Platy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
olihope
Medium Star
Medium Star

Platy

Príspevok od používateľa olihope »

Ahojte,
Vytváram túto tému, lebo tu ešte nie je, je to skôr taká poradňa, tak snáď sa vám to bude páčiť, a snáď sa to aj rozbehne.

Tak začnem, zaujímalo by ma, koľko môže zarábať grafik v novom čase, grafik printovín, ten čo robí vzhľad nového času, mám známeho, a on si to pochvaľuje, a že je pohodička, ale nechcel prezradiť aký tam je plat, presnejšie som sa zo slušnosti nepýtal.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tazko povedat, moze byt plateny pausalne, moze byt plateny od vykonu a mnozstva veci, ktore spravi. Moze to robit aj formou externej spoluprace, moze na nejakom projekte pracovat viacej ludi. Ale zle to platene asi nebude. Mam kamarata, ktory robi pre Novy Cas, konkretne pre vydavatelstvo Ringier ci ako sa to volaju, tak sa ho mozem skusit spytat na to.

Inak ak ta zaujimaju platy, tak pozri na stranku www.naseplaty.sk ;) Mozno toto bude nieco, aby si si spravil prehlad platov: http://www.naseplaty.sk/prehlad-platov/ ... ma-pr.html
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ak sa to nezmenilo od cias, ked som si po strednej hladal robotu, tak platili chabo, ale zasa mali zaujimave odmeny...
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

hojko napísal:Tazko povedat, moze byt plateny pausalne, moze byt plateny od vykonu a mnozstva veci, ktore spravi. Moze to robit aj formou externej spoluprace, moze na nejakom projekte pracovat viacej ludi. Ale zle to platene asi nebude. Mam kamarata, ktory robi pre Novy Cas, konkretne pre vydavatelstvo Ringier ci ako sa to volaju, tak sa ho mozem skusit spytat na to.

Inak ak ta zaujimaju platy, tak pozri na stranku www.naseplaty.sk ;) Mozno toto bude nieco, aby si si spravil prehlad platov: http://www.naseplaty.sk/prehlad-platov/ ... ma-pr.html
Hojko diky, ale tie platy sú tam už dlho neupravované, podľa toho zarába 990€ čo sa mi zdá veľmi málo, mal by byť platený normálne mesačne + nejaké prémie.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

kur*a tak mlademu panovi sa zda 990€ VELMI MALO :shock: :slap:
Kde zijes? Myslis, ze kazdy plati 1700€ ako Wiktor Leo Burnett??? To, co vsade pocuvas, ake su priemerne platy je prikraslene o platy poslancov, sudcov a podobnych dobre zarabajucich panakov... Som z fachu tak asi viem kolko sa hybu platy...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

záleži v ktorom kraji ................všade su platy iné a či je to nástupny alebo plat ktory bude mat dalšich 10 rokov
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Kibo napísal:kur*a tak mlademu panovi sa zda 990€ VELMI MALO :shock: :slap:
Kde zijes? Myslis, ze kazdy plati 1700€ ako Wiktor Leo Burnett??? To, co vsade pocuvas, ake su priemerne platy je prikraslene o platy poslancov, sudcov a podobnych dobre zarabajucich panakov... Som z fachu tak asi viem kolko sa hybu platy...
ja som tiez na jeho odpoved pozeral :o ,mg to chce byt za jeden mesiac milionar?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

