Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
violator
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa violator »

begbeee napísal:Keď nedáva hranice morálka v rodine, musí sa to upraviť zákonom. A konieckoncov normy zákona sú vždy miernejšie ako normy morálky. Takže nevidím problém. :)
presne tak, ked si rodicia tazko poradia s vlastnym dietatom, tak sa netreba cudovat, ze si taketo "psie kusy" dovoluju aj voci ucitelom. A casto robia chybu aj rodicia, ktori su az prilis "umaznani" a ovplyvneni svojim dietatom, ze im unika racionalna podstata veci a nekriticky si chrania svoje milovane deturence stoj co stoj...podobne ako v jednej skole, kde rodicia spisali peticiu, aby bol z triedy vyluceny chlapec trpiaci epilepsiou...a dovod? deti sa boja...nazor nech si utvori kazdy sam..

a este k tomu respektu novopecenych ucitelov - ziadny novy ucitel/profesor neziska respekt hned...nas slovencinar-vynikajuci clovek a vazeny profesor s prirodzenym respektom, nam raz povedal, ze aj on mal na zaciatku problemy a par studetov mu do oci povedali, ze je kkt..ale priznal sa nam tiez, ze na zaciatku sam nevedel kde je a istu dobu to trvalo kym sa aklimatizoval a vidim to na viacerych profesoroch, ale zaklad je vzdy obojstranna slusnost a ucta(na zakladnej skole ucitel vo vacsej miere plni aj vychovnu funkciu, cize tam sa to caka najma od ziaka)

:cookies:
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ja som chodil na velmi velmi slusne gymnazium kde si nikto na ucitela nedovolil. preto si neviem predstavit preco by to ucitelia potrebovali.

na druhej strane existuju skoly kam chodia ziaci ktori na viac nemaju a vacsinou na tych najpodradnejsich ucnovkach byva taky odpad spolocnosti ze az. na daktorych skolach sa ucitelia boja o svoje zivoty...

ja som chodil na gymnazium a brat na SPS takze viem rozdiely. SOU byvaju kategorie tiez...

takze ano, myslim si ze to bol celkom zaujmavy a uzitocny krok.
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

N1: Je to totalna blbost, ze mladi profesori su horsi. Neviem mozno si chodil na taku skolu ale u nas su ti mladi velmi dobri a mame s nimi dobre vztahy :) Tam ide o to ze oni maju odost iny pristup ako starsia generacia, ale naucit vedia :wink:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

suhlasim s nazorom nado mnou. prirodzeny respekt nezavisi na veku, ide o to, po aku hranicu dany vyucujuci dovoli studentom sa dostat. ked som bol teraz na lyzovacke s gymplackymi triedami, tak aj ked som si s prvakmi (15-16) potykal (nebudu mi predsa vykat), stale som si udrziaval prirodzeny respekt. ide o to, akym sposobom ten dany vyucujuci komunikuje so studentami
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

NumBer_One napísal:Môj názor je taký, že mladí profesori/učitelia sú úplne blbý. Snažia sa dokázať čo najviac a popritom nedokážu nič. Ide im len o to, aby si vybudovali svoj rešpekt, ale ani to nedokážu. .

btw: aby som nebol od témy, tak: v dnešnej dobe sa profesor neodváži dať facku žiakovi, pretože aspoň polovica by mu vrátila a zvyšok by mu prerezalo pneumatiky na aute alebo poškriabali farbu :D
Ty kde zijes dpc. To kvoli takym ako ty dostali ucitelia status VC...
Mladí učitelia sú uplne blby? Ja o tom neviem, skor mam pocit ze ked mladi ucitel pride do skoly s uplnym nadsenim ucit to nadsenie mu ostatne dva mesiace pretoze sa to jednoducho neda je vycerpany psychicky.
Studenti si sami pracu ucitelov nevazia. Viem o com hovoirm som tiez student...

Vela sa rozpravam s ucitelmi aj zo zakladnej skoly obcas aj zo strednej aj kamaratov mam vela ucitelov a zo vsade pocuvam ze my sme boli ta posledna normalna generacia 88/89 ktora vedela aj pocuvat.

Ja som teraz na vysokej a ano na strednej aj zakladnej sme si ponadavali mali sme pocit ukrivdenosti ale nikdy nie do oci boli sme ticho a vzdy sme vsetko vedeli vyriesit rozumne...
TO co sa deje na niektorych skolach je fakt dehonestacia ucitelstva. tymto ich neobahujem aj oni maju chyby ako kazdy iny clovek, ALe myslim ze dat im status VC je troska silna populisticka kava z dielne nasho "pana premiera"

Ako tu uz bolo spomenute, rodicia si nevedia dat do poriadku deti (vidim na svojom blbom bratovi) a nechavaju to na starost ucitelovi, a kedze ucitel nieje rodic nemoze sa plne venovat ziakovi hlavne ked je v triede 35 ziakov...

