Ucitelia s ochranou "verejneho cinitela"?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ades napísal:ja som siel na osemrocny hned po stvrtej triede. to, ze ste sa konecne v druhom rocniku naucili po slovensky je chvalyhodne, no tvoj kredit ti to tu nezvysi. prezentoval si sa dostatocne na to, aby sme tu vsetci pochopili, ze vyber u teba znamena "vyber".
mozno tvrde slova, ale stojim si za nimi
Pokial mas daco proti vyberu chod si to vybavit s ostatnymi ludmi nasej byvalej triedy pretoze ich tymto urazas a ja ti garantujem ze ked ti kazdy z nich da len jednu vzduchom chladenu tak to tak skoro nerozchodis . . . :wink:
a pokial budes mat s ucitelmi take skusenosti ako ja alebo par dalsich ludi tiez na nich zmenis nazor, samozrejme cest vynimkam . . .
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Shark NX napísal: Diego ... Ty sa tiez nemusis stazovat ... Ucitelia ti "ublizuju" a "vozia" po tebe ale ty s tym nic nerobis. Ides sa postazovat do krcmy a tym to hasne.
Ked sa po mne niekto vozi a umyselne mi skodi tak som v tu hodinu u riaditela a ziadam napravu. Ak nepomoze tak su na druhy den v skole moji rodicia.
Ale v tom pripade musis byt aj ty normalny k ucitelom. (Pri zasadnutom mozes spravit vynimku)
Mozem ta poprosit aby si nerozoberal debaty ktore boli iba medzi nami dvoma ale aby si sa vyjadril k teme? :).Teraz som pisal na margo toho ze niektori ucitelia su fakt zreli na psychiatriu.Ked sa po mne povezie nejaky ucitel tak si zapicujem a zivot ide dalej.Ale nemam nervy ani trpezlivost to riesit.Ale tak pokial mozes vyjadri sa k teme.Dakujem
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Dieg0 napísal:Mozem ta poprosit aby si nerozoberal debaty ktore boli iba medzi nami dvoma ale aby si sa vyjadril k teme? :).Teraz som pisal na margo toho ze niektori ucitelia su fakt zreli na psychiatriu.Ked sa po mne povezie nejaky ucitel tak si zapicujem a zivot ide dalej.Ale nemam nervy ani trpezlivost to riesit.Ale tak pokial mozes vyjadri sa k teme.Dakujem
Dieg0: ale veď to bolo k téme. V dnešnej dobe sú decká v škole strašne pohodlné, komótne, lenivé. Myslia si, že všetko dostanú zadarmo a hneď. (verím, že nie tvoj prípad, vravím všeobecne a zo skúseností). A chudák učiteľ sa snaží, aby ten šok ktorý zažijú, keď prídu do real života, nebol taký veľký, lebo tam už im nikto nič nedá zadarmo. Proste: deti si myslia, že žijú v nejakej rozprávke, nemusia sa o nič starať, žiadne povinnosti, len práva (toto mi pripomína cigáňov :D ), každý sa má o nich starať. V dnešnej dobe je trend (poznám dvôverne z táborov ako vedúci), kedy dieťa má vnútorný postoj "bavte ma, starajte sa o mňa." Či to už majú na svedomí rodičia, ktorí ho zavaľujú tonami hračiek a nič mu neodoprú (mamí, ja chcem PS3..... ale to je drahé... mamí...... no dobre...) alebo médií a okolia... každopádne sú dnešné deti viac zhýčkané ako predošlé generácie (dnes je viac money, rodičia majú na deti menej času aby tie money zarobili...).

Nekydajte na učiteľov, len sa snažia robiť svoju prácu a ešte niečo z mladých vykresať. A každé okresávanie bolí. No výsledok potom stojí za to.

Je lepšie, pokiaľ profák na svoj predmet dlabe, dá deckám voľno a nič ich nenaučí? Tých 30 či koľko ľudí potom nemá šancu ísť na výšku kam je tento predmet potrebný.

A učitelia ktorí sú paranoidní alebo bijú žiakov... - zažil som, nerobím z toho vedu - k*k*ti sa nájdu všade. Takých treba len pretrpieť
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Som ziak 4-rocneho (nemenovaneho, ale asi najlepsieho :) gympla v BA.

Pametam sa este v 1. rocniku aka zver sa zbehla, kedze uroven gymnazii upadala koli malemu poctu ziakov (teda brali aj 3-karov a pod.)

