Sionizmus

Diskusie na politické témy...
poi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa poi »

kali:
Preco bol judaizmus nepriatelom krestanstva? Jezis bol zid. A ako sa pise v biblii zidia zabili jezisa :-) Ale naozaj ho zabili? Ako mozes verit biblii ktora bola pisana 300 rokov po smrti krista?? Myslim ze v tej dobe neboli moderne technologie a 300 rokov bola naozaj dlha doba. Biblia bola bohuzial, zredukovana no a kym inym ako Rimanmi. Kedze Rimania toto nabozenstvo prijali za svoje, nemohli dopustit aby boli vtedy oni ti zly.. Dalej neviem ako si myslite vy aka bola vtedy doba ,ale myslim ze za vlady Pontia Piláta, ktory bol podla vtedjsich pramenov ( nie po pramenoch 300 rokov napisanych neskor ) zlym , arogantnym a nelutostnym. Takze pochybujem ze tak ako ho vykreslila Biblia ako rozumneho, naozaj bol.
Nechcem tu spochybnovat niekoho vieru ani nic podobne, to by som si nedovolil len som sa chcel zastat zidov...
( BTW: sám verim v Boha )
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Zastat zidov spochybnenim ukrizovania Krista?

: D

Mozno to ako sa o nom vyjadruju v svojich svatych knihach a hovoria o nom dodnes by mohla byt mala napoveda..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

poi napísal:( BTW: sám verim v Boha )
Tak vzhladom na to aky je tvoj postoj k zidom by som ta zaradil asi do rovnakej skupiny ako Miroslava Iliasa
http://www.beo.sk/rozhovory/78-p/447-ro ... om-iliasom
poi
Medium Star
Medium Star

a ja by som teba zaradil do seckie neonacista
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

:smt043

:smt046 :smt023
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

IvanSk napísal:Takže trocha z iného súdka slay.
Zaujímavé že ty hovoríš o prvej SR ako nacistickej a jej prezidentovi ako nacistovi hoci on nepísal Hitlerovi návody ako vraždiť židov alebo že by bolo možné vraždiť židov tak a tak. Taktiež nevedel čo sa v koncentrákoch deje, Einštein približne vedel čo spôsobí atómová bomba. No i tak poradil prezidentovi aby začal s jej vývojom. AK ty považuješ 1preziedenta SR za nacistu ja môžem pokojne považovať Einšteina za niekoho kto atómovú bombu vymyslel a brať ho na zodpovednosť za jej dôsledky.
trocha z ineho sudka :lol: .. to akoze ti dosli napady tak v teme vytahujes na mna blbosti o tisovy.. ty si riadne pateticky.. nevies sa bavit o jednej problematike .. ale musis tu pliest uplne rozdielnu vec cim len viac diskusiu zamotavas, bez urazky vtom si cisto ako krija, tiez v istom bode diskusie stale pride s niecim externym co zneprehladnuje cely spor.. fakt bravo ty zbabelec..

Einstein vedel mozno co priblizne sposobi bomba.. a vedeli to uz aj nacisti .. tak preto to odporucil spojencom vynajst skor.. :) zmier sa radsej s tym ze si trepol blbost synku.. a nezamotavaj sa zbytocne..

k tomu Tisovi.. no len ma skus Prosim radsej kompletne citovat, a nevraviet za mna co som povedal alebo nepovedal.. ok? lebo zjavne aj parafrazujes velmi svojsky.. :? :!:
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

poi napísal:a ja by som teba zaradil do seckie neonacista
Tiez suhlasim.

Kde su ti murdrlani co tvrdili ,ze za teroristicke utoky v Indii mozu sionisti a Mossad? Nejako sa Vam to nepotvrdilo.

India a aj medzinarodne spolocenstvo tvrdia ,ze za utoky moze militantna skupina Laškare tajjaba a pakistanska tajna sluzba.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

k tomu Tisovi.. no len ma skus Prosim radsej kompletne citovat, a nevraviet za mna co som povedal alebo nepovedal.. ok? lebo zjavne aj parafrazujes velmi svojsky..
Ospravedlňujem sa ti akosi som si ťa zmýlil s niekým iným. A čo sa týka toho Einštenia smaozrejme máš pravdu v tom že atómovú bombu nezostrojil a priamo nevymyslel. Avšak ja som len chcel poukázať na to že Dr. Tiso je odsúdený za niečo čo neurobil celkom bežne a Einštein vedel o tom čo atómová bomba spôsobí aj keď asi zjavne nevedel o radiácii a jej dôsledkoch na ľudský organizmus no i tak podporil výstavbu jadrovej zbrane, čo z neho robí spolupáchateľa. Podľa rovankých prísnych krtitérií podľa akých súdime Tisa by Einštein už mal vysieť. To je všetko, na čo som chcel poukázať a ešte raz sa ti ospravedlňujem za ten omyl. Nemám v úmysle nikomu škodiť ani krivdiť.

