Ako na to s baterkou v notebooku.

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

vilko napísal:a kalibracia baterky ti nic nehovori? :) :) u su tie 3 percenta realne
Co ma s tymto spolocne kalibracia?To co pises,je nerealne.To mas potom nejaku superbateriu vyrobenu technologiou buducnosti :roll: .A tie DGsofty=Tak ako pisal SHARK NX.Maju daleko od objektivity :idea: .Moj nazor. :)
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

dudo02 napísal:Co ma s tymto spolocne kalibracia?To co pises,je nerealne.To mas potom nejaku superbateriu vyrobenu technologiou buducnosti :roll: .A tie DGsofty=Tak ako pisal SHARK NX.Maju daleko od objektivity :idea: .Moj nazor. :)
vies ty vobec, co je kalibracia? :shock:
dudo02
King
King

Viem.Kalibrujes vlastne riadiacu elektroniku a nie bateriu.Kalibracia baterie-moze byt zavadzajuce.No ja som pisal o tom,ze softy ti to realne neukazu..Preto neviem,co ma stym spolocne kalibracia,ked ta elektronika je riadena dannym softverom. :?:
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

dudo02 napísal:Viem.Kalibrujes vlastne riadiacu elektroniku a nie bateriu.Kalibracia baterie-moze byt zavadzajuce.No ja som pisal o tom,ze softy ti to realne neukazu..Preto neviem,co ma stym spolocne kalibracia,ked ta elektronika je riadena dannym softverom. :?:
pri kalibracii si riadiaci soft ulozi,pri akej voltazi aka kapacita baterie este ostava,,neviem ako v tvojom notebooku,ale v mojom su tie udaje velmi presne... vratane predikcie casu uplneho vybitia pri danej spotrebe.. myslim,ze rovnako presne je to u vacsiny notebookov strednej triedy
dudo02
King
King

Voltaz beterie by mala byt cim blizsie ku konstante...Ja by som povedal,ze to vypocita na zaklade mnozstva prudu ktory niekde,niecim pretiekol :idea: .A to je pravda,ze ti to ukaze presne.Hoci aj o tom sa da diskutovat,lebo nie je jedno v akom prostredi sa bateria nachadza-co sa tyka teploty...Ale my sme sa zacali bavit o tom,ci ti ukaze opotrebovanie baterie,co je troska nieco ine...Ty tvrdis,ze tebe ukazuje tvoj soft za 5 rokov 3% opotrebovanie. :?: Ja tvrdim,ze to je nemozne.A podla mna toto ti ziadny soft neukaze,teda mozno ukaze,ale ma to daleko od objektivity-ako som uz raz pisal :?
SHiFT3R
Novice
Novice

Príspevok od používateľa SHiFT3R »

Idem si teraz kupovat notebook. Zaujima ma jedna vec - pre co najlepsie setrenie baterie je lepsie, ked pouzivam notebook bez napajania nabijania baterie z elektriky a niekde v polke vybitia baterie ju dam znova nabit? Alebo ze ked som doma, tak je lepsie mat bateriu nonstop nabijanu v elektrike? S druhym sposobom nemam problem, na kolko mam 2-3 rocny notebook po bratovi, na ktorom uz odisla bateria a nevydrzi ani 5 minut, preto mam elektrinu stale v notebooku.
lucky.strike
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lucky.strike »

Trosku som googloval a nasiel som toto:

Kód: Vybrať všetko

kazda poriadna (rozumej znackova) bateria Li-Ion a Li-Pol ma v sebe kontrolne obvody, ktore maju za ulohu v zasade a zhruba tri veci: 
1) nedovolit uplne vybitie baterie - mohla by sa nenavratne poskodit 
2) monitorovat proces nabijania a vybijania baterie 
3) suvisi s 2 - po uplnom nabiti 'odpojit' resp. ukoncit proces nabijania 

v suvislosti s bodom 3 je uplne jedno ci mas bateriu plne nabitu, alebo ju das z notasu prec - ak ides stale zo siete a obvody pocitaca a baterie funguju spravne bateria sa nabijat nebude - co ale aj tak neznamena, ze ti vydrzi 7 rokov (je to dane chemickym zlozenim baterie, ktore viac ako 2-3 roky nevydrzi - uz len preto, ze nedokazes zabezpecit stalu teplotu, atmosfericky tlak apod. ale o tom by sme mohli dlho) 

ak sa rozhodnes bateriu vybrat a nepouzivat - nezabudni je predtym plne nabit a tento proces priblizne raz mesacne zopakovat; ako bolo uz povedane - baterie sa samovolne vybijaju
BTW: ani ja svoje hp neoddelujem od baterky :wink:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Dovod preco sa baterie vyberaju je ten, ze sa nezohrieva. Teplo im skodi. Ja ju mam vybratu aj napriklad kvoli nizsej hmotnosi, ked mam NB na kolenach alebo v posteli.
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako na to s baterkou v notebooku.

Príspevok od používateľa Cenayus »

mňa by viac zaujímalo čo sa viac "oplatí" mať ju doma stále v sieti alebo používať notebook do 50-60% na baterke apotom ho pichnú do siete.
Curuj
Addict
Addict

Re: Ako na to s baterkou v notebooku.

Príspevok od používateľa Curuj »

Napísať odpoveď