Wi-Fi router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Wi-Fi router

Príspevok od používateľa DjBass »

Čaute. Chcem si kúpiť nejaký Wi-Fi router. Potrebujem, aby sa tam dalo Wi-Fi vypnúť nejakým tlačidlom na routri a nie v nastavniach. Nepoznáte nejaký? Ďakujem.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Najprv upresni aky typ wifi routeru.

DSL Wifi router, Wifi router s WAN portom, chces vysielat ci len prijimat? Dalej aky standart B/G alebo uz B/G/N?

Pochybujem ,ze klasicke domace routre maju tlacitko na vypinanie wifi, ked sa ti nechce wifi vypinat cez webove rozhranie, mozno sa bude dat urobit .BAT subor ,ktory to zvladne. Pripadne len odmontujes antenu.
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Alebo ho vytiahnes zo siete :D
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Wifi router s WAN
2. Vysielať
3. B/G
ezechiel88 napísal:Alebo ho vytiahnes zo siete :D
Fakt rada za milión. :lol: Ja by som ho potreboval mať stále zapnutý (LAN) a aby sa dalo wi-fi nejak ľahko vypnúť. Alebo keď aspoň poznáte nejaký, v ktorom to ide v pohode cez WEB rozhranie, tak podaďte pls... lebo som sa stretol s routermi, na ktorých to bolo veľmi zložité a kým som sa k tomu dostal, tak som sa s tým riadne pohral.

//Neviete o ničom? :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DjBass: Velmi zlozite??? Mozes to prosim ta nejak definovat ci opisat??? Lebo vacsinou je to len o tom, ze mas prvu polozku wifi a tam je moznost zapnut alebo vypnut. Ak mas zapnute, tak su tam dalsie nastavenia. Cize staci kliknut na vypnut, ulozit/pouzit, restartuje sa router a je to. Co je na tomto velmi zlozite??? Nepoznam zariadenie, ktore by to malo inak, ak neratam rozne linux based zariadenia, ktore prakticky nemaju ani web rozhranie, jedine nejake ssh/telnet, ci vlastnu aplikaciu pre spojenie.
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Este otazka koli comu potrebujes aby sa wi-fi dalo vypnut ? Ak len koli tomu aby sa ti nik nepripojil tak staci dat skryt SSID pripadne to rovno zaheslovat. Ak koli setreniu elektriky tak to si moc nepomozes. A vo vseobecnosti plati tak ako uz pisal hojko ze router sa musi vzdy restartnut po zmene nastaveni cize ti vypne na tych 20 sekund aj LAN spojenie. Pochybujem ze naky ma HW prepinac na wi-fi a ak ano urcize nie je za par supov.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Môj AP má tuším HW vypínanie Wi-Fi, ale je to AP, nie router - má len jeden LAN port... Inak poradiť neviem

// tá K- je za čo? :shock:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak viete aspoň poradiť nejakú dobrú značku so slušnou administráciou?
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

DjBass napísal:Tak viete aspoň poradiť nejakú dobrú značku so slušnou administráciou?
Vigor 2700
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Blackburn > Nejaký Ovislink jednoznačne.
Router, na ktorom sa hardvérovo vypína Wi-Fi som, ešte nevidel.

DjBass > Ty si nejaký dopletený. Nikde nebola reč o aDSL routri... Tak načo radíš predraženého aDSL-kového Vigora?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Prepáč, že Ti skáčem do témy, ale potreboval by som iba vedieť, či v pohode napojím PC a notebook cez jeden z týchto routrov :arrow:

AirLive WL-1500R

príp.

AirLive WT-2000USB+WL-1500R pack - dalo by sa to USB použiť ako Wifi adaptér pre notebook, ktorý nemá zabudované Wifi?

Ďakujem za rady.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Pilifo napísal:Prepáč, že Ti skáčem do témy, ale potreboval by som iba vedieť, či v pohode napojím PC a notebook cez jeden z týchto routrov :arrow:

AirLive WL-1500R

príp.

AirLive WT-2000USB+WL-1500R pack - dalo by sa to USB použiť ako Wifi adaptér pre notebook, ktorý nemá zabudované Wifi?

Ďakujem za rady.
Oba routre sú rovnaké akurát k tomu druhému je Wi-Fi USB adaptér. Napojíš sa v pohode. Jasné môžeš ten USB použiť ako adaptér k NB ktorý nemá Wi-Fi. Mám ten istý adaptér a používam ho na PC a ide v pohode.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak dúfam, že sa mi to s týmto routrom podarí rozbehať. Ešte sa mi zdala podozrivá tá cena, ale relatívne lacný je asi preto, lebo je to už starší model.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Pilifo > Podarí, prečo by nemalo. A cena je maximálne v pohode. Na Ovislink primeraná... :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Keď sa to podarilo mne, nevidím dôvod prečo by sa to nemalo tebe :wink:
A ti môžem poradiť tak kúp ten pack (router + USB adaptér) spolu ta to výjde lacnejšie ako keby si to kupoval osobitne.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Clean_Up napísal:Keď sa to podarilo mne, nevidím dôvod prečo by sa to nemalo tebe :wink:
A ti môžem poradiť tak kúp ten pack (router + USB adaptér) spolu ta to výjde lacnejšie ako keby si to kupoval osobitne.
To mi je jasné, že tých 200 Sk, čo je tam rozdiel, ma nezabije a vláčiť kábel za notebookom je na nič, doteraz som s tým mal dosť skúseností :P
Napísať odpoveď