Som ziak 4-rocneho (nemenovaneho, ale asi najlepsieho

gympla v BA.
Pametam sa este v 1. rocniku aka zver sa zbehla, kedze uroven gymnazii upadala koli malemu poctu ziakov (teda brali aj 3-karov a pod.)
Nasa triedna, slovencinarka, bola spociatku roka trosku "cvoknuta". Bol to jej 1. rok ucenia (mala asi 36 rokov, predtym pracovala v banke, dokoncena vyska ale nwm aka)
1. rocnik to bolo vyslovene : Ona je negativne nabity oblak a my (trieda) sme boli pozitivne nabita zem.. -> blesky-hromy
Potom sme ju pekne poziadali, ci by sa k nam mohla pridat na hodine etiky, lebo sme brali "vztah ucitela a ziaka".
V ten den sme si to vsetko navzajom vyrozpravali, ako si to ona predstavuje a ako si to predstavujeme my. Od toho dna som sa naozaj tesil do skoly.
pikoska

Po tom, ako sme vyhrali florballovy turnaj v BA kraji nas vsetkych pozvala do cajovne na vodnu fajku (co by som od nej vobec neocakaval ale kolko krat sa zmylis tolko krat sa naucis nieco nove .)
Tym chcem povedat to, ze NIE JE pravda ze mladi ucitelia su "blbi", "namysleni", atd. Najdolezitejsia je komunikacia a vzajomne preukazovanie respektu a ucty.
Chemikarka:
1. den chemie sa mi triasli kolena. 60 rocna stara zena, s troma vysokymi skolami. Niekolko dni potom nam dala pisomku z preiod. tabulky prvkov. (vediet SK nazov prvku, latinsky, umiestnenie v skupine a rade)
Samozrejme, vsetci podostavali 5ky.
Potom sme vsak pochopili ze nas CHCE nieco naucit, ze uz sme na gympli, ze nestaci len pocuvat na hodine. Aj napriek jej niekedy neprimeranemu hlasu je to profesorka, (starej skoly) ktorej ide o toto:
"Naucit, zapametat, mat uzitok."
V 2. polroku uz hodiny chemie boli zabvne, radi sme chodili na jej hodiny a prednasky.
Tymto vsetkym chcem povedat to, ze s KAZDYM typom ucitela sa da dobre vychadzat. (navstivil som celkovo 5 zakl. skol kedze sme sa stahovali a boli casto v zahranici.)
Status VC ucitelom podla mna patri. Typy ludi ako ten qwerty, ktori si myslia ze su majstri sveta, coskoro spoznaju ze na majstrov sa len hraju a coskoro ich niekto "uzemni". Prave status VC (aspon trochu) ochrani ucitelov od takychto individuií.
Profakov (ako aj ucitelov) si treba vazit. (profak NoSky je mojim kamaratom - tikam si s nim, a celkovo priatelsky vztah)
Bohuzial, ak sa trieda sprava akoby dosla z dzungle a potom 1 hodinu su slusni, lebo nechu pisomku, tak sa ani necudujem ze na nich ucitel vrieska a tak.
Vyrastal som v slusnej rodine a mozem povedat, ze ako ta doma vychovaju, takym aj ostanes.
Ospravedlnujem sa za gramatiku a nepisanie s ˇ. Za svojim nazorom si stojim a som sa ochotny aj dalej rozpravat na tuto temu.