Platy
Platy
Ahojte,
Vytváram túto tému, lebo tu ešte nie je, je to skôr taká poradňa, tak snáď sa vám to bude páčiť, a snáď sa to aj rozbehne.
Tak začnem, zaujímalo by ma, koľko môže zarábať grafik v novom čase, grafik printovín, ten čo robí vzhľad nového času, mám známeho, a on si to pochvaľuje, a že je pohodička, ale nechcel prezradiť aký tam je plat, presnejšie som sa zo slušnosti nepýtal.
Vytváram túto tému, lebo tu ešte nie je, je to skôr taká poradňa, tak snáď sa vám to bude páčiť, a snáď sa to aj rozbehne.
Tak začnem, zaujímalo by ma, koľko môže zarábať grafik v novom čase, grafik printovín, ten čo robí vzhľad nového času, mám známeho, a on si to pochvaľuje, a že je pohodička, ale nechcel prezradiť aký tam je plat, presnejšie som sa zo slušnosti nepýtal.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tazko povedat, moze byt plateny pausalne, moze byt plateny od vykonu a mnozstva veci, ktore spravi. Moze to robit aj formou externej spoluprace, moze na nejakom projekte pracovat viacej ludi. Ale zle to platene asi nebude. Mam kamarata, ktory robi pre Novy Cas, konkretne pre vydavatelstvo Ringier ci ako sa to volaju, tak sa ho mozem skusit spytat na to.
Inak ak ta zaujimaju platy, tak pozri na stranku www.naseplaty.sk
Mozno toto bude nieco, aby si si spravil prehlad platov: http://www.naseplaty.sk/prehlad-platov/ ... ma-pr.html
Inak ak ta zaujimaju platy, tak pozri na stranku www.naseplaty.sk
Hojko diky, ale tie platy sú tam už dlho neupravované, podľa toho zarába 990€ čo sa mi zdá veľmi málo, mal by byť platený normálne mesačne + nejaké prémie.hojko napísal:Tazko povedat, moze byt plateny pausalne, moze byt plateny od vykonu a mnozstva veci, ktore spravi. Moze to robit aj formou externej spoluprace, moze na nejakom projekte pracovat viacej ludi. Ale zle to platene asi nebude. Mam kamarata, ktory robi pre Novy Cas, konkretne pre vydavatelstvo Ringier ci ako sa to volaju, tak sa ho mozem skusit spytat na to.
Inak ak ta zaujimaju platy, tak pozri na stranku www.naseplaty.skMozno toto bude nieco, aby si si spravil prehlad platov: http://www.naseplaty.sk/prehlad-platov/ ... ma-pr.html
ja som tiez na jeho odpoved pozeralKibo napísal:kur*a tak mlademu panovi sa zda 990€ VELMI MALO![]()
Kde zijes? Myslis, ze kazdy plati 1700€ ako Wiktor Leo Burnett??? To, co vsade pocuvas, ake su priemerne platy je prikraslene o platy poslancov, sudcov a podobnych dobre zarabajucich panakov... Som z fachu tak asi viem kolko sa hybu platy...
HH.....sranda......viem ze porovnavat UK a Slovensko je somarina, ale aj tak......tu by za 900eur Brit ani nerobil skladnika a nie to este grafika......
Tych 700/800 eur by mali mat pracovnici v KIA a inych 'slavnych' automobilkach na Slovensku......
A chudaci este trepnu v spravach, ze primerna mesacna mzda na Slovensku je 700eur.......no rofl.....s takym kecami mozu ist niekam....to im nikto nezozerie....
Keby bola mesacna mzda 700eur tak by to na Slovensku vyzeralo uplne inc ako teraz, a hlavne neutekali by z tamad ludia do zahranicia.
Tych 700/800 eur by mali mat pracovnici v KIA a inych 'slavnych' automobilkach na Slovensku......
A chudaci este trepnu v spravach, ze primerna mesacna mzda na Slovensku je 700eur.......no rofl.....s takym kecami mozu ist niekam....to im nikto nezozerie....
Keby bola mesacna mzda 700eur tak by to na Slovensku vyzeralo uplne inc ako teraz, a hlavne neutekali by z tamad ludia do zahranicia.
Nebudem sa radsej zapajat do diskusii o vyske platov.