//autoeditácia príspevku ( 10 Feb 2009, 19:29 )
Solženicin mal taký pekný výrok, označenie neonacista je ako svojho času označenie triedny nepriateľ, stačí niekoho pokropiť týmto pojmom a stáva sa v spolonosti nepohodlným, nepočutým, takže veselo pokračujte vo svojom škatuľkovaní a potom sa čudujte prečo dostávate mínusky. Spravodlivý človek nepotrebuje škatuľkovať inak by sme make fake teba mohli označiť za luhára a vlastizradcu, či dokonca spolupracovníka slobodomurárov. Myslím si že vzdelaný človek dokáže vypočuť kohokoľvek bez škatuľkovania. To že sa ti nepáči čo počuješ je už vec iná.
poi
Medium Star
Medium Star

Myslim ze v dnesnej dobe pri slove neonacista si kazdi predstavi velkeho, holohlaveho v steinar obleceni... takze ideal mladych ludi, co je podla mna smutne
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

slay napísal:trocha z ineho sudka :lol: .. to akoze ti dosli napady tak v teme vytahujes na mna blbosti o tisovy.. ty si riadne pateticky.. nevies sa bavit o jednej problematike .. ale musis tu pliest uplne rozdielnu vec cim len viac diskusiu zamotavas, bez urazky vtom si cisto ako krija, tiez v istom bode diskusie stale pride s niecim externym co zneprehladnuje cely spor.. fakt bravo ty zbabelec..
bullshits!!! co sem tahas kriju, ked diskutujes s ivanom???
slay napísal:IvanSK zbytocne machrujes synku.. einstein ma zhladiska existencie atomovej bomby nulovu zasluhu.. on nic prevratne v tomto smere nevymyslel.. a aj keby ziaden einstein nikdy po zemi nechodil tak atomovka by bola..
aj napriek ivanovmu mensiemu omylu si to prave ty kto tu bagatelizuje podiel einsteina na vzniku atomovej bomby, cize trepe nezmysli. v prvych troch zo styroch listov rooseveltovi uvedenych na tejto adrese:
http://hypertextbook.com/eworld/einstein.shtml
je mozne cierne na bielom sa docitat o urgovani v tejto veci u toho najvyssieho.

zo stvrteho listu je mozne vydedukovat, ze v chalanovi sa ozvalo svedomie co dokladaju aj jeho nasledujuce vyroky:

When Einstein heard of the massive death and destruction, (hiroshima 140 000 mrtvych, nagasaki 60 000 mrtvych) he put his head in his hands (ved prave o tom pisal v prvom liste :roll: ). “I could burn my fingers that I wrote that first letter to President Roosevelt.”

To his friend Linus Pauling, another famous scientist, Einstein said: “I made one mistake in my life when I signed that letter to President Roosevelt advocating that the atomic bomb should be built. But perhaps I can be forgiven because we all felt that there was a high probability that the Germans were working on this problem and would use the atomic bomb to become the master race.”

aj samotny einstein teda pocitoval osobnu zodpovednost na zostrojeni atomovej bomby. preco by ho teda ivan pripadne ja a mnohi dalsi nemohli oznacit za priamo zodpovedneho za jej zostrojenie???