Nasa triedna, slovencinarka, bola spociatku roka trosku "cvoknuta". Bol to jej 1. rok ucenia (mala asi 36 rokov, predtym pracovala v banke, dokoncena vyska ale nwm aka)
1. rocnik to bolo vyslovene : Ona je negativne nabity oblak a my (trieda) sme boli pozitivne nabita zem.. -> blesky-hromy
Potom sme ju pekne poziadali, ci by sa k nam mohla pridat na hodine etiky, lebo sme brali "vztah ucitela a ziaka".
V ten den sme si to vsetko navzajom vyrozpravali, ako si to ona predstavuje a ako si to predstavujeme my. Od toho dna som sa naozaj tesil do skoly.

pikoska :)
Po tom, ako sme vyhrali florballovy turnaj v BA kraji nas vsetkych pozvala do cajovne na vodnu fajku (co by som od nej vobec neocakaval ale kolko krat sa zmylis tolko krat sa naucis nieco nove .)

Tym chcem povedat to, ze NIE JE pravda ze mladi ucitelia su "blbi", "namysleni", atd. Najdolezitejsia je komunikacia a vzajomne preukazovanie respektu a ucty.

Chemikarka:
1. den chemie sa mi triasli kolena. 60 rocna stara zena, s troma vysokymi skolami. Niekolko dni potom nam dala pisomku z preiod. tabulky prvkov. (vediet SK nazov prvku, latinsky, umiestnenie v skupine a rade)
Samozrejme, vsetci podostavali 5ky.
Potom sme vsak pochopili ze nas CHCE nieco naucit, ze uz sme na gympli, ze nestaci len pocuvat na hodine. Aj napriek jej niekedy neprimeranemu hlasu je to profesorka, (starej skoly) ktorej ide o toto:
"Naucit, zapametat, mat uzitok."
V 2. polroku uz hodiny chemie boli zabvne, radi sme chodili na jej hodiny a prednasky.

Tymto vsetkym chcem povedat to, ze s KAZDYM typom ucitela sa da dobre vychadzat. (navstivil som celkovo 5 zakl. skol kedze sme sa stahovali a boli casto v zahranici.)

Status VC ucitelom podla mna patri. Typy ludi ako ten qwerty, ktori si myslia ze su majstri sveta, coskoro spoznaju ze na majstrov sa len hraju a coskoro ich niekto "uzemni". Prave status VC (aspon trochu) ochrani ucitelov od takychto individuií.

Profakov (ako aj ucitelov) si treba vazit. (profak NoSky je mojim kamaratom - tikam si s nim, a celkovo priatelsky vztah)

Bohuzial, ak sa trieda sprava akoby dosla z dzungle a potom 1 hodinu su slusni, lebo nechu pisomku, tak sa ani necudujem ze na nich ucitel vrieska a tak.

Vyrastal som v slusnej rodine a mozem povedat, ze ako ta doma vychovaju, takym aj ostanes.

Ospravedlnujem sa za gramatiku a nepisanie s ˇ. Za svojim nazorom si stojim a som sa ochotny aj dalej rozpravat na tuto temu.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

kacjak jedna taka vec.Dnes sa stala taka situacia ze mal kamarat pichnuty cez hodinu notebook v zasuvke a ucitelka namietala ze ho ma vytiahnut.V skolskom poriadku nie je nic take spomenute iba to ze moze ziak pouzit notebook na ucely skolske (ucil sa pascal).To znamena ze ked bude mat ta ucitelka status VC tak ked mu ona povie ze vypoj ten notebook a on povie nie nie je to nikde v skolskom poriadku tak ma zapis na policii za neposluchnutie verejneho cinitela?Pytam sa len cisto informativne nechcem nijak vyryvat
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

qwerty-xyz napísal:Pokial mas daco proti vyberu chod si to vybavit s ostatnymi ludmi nasej byvalej triedy pretoze ich tymto urazas a ja ti garantujem ze ked ti kazdy z nich da len jednu vzduchom chladenu tak to tak skoro nerozchodis . . . :wink:
a pokial budes mat s ucitelmi take skusenosti ako ja alebo par dalsich ludi tiez na nich zmenis nazor, samozrejme cest vynimkam . . .
ja sa nebijem s ludmi, ktori su pod moju uroven.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dieg0 napísal:To znamena ze ked bude mat ta ucitelka status VC tak ked mu ona povie ze vypoj ten notebook a on povie nie nie je to nikde v skolskom poriadku tak ma zapis na policii za neposluchnutie verejneho cinitela?
Nie.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Asi najlepsie to tu spisal zelovoc. Tiez som zvedavy, kedy tento kruh narazi. Samozrejme, ze su aj ucitelia, ktori su drbnuti, tak isto ako su drbnuti policajti, drbnuti predavaci, drbnuti ekonomovia, drbnuti pravnici, drbnuti lekari, drbnuti sportovci, drbnuti vratnici, drbnuti pracovnici na poste, vsade na svete su drbnuti ludia, najdeme ich v kazdom obore. Je to normalne a ako niekto pisal, co uz, treba to pretrpiet, obratit sa na vedenie skoly a pod. Avsak tvarit sa, ze chyba je v uciteloch je podla mna naozaj maximalna hlupost. Osobne sam netusim, ako by som riesil problem, ktory sa zhodneme sa dostal snad na vsetky stredne skoly u nas, maximalna neucta voci ucitelom a neskutocne drze a primitivne spravanie nastrocnych majstrov sveta. Toto nie je problem ucitelov, ale problem deciek a ich rodicov. Statut VC toto nevyriesi, ani skolstvo...
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

