PHYSX

Informácie o software, ankety...
jarmen
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jarmen »

brm napísal:jarmen.. len o akú hru sa jedná? Predpokladám, že nejaké to demo od nvidie.. že? Otázne je, či tak bude na týchto kartách PhysX šľapať aj v normálnych hrách.. (ako majiteľ 8800GT v to tajne dúfam)

Btw.. v ktorých hrách sa dá PhysX využiť? (okrem demohier z nvidie)
No dačo som našiel: http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX#Title_support
no skusal som warmonger iba tech dema ale islo to bez seknutia aj ked som nastavil plny pocet hracov

//autoeditácia príspevku ( 20 Aug 2008, 1:56 )
GothaR napísal:Jasne, ja mu tiez uplne neverim, ale nieco na tom bude...no stale musis pocitat s tym, ze oni beru ako ideal kombinaciu narpiklad 9800 XT+8600 GT na fyziku, cize tu musime trochu zmenit svoj pohlad na situaciu, lebo ak bude fyziku pocitat iny procesor, tak sa naroky na graficke karty az tak dramaticky nezvysia a teda aj fps bude prijatelne. Problemom bude akurat zohant tu druhu kartu na pocitanie fyziky :) Na druhej strane ak si niekto kupil maticnu dosku s dvoma PCI-E slotmi, tak pri upgrade na lepsiu graficku sa nemusi starat o to, co spravit so starou a moze si vychutnavat realisticku fyziku.
jj na to som sa pripravil mam este jeden slot volny na grafiku tak ked budu peniazky tak kupim nejaku 1G poriadnu a tato 8800 GTS bude na fyziku...
Svagi7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Svagi7 »

Zdravim vas vsetkych :D Viem ze sa do toho asi nevyznam tak ako vy, ale chcel by som sa nieco opytat. Nainstaloval som hur Two Worlds, a tu vyssie niekto dal link na podporujuce hry physx. Ja sa len chcem opytat, ci mi ta hra pojde aj bez physix ovladaca. Ked ho nenainstalujem, tak mi vobec nejde, ale ked ho idem instalovat, tak mi napisa fatal error a nic sa neda robit dalej. Mam graf. kartu Nvidia GeForce 7300 SE, 512 MB, pixel shader je asi 2, alebo 2,5 to uz presne neviem. Kamos ma tu hru tiez, ma este slabsiu graf., ale tiez od Nvidie a v pohode to nainstaloval a hra mu frčí. Chcem vediet ako to mam nainstalovat, a ci by to neslo aj bez toho. Vsetkym vopred dakujem za rady, odpovede a aj za kritiku. Dik. :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

PHYSX je funkcny len na serii 8xxx a vyssie, takze pri 7300 zabudni :)

Ziadna hra nema PhysX vynuteny, takze ak ma kamarat este slabsiu kartu (comu sa az tazko veri v sucasnej dobe) a ide mu ta hra, tak potom musis mat problem niekde inde.. Mozno RAM, mozno CPU...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Možno problém je ten, že hra vyžaduje shader 3.. a kamarát možno má výkonnostne slabšiu kartu (čo si už prisámvačky neviem predstaviť), ale má kartu s podporou shader 3.. alebo vie, ako tento limit obísť.. v tom prípade kontaktuj kamaráta..

;)
KoCi
Darca
Darca

Skorej by som to videl na absenciu cohosi v style SSE2 - obist sedmickovu radu GeForce by bola cista psychopatia.. co si hra ako je Two Worlds, dovolit nemoze :)

.. alebo je tam vmiesany prvok lameriny, to uz ja ale posudit nedokazem.

BTW zaujimalo by ma na zaklade coho porovnavas ze kamos ma slabsiu kartu - dufam ze nie na zaklade toho, ze ty mas 512MB a on len 256MB :)
Svagi7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ok ok, ja som physix ani nemal v umysle mat funkcny :D , ja len fakt nechapem, preco mi potom ta hra nejde. Nainstalujem ju, spustim, objavi sa logo, a potom ta tabulka, ze chyba..a bla bla bal....a moznosti Neodosielat, alebo odoslat spravu Microsoftu...no asi poznate :) Ten kamos ma GeForce 7100, 256 MB a on ten physix nainstaloval...no aspon mi to tak povedal :) A hovoril, ze tak hra mi nepojde kym to nenainstalujem. Ale ked vravite ze to nie je potrebne tak ja uz fakt neviem. Moze to byt aj tym shader 3.0, ale spustil som uz take hry a aj ked mi sli len na min. nastaveniach. A ostatne minimalne poziadavky na tu hru splnam, a ku tomu aj optimalne. A kamos ma 2.5 shader mi hovoril, ram ma 512 co je min., ja mam 1GB, a procesor mam AMD Athlon 64, X2 3800+ viem ze nic moc, ale vsetky opt. poziadavky splnam.
KoCi
Darca
Darca

to co popisujes nema nic s kartou ale s tym, e nieco sa tvojmu systemu na tej hre nepaci a preto ju zhadzuje.

.. btw nedokazem si predstavit ako mu to moze ist na integraci...
Svagi7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Tak okey...aj tak dakujem :)

Integraci???...co ci mu moze ist??
Napísať odpoveď