Vies ty a tvoji kamosi vobec co je to gainer a kreatin?T3RM1X napísal:Creatin,gainer atd... no tak malo cital:D necital nic iba cviky podla planu robim
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
pisal som ze som cvicil zhruba rok a len teraz mal pauzu takze cviky a stravu mam dobre vyriesenu..niesom zaciatocnik ale chcem skusit nejaky doplnok co to spravidair napísal:na to musis mat celu pyramidu.
Zaklad je kvalitna vyvazena strava ktora obsahuje vsetko co mas mat, dalej je potrebny mat dostatocny prisun tekutin. Mat kvalitny spanok na regeneraciu. AKmas to vsetko tak potom riesis trening a ten v tvojom pripade by mal byt zamerany na zakladne cviky (musi ti to niekto ukazat aby si sa vyhol chybam) a AZ ked mas trening a celu pyramidu pod sebou (vsetko co som spomenul) AZ POTOM riesis doplnky...
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
T3RM1X napísal:U nas sa sypanie chape vsetko okrem proteinov no ale tak to je jedno mysli ze jem len proteiny a ostatne nie
sypanie, chap pod tym ANABOLICKE STEROIDY
oh este ked niekto povie ze gainer...
-
Rammer
Light Professional
Zalezi to od vela veci, ako dlho cvicis, aky si telesny typ, aky trening mas a ktoru partiu cvicis.
Vseobecne, ak mas splity, na velke partie (chrbat, prsia, nohy) si davaj 3-4 cviky, na male 2-3. Uplne do vycerpania by si cvicit nemal (nazory sa vsak lisia), vdy tak 1-2 opakovanie pred vycerpanim.
Prestavky sa snaz mat co najkratsie, aby si zintenzivnil trenig, ale zase nie na ukor techniky
Vseobecne, ak mas splity, na velke partie (chrbat, prsia, nohy) si davaj 3-4 cviky, na male 2-3. Uplne do vycerpania by si cvicit nemal (nazory sa vsak lisia), vdy tak 1-2 opakovanie pred vycerpanim.
Prestavky sa snaz mat co najkratsie, aby si zintenzivnil trenig, ale zase nie na ukor techniky
keby si napisal 10-15 opakovanie, tak s tebou suhlasimRammer napísal:ale keby si napisal 10-15 serii, tak s tebou suhlasim
10-15 serii? to mi tiez pride trocha dost, mozno tak v specialnych treningovych planoch (10s x 10op)
tusim, ze spalenie vsetkeho glykogenu vo svaloch velmi neprospieva
// beriem spat, Rammer, pochopil som to ako 10-15s / cvik
V objemovm treningu ist do vycerpania neni efektivne.Ydeno napísal:Minule som kdesi cital ze nie je dobre cvicit az do vycerpania, takze staci spravit nejaku tu seriu?
tak ako dlho vlastne cvicite jednu partiu
a toto tu urcite uz bolo len to nemozem najst: aka dlha je odporucana prestavka medzi seriami
Pocet serii by v objemomv treningu mal byt vacsi, ale zase mal by sa minimalizovat pocet zbytocnych izolovanych cvikov a robit hlavne viacklbove cviky.
Toto je realtivne, pri silovych cvikoch su tie prestavky dlhsie, niekedy aj 3-5 minut. Pri objeme je ideal 1-2 minuty maximalne 3 minutyRammer napísal:Prestavky sa snaz mat co najkratsie, aby si zintenzivnil trenig, ale zase nie na ukor techniky
3x tyzdenne je este efektivnejsie. Ono naberanie objemov je viac o vysokej frekvencii ako o uplnom vycerpani svalov. Existuju treningy napr Chada Waterburyho ktore zahrnaju az trening "partie" (ide tam hlavne o viacklbove cviky ako su drepy benche mrtvoly atd) dokonca 6x tyzdenne (ak by bol zaujem skopirujem to sem neskor ale je to dost dlhe)marcus-16 napísal: 2x tyzdenne
Vysoka frekvencia s rozumnym trening je najvacsi kluc k uspechu. Staci sa pozret napr na takych drevorubacov alebo masiarov, cely den robia a makaju a co myslis aku stravu maju behom dna? Pivo slanina a chleba, ziadne vysokkvlaitne protieny a sacharidy a jake maju silne chrbty a ruky.
Dufam ze tneto prispevok niekto nepochopil teraz tak ze treba zrat slaninu a pit pivo a cvicit cely den, ide len o to ze efektivnejsie je cvicit casto ako sa znicit v jednom treningu.
objednal som si tento gainer ma s nim niekto nejake skusenosti? BioTech Mega Gainer 3100 4500g http://shop.4muscles.sk/index.php?main_ ... cts_id=318
Ja som sa tiez chcel opytat na pripravky....civicim uz nejaky ten mesiac, snazim sa kazdy druhy den, cez vykend si davam nejaku inu aktivitu, ci uz plavanie, alebo badminton.....planujem zacta uzivat nejake pripravky.....niekde som sa vsak dozvedel, ze ked som este nic nebral a z som teoreticky zaciatocnik tak proteiny by som este brat nemal, ze tam je nejaka postupnost, na zaciatok je nejaky sojovo vajickovy napoj ci co....a postupne sa mam dopracovat az k proteinom.....poculi ste uz o tom?
lubos, vies ty vobec, co je to ten protein? (synonymum)
polozil si dost hlupu otazku.. to, co si sa dozvedel bolo asi nieco v tom zmysle, ze ak si zaciatocnik, tak pojdes "hore"aj zo sucheho chleba" (samozrejme, obrazne)
za predpokladu kvalitnej stravy by som siel do doplnkov asi az po istom case, napr. ked uz pocitis istu stagnaciu a potom vyberal doplnok na zaklade toho, coho mas v jedalnicku deficit (sacharidy, proteiny - ci uz nejaky gainer, aminokyseliny, proteinovy izolat)
moj nazor neber ako smerodajny, su tu ini odbornici...
polozil si dost hlupu otazku.. to, co si sa dozvedel bolo asi nieco v tom zmysle, ze ak si zaciatocnik, tak pojdes "hore"aj zo sucheho chleba" (samozrejme, obrazne)
za predpokladu kvalitnej stravy by som siel do doplnkov asi az po istom case, napr. ked uz pocitis istu stagnaciu a potom vyberal doplnok na zaklade toho, coho mas v jedalnicku deficit (sacharidy, proteiny - ci uz nejaky gainer, aminokyseliny, proteinovy izolat)
moj nazor neber ako smerodajny, su tu ini odbornici...
Smejo, tak mi to bolo povedane....len som napisal co mi povedali.....
No a s tou stravou.....co ja viem..neviem preco ale oblubujem bielkoviny....chlastam vela mlieka
, jem kadeco, snazim sa vyhybat mastnym jedlam a aj prazenym, aj ked raz za cas....dost casto sa napchavam ovseynmi vlockami a podobne....
no musim sa priznat ze ovocie a zeleninka....hm....radsej ani nehovorim
No a s tou stravou.....co ja viem..neviem preco ale oblubujem bielkoviny....chlastam vela mlieka
no musim sa priznat ze ovocie a zeleninka....hm....radsej ani nehovorim