N1: zabudol som doplnit napr. taku vec ze ti mladi su trosku modernejsi, myslim ze dokazu narabat s technikou. Priklad: moj profesor fyziky (skupina mladi profesori :)) si na kazdu hodinu donesie notebook, projektor (na dynamiku pohybu si doniesol vlacik a kolajnicky :D) a niekedy aj digitalny fotak aby mohol spravit video cojaviem rovnomerneho pohybu. A pytam sa, z coho sa ti lahsie zapamata ucivo? :wink: z niecoho, co vidis rovno pred sebou a mas to aj prakticky vysvetlene alebo sa ti lepsie zapamatava tak, ze mas pred sebou knizku a monotonne pocuvas vyklad? (tym nechcem povedat ze stari profesori su zli, len chcem povedat ze mlada generacia vie trsku ozivit tie stare metody vyucovania)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Neviem, či to tu niekto spomínal, lebo som to čítal len zbežne...

Ale ak by mali byť verejnými činiteľmi, tak by museli absolvovávať psychotesty, ktoré by potrvdili/ vylúčili spôsobilosť na daný post učiteľa. Pretože niektorí profesori/ učitelia/ majstri sú podľa mňa dosť mimo. Napr. my máme triednu po prážke, ktorá, mám častokrát pocit nevie, kde je...

Ak by boli učitelia teda vyberaní psychotestami, tak by ich bolo menej... museli by sa rapídne zvýšiť platy, aby sa toto povolanie stalo pre ľudí zaujímavým a potom by sa tam hlásilo viac osôb, ktorí by túto prácu skutočne chceli robiť. Pretože niekedy mi to pripadá tak, že niektorí profesori si dali pedagogický smer len z toho dôvodu, že na nič iné "nemali" .. samozrejme česť výnimkám... :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Vigor napísal:Asi najlepsie to tu spisal zelovoc. Tiez som zvedavy, kedy tento kruh narazi. Samozrejme, ze su aj ucitelia, ktori su drbnuti, tak isto ako su drbnuti policajti, drbnuti predavaci, drbnuti ekonomovia, drbnuti pravnici, drbnuti lekari, drbnuti sportovci, drbnuti vratnici, drbnuti pracovnici na poste, vsade na svete su drbnuti ludia, najdeme ich v kazdom obore. Je to normalne a ako niekto pisal, co uz, treba to pretrpiet, obratit sa na vedenie skoly a pod. Avsak tvarit sa, ze chyba je v uciteloch je podla mna naozaj maximalna hlupost. Osobne sam netusim, ako by som riesil problem, ktory sa zhodneme sa dostal snad na vsetky stredne skoly u nas, maximalna neucta voci ucitelom a neskutocne drze a primitivne spravanie nastrocnych majstrov sveta. Toto nie je problem ucitelov, ale problem deciek a ich rodicov. Statut VC toto nevyriesi, ani skolstvo...
vies v com je problem? Vo vyucovani. V tom ze je potreba ovela viac praxe ako citat hovadiny v knihe, ovela lepsie si veci zapamatas z praxe ako z ucebnice. Dalej je problem v ucebnych osnovach, kolko s tych hip hoperikov a majstrov sveta sa venuje sportu? Kolko z nich chodi behavat krajske kola, kolko z nich aktivne hraje hry ako volejbal alebo basketbal? By nemali cas na prkotiny a boli by ovela ovela kludnejsi. Cele ucebne osnovy a vsetko kolo toho je totalne na hlavu, ziadna motivacia ziaka ziadne nic. . . .
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Mam hafo kamaratov, ktory strasne nadavali ked im rodicia vybavovali treningy, plavanie, tenis a rozne aktivity pocas volneho casu.
Strasne mi zavideli to ze som si mohol ist sadnut do mesta na Hlavne namestie citat nejaku knihu alebo skocit len tak na kavu, Na michalsku branu ist fotit s rodinnym znamym atd ... Oni hned po skole sli na Footbal, potom hned na plavanie, a hned na to na behanie, tenis alebo iny sport. Vecer dosli domov uplne vycerpany, nemali cas ani na kamaratov a pri tej unave ani chut moc nie.