ale ako to bolo v skutocnosti s tou nemeckou atomovkou sa mozte docitat napr. tu:
http://www.unmuseum.org/nbomb.htm
mytus porovnatelny s ... :idea:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nie, moze za to Einsteinov otec, lebo ho splodil. Vsak je jasne ze na je taka mala vina ze az. Musel to najprv Roosevelt schvalit, potom na tom pracoval cely team vedcov, potom muselo utok schvalit nejake vedenie, potom tam museli poslat pilota a obsluhu lietadla a az ti tam tie bomby hodili. Co s tym ma Einstein preboha? Takto mozeme nit zodpovednosti potiahnut pre mna za mna az ku Dzingischanovi.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eMPiko, no v zasade to chapes. len akosi ti vysiel na druhej strane rovnice iny vysledok. sucet minimalnych zodpovednosti moze mat za nasledok v tomto pripade 200 000 mrtvych.
einstein - ja nic ja muzikant
roosevelt - ja nic ja muzikant
oppenheimer, fermi, lawrence, isidor isaac rabi, szilard...125 000 zamestnancov, ktori ani nevedeli co robia - muzikanti
.
.
.
piloti - muzikanti
----------------------------------------
vysledok si si uz precital vyssie
slay
Addict
Addict

bullshits!!! co sem tahas kriju, ked diskutujes s ivanom???
:lol: trafena hus zagagala.. :) prepac, snad si sa len neurazil.. nemohol som si to odpustit, IvanSk si ma zmylil s niekym a vytiahol nieco co mi vobec nedavalo zmysel a bolo uplne odveci.. a bez urazky strasne mi to pripomenulo teba, lebo mas sklony niekedy ked sa o niecom bavime.. a ja poviem svoje, ty povies svoje.. a ty zrazu das nieco ako: " no dobre slay, a co povies na toto" :D.. a "toto" sa povodnej temy tyka naozaj len pri velkej predstavivosti..

:) ale ano sorry, nemal som to tam tahat..

btw. to s einsteinom je strela do prazdna.. plati co som povedal.. a ty si to niako nevyvratil.. to co napisal v liste, a ci ho potom trapilo svedomie .. alebo ci sa pritom skrabal v zadku.. je uplne irelevantne ak sa bavime o atomovej bombe.. jednak je uplne jasne ze na existencii atomovej bomby nema Einstein nevyhnutnu zasluhu, nemoze za to ze nacisti objavili nuklearnu fuziu.. a taktiez je uplne jasne ze dneska sa frajerikom o tom keca jednoducho.. inac by si uvazoval keby dneska bol rok 39, zaciatok druhej svetovej, bleskove uspechy nacistov, tvoj narod vyhladzovany.. a nacisticky vedci uvazuju nad tym ze vyuziju nuklearnu fuziu v nicivej sile bomby, ak sa ches naparovat nad tym ze podpisal neaky list.. tak si trapko.. a uz mi to pripada len ako apriorne protirecenie z tvojej strany
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Dnes sa o tom veľmi pekne diskutuje keďže USA boli zo začiatku naklonené nacistom a obchodovali s nimi. Prečo by mali USA vymýšľať zbrane proti nacistom keď sa ich vojna netýkala a s nacistami si podávali ruky?

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 17:22 )
Prečo by Einštena škrelo svedomie keby nič nespravil? Veď na to potom logicky nemal dôvod.

//autoeditácia príspevku ( 12 Feb 2009, 17:30 )
Nie, moze za to Einsteinov otec, lebo ho splodil. Vsak je jasne ze na je taka mala vina ze az. Musel to najprv Roosevelt schvalit, potom na tom pracoval cely team vedcov, potom muselo utok schvalit nejake vedenie, potom tam museli poslat pilota a obsluhu lietadla a az ti tam tie bomby hodili. Co s tym ma Einstein preboha? Takto mozeme nit zodpovednosti potiahnut pre mna za mna az ku Dzingischanovi.
A o to tu ide keď sa jedná o Sr a Tisa tak sa ide až do krajností a pozerá sa kde aký list poslal a čo v ňom píše. Keby tam napísal že sral a pritom jedol chlieb nášho historika by prvé napadlo či bol ten chlieb kvasený alebo nie. Keby povedal že vyhodil v kostole pokazený svietnik tak by historika zaujímalo či 7 rammenný. Ak áno bol by z Tisa hneď antisemita. Keď sa jedná o Einštena každý kývne rukou a povie že je to blud aby bol on zodpovedný za zabíjanie, ktoré spôsobila atómová bomba a práve tu je ten morálny aspekt o ktorý mi ide. Pri einštenovi uznávate že mal nad sebou ešte mnoho ľudí na to aby mohol on niesť priamu zodpovednosť, pri Tisovi sa všetci nad ním vygumujú a posudzuje sa tak ako by konal z vlastného uváženia. Za to že Nemecko vraždilo židov, za to že československý prezident sa posral a zdrhol, bol Tiso popravený. Teda je na čase aj tu kývnuť rukou a konečne si priznať že je blud obviňovať seba svojich predkov prezidenta či 1 Sr z niečoho čo nevytvorili a nevypustili.