HH.....sranda......viem ze porovnavat UK a Slovensko je somarina, ale aj tak......tu by za 900eur Brit ani nerobil skladnika a nie to este grafika......
Tych 700/800 eur by mali mat pracovnici v KIA a inych 'slavnych' automobilkach na Slovensku......
A chudaci este trepnu v spravach, ze primerna mesacna mzda na Slovensku je 700eur.......no rofl.....s takym kecami mozu ist niekam....to im nikto nezozerie.... :evil:
Keby bola mesacna mzda 700eur tak by to na Slovensku vyzeralo uplne inc ako teraz, a hlavne neutekali by z tamad ludia do zahranicia.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Preco by priemerna mzda nemohla byt 700E? Je rozdiel medzi priemerom a medianom. Tieto dve hodnoty su od seba prilis vzdialene a prave preto strkaju vsetkym pod nos hlavne priemernu mzdu, ktoru ale 80% ludi nema ...
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Nebudem sa radsej zapajat do diskusii o vyske platov.
Mozem len povedat, ze taky grafik casopisu ci novin to asi nebude mat zle. V podstate robi dokola tie iste nie prilis zlozite veci. Ja obcas tymto grafikom, resp.zadavatelom ich prace, dodavam obrazky do clankov a inzercie a vzdy je to to iste: "Dam to zalomit grafikovi". A ked vidim, ako to "zalomil" (lepsi vyraz je spracoval), tak si vzdy poviem, ze by som to zvladol aj ja, keby oni dodaju tu nezalomenu stranku mne.
Aj ked sa aj nejak zasadne meni grafika casopisu, tak to casto zada vydavatelstvo nejakej renomovanej externej spolocnosti. Proste je to skor taka graficka robotnicina, nie nejaka kreativna a namahava praca. Na 2.strane rieky su kreativci, co dostavaju kazdy den problematickejsie zakazky a musia si lamat hlavu ovela viac.
Aspon tak nejak to vidim...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:Preco by priemerna mzda nemohla byt 700E? Je rozdiel medzi priemerom a medianom. Tieto dve hodnoty su od seba prilis vzdialene a prave preto strkaju vsetkym pod nos hlavne priemernu mzdu, ktoru ale 80% ludi nema ...
Strkat pod nos mozu hoc co.....ale ci je to tak to uz je druha vec....pozri sa myslim si, ze keby spravili prieskum priemernej mzdy z celeho Slovenska tak k sume 700e nedojdu ani zdaleka.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Lub0$ napísal:Strkat pod nos mozu hoc co.....ale ci je to tak to uz je druha vec....pozri sa myslim si, ze keby spravili prieskum priemernej mzdy z celeho Slovenska tak k sume 700e nedojdu ani zdaleka.
hruba mesacna mzda na slovensku bola v 3.kv 705EUR
http://www.etrend.sk/generate_page.php?page_id=14495
http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=12553
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

sundevil napísal:hruba mesacna mzda na slovensku bola v 3.kv 705EUR
http://www.etrend.sk/generate_page.php?page_id=14495
http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=12553
Neviem preco, ale stal sa mi tomu nechce verit.....by som chcel vediet kde vlastne robili ten prieskum......lebo fakt neverim ,ze na celom Slovensku
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Lub0$ napísal:Neviem preco, ale stal sa mi tomu nechce verit.....by som chcel vediet kde vlastne robili ten prieskum......lebo fakt neverim ,ze na celom Slovensku
ono by to chelo urobit prieskum s dvoma hodnotami:
mzdy v BA
mzdy vo zvysku slovenska
asi by to vyzeralo inak
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

O to mi tu ide.
Zil som an Slovensku, viem ako to tam chodi......konkretne na vychode. Keby si si zobral sto ludi z vychodu tak mozno len 20 budu mat vacsi plat ako minimum.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Potom napiste ze kolko cca dostava...

A fakt az zarabanie v zahranici mi otvorilo oci, ze ako sme si museli utahovat opasky... ved to je hanba, elektronika je tu lacnejsia, auta, najom mozno 1.2 oproti Sk, jedno detto, jedine co je fest drahe su sluzby, ci uz restiky alebo bary, ale na druhej strane restiky su tu festovne plne... ale to uz je styl francuzov...

Fakt je mi luto, teta robi skoro rovnaku pracu ako ja... a ja ked som zobral aj nejake nadcasi, dostal som 1 750 eur, co je o tisic viac... ako dostava ona.. :?
Napísať odpoveď