Preco bol judaizmus nepriatelom krestanstva? Jezis bol zid. A ako sa pise v biblii zidia zabili jezisa
Nechcem tu spochybnovat niekoho vieru ani nic podobne, to by som si nedovolil len som sa chcel zastat zidov...
( BTW: sám verim v Boha )
Tak vzhladom na to aky je tvoj postoj k zidom by som ta zaradil asi do rovnakej skupiny ako Miroslava Iliasapoi napísal:( BTW: sám verim v Boha )
trocha z ineho sudkaIvanSk napísal:Takže trocha z iného súdka slay.
Zaujímavé že ty hovoríš o prvej SR ako nacistickej a jej prezidentovi ako nacistovi hoci on nepísal Hitlerovi návody ako vraždiť židov alebo že by bolo možné vraždiť židov tak a tak. Taktiež nevedel čo sa v koncentrákoch deje, Einštein približne vedel čo spôsobí atómová bomba. No i tak poradil prezidentovi aby začal s jej vývojom. AK ty považuješ 1preziedenta SR za nacistu ja môžem pokojne považovať Einšteina za niekoho kto atómovú bombu vymyslel a brať ho na zodpovednosť za jej dôsledky.
Tiez suhlasim.poi napísal:a ja by som teba zaradil do seckie neonacista
Ospravedlňujem sa ti akosi som si ťa zmýlil s niekým iným. A čo sa týka toho Einštenia smaozrejme máš pravdu v tom že atómovú bombu nezostrojil a priamo nevymyslel. Avšak ja som len chcel poukázať na to že Dr. Tiso je odsúdený za niečo čo neurobil celkom bežne a Einštein vedel o tom čo atómová bomba spôsobí aj keď asi zjavne nevedel o radiácii a jej dôsledkoch na ľudský organizmus no i tak podporil výstavbu jadrovej zbrane, čo z neho robí spolupáchateľa. Podľa rovankých prísnych krtitérií podľa akých súdime Tisa by Einštein už mal vysieť. To je všetko, na čo som chcel poukázať a ešte raz sa ti ospravedlňujem za ten omyl. Nemám v úmysle nikomu škodiť ani krivdiť.k tomu Tisovi.. no len ma skus Prosim radsej kompletne citovat, a nevraviet za mna co som povedal alebo nepovedal.. ok? lebo zjavne aj parafrazujes velmi svojsky..
bullshits!!! co sem tahas kriju, ked diskutujes s ivanom???slay napísal:trocha z ineho sudka.. to akoze ti dosli napady tak v teme vytahujes na mna blbosti o tisovy.. ty si riadne pateticky.. nevies sa bavit o jednej problematike .. ale musis tu pliest uplne rozdielnu vec cim len viac diskusiu zamotavas, bez urazky vtom si cisto ako krija, tiez v istom bode diskusie stale pride s niecim externym co zneprehladnuje cely spor.. fakt bravo ty zbabelec..
aj napriek ivanovmu mensiemu omylu si to prave ty kto tu bagatelizuje podiel einsteina na vzniku atomovej bomby, cize trepe nezmysli. v prvych troch zo styroch listov rooseveltovi uvedenych na tejto adrese:slay napísal:IvanSK zbytocne machrujes synku.. einstein ma zhladiska existencie atomovej bomby nulovu zasluhu.. on nic prevratne v tomto smere nevymyslel.. a aj keby ziaden einstein nikdy po zemi nechodil tak atomovka by bola..
bullshits!!! co sem tahas kriju, ked diskutujes s ivanom???