To bolo celé čo som tým chcel povedať. Ak má niekto problém s pochopením ja za to nemôžem ale slay ho má neustále.
slay
Addict
Addict

oh iste si myslis aky si mudry.. :lol: ale pravdepodobne ked citas svoje prispevky tak aspon dva dni po napisani .. tak sa na sebe musis smiat..

Dnes sa o tom veľmi pekne diskutuje keďže USA boli zo začiatku naklonené nacistom a obchodovali s nimi. Prečo by mali USA vymýšľať zbrane proti nacistom keď sa ich vojna netýkala a s nacistami si podávali ruky?
Predstav si ze zahranicny obchod existuje uz velmi davno. Aj pred nacizmom, aj pocas.. aj po. S nacistickym nemeckom podla teba nikto neobchodoval len amerika? :lol: co fetujes?

Preco, to je dalsia vyslovene debilna otazka ( a pod tym myslim pre cenzuru realnu poruchu).. Preco svetove velmoci vynachadzaju zbrane? he? Myslis ze ked dneska cina vynajde zbran XY, tak amerika sa ju nebude snazit kontrovat? No skus porozmyslat, a nikto nevravi ze atomovku vymyslali proti nacistom.. vymyslali ju presne z toho isteho dovodu preco dneska vymyslaju dalsie zbrane.. tak nebud jak maly. Nema uz cenu zivit einsteinovu temu.. forget bout it
Prečo by Einštena škrelo svedomie keby nič nespravil? Veď na to potom logicky nemal dôvod.
precitaj si este raz co postol krija, einsten nehovori "trapi ma ze som vymyslel atomovku".. vravi " trapi ma ze som sa pricinil o ten list (po tom co videl co bomba v japonsku napachala)" .. a isto niesi taky blby aby si nevidel rozdiel medzi napisanim listu a zostrojenim atomovej bomby. :?

a krijove zavery prosim ta interpretuj ako krijove zavery.. nie ako fakty

btw. neviem preco ma stale spajas s tisom?.. ja mam tisa na salame. Kludne si najdi co som na jeho adresu povedal.. a rozoberaj to v patricnej teme.. ja problem s pochopenim nemam, to ty mas neaku obsedantnu poruchu.. einsteina ti uz primitivnejsie vysvetlit neviem
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Predstav si ze zahranicny obchod existuje uz velmi davno. Aj pred nacizmom, aj pocas.. aj po. S nacistickym nemeckom podla teba nikto neobchodoval len amerika? co fetujes?

Preco, to je dalsia vyslovene debilna otazka ( a pod tym myslim pre cenzuru realnu poruchu).. Preco svetove velmoci vynachadzaju zbrane? he? Myslis ze ked dneska cina vynajde zbran XY, tak amerika sa ju nebude snazit kontrovat? No skus porozmyslat, a nikto nevravi ze atomovku vymyslali proti nacistom.. vymyslali ju presne z toho isteho dovodu preco dneska vymyslaju dalsie zbrane.. tak nebud jak maly. Nema uz cenu zivit einsteinovu temu.. forget bout it
:lol: :lol: :lol:

Čo má zahraničný obchod s tým že USa sympatizovali s Hitlerom a nacizmom? Čo sa týka zahraničného obchodu osobne si myslím že je minimálne divné aby jedna krajina ťažila z dodávania zbraní obdivom stranám konfliktu. To že nemáš dostatok predstavivosti a nechápeš obrazom je asi dôsledkom školskej reformy a zúženiu hodín slovenčiny.
Tvoje neustále agresívne iných zosmiešnujúce útoky svečia o nevyrovnanosti tvojej osobnosti. Človek vyrovnaný vzelaný dokáže komunikovať bez zosmišňovania inej strany človek ktorý klame a klamať envie sa často dostane do pozície kedy ej rozčúlený z toho že jeho klamstvo niekto odhalil. Teda povedal ybs om ak chceš klamať taks ato nauč lepšie. A Dr. Tisa som tu zamontoval iba ako obraz. Zjavne si nepochopil. Skús čítať viac básní. Pochybujem, že poznáš význam slóv trópy a figúry. Samozrejme vygoogliš to za pár minút a potom sa tu hraješ na vševeda.

