktor nepovie aby si to daval 3x za den ..............a aj decku dojde že ten liek učinkuje určitu dobu ...........ciže preto si to maš davať 3x za deň aby to učinkovalo cely den nie ked si dač na obed 12 tak budu učinkovať tak isto dlho ako ked si daš 4 len budu silnejšie pôsobiť..........a 12x je si myslim aj dosť ak to je nejaky silný liek tak može narobiť dosť velké problémy ...........ide oto aky to je liek či len nejaky vitamín alebo niečo iné
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no podla teba to sice jedno je, ale aj ked neviem o ake lieky ide, jedna sa o davkovanie ucinnych latok a ked ti doktor predpise 3x4 tak si z teba asi nerobi dobry den... :roll: navyse v zavislosti od liekov si mozes privodit dake komplikacie predavkovanim atd...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco jedavas 5x denne po 4 chleby a nie rano 20 chlebov naraz, nehladiac teraz na to, ze by si to nevladal zjest, hmm???

Hovori ti nieco pojdem predavkovanie, zaludocne vredy, krvacanie..., napriklad predavkovanie acylpyrinom, aspirinom moze sposobit smrt.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

neviem ci ej vam zanme cosi ako pragavit to je vlastne iba vitamin B ma sa to bravat 3x za den co som cital hmm ale tak tot ma nenpadlo ako fakt diki ze ste mi otvorili oci to som potreboval
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ci je to vitamin, alebo daky iny liek, jedna sa o rovnomerny prisun vitaminovych zloziek, aby ich telo malo pristupne stale, ako uz bolo napisane :wink:
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

aj veľa vitamínu škodí.........(kamarat dal do seba 15 ibalginou zhruba....a skončil na výplachu........a pritom ibalgin tiež nieje nejaky silný liek .......dosť ludí ho pri bolesti hlavy alebo zubu zje aj 4-5 naraz a nikdy sa nič nestane a vidič zrazu ich dal 15 za nejake 2 hodinky a kde skončil .................ide oto aj aky maš žalúdok aj organizmus a to všetko no v každom prípade ked ti doktor niečo povie tak asi vie prečo to hovorí )
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

hojko napísal:Preco jedavas 5x denne po 4 chleby a nie rano 20 chlebov naraz, nehladiac teraz na to, ze by si to nevladal zjest, hmm???
cii tak toto si dam zaramovat :D :smt023

Lieky a hlavne tabletky, vacsinou tie na predpis maju postupne uvolnovanie, spracovanie liekov a priebeh choroby trva nejaky cas a predavkovanim si sposobujes imbalans.

Jo a este k tomu ze to je len jedna mala tabletka, kazda tabletka sama o sebe ma prilis velku koncentraciu tych latok nato aby si to mohol jest ako cukriky.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Zaxman napísal:aj veľa vitamínu škodí.........(kamarat dal do seba 15 ibalginou zhruba....a skončil na výplachu........a pritom ibalgin tiež nieje nejaky silný liek .......dosť ludí ho pri bolesti hlavy alebo zubu zje aj 4-5 naraz a nikdy sa nič nestane a vidič zrazu ich dal 15 za nejake 2 hodinky a kde skončil .................ide oto aj aky maš žalúdok aj organizmus a to všetko no v každom prípade ked ti doktor niečo povie tak asi vie prečo to hovorí )
To musel byt tazky inteligent ... Uz 4× Ibuprofen 200 robil so mnou divy ... Hlava uz nebolela ale zas vnimanie bolo niekde inde.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ibalgin je velmi tazky liek na zaludok, cize to uz aj tych 5 je vela
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

keby ti lekar chce predpisat 12 naraz tak napise 1x12 denne... ked ce 3x4 tak ce 3 krat za den po styroch inak by to tam nepisal :wink:
infinite
Star
Star

Príspevok od používateľa infinite »

no najskor si do*ebes pecen :wink:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: davkovanie

Príspevok od používateľa Hotwire »

dekarbon napísal:aky je prosim vas rozdiel ked dajme tomu mam tabletky ktore sa maju uzivat 3x za den po 4 kusy a ja si ich dam jednoratovo 12 to je ta ista davka len naraz co podla mna nieje nic zle an tom ze som si ich dal 12 naraz moze to sposobit taky efekt ze tie tabletky ktore uzivam nebudu ucinkovat tak ako maju? a preco?lebo pdla mna to je absolutne jedno ze ci si ich dam 4 rano 4 naobed a 4 vecer alebo 12 naraz to je jedno efekt by to malo mat rrovnaky nie?alebo to si telo potom nevie zaradit nevei to tak psracovat alebo co ja fakt neviem toto mi beha po have a uz mi z toho hrabe
tak tebe to beha po have hmm? :hmm: asi ti hrabe z tych liekoch co si pozral a teraz sa nas pytas ci ti z toho nic nebude co :D
edit: lebo inak si neviem vysvetlit taku dementnu otazku a tolko preklepov :lol: a to ja pisem teraz normalne aj ked mam v sebe 5 piv hmm
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

k tym preklepom.ja sa nepozerám na písmená ktoré píšem len občas.a potom to tak dopadá. teraz som sa pozeral.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Tak sa pozeraj častejšie. Ono to moc nebolí, keď sem tam skloníš zrak z monitora na klávesnicu.
A úroveň je omnoho vyššia.

IMHO Pýtať sa takú otázku, RLY?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Skús si dať 10 poldecákov naraz a 10 počas 24hodín. Rozdiel, čo?
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

dekarbon, skus sa prosim zamysliet skor ako zalozis nejaku temu alebo pridas prispevok... nic v zlom ale to, co tu pises v poslednej dobre vo mne vzbudzuje silne pochybnosti o Tvojom dusevnom zdravi...

...k teme asi uz tazko nieco dodat, Hojko a Nadeo to vysvetlili dost zretelne, dufam, ze pre vsetkych...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

prvy prispevok v teme: 09 Feb 2009
Napísať odpoveď