Věc se má následovně:
Dneska po nekonečné nudě jsem si začal psát se spolužákem a nadhodil jsem téma, nad kterým uvažuji už delší dobu. Hrubý náčrt naší cesty by byl:
koupě zpáteční letenky do Londýna, poté pěšky, busem a vlakem na sever do Skotska (především pěšky), vylézt na Ben Nevis a poté do Glasgow (letenka do Londýna a domů)
Zajímalo by mě, jestli nemá někdo zkušenosti s podobným tripem po Anglii a Skotsku, co očekávat od obyvatel, jaké jsou šance sehnat naslepo levné ubytování (např. na farmách nebo domluvit se s domorodci na statku o postavení stanu na louce a pod.)
Take jak je to s bezpečností na venkově (nemyslím kapesní zloděje ale tak všeobecně), jakým lokacím se vyhnout a které naopak navštívit.
Tak prosím pište pište pište... děkuji
Z jazyka letos oba maturujem, takže se už nějak s trochou snahy domluvíme; s cestováním po evropě mám i docela zkušenost (loni jsme projeli autem 13 států EU viz fotky: www.eurotrip.ic.cz )
Další věc, co bych rád věděl je, nakolik se to liší cenově od ČR a to hlavně: jídlo v supermarketech, jízdenky (vlak, bus)
Případně nějaké typy a rady jak se pohybovat po Británii, abychom na sebe nepoštvali půlku mafie a všechny úřady
Určitě se chceme podívat na Stonehenge ale jak říkám... o Británii toho moc nevím. Ten trip po západní evropě byl bez problému, ale taky jsme měli auto a nechodili jsme pěšky (krom výletů)