ďalej si sa sám dostal keď vravíš citujem:,,a nikto nevravi ze atomovku vymyslali proti nacistom.. vymyslali ju presne z toho isteho dovodu preco dneska vymyslaju dalsie zbrane.. tak nebud jak maly."

Ale Einšten práve výskummi nacistického Nemecka odvôvodňoval v liste prezidentovi dôležitosť vytvorenia atómovej zbrane USA ako prvými, ty zrazu neguješ Einšteinovu korešpondenciu.

Teda si vlastne povedal že Einštein podpísal list o ktorom vedel že je to znôžka bludov a verejne podporil vytvorenie atómovej bomby bez pádnych argumentov a dôkazov. Teda si potvrdil opodstatnenosť Einšteinovej viny. Teraz to vyzerá že Einštein z vlastnej vôle vyzval prezidenta USA aby vytvoril ničivú zbraň.
precitaj si este raz co postol krija, einsten nehovori "trapi ma ze som vymyslel atomovku".. vravi " trapi ma ze som sa pricinil o ten list (po tom co videl co bomba v japonsku napachala)" .. a isto niesi taky blby aby si nevidel rozdiel medzi napisanim listu a zostrojenim atomovej bomby.

a krijove zavery prosim ta interpretuj ako krijove zavery.. nie ako fakty

btw. neviem preco ma stale spajas s tisom?.. ja mam tisa na salame. Kludne si najdi co som na jeho adresu povedal.. a rozoberaj to v patricnej teme.. ja problem s pochopenim nemam, to ty mas neaku obsedantnu poruchu.. einsteina ti uz primitivnejsie vysvetlit neviem
Tak po prvé čo si vzťahovačný? -asi budeš jedináčik, kde ťa spájam s Tisom? Čo si paranoik, raz som ťa spojil a ospravedlnil sa ti, ďalej ťa vôbec vo vzťahu k Tisovi neriešim.

A dojalo ma že Einšteina trápi, že sa pričinil o napísanie listu, nuž to je dobrá haluz, ja som už toľko listov popísal a nikdy ma to niejako netrápilo skôr ma mohol trápiť obsah listu:D Ale možno že Einšteina trápilo, že list bol dokrčený:D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay, slay :? moje zavery vychadzaju z faktov. neviem co je nepochopitelne na tom, ze einstein relativne presne opisuje v prvom liste znicujucu silu atomovej bomby a to dokonca v case pred samotnym zaciatkom WWII. vari si nemyslis, ze tieto bomby su v case mieru viac nebezpecne ako pocas vojny, pripadne, ze nemecka bomba by bola v tom case nicivejsia ako tie dve od USA? lebo ak ano, tak ste s einsteinom uz dvaja :D .

ad trafena hus...nehovori sa to nahodou vtedy, ked nikoho nemenujes, na nikoho neukazujes prstom a on sa aj napriek tomu ozve? ty si menoval :wink: .
poi
Medium Star
Medium Star

ano ano.. a za chvilu zasa bude znama veta za vsetko mozu zidia.. boze moj.. toto forum o politke je o troch ludoch ( neonacistoch ) a nikomu to nevadi. nikomu nevadi ze sa tu spochybnuje holocaust ( co je mimochodom trestne takze to je to iste ako kebyze tu davate hakove krize ) mimochodom teraz mi tu zacnete hovorit ze svastika je symbol stastia no bohuzial v europe je to symbol nestastia.. Ja uz sem odmietam pisat. lebo zasa mi bude karmou chodit ze som ko*ot a podobne veci.. stym admin nic nerobi.. proste tento topic by mal byt zruseny.. a konec. zbohom
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

:D ja nesom neonacista ale suhlasim s mnohymi na tejto teme zucastnenymi co sa tyka toho ze zavela veci mozu sionisti, ze su to kur*y a ze sa skryvaju za ten posraty holocaust.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

asi aj prednasajuci z dnesneho rana je podla poi-a neonacista, lebo tvrdi ze za Krizu mozu majitelia americkych bank, "ktori okradaju ludi"... pochybujem ze by nevedel kam sa tato bankarska elita radi...
Napísať odpoveď