A o to tu ide keď sa jedná o Sr a Tisa tak sa ide až do krajností a pozerá sa kde aký list poslal a čo v ňom píše. Keby tam napísal že sral a pritom jedol chlieb nášho historika by prvé napadlo či bol ten chlieb kvasený alebo nie. Keby povedal že vyhodil v kostole pokazený svietnik tak by historika zaujímalo či 7 rammenný. Ak áno bol by z Tisa hneď antisemita. Keď sa jedná o Einštena každý kývne rukou a povie že je to blud aby bol on zodpovedný za zabíjanie, ktoré spôsobila atómová bomba a práve tu je ten morálny aspekt o ktorý mi ide. Pri einštenovi uznávate že mal nad sebou ešte mnoho ľudí na to aby mohol on niesť priamu zodpovednosť, pri Tisovi sa všetci nad ním vygumujú a posudzuje sa tak ako by konal z vlastného uváženia. Za to že Nemecko vraždilo židov, za to že československý prezident sa posral a zdrhol, bol Tiso popravený. Teda je na čase aj tu kývnuť rukou a konečne si priznať že je blud obviňovať seba svojich predkov prezidenta či 1 Sr z niečoho čo nevytvorili a nevypustili.Nie, moze za to Einsteinov otec, lebo ho splodil. Vsak je jasne ze na je taka mala vina ze az. Musel to najprv Roosevelt schvalit, potom na tom pracoval cely team vedcov, potom muselo utok schvalit nejake vedenie, potom tam museli poslat pilota a obsluhu lietadla a az ti tam tie bomby hodili. Co s tym ma Einstein preboha? Takto mozeme nit zodpovednosti potiahnut pre mna za mna az ku Dzingischanovi.
Predstav si ze zahranicny obchod existuje uz velmi davno. Aj pred nacizmom, aj pocas.. aj po. S nacistickym nemeckom podla teba nikto neobchodoval len amerika?Dnes sa o tom veľmi pekne diskutuje keďže USA boli zo začiatku naklonené nacistom a obchodovali s nimi. Prečo by mali USA vymýšľať zbrane proti nacistom keď sa ich vojna netýkala a s nacistami si podávali ruky?
precitaj si este raz co postol krija, einsten nehovori "trapi ma ze som vymyslel atomovku".. vravi " trapi ma ze som sa pricinil o ten list (po tom co videl co bomba v japonsku napachala)" .. a isto niesi taky blby aby si nevidel rozdiel medzi napisanim listu a zostrojenim atomovej bomby.Prečo by Einštena škrelo svedomie keby nič nespravil? Veď na to potom logicky nemal dôvod.
Predstav si ze zahranicny obchod existuje uz velmi davno. Aj pred nacizmom, aj pocas.. aj po. S nacistickym nemeckom podla teba nikto neobchodoval len amerika? co fetujes?
Preco, to je dalsia vyslovene debilna otazka ( a pod tym myslim pre cenzuru realnu poruchu).. Preco svetove velmoci vynachadzaju zbrane? he? Myslis ze ked dneska cina vynajde zbran XY, tak amerika sa ju nebude snazit kontrovat? No skus porozmyslat, a nikto nevravi ze atomovku vymyslali proti nacistom.. vymyslali ju presne z toho isteho dovodu preco dneska vymyslaju dalsie zbrane.. tak nebud jak maly. Nema uz cenu zivit einsteinovu temu.. forget bout it
Tak po prvé čo si vzťahovačný? -asi budeš jedináčik, kde ťa spájam s Tisom? Čo si paranoik, raz som ťa spojil a ospravedlnil sa ti, ďalej ťa vôbec vo vzťahu k Tisovi neriešim.precitaj si este raz co postol krija, einsten nehovori "trapi ma ze som vymyslel atomovku".. vravi " trapi ma ze som sa pricinil o ten list (po tom co videl co bomba v japonsku napachala)" .. a isto niesi taky blby aby si nevidel rozdiel medzi napisanim listu a zostrojenim atomovej bomby.
a krijove zavery prosim ta interpretuj ako krijove zavery.. nie ako fakty
btw. neviem preco ma stale spajas s tisom?.. ja mam tisa na salame. Kludne si najdi co som na jeho adresu povedal.. a rozoberaj to v patricnej teme.. ja problem s pochopenim nemam, to ty mas neaku obsedantnu poruchu.. einsteina ti uz primitivnejsie vysvetlit neviem