Co ma s tymto spolocne kalibracia?To co pises,je nerealne.To mas potom nejaku superbateriu vyrobenu technologiou buducnostivilko napísal:a kalibracia baterky ti nic nehovori?![]()
u su tie 3 percenta realne
Ako na to s baterkou v notebooku.
pri kalibracii si riadiaci soft ulozi,pri akej voltazi aka kapacita baterie este ostava,,neviem ako v tvojom notebooku,ale v mojom su tie udaje velmi presne... vratane predikcie casu uplneho vybitia pri danej spotrebe.. myslim,ze rovnako presne je to u vacsiny notebookov strednej triedydudo02 napísal:Viem.Kalibrujes vlastne riadiacu elektroniku a nie bateriu.Kalibracia baterie-moze byt zavadzajuce.No ja som pisal o tom,ze softy ti to realne neukazu..Preto neviem,co ma stym spolocne kalibracia,ked ta elektronika je riadena dannym softverom.
Voltaz beterie by mala byt cim blizsie ku konstante...Ja by som povedal,ze to vypocita na zaklade mnozstva prudu ktory niekde,niecim pretiekol
.A to je pravda,ze ti to ukaze presne.Hoci aj o tom sa da diskutovat,lebo nie je jedno v akom prostredi sa bateria nachadza-co sa tyka teploty...Ale my sme sa zacali bavit o tom,ci ti ukaze opotrebovanie baterie,co je troska nieco ine...Ty tvrdis,ze tebe ukazuje tvoj soft za 5 rokov 3% opotrebovanie.
Ja tvrdim,ze to je nemozne.A podla mna toto ti ziadny soft neukaze,teda mozno ukaze,ale ma to daleko od objektivity-ako som uz raz pisal 
Idem si teraz kupovat notebook. Zaujima ma jedna vec - pre co najlepsie setrenie baterie je lepsie, ked pouzivam notebook bez napajania nabijania baterie z elektriky a niekde v polke vybitia baterie ju dam znova nabit? Alebo ze ked som doma, tak je lepsie mat bateriu nonstop nabijanu v elektrike? S druhym sposobom nemam problem, na kolko mam 2-3 rocny notebook po bratovi, na ktorom uz odisla bateria a nevydrzi ani 5 minut, preto mam elektrinu stale v notebooku.
-
lucky.strike
Amateur
Trosku som googloval a nasiel som toto:
BTW: ani ja svoje hp neoddelujem od baterky 
Kód: Vybrať všetko
kazda poriadna (rozumej znackova) bateria Li-Ion a Li-Pol ma v sebe kontrolne obvody, ktore maju za ulohu v zasade a zhruba tri veci:
1) nedovolit uplne vybitie baterie - mohla by sa nenavratne poskodit
2) monitorovat proces nabijania a vybijania baterie
3) suvisi s 2 - po uplnom nabiti 'odpojit' resp. ukoncit proces nabijania
v suvislosti s bodom 3 je uplne jedno ci mas bateriu plne nabitu, alebo ju das z notasu prec - ak ides stale zo siete a obvody pocitaca a baterie funguju spravne bateria sa nabijat nebude - co ale aj tak neznamena, ze ti vydrzi 7 rokov (je to dane chemickym zlozenim baterie, ktore viac ako 2-3 roky nevydrzi - uz len preto, ze nedokazes zabezpecit stalu teplotu, atmosfericky tlak apod. ale o tom by sme mohli dlho)
ak sa rozhodnes bateriu vybrat a nepouzivat - nezabudni je predtym plne nabit a tento proces priblizne raz mesacne zopakovat; ako bolo uz povedane - baterie sa samovolne vybijaju-
Cenayus
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako na to s baterkou v notebooku.
mňa by viac zaujímalo čo sa viac "oplatí" mať ju doma stále v sieti alebo používať notebook do 50-60% na baterke apotom ho pichnú do siete.