davkovanie
davkovanie
aky je prosim vas rozdiel ked dajme tomu mam tabletky ktore sa maju uzivat 3x za den po 4 kusy a ja si ich dam jednoratovo 12 to je ta ista davka len naraz co podla mna nieje nic zle an tom ze som si ich dal 12 naraz moze to sposobit taky efekt ze tie tabletky ktore uzivam nebudu ucinkovat tak ako maju? a preco?lebo pdla mna to je absolutne jedno ze ci si ich dam 4 rano 4 naobed a 4 vecer alebo 12 naraz to je jedno efekt by to malo mat rrovnaky nie?alebo to si telo potom nevie zaradit nevei to tak psracovat alebo co ja fakt neviem toto mi beha po have a uz mi z toho hrabe
no neni to jedno keby hej tak ti doktor nepovie aby si to daval 3x za den ..............a aj decku dojde že ten liek učinkuje určitu dobu ...........ciže preto si to maš davať 3x za deň aby to učinkovalo cely den nie ked si dač na obed 12 tak budu učinkovať tak isto dlho ako ked si daš 4 len budu silnejšie pôsobiť..........a 12x je si myslim aj dosť ak to je nejaky silný liek tak može narobiť dosť velké problémy ...........ide oto aky to je liek či len nejaky vitamín alebo niečo iné
aj veľa vitamínu škodí.........(kamarat dal do seba 15 ibalginou zhruba....a skončil na výplachu........a pritom ibalgin tiež nieje nejaky silný liek .......dosť ludí ho pri bolesti hlavy alebo zubu zje aj 4-5 naraz a nikdy sa nič nestane a vidič zrazu ich dal 15 za nejake 2 hodinky a kde skončil .................ide oto aj aky maš žalúdok aj organizmus a to všetko no v každom prípade ked ti doktor niečo povie tak asi vie prečo to hovorí )
cii tak toto si dam zaramovathojko napísal:Preco jedavas 5x denne po 4 chleby a nie rano 20 chlebov naraz, nehladiac teraz na to, ze by si to nevladal zjest, hmm???
Lieky a hlavne tabletky, vacsinou tie na predpis maju postupne uvolnovanie, spracovanie liekov a priebeh choroby trva nejaky cas a predavkovanim si sposobujes imbalans.
Jo a este k tomu ze to je len jedna mala tabletka, kazda tabletka sama o sebe ma prilis velku koncentraciu tych latok nato aby si to mohol jest ako cukriky.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To musel byt tazky inteligent ... Uz 4× Ibuprofen 200 robil so mnou divy ... Hlava uz nebolela ale zas vnimanie bolo niekde inde.Zaxman napísal:aj veľa vitamínu škodí.........(kamarat dal do seba 15 ibalginou zhruba....a skončil na výplachu........a pritom ibalgin tiež nieje nejaky silný liek .......dosť ludí ho pri bolesti hlavy alebo zubu zje aj 4-5 naraz a nikdy sa nič nestane a vidič zrazu ich dal 15 za nejake 2 hodinky a kde skončil .................ide oto aj aky maš žalúdok aj organizmus a to všetko no v každom prípade ked ti doktor niečo povie tak asi vie prečo to hovorí )
-
Hotwire
Addict
Re: davkovanie
tak tebe to beha po have hmm?dekarbon napísal:aky je prosim vas rozdiel ked dajme tomu mam tabletky ktore sa maju uzivat 3x za den po 4 kusy a ja si ich dam jednoratovo 12 to je ta ista davka len naraz co podla mna nieje nic zle an tom ze som si ich dal 12 naraz moze to sposobit taky efekt ze tie tabletky ktore uzivam nebudu ucinkovat tak ako maju? a preco?lebo pdla mna to je absolutne jedno ze ci si ich dam 4 rano 4 naobed a 4 vecer alebo 12 naraz to je jedno efekt by to malo mat rrovnaky nie?alebo to si telo potom nevie zaradit nevei to tak psracovat alebo co ja fakt neviem toto mi beha po have a uz mi z toho hrabe
edit: lebo inak si neviem vysvetlit taku dementnu otazku a tolko preklepov
k tym preklepom.ja sa nepozerám na písmená ktoré píšem len občas.a potom to tak dopadá. teraz som sa pozeral.
-
94jakub
Guru wannabe
Tak sa pozeraj častejšie. Ono to moc nebolí, keď sem tam skloníš zrak z monitora na klávesnicu.
A úroveň je omnoho vyššia.
IMHO Pýtať sa takú otázku, RLY?
A úroveň je omnoho vyššia.
IMHO Pýtať sa takú otázku, RLY?
-
Nadeo
Guru wannabe
Skús si dať 10 poldecákov naraz a 10 počas 24hodín. Rozdiel, čo?
-
WiZard
Star
dekarbon, skus sa prosim zamysliet skor ako zalozis nejaku temu alebo pridas prispevok... nic v zlom ale to, co tu pises v poslednej dobre vo mne vzbudzuje silne pochybnosti o Tvojom dusevnom zdravi...
...k teme asi uz tazko nieco dodat, Hojko a Nadeo to vysvetlili dost zretelne, dufam, ze pre vsetkych...
...k teme asi uz tazko nieco dodat, Hojko a Nadeo to vysvetlili dost zretelne, dufam, ze pre vsetkych...
-
mirak2
Hardcore addict
prvy prispevok v teme: 09 Feb 2009