Mozem len povedat, ze taky grafik casopisu ci novin to asi nebude mat zle. V podstate robi dokola tie iste nie prilis zlozite veci. Ja obcas tymto grafikom, resp.zadavatelom ich prace, dodavam obrazky do clankov a inzercie a vzdy je to to iste: "Dam to zalomit grafikovi". A ked vidim, ako to "zalomil" (lepsi vyraz je spracoval), tak si vzdy poviem, ze by som to zvladol aj ja, keby oni dodaju tu nezalomenu stranku mne.
Aj ked sa aj nejak zasadne meni grafika casopisu, tak to casto zada vydavatelstvo nejakej renomovanej externej spolocnosti. Proste je to skor taka graficka robotnicina, nie nejaka kreativna a namahava praca. Na 2.strane rieky su kreativci, co dostavaju kazdy den problematickejsie zakazky a musia si lamat hlavu ovela viac.
Aspon tak nejak to vidim...
Mozem len povedat, ze taky grafik casopisu ci novin to asi nebude mat zle. V podstate robi dokola tie iste nie prilis zlozite veci. Ja obcas tymto grafikom, resp.zadavatelom ich prace, dodavam obrazky do clankov a inzercie a vzdy je to to iste: "Dam to zalomit grafikovi". A ked vidim, ako to "zalomil" (lepsi vyraz je spracoval), tak si vzdy poviem, ze by som to zvladol aj ja, keby oni dodaju tu nezalomenu stranku mne.
Aj ked sa aj nejak zasadne meni grafika casopisu, tak to casto zada vydavatelstvo nejakej renomovanej externej spolocnosti. Proste je to skor taka graficka robotnicina, nie nejaka kreativna a namahava praca. Na 2.strane rieky su kreativci, co dostavaju kazdy den problematickejsie zakazky a musia si lamat hlavu ovela viac.
Aspon tak nejak to vidim...
Strkat pod nos mozu hoc co.....ale ci je to tak to uz je druha vec....pozri sa myslim si, ze keby spravili prieskum priemernej mzdy z celeho Slovenska tak k sume 700e nedojdu ani zdaleka.t0m4s3 napísal:Preco by priemerna mzda nemohla byt 700E? Je rozdiel medzi priemerom a medianom. Tieto dve hodnoty su od seba prilis vzdialene a prave preto strkaju vsetkym pod nos hlavne priemernu mzdu, ktoru ale 80% ludi nema ...
hruba mesacna mzda na slovensku bola v 3.kv 705EURLub0$ napísal:Strkat pod nos mozu hoc co.....ale ci je to tak to uz je druha vec....pozri sa myslim si, ze keby spravili prieskum priemernej mzdy z celeho Slovenska tak k sume 700e nedojdu ani zdaleka.
http://www.etrend.sk/generate_page.php?page_id=14495
http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=12553
Neviem preco, ale stal sa mi tomu nechce verit.....by som chcel vediet kde vlastne robili ten prieskum......lebo fakt neverim ,ze na celom Slovenskusundevil napísal:hruba mesacna mzda na slovensku bola v 3.kv 705EUR
http://www.etrend.sk/generate_page.php?page_id=14495
http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=12553
Potom napiste ze kolko cca dostava...
A fakt az zarabanie v zahranici mi otvorilo oci, ze ako sme si museli utahovat opasky... ved to je hanba, elektronika je tu lacnejsia, auta, najom mozno 1.2 oproti Sk, jedno detto, jedine co je fest drahe su sluzby, ci uz restiky alebo bary, ale na druhej strane restiky su tu festovne plne... ale to uz je styl francuzov...
Fakt je mi luto, teta robi skoro rovnaku pracu ako ja... a ja ked som zobral aj nejake nadcasi, dostal som 1 750 eur, co je o tisic viac... ako dostava ona..
A fakt az zarabanie v zahranici mi otvorilo oci, ze ako sme si museli utahovat opasky... ved to je hanba, elektronika je tu lacnejsia, auta, najom mozno 1.2 oproti Sk, jedno detto, jedine co je fest drahe su sluzby, ci uz restiky alebo bary, ale na druhej strane restiky su tu festovne plne... ale to uz je styl francuzov...
Fakt je mi luto, teta robi skoro rovnaku pracu ako ja... a ja ked som zobral aj nejake nadcasi, dostal som 1 750 eur, co je o tisic viac... ako dostava ona..