Knihy to je moje.
Hlavne fantasy a hlavne od Pratchetta (aj keď posledné časti Zeměplochy už dosť s premáhaním) a najnovšie hltám všetko od Kulhánka a spol. Neviem či to je horor, sci-fi, fantasy ale asi mix toho všetkého.
No ja knihy citam kedykolvek mam cas potterovky som preluskala aspon 4x, eragon je tiez dobry, ale citam ja knihy typu Brown alebo Dan...........momentalne ma drzi dievcensky fenomen Twilight, ktory som zatial preluskala iba 2x
Samozrejme, Military Sci-Fi.
za posledné cca 2 roky ich bolo dosť...
Aliens 1-4
DOOM 1-4
Sirotčinec 1-3
HALO 1-3
Pochod 1
Hviezdna pechota
na západ od cti
StarCraft 1-3
Planeta smrti 1-3
Čítam Momentálne sú to najmä detektívky od Dominika Dána... A aj celkovo mám v obľube detektívky alebo knihy s kriminálnou tematikou (výborný je V. P. Borovička). No môj najobľúbenejší autor je z celkom iného žánru - fantasy literatúra. Kto iný než Tolkien ? Okrem toho mám rád aj knihy od P. Coelha, Maxima E. Matkina a Borisa Filana. No prečítam ozaj všeličo, len ma to musí nejak zaujať zo začiatku
Dana Browna som prečítal, ale nejak mi jeho knihy neimponujú.
Knihy vobec necitam...prestal som ked som bol maly
V skole som precital (okrem ucebnic, ktore som cital - teda neprecital som ich od zaciatku do konca) jedinu knihu - Chram matky bozej v Parizi
Citam veci na internete...od bbc po vsetky mozne IT weby az po wikipediu...vsetko, co ma zaujima.
PDFka citam len od Ciscopress a manualy k vsetkym sietovym prvkom
ja mam o zabavu postarane na najblizsiu dobu, kedze som sa pustil do Svateho Pisma Zacal som Novym zakonom najprv...budem rad ked precitam aspon ten Novy zakon...
No, taktiež všetky Potterovky ako kolega nado mnou, povinné čítanie do školy (t.j. slovenská literatúra) + literatúra faktu a hlavne rôzne dejepisné knihy (najmä o WWII)
Moj oblubeny zaner je jednoznacne fantasy... Medzi moje oblubene tituly patria Tetralogia Dracich Jazdcov - Eragon, Eldest, Brisingr [stvorka sa pise] od Ch. Paoliniho.
Dalej mam rad takisto aj knihy z obdobia stredoveku, Druhej svetovej vojny a staroveku. Bavi ma aj sci-fi ale to necitam kazdy den.
V pohode su aj biografie, napr. Metallica Some kind of monster je paradna.
Práve som dočítal Ian Christe - Sound of the Beast: The Complete Headbanging History of Heavy Metal (v mne dostupnom preklade Ďáblův hlas: Heavy Metal (Kompletní historie pro znalce).
Sem tam pasáže, čo som mohol aj preskočiť (glam metal), občas zaujímavé čítanie.
Tak ja som mala tiež dobrý čitateľský absťák v júli, jedna kniha išla za druhou, prečítala som ich asi 5. Teraz ma chytila Jackie collins, zaujímavý štýl písanie, veľa poprepletaných osudov, zamotaný dej. Fakt dobré.
Čítam knihy v anglickom jazyku, baví ma to a pomáha mi to zlepšiť angličtinu. Nemá žiadneho obľúbeného spisovateľa, prečítam si všetko čo sa mi dostane do rúk (vďaka mojej priateľke, ktorá ma zásobuje naozaj kvalitnými dielami). Prečítal som už množstvo kníh, a nemienim s tým prestať
to bolek: Jackie collins napísala aj knihu Milenci a hráči? v AJ Gamblers and lovers, I think...