Cez Prvy stupen Zakladky sa o nas starala Skola v podobe Druziny, Chodili sme kazdy den (ked bolo pekne pocasie) na vylety na Slavin, Stare Mesto, Hrad atd... Kedze som chodil na Hlboku.
Cez druhy este do 5. Rocniku tiez. V 6. po mna uz chodieval jeden rodinny priatel a bud ma zobral do mesta alebo na polsku ambasadu alebo rovno domov.
A od 7. po 9. Som si robil program sam, bud zo spoluzia-kmi/ckami alebo niekde inde.

A na strednej som zacal behavat, a bicyklovat. Behavanie bolo vacsinou rano pred cestou do skoly po Dlhych Dieloch, bicykel asi tak hodinu po tom co som dosiel domov zo skoly.

Nikdy ma to netahalo robit blbosti.

A jak ta ma skola motivovat?? Si myslis ze ked napr. na chemii pojdete do Labaku tak sa nieco zlepsi??
Povedz co by si ty chcel zlepsit?? Neviem ci behavas a venujes sa sportu ale podla toho co na fore pises tak asi ano. Tiez si ta hrda sfera ... Ta ktora taha cely svet do sraciek a pritom si mysli ze bez nej by svet ani nebol.
FT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FT »

Jáj, qwerty, teba čítať, to je radosť. dík... :lol: Učitelia sú blbí, zlý systém výučby, proste celé zle. Keď budeš kandidovať na ministra školstva, asi ti dám hlas! :P
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Dieg0 napísal:kacjak jedna taka vec.Dnes sa stala taka situacia ze mal kamarat pichnuty cez hodinu notebook v zasuvke a ucitelka namietala ze ho ma vytiahnut.V skolskom poriadku nie je nic take spomenute iba to ze moze ziak pouzit notebook na ucely skolske (ucil sa pascal).To znamena ze ked bude mat ta ucitelka status VC tak ked mu ona povie ze vypoj ten notebook a on povie nie nie je to nikde v skolskom poriadku tak ma zapis na policii za neposluchnutie verejneho cinitela?Pytam sa len cisto informativne nechcem nijak vyryvat
V pripade ze pozival notebook na informatike (alebo ak mu to iny ucitel vyslovene dovolil na danej hodine) tak ucitel nema pravo "zadrhnut" pouzivanie nt na hodine.
Avsak ked ho pouzival,dajme tomu, na matematike, ktora nema do cinenia nic s notebookom, potom musi poschlutnut - "je zakazane pouzivat pristroje a nastroje na hodine, s ktorou nemaju nic spolocneho" Takto to znelo nejako v nasom skol. poriadku este na zakladke tak ja som vychadzal z tohto.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Okej dajme tomu ze je to jedno ale keby proste neposluchol ucitela ked uz bude mat status VC tak co sa stane?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dieg0 napísal:Okej dajme tomu ze je to jedno ale keby proste neposluchol ucitela ked uz bude mat status VC tak co sa stane?
Dostane také sankcie aké budú na škole definované, zápis do triednej knihy, oznamko rodkáčom, znížená známka zo správania.
Status VC nie je o tom, že pôjdeš pred súd, do basy a podoné blbosti.
Ide najmä o to aby učitelia nečelili fyzickým útokom a rôznym formám vydierania a pokusom o korupciu.
Toť vsjo. :wink:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

begbeee napísal:Dostane také sankcie aké budú na škole definované, zápis do triednej knihy, oznamko rodkáčom, znížená známka zo správania.
Toto všetko dostane na väčšine škôl aj teraz. Škola má školský poriadok, a keď ho porušíš vyplynú ti z toho tresty - až po vyhodenie zo školy. Teraz, takže status VC nič nezmení...
begbeee napísal:Ide najmä o to aby učitelia nečelili fyzickým útokom a rôznym formám vydierania a pokusom o korupciu.
Opäť veci, ktoré sú trestné, takže status VC na tom absolútne nič nezmení. Nechápem argumentáciu od niektorých, že je to nutnosť, pretože si decká dovolujú fackať učiteľov. Veď proti tomu existujú normálne právne prostriedky, nehovoriac o školskom poriadku, takže pridávať niekomu status verejného činiteľa nemá naozaj žiadny význam.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Tiež k názvu témy , nechce sa mi všetko čítať , VC by byť nemali niektorí su fakt hovada a vedia spravit zo školy peklo , btw. učiteľ má stále vedieť ako na žiaka. Nemyslím bitku .
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Budem strucny, som za. A to vsetkymi desiatimi.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Chcem vedieť, prečo?...
Napísať odpoveď