Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?
Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?
co si o tom myslite ?
kebyze kazdy neda svoje "kusi" s mobu na youtube a nechvalia sa stym mohli sme si znich robit prdel furt 
ucitelom by som dal aj pravomoci na fyzicke nasilie v pripade potreby
.. a aby to bolo uplne ferove, tak na urcitych skolach, kde plati zakon dzungle, by mohli byt este aj ozbrojeni. Dnesne decka za gule zavesit do prievanu.. ale co s nespratnymi vievcatami... hm.. na koliky pojdu. Cest vynimkam.
//prievan ich rozhojda aj sam
//prievan ich rozhojda aj sam
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?
Takým ako ty by som dal nie výchovnú ale squashovú aby si sa od steny odrazil...TraiTor napísal:co si o tom myslite ?kebyze kazdy neda svoje "kusi" s mobu na youtube a nechvalia sa stym mohli sme si znich robit prdel furt
To že ich platy su smiešne, neznamená, že ich vzdelanie niekedy dosiahneš.
ja som si robil sranduMartin44 napísal:Takým ako ty by som dal nie výchovnú ale squashovú aby si sa od steny odrazil...
To že ich platy su smiešne, neznamená, že ich vzdelanie niekedy dosiahneš.
-
Clean_Up
Professional
Diskutabilná téma. No podľa mňa by učitelia nemali byť VČ. Nevidím dôvod aby učitelia boli VČ. Nevravím, že decká neserú učiteľov, určite áno, ale to je trocha moc aby bol obyčajný učiteľ chránený štátom na takej úrovni ako trebárs policajt. Podľa mňa je to od veci. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že niektorí učitelia sú ozaj ale ozaj NEZNESITEĽNÍ!!! Vkuse sa snažia vyhľadávať problémy, slovne útočia veľakrát aj bez príčiny len aby sa dostali so žiakom / kmi do konfliktu. Veľa ľudí vidí tento problém vidí iba zo strany učiteľov a na žiakov sa vola ako zabúda. Veľa krát počujete v TV, že žiak zaútočil na učiteľa, no o nič menej nieje počuť, že učiteľ fyzicky napadol žiaka.
Ešte jedna otázka, ako sa môžu / majú žiaci brániť proti NEZNESITEĽNÝM učiteľom?
Netvrdím, že treba podporovať zlobu. Nebránim ani učiteľov ani žiakov všetci sú nejaký a robia chyby, len jedni sú v neporovnateľnej výhode (učitelia).
Ešte jedna otázka, ako sa môžu / majú žiaci brániť proti NEZNESITEĽNÝM učiteľom?
Netvrdím, že treba podporovať zlobu. Nebránim ani učiteľov ani žiakov všetci sú nejaký a robia chyby, len jedni sú v neporovnateľnej výhode (učitelia).
nevidim dovod, preco by mal byt ziak vo vyhode oproti ucitelovi. ucitel je ten, kto je autorita a ziak ma drzat hubu a krok. a ked si rodicia doma nevedia urobit sami poriadky a nechavaju vsetko na ucitelov, tak sa ani nedivim, ze niektorym rupnu nervy. takto si aspon zasran dvakrat rozmysli, co urobi/povie
naozaj kvalitni ucitelia su ti, ktori si vybuduju sami respekt a popritom si ich ziaci vazia a maju ich radi...ale su i pripady, ked su to namysleni ludia, ktori si zase naopak vobec nevazia ziakov...najst kompromis nie je jednoduche, ale z vlastnej skusenosti viem, ze by to asi malo nejaky ucinok...sam som bol fyzicky a psychicky napadany(ak sa to da tak nazvat
) prefesorom a s odstupom casu(1 rok) som si uvedomil, ze to malo zmysel a ten clovek ma nieco naucil a nechcel mi zle, len ma chcel prinut k lepsej, co najkvalitnejsej praci....popritom nanho spominam stale v dobrom a rad ho stretvam, takze si myslim, ze dat ucitelom status VC by bolo spravne
-
NumBer_One
Star
Môj názor je taký, že mladí profesori/učitelia sú úplne blbý. Snažia sa dokázať čo najviac a popritom nedokážu nič. Ide im len o to, aby si vybudovali svoj rešpekt, ale ani to nedokážu.
Väčšina mladých profesorov má v hlave vetu: "keď ja som to mal ťažké, budeš to mať aj ty!" a tak to potom aj vyzerá. V našej škole (radšej nemenujem
) ani jeden mladý profák nemá rešpekt, čo sa o starých a starších povedať nedá. Starší profesori sa nám snažia čo najviac podstatného natrepať do hlavy a tie nepodstatné veci ostávajú bokom.
Dokonca máme, myslím najstaršieho profesora na škole, ktorý má asi 60 rokov a s ním je úplná sranda:D Je úplne hluchý, keď nedávajú žiaci pozor nič si z toho nerobí, len si proste kecá svoje a ma to v p***
To už hej...
Typujem tak o 20 rokov, budu musieť profesori vyučovať jedine za nepriestrelným sklom, ktoré nerozožerie žiadna kyselina a tým mu zachráni život
btw: aby som nebol od témy, tak: v dnešnej dobe sa profesor neodváži dať facku žiakovi, pretože aspoň polovica by mu vrátila a zvyšok by mu prerezalo pneumatiky na aute alebo poškriabali farbu
Väčšina mladých profesorov má v hlave vetu: "keď ja som to mal ťažké, budeš to mať aj ty!" a tak to potom aj vyzerá. V našej škole (radšej nemenujem
Dokonca máme, myslím najstaršieho profesora na škole, ktorý má asi 60 rokov a s ním je úplná sranda:D Je úplne hluchý, keď nedávajú žiaci pozor nič si z toho nerobí, len si proste kecá svoje a ma to v p***
Typujem tak o 20 rokov, budu musieť profesori vyučovať jedine za nepriestrelným sklom, ktoré nerozožerie žiadna kyselina a tým mu zachráni život
btw: aby som nebol od témy, tak: v dnešnej dobe sa profesor neodváži dať facku žiakovi, pretože aspoň polovica by mu vrátila a zvyšok by mu prerezalo pneumatiky na aute alebo poškriabali farbu
-
nejakymarko
Addict
S ucitelmi som zatial nemal ziadnen problem a to som uz maturant. Ziaden problem, az na jednu "pani ucitelku". Mala nas mat tohto roku od zaciatku sk roku, ale kedze bola dlhodobo na marodke, ucil nas taky starsi, sice smradlavy, ale uplne v pohode ucitel. kazdy, kto mal aspon troska zaujem o predmet mal poznamky ako tak do problematiky videl, ucitel bol skratka "stara skola" ze vedel naucit to podstatne, vedel vynechat to nepodstatne, v triede mal PRIRODZENY respekt, vedeli sme kedy pisomka akym stylom skusa ako treba odovzdavat vykresy atd atd. tyzden pred polrokom prisla vyssie spominana ucitelka. nabehla vo velkom style a zacalo sa peklo. ta ucitelka nema jednanie. ked nieco chce, nevie to povedat ludsky...neskutocne vrieska, sprava sa arogantne, do problematiky ktoru vyucuje absolutne nevidi...vobec nevie co ma a co nema dany vykres obsahovat, donesiete jej namakany vykres ale nie je podla komunistickej knizky ktora riesie 3 zakladne typizovane rozmery domov ktore boli za socikov a ked to mas inac nevysvetli ti ako to mas mat, pretoze to nevie, tak sa ohana znamkami. Dnes mi dala za vykres 4. vykres, ktory mam v malicku a vsetkemu sa rozumiem, viem o tom viac ako ona, kedze ma problematiak bavi, od prvaku mam za vykresy 1 max 2 no milostiva kedze nevie ani co na tom vykrese je vypali 4. pytal som sa co mam zle, slusne, a bol som oznaceny za drzaka (lebo som chcel vedeit co mam podla nej zle) nastval som sa, pretoze jej odpoved bola ako by ste sa rozpravali so sedliakom z lesa, ktory nema chovanie. co je horise, tento pocit nemam iba ja, ale asi cela skola, kedze tretiaci uz podali staznost k riaditelovi.
Ide o to, ze ucitelia si zasluzia respekt, to ano, ale dostat status VČ by niektore individua dokazali zmeuzivat a skola by sa pre ziakov stala doslova peklom. Neobranujem tym ziakov. Ale tak ako ziakov nemozeme hodit do jedneho vreca, to iste plati aj o uciteloch. Nie je ucitel ako ucitel...
Ide o to, ze ucitelia si zasluzia respekt, to ano, ale dostat status VČ by niektore individua dokazali zmeuzivat a skola by sa pre ziakov stala doslova peklom. Neobranujem tym ziakov. Ale tak ako ziakov nemozeme hodit do jedneho vreca, to iste plati aj o uciteloch. Nie je ucitel ako ucitel...
-
NumBer_One
Star
-
Martin44
Professional
Nuž neviem aký humor maš ale do mojho konceptu nezapadá.TraiTor napísal:ja som si robil sranduasi prepocuta ironia
Dnesni (hlavne) ziaci a studenti povacsine nemaju vobec respekt a zaujem o vzdelanie, chovaju neuctu voci ucitelom/profesorom a maju tu svoju absolutnu pravdu, ktorej sa drzia a vsetko to ide dpc. Ci by sme mali chranit ucitelov sposobom VC som si nie isty, ale rozsirit pravomoci skoly by sa snad dali. Nieco v style pravidelne testy a kto neprejde urcitou hranicou, dostane sancu na opravny a ak ho neda bude vyluceny (ale zase je otazka ako ju nastavit). Ziakov s problemovym spravanim (nasilie na vyucujuceho a pod.) okamzite vylucit zo skoly. Istym problemovym individuam snad odopriet pravo na vzdelanie. (mozno sa to bude zdat krute/blbe, ale aky to ma vyznam, ked uplne ignoruju skolu).
Aby som nebol OT: Ucitelov rozhodne chranit treba.
Aby som nebol OT: Ucitelov rozhodne chranit treba.
-
Mateq
Medium Professional
Je to zbytočná hlúposť,
skúsenému učiteľovi nikto na hodine bordel robiť nebude, pretože si vybuduje prirodzený rešpekt, aj bez statusu VČ.
Naopak rýchlokvaseným, čo si myslia že spravili pedagogickú a budú chcieť šéfovať 30 luďom, bez štipky povahových predpokladov a schopností práce z ľuďmi nepomôže ani "verejný činiteľ", aby neboli na posmech... Nevidím v tom žiadny zmysel, vyhukovať na hodine nikto neprestane len kvôli novému zákonu, a naopak fyzické násilie či podobné prejavy šikany už možno právne riešiť aj teraz....
skúsenému učiteľovi nikto na hodine bordel robiť nebude, pretože si vybuduje prirodzený rešpekt, aj bez statusu VČ.
Naopak rýchlokvaseným, čo si myslia že spravili pedagogickú a budú chcieť šéfovať 30 luďom, bez štipky povahových predpokladov a schopností práce z ľuďmi nepomôže ani "verejný činiteľ", aby neboli na posmech... Nevidím v tom žiadny zmysel, vyhukovať na hodine nikto neprestane len kvôli novému zákonu, a naopak fyzické násilie či podobné prejavy šikany už možno právne riešiť aj teraz....
Súhlas.. absolútny, vačšina žiakov si o sebe myslí, že keď sú napr. 9. na ZŠ tak si môžu robiť čokoľvek.. a učiteľ z toho (bohužiaľ) často vychádza ako najvačší debil.. Takým rodičom, ktorí nevedia vychovať deti by som normálne prídavky nedával..ades napísal:nevidim dovod, preco by mal byt ziak vo vyhode oproti ucitelovi. ucitel je ten, kto je autorita a ziak ma drzat hubu a krok. a ked si rodicia doma nevedia urobit sami poriadky a nechavaju vsetko na ucitelov, tak sa ani nedivim, ze niektorym rupnu nervy. takto si aspon zasran dvakrat rozmysli, co urobi/povie
Je to správne, miestami to začína byť neúnosné.
Nesúhlasím, že mladý učitelia sú zlí, skôr naopak.
Za všetko jeden príklad, toho učiteľa v ČR:
Žiak mu vynadal, učiteľ mu dal podľa svedkov vôbec nie silnú facku. Na nátlak rodičov chlapca, musel ukončiť riaditeľovanie a pedagogickú činnosť. O rok spáchal samovraždu.
Nehovorím, že mu mal dať facku, ale záver si inteligentný človek spraví sám.
Alebo čo má povedať učiteľ niekde okolo Rimavskej soboty, keď mu 12 ročný napľuje do ksichtu, pošle ho do p*** s tým, že nech sa teší keď pôjde domov, lebo jeho brat s partiou si na neho počkajú.
Keď nedáva hranice morálka v rodine, musí sa to upraviť zákonom. A konieckoncov normy zákona sú vždy miernejšie ako normy morálky. Takže nevidím problém.
Nesúhlasím, že mladý učitelia sú zlí, skôr naopak.
Za všetko jeden príklad, toho učiteľa v ČR:
Žiak mu vynadal, učiteľ mu dal podľa svedkov vôbec nie silnú facku. Na nátlak rodičov chlapca, musel ukončiť riaditeľovanie a pedagogickú činnosť. O rok spáchal samovraždu.
Nehovorím, že mu mal dať facku, ale záver si inteligentný človek spraví sám.
Alebo čo má povedať učiteľ niekde okolo Rimavskej soboty, keď mu 12 ročný napľuje do ksichtu, pošle ho do p*** s tým, že nech sa teší keď pôjde domov, lebo jeho brat s partiou si na neho počkajú.
Keď nedáva hranice morálka v rodine, musí sa to upraviť zákonom. A konieckoncov normy zákona sú vždy miernejšie ako normy morálky. Takže nevidím problém.