A ano dnes detska nemaju zaujem o vzdelanie. najradsej su za pocitacom pocuvaju priblblu agresivnu hudbu a pozeraju stupidne americke filmy. Ale ten zaujem to je obojstranne tam to musi zas ucitel vediet podat tak aby ten predmet bol zaujimavy...

A este k otmu pridal aj nas ficko Ze rodicia pojdu za vychovnu do basy? Mne oco par krat taku struhol ze mi hlavu zvrtlo lebo som robil kraviny a dnes je zo mna slusny a normalny clovek...

Ja by som decka tyup moj brat mlatil kym by mu to ta hlupost a debilita nevyprchala z hlavy.

Ako to bolo dakedy? Tupy ziak dostal trstenicou. Este ja som v prvaku a druhaku par krat dostal trstenicou po prstou ale bolo to dobre.
qwerty-xyz

Re: Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

TraiTor napísal:co si o tom myslite ? :) kebyze kazdy neda svoje "kusi" s mobu na youtube a nechvalia sa stym mohli sme si znich robit prdel furt :P
ucitelia ma seru tak neskutocne ze tu ohladom tych individui co sa vydavaju za ucitelov zalozim samostatnu temu. Aby tu aj ostatni vedeli co za svina ucitel je. A poviem to takto na moje decko by siahol ucitel len raz!!! potom by bol sest tyznov s dolamanymi rukami a nohami a to by osm sa este ovladal. Nenavidim ich a viem preco, kto si odskakal v skole svoje vie o com hovorim.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Najdu sa aj medzi ucitelmi Individua ale je to ucitel ...
Taktiez som bol minule pozret na zakladku ... a Riaditelka hovorila ze asi o chvilu konci.
Proste dnesna generacia je tak rozmaznana ze sa to neda vydrzat. Myslia si ze vsetko mozu ... atd.
Tiez som bol pozret Telocvikara na tej skole ... je to Extremny kludas a ked ti natiahol tak to bolo z humorom.

A uz 3× mu rupli nervy a prepleskol Ziaka 8rocniku (Cely ucitelsky zbor sa stazuje ze si s nim nevedia dat rady) ... Na druhy den rodicia ... Nas syn je svaty jak ste ho mohli udriet ... Ked im vysvetloval aky je tak nie nie to nieje pravda atd... Ohanali sa Sudom za ublizenie na zdravi a psychicku ujmu ... Proste katastrofa.
Neviem kam to vsetko speje.

Qwerty ... Ty bud radsej ticho ... Ty si tiez dobre individuum. Tak drz pysk a posluchaj nech z teba nieje zametac.
Polamal by si mu ruky a nohy?? Skvele riesenie. Ked budes mat tak prije*** syna ze sa neda zvladnut tak budu dve moznosti. Vylucenie alebo mu niekto v amoku tak najebe ze ho nespoznas.

Zaviest kamery a hned sa bude lahsie dokazovat kto je ten zly.
Sagittarius
Guru
Guru

Re: Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?

Príspevok od používateľa Sagittarius »

qwerty-xyz napísal:Nenavidim ich a viem preco, kto si odskakal v skole svoje vie o com hovorim.
My vieme, ty si si toho v živote toľko odskákal. :( Chudáčik náš. Že to až nie je možné... :P
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

qwerty: ach jaj :roll: no posťažuj sa, chudáčik...čím ti tak hrozne ublížili, že ich nevieš vystáť.

preplesk žiaka: sú aj horšie metódy - zosmiešnenie a obrátenie triedy proti tomu žiakovi, len sa to tak často nepoužíva, lebo preplesk je jasnejší a jednoduchší...

rodičia vs. učiteľ - aký rodič, také dieťa. Proste pokiaľ rodičia budú tvrdiť "môj svätúšik," tak akákoľvek komunikácia s nimi je zbytočná. Treba s rodičmi systematicky a od začiatku spolupracovať, aby získali v učiteľa dvôveru.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Dobre robia co robia, dnesna mladez a celkovo ziaci na zakladnych a strednych skolach, si dovoluju az moc. Nevravim, ze sme aj mi taky neboli, ale predsa s tym treba nieco robit. Takze povazujem to za dobry krok.
Ucitelia robia svoju robotu a to, ze ziakom sa nechce ucit a su lenivy,to nieje vina ucitelov.
sigma
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sigma »

To je blbost podla mna...
qwerty-xyz

Stoporko napísal:qwerty: ach jaj :roll: no posťažuj sa, chudáčik...čím ti tak hrozne ublížili, že ich nevieš vystáť.

preplesk žiaka: sú aj horšie metódy - zosmiešnenie a obrátenie triedy proti tomu žiakovi, len sa to tak často nepoužíva, lebo preplesk je jasnejší a jednoduchší...

rodičia vs. učiteľ - aký rodič, také dieťa. Proste pokiaľ rodičia budú tvrdiť "môj svätúšik," tak akákoľvek komunikácia s nimi je zbytočná. Treba s rodičmi systematicky a od začiatku spolupracovať, aby získali v učiteľa dvôveru.
zakladna skola nemenovana. Ucitelia ? na matike sme a pracovnom sme mali takeho vola ze nas vzdy BEZ ohladu na to ze sme boli slusni a ticho si sedeli tahal za vlasy a za sticu(vlasy pri uchu) tahal nas za usi az sme museli z lavic vstavat a ako debil sa pri tom chechtal, na hodiny chodil opity a vzdy nam nadaval protom sme boli vyberova trieda a nikto mu nic nerobil. Nas druhy tiredny nas mlatil komplet vsetkych chlapcov dalsi stary komunisticky expert na vychovu, dalsia triedna bola psychicky chora furt sa rozrevala ked nejaky pruser prepukol dokym sa o nicom nevedelo tvarila sa ze sa nic nedeje, A kopec dalsich individui O dobrych 15 tich uciteloch by som sa mohol tak rozpisat ze az. Kludne napiste ja nemam problem rozpisat sa o blbosti,uchylnosti a dalsich inych peknych vlastnostiach prisluchajucich hovadam ktori si vravia ucitelia.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

poviem to takto, teta uci na SOU a minule celej triede povedala ze su je***. ani sa nedivim. inteligencne to je niekde na urovni africkych domorodcov, nema to rozum, len nejaky primarny mozog.

problem je v rodinach, kde to vsetko zacina a v tom, ze priblbli rodicia si nedokazu uvedomit ze aj ich syn/dcera je priblbla.

dalsi problem je system, kde skoly dostavaju peniaze podla poctu studentov, cize nikto nikoho nevyrazi.

priatelka konci pedagogiku a co praxuje uz od strednej tak vidi, ze terajsie deti v skolkach su natvrdle a nedokazu sa uz ani poriadne vyjadrovat. rodicia detto, nedokazu prijat ziadnu kritiku.

neviem ci by ucitelom samotnym status VC pomohol, za taku facku by mali hned obvinenie zo zneuzitia pravomoci VC. kto by tym ziskal?

som zvedavy kedy tento cely picisticky system klakne
qwerty-xyz

zelovoc napísal:poviem to takto, teta uci na SOU a minule celej triede povedala ze su je***. ani sa nedivim. inteligencne to je niekde na urovni africkych domorodcov, nema to rozum, len nejaky primarny mozog.

problem je v rodinach, kde to vsetko zacina a v tom, ze priblbli rodicia si nedokazu uvedomit ze aj ich syn/dcera je priblbla.

dalsi problem je system, kde skoly dostavaju peniaze podla poctu studentov, cize nikto nikoho nevyrazi.

priatelka konci pedagogiku a co praxuje uz od strednej tak vidi, ze terajsie deti v skolkach su natvrdle a nedokazu sa uz ani poriadne vyjadrovat. rodicia detto, nedokazu prijat ziadnu kritiku.

neviem ci by ucitelom samotnym status VC pomohol, za taku facku by mali hned obvinenie zo zneuzitia pravomoci VC. kto by tym ziskal?

som zvedavy kedy tento cely picisticky system klakne
to nie je o skolach ale uciteloch a vztahoch v meste ver mi, Ja som bol najprv na najlepsej a najnovsej zakladnej skole a bol tam samy vykvet a neskor na statnom gymku kde sa nasiel tiez riadny vykvet v zbore . . . Teda cest vynimkam. . . .
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Soviet napísal:Ucitelia robia svoju robotu a to, ze ziakom sa nechce ucit a su lenivy,to nieje vina ucitelov.
Nie je to moja myšlienka a VOBEC to nemyslím v náboženskom duchu, ale toto je kríza rodiny a vzťahov medzi ľudmi.
ades
Guru
Guru

qwerty-xyz napísal:protom sme boli vyberova trieda
aj na osobitnej su vyberove triedy? alebo v akom vybere si bol ty?
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Musim sa trochu zastat qwertyho aj ked nerad.Na skole mame napr delene vyucovanie Vypoctovej techniky na dve skupiny.Moj ucitel je v pohode ale ucitelka druhej skupiny je pravdepodobne psychicky narusena.Kazde rano prebieha ritual medzi dvoma skupinami ze niekto z mojej skupiny ide po triednu knihu za ucitelkou do druhej skupiny.Minuly tyzden to tak bolo ako vzdy ale typek prisiel bez knihy ze mu nechcela dat.Druhy krat prisiel znova bez knihy lebo ze vraj my tu hodinu ani nemame ze klame ze ju chce ucitel.Treti krat prisiel s tym ze sa so ziakmi zamkla v svojej ucebni.Stvrty krat napisal ucitel ze "Prosim ta Tana daj mi triednu knihu" chlapik jej to strcil popod dvere ale aj tak reagovala sposobom ze je to podvrh ze my tu hodinu nemame.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Plne suhlasim zo Zelovocom.
Ako som hovoril predtym su aj medzi ucitelmi individua ale ked mi to prekaza naklusam za riaditelom/riaditelkou s uprimnou prosbou o presetrenie pripadu.

A vsade plati: Aky si ty na mna taky som ja na teba.
Ak ste banda k...... ktory sa nevedia spravat, nevidia rozdiel medzi hodinou a prestavkou a nevedia sa ukludnit tak necakajte od nich normalne spravanie.
Ja som bol na strednej plnej havede ... Ale kazdy ucitel vedel ze som normalny (resp. jeden z normalnych (3-4)) A tak sa ku mne aj spraval.
Pri skusani ma nepotapal, nedaval zakerne otazky. Ich daval dolu jedna radost ... (Pokial to nevedeli, ak sa naucili tak bol spokojny)
Na praxi som urobil svoju robotu, dal mi dalsiu. Od zosilnovacov po Indikatory, Spajkovacie stanice atd ... Proste nadherna robota ... Od Zakladnych konstrukcii po finalne elektricke vyhotovenie.

Oni ak po 2mesiacoch nieco spravili tak ich nechal vyspajkovavat suciastky(Robota jak za trest) ... A ak ich iba ucvakavali tak kupovali druhe.
Atd...

Na maturite som odovzdal svoju pracu spolu s dokumentaciou na 28Stran. Bolo tam par nedostatkov a nemali problem ...
Na teoretickej skuske som si dal zalezat ... Aj to tak vyzeralo ...

Proste som nerobil skole Hanbu par krat som ich aj reprezentoval a zato mi boli vdacny.
Ale dost o mne ...

Diego ... Ty sa tiez nemusis stazovat ... Ucitelia ti "ublizuju" a "vozia" po tebe ale ty s tym nic nerobis. Ides sa postazovat do krcmy a tym to hasne.
Ked sa po mne niekto vozi a umyselne mi skodi tak som v tu hodinu u riaditela a ziadam napravu. Ak nepomoze tak su na druhy den v skole moji rodicia.
Ale v tom pripade musis byt aj ty normalny k ucitelom. (Pri zasadnutom mozes spravit vynimku)
qwerty-xyz

ades napísal:aj na osobitnej su vyberove triedy? alebo v akom vybere si bol ty?
A trieda zakladnej skoly bernolakovej vranov nad toplou. :wink: osobitna je trosku inde. Najprv boli triedy od A po E v druhom rocniku sa spravil vyber ziakov ktori boli najlepsi z jazyka a celkovo asi tiez a ti sli do A cky, Ostatni boli v B a C. PO stvrtom rocniku slo par ludi na osemrocne gymnazium tak sme boli zbytok ziakov plus novi ziaci z dedin ktori ku nam nastupovali ako normalne na druhy stupen a ziaci inych tried boli uz na inych skolach. Takze sme ostali A,B a C. Vy ste sa takto nedelili? ? ?
ades
Guru
Guru

qwerty-xyz napísal:A trieda zakladnej skoly bernolakovej vranov nad toplou. :wink: osobitna je trosku inde. Najprv boli triedy od A po E v druhom rocniku sa spravil vyber ziakov ktori boli najlepsi z jazyka a celkovo asi tiez a ti sli do A cky, Ostatni boli v B a C. PO stvrtom rocniku slo par ludi na osemrocne gymnazium tak sme boli zbytok ziakov plus novi ziaci z dedin ktori ku nam nastupovali ako normalne na druhy stupen a ziaci inych tried boli uz na inych skolach. Takze sme ostali A,B a C. Vy ste sa takto nedelili? ? ?
ja som siel na osemrocny hned po stvrtej triede. to, ze ste sa konecne v druhom rocniku naucili po slovensky je chvalyhodne, no tvoj kredit ti to tu nezvysi. prezentoval si sa dostatocne na to, aby sme tu vsetci pochopili, ze vyber u teba znamena "vyber".
mozno tvrde slova, ale stojim si za nimi
Napísať odpoveď