Doba od zasnub po svatbu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
NZXT
Zablokovaný
Zablokovaný

Doba od zasnub po svatbu

Príspevok od používateľa NZXT »

Co sa tyka "etikety", zvykov atd. atd., som bohuzial nic na nete nenasiel. Aka je zvycajna doba od zasnub po svatbu? Stretavam sa s dobou mesiac, dva...aj pol roka, rok. Je vsak "normalne", aby cas od zasnub po svatbu bol 3 roky (zatial', a planuje sa na 4 aj pol?
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

a naco ste sa zasnubili ked chcete cakat este 4 roky? :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Nieje to nic nezvycajne. Spoluziak zo strednej je Zasnubeny uz 3. Rok a caka este minimalne 2 (Chce aby priatelka dorobila skolu)
Vo vacsine pripadov v mojom okoli trvalo asi rok-dva od zasnub k svadbe.
Ale Zalezi od cloveka ako zasnuby bere.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Je to individuálne, ja neodsudzujem nikoho aj keď to trvá 5 rokov, ale osobne v tom nevidím zmysel. Napr. kamarát už je 4 roky.
Keď budem riešiť ja, skúsim to stihnúť do roka.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

je nejaký rozdiel medzi byť zaľúbený/milovať/mať niekoho rád (vyložte si to ako chcete) a byť zasnúbený?

Nevidím v tom reálny zmysel :?
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Ked sa s niekym zasnubim, je to ako uzatvorenie nepapieroveho manzelstva.
Moja sestra sa zasnubila so svagrom (este nie je oficialne v rodine, zatial sa nezosobasili, ale ja ho ako svagra beriem) asi pred 3-4 rokmi. Nemju vlastny dom, ziju v podnajme, su vsak zarobkovo cinny, nevyzera to, ze by si zili zle, maju sa radi, no nechcu sa zobrat, kym nebudu mat postaveny dom atd.
Zasnubeni ludia si vlastne "skusaju" ake by to bolo, keby boli manzelmi. Zasnubim sa s niekym, lebo by som s nim rad zil dokonca zivota, no chcem to zatial len skusit, preto neletime hned do kostola, na radnicu alebo niekam inam sa zosobasit.
Mat rad - mozes mat spoluziaka, kamaratku, otca, matku, sestru...
Lubit - frajerku, frajera.
Milovat - frajerku, frajera. No tu sa uz jedna o hlbsi cit, kedy ste schopni svoju polovicku branit vlastnym telom.

K tomu rozdielu od pinca:
Ked sa dvaja zasnubia, vymenia si obrucky. Ma to hlboky zmysel, vies, ze k niekomu patris, nie je to "len tak nadivoko" v strachu, ze Ta ten druhy vo vztahu len tak opusti.
NZXT
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa NZXT »

axXis napísal:a naco ste sa zasnubili ked chcete cakat este 4 roky? :)
Nezasnubili, este....len priatelka mi to uz dlhsiu dobu naznacuje, ze by to chcela, ze by ju to tesilo, a ako ju poznam je to pravda. Skor ako za 3-4 roky sa vsak zenit nechcem.......a neviem, ci spravit tento krok...
Pantinela
Star
Star

Re: Doba od zasnub po svatbu

Príspevok od používateľa Pantinela »

NZXT napísal:Co sa tyka "etikety", zvykov atd. atd., som bohuzial nic na nete nenasiel. Aka je zvycajna doba od zasnub po svatbu? Stretavam sa s dobou mesiac, dva...aj pol roka, rok. Je vsak "normalne", aby cas od zasnub po svatbu bol 3 roky (zatial', a planuje sa na 4 aj pol?
No čo sa týka zvykov, tak u nás sa hovorí, že svadba by mala byť do roka a do dňa :D ale nikto z toho nerobí kovbojku, taktiež poznám páry, kde sú zasnúbení už cez tri roky. Nesúhlasím s tým, že je to už ako keby manželstvo bez papierov, nejaká skúška, pretože, nie všetci snúbenci majú možnosť už spolu bývať a jediné čo sa v ich životoch zmení je to, že dievča nosí väčšinou prstienok s bielym očkom, čím vlastne aj na verejnosti vyjadrili to, že spolu nielen že "chodia", ale raz (v blízkej, či menej blízkej budúcnosti) plánujú spoločnú budúcnosť. Zásnuby sa môžu konať buď len v súkromí medzi snúbencami, alebo sa robí spoločný obed, či večera aj pre blízku rodinu oboch snúbencov, kde mladý muž oficiálne požiada rodičov priateľky o jej ruku, pričom jej väčšinou daruje už spomínaný prstienok...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Mastros napísal:K tomu rozdielu od pinca:
Ked sa dvaja zasnubia, vymenia si obrucky. Ma to hlboky zmysel, vies, ze k niekomu patris, nie je to "len tak nadivoko" v strachu, ze Ta ten druhy vo vztahu len tak opusti.
chceš tým povedať, že prsteň mi alebo lepšie povedané nám pomôže k tomu, aby jeden z páru nebol napríklad druhému neverný?

Jasné, že je to niečo viac, ale ako mladý chlapec pri svojej prvej láske tvrdí, že ona je tá pravá a že nechce žiadnu inú a že s ňou chce byť do konca života, je to rovnaká blbosť ako to, keď sa dvaja zasnúbia a tvrdia, že o pár rokov (napr. do svadby) vydržia stále spolu. Môže to tak byť, ale aj nemusí. Prsteň a pár slov nedokážu rozkázať srdcu, nidky nevieš, čo príde.
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

pinco, netvrdim, ze to tak musi byt. Vzdy je mala sanca, ze sa cosi pokazi.
Ak uz dojde k nevere, je to prvy a posledny raz. Ak som uz zasnubeny a podvedie ma snubenica, spravi to prvy a posledny raz. V momente s nou skoncim. Zasnuby su v mojich ociach predstupnom manzelstva. Je iste, ze sa zosobasia, ze su uz svoji, caka sa len a len na ten sobas, kedy sa to patricne specati.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

V podstate suhlasim s Mastrosom. Zasnuby v konecnom dosledku nemusis mat vobec. Ja sa pripravujem na to, ze skor ci neskor ma to pri sucasnej priatelke caka. Beriem to skor ako taky romanticky prvok vo vztahu, pri prilezitosti zasnub sa zrejme prvykrat stretnu aj nase rodiny (kedze su vzdialene viac ako 150km, zrejme dovtedy prilezitost nebude). Pokial vztah akosi smeruje k spolocnej buducnosti, jej planovaniu, dlhodobemu spolocnemu byvaniu atd., tak podla mna nieje dovod do zasnub neist. Nevidim v tom ziadne minus. A ak sa zasnubime niekedy v lete (priklad), tak urcite nebudem bojovat za to, aby sme sa o rok vzali. Bude to podobne, ako vo vyssie spomenutom pripade - az sa dokonci skola, alebo az bude plnohodnotne spolocne byvanie, ci ina "meta", ktoru si urcime.
Napísať odpoveď