Axelik.m napísal:ja by som ich skor nazval grobianmi
a sedlaka niekoho kto ma take primitivne spravanie a najlepsie este ked tak fajne podciarknute narecim
blavaci su teda podla teba sedlaci lebo hovoria neee a vsetko hovoria tvrdo ? Ja som z oravy, ja len tak
Narecie nie je sedlackost, nikto nemoze za to kde vyrasta
Thek_SVK napísal:blavaci su teda podla teba sedlaci lebo hovoria neee a vsetko hovoria tvrdo ? Ja som z oravy, ja len tak
Ale moze za to, ako rozprava. Pouzivat narecie niekde na urade alebo v spolocnosti mi sedlacke pripada.
GothaR napísal:Ale moze za to, ako rozprava. Pouzivat narecie niekde na urade alebo v spolocnosti mi sedlacke pripada.
tak zalezi ako to vezmeme...bezny zivot a urady...kebyze pridem do Blavy a pocujem na ulici blavacky prizvuk tak si nic zle nepomyslim. Zaroven si tiez samozrejmne neviem predstavit ze by som zapol TV noviny a pocul by som:"Ta dnes...."
(skoda ze sa do prispevkov neda prenasat intonacia)
Dudas50 napísal:nevem ci to tu bolo ale ked niekto chodi ako kyvadlovo,hra machra a tvari sa tvrdo....
hudba z telefonu je tiez dost trapne.....
jj, ale priznam, ze ked idem sam po ulici a siroko-daleko nikde a zrovna nemam prehravac a mam chut si nieco vypocut, tak si pustim nejaku tu pesnicku cez fon... ale nikdy nie velmi hlasno... ale fakt, stava sa to raz za cas...
Thek_SVK napísal:blavaci su teda podla teba sedlaci lebo hovoria neee a vsetko hovoria tvrdo ? Ja som z oravy, ja len tak
ako zrova na to neeee som troska alergicky ale ako inac mi to nevadi naracie by sa asi malo pouzivat len medzi znami alebo tak nejak no
tak hudbu mam aj ja hlavne ked idete niekde s kamaratom peši a nejakych par kilometrov ........a neni očom reč tak hudba nezaškodí...........myslim nahlas cez telefon ale samozrejme v centre mesta vypínam ani nie zdôvodu že nekcem byť nejako neslušný skorej kvoli tomu že je to neprakticke a každy pomne potom čumí
1.ked sa vam stane toto: sused na dedine v -10 pride v slipoch k tebe dnuka a chce sa ta nieco spytat! navsteva sedi na pohovke a surovo IBA v slipoch(bielych) sa pozdravi .. caute..
2.ked na kare niekto rozprava co vsetko musi pojest aby sa posral!
3.ked niekto hlce ako prasa
4.ked zena na ex strovi 2dcl vodky a este sa stazuje ze jej je malo
5... ko*ot-izmus vyssie (ne) spominanych osob
(je toho este viac ale tazko si spominant na nieco co vam bolo neprijemne)
Aao a ktomu pridaj, napchavanie a chlastanie.....vies ked som niekoho mal velmi rad, tak si na danu osobu so stastim spomeniem hocikedy.....hoc sedim na hajzli....a dalsia vec co neznasam, je nosit cierne oblecenie po smrti blizkej osoby.....omfg.....to uz duplom nechapem.
Lub0$ napísal:Uz len ten kar sam o sebe je pakarane.
Doteraz nechapem pointe, oslava, ze niekto zomrel? wtf?
Presne máš pravdu, tak keď niekto chce oslavovať smrť karom a ešte k tomu prípitkom na zdravie, tak ako potom prečo rodina zosnulého na pohrebe plače a potom si pripíja a oslavuje smrť. Troška hlúpe ne čo poviete !!!
No napchavanie a chlastanie je individualne, samozrejme by malo byt nejake pohostenie a hostia by k nemu mali pristupovat s rozumom. A cierne oblecenie...to je tiez vec kazdeho ci chce takto prejavit, ze o niekoho prisiel, za sedlackost to urcite nepovazujem.
//Pochopte, ze ked sa zide urcita skupina ludi na jednom mieste a spolu sa najedia a daju si pripitok, tak to nemusi byt hned oslava
A bobrik nepis boldom lebo ti dam zase basu.
mne pred rokom zomrela babka a to ze sme sa po pohrabe stretli vsetci na kare alebo "oslave" ako to tu niektori pisete mi padlo velmi vhod, pokecali sme si a pospominali vsetci spolu,to bola ako definitivna bodka za tym clovekom hoci v nasich srdciach zostane navzdy,cierna farba znaci smutok, kto ako citi ten to tak nosi...nevidim v tom ziadnu sedlackost
Aby nam bolo jasne....nikto nespominal, ze to povazujem za sedlackost....iba to neuznavam a nepaci sa mi to.....bol by som rad keby sa (dufajme) o takych 70 a viac rokov slo na moj pohreb vo farebnom obleceni....vec preco nie....je to pekne....
Lub0$ napísal:Aby nam bolo jasne....nikto nespominal, ze to povazujem za sedlackost....iba to neuznavam a nepaci sa mi to.....bol by som rad keby sa (dufajme) o takych 70 a viac rokov slo na moj pohreb vo farebnom obleceni....vec preco nie....je to pekne....
..tak ale tato tema je o sedlackosti,tak som ta toho chytila